Logo
Print this page

NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA U TOKIJU SRBIJI 6 MEDALJA Featured

tokio paraolimpijci

Paraolimpijske igre, 16-e po redu okupile su u Tokiju   4.400 sportista iz više od 160 zemalja. Srbija je nastupila sa 19 paraolimpijaca, Od 25.avgusta  do 4.septembra videli smo  nadmetanja u 22 sporta i 539 disciplina.

Najviše medalja osvojila je Kina, 96 zlatnih, 60 srebrnih i 51 bronzanu, drugo mesto zauzeli su reprezentativci Velike Britanije, dok je SAD završila na trećem mestu.

Srbija je  osvojila šest medalja u Tokiju, dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu.

Strelac Dragan Ristić je  paraolimpijskom  timu Srbije doneo u jednom  danu dva zlata  na  igrama u Tokiju. Ristić je, najpre osvojio je zlato u disciplini vazdušna puška 10 metara miks, klasa SH2, da bio potom  upucao i svetski rekord – 252.7 krugova, u discipline vazdušna puška 50 metara, klasa SH2.  Zdravko Savanović je imao rezultat 250.1, taman za srebro.

Željko Dimitirjević osvojio je srebro u bacanju čunja, sa bačenih 35,29 metara, što je njegov najbolji rezultat u karijeri. Laslo Šuranji je na Igrama osvojio srebrnu medalju u disciplini puška trostav, a bronzu su donele  stonoteniserke Borislava Perić i Nadi Matić u ekipnoj konkurenciji. Zastavu Srbije na zatvaranju je nosio je strelac Laslo Šuranji.

Naredne Paraolimpijske igre su od 28. avgusta do 8. septembra 2024. godine, u Parizu.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.