Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PRAVOBRANILAC DARKO KOSTIĆ OTVORIO "PANDORINU KUTIJU" IZ VALJEVSKOG "SIVONJE"!? Featured

darko kostic pravobranilac

"Čekajući Godoao dešava dešava nam se Darko Kostić, Gradski pravobranilac,  zaštitnik  imovinskih prava i interesa građana Valjeva.

Shodno slovu Zakona upućena je  tužba jer se gradonačelnik Grada Valjeva Lazar Gojković  oglušio  o mišljenje javnog  Pavobranilaštva da zemljište u vlasništvu Grada ne može biti poklonjeno Republici Srbiji, jer  Ugovor potpisan  sa Republičkom direkcijom za imovinu o otuđenju parcela površine 11,8 hektara u budućoj Privrednoj zoni, nije u skladu sa propisima.

Po slovu zakona Kostić  pokazuje da još uvek ima stručnih, mudrih odvažnih, odgovornih i posvećenih boraca za slobodu,  istinu i pravdu.

Zajedničko pravobranilaštvo grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina pre tri ipo meseca je tužilo je Republiku Srbiju i grad Valjevo!

Krajem jula u Višem sudu u u Valjevu osvanula je tužba, sa zahtevom da poništi Ugovor o otuđenju zemljišta površine 11,8 hektara u  Privrednoj zoni u Popučkama, potpisan po odobrenju gradonačelnika Lazara Gojkovića, a overenom  kod javnog beležnika.

Pravobranilac Darko Kostić je shodno Zakonu tužio Grad Valjevo i Republiku Srbiju zbog  poklona  nemačkom investitouru  "Bizerbi" u Popučkama.

Na pripremnom ročištu zajednički pravobranilac Darko Kostić je potvrdio da ne odustaje od  tužbe, navodeći da  se prema odredbama Uredbe o pribavljanju i otuđenju nepokretnosti mora tačno navesti koji objekat je Republika Srbija dužna da izgradi i kakva je korist za grad Valjevo.

Kostić je takođe potvrdio navode  tužbe da Vlada Republike Srbije nije dala saglasnost za otuđenje zemljišta u javnoj svojini bez naknade, što je bila u obavezi, ali i  da  Grad Valjevo saglasnost nije ni tražio.

Kostić je ukazo na  jednostranost Ugovor, pošto nakon zaključenja Republika Srbija  stiče uslov  da realizuje investiciju, bez  obaveze   prema Gradu Valjevu da je i realizuje.

 U ime tuženika Republike Srbije, zastupnik  punomoćnik Dušan Stevanović, je predložio sudu  da odbije  tužbeni  zahtev, jer je manjkav, pošto se traži upis prava svojine na predmetnoj parceli u korist grada Valjeva, jer se pravo svojine stiče tek upisom.

"Ukoliko postoje nedostaci u postupku oni su od manjeg značaja jer ugovor zbog tih manjkavosti ne može biti ništav u celini", rekao je  Stevanović, i istakao da  Republika Srbija parcelu nije prenela na treće lice,  koje je vlasnik, pa nema uslova za vraćanje  parcele, što znači da je tužba neuredna.

 Gradonačelnik Lazar Gojković je negirao  tužbeni zahtev, tvrdnjim da je Ugovor zakonit.

“Ugovor je  zaključen na osnovu zaključka  Vlade Republike Srbije o proglašanju investicije od značaja za Republiku Srbiju,  Skupština Grada Valjeva donela odluku o prenosu parcele na Republičku direkciju za imovinu", rekao je  Gojković, i napomenuo da se postupak  sproveli Jelica Stojanović, šef odseka za imovinu, i Nebojša Petronić, u to vreme v.d. načelnika Gradske uprave. Predložio ih je za  svedoke i podsetio da je  Skupština grada Valjeva nadležna da odlučuje o raspolaganju gradskom imovinom, a da on lično nije  bio o upoznat sa detaljima  zaključenja Ugovora i mogućim nezakonitostima.

Pravobranilac Kostić je osporio Gojkovićevu tvrdnju da nije  bio upoznat, navodeći sastanke u Pravobranilaštvu, kada je uputio  gradonačelnika  u proceduru,  potrebnu da bi se ugovor zaključio.

Sastancima su prisustvali u to vreme  v.d. načelnika Gradske uprave, zatim glavni urbanista, rukovodilac Odeljenja za lokalni razvoj, šef odseka za imovinu, šef odseka za urbanizam i tri zamenice pravobranioca.

Darko Kostić je  najavio da će sudu proslediti i službenu belešku sa svih sastanaka, uz predlog da Sud da zatraži od Grada zapisnike. Kostić je predložio da svedoci budu dve zamenice pravobranioca glavnoj raspravi zakazanoj za  22. oktobar pred  Višim sudom u Valjevu.

Odluku o otuđenju bez naknade neizgrađenog građevinskog zemljišta iz javne svojine Valjeva u javnu svojinu Republike Srbije, je usvojila Skupština grada 29. aprila, sa obrazloženjem  Odluke da je nemačka a "Bizerba" pismom obavestila  Grad Valjevo o  zainteresovanosti za otvaranje otvaranje 305 novih radnih mesta u svojoj fabrici u Popučkama kod Valjeva. Gradska vlast je o odlučilo da deo zemljišta, plaćenog  pre tri i po godine  234 miliona dinara, pokloni Republici Srbiji. za poklon  kompaniji "Bizerba SE &Co. KG" iz Nemačke.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas