Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

DOK VLAST ŽMURI ZA SRPSKI ROD BESMRTNI MILENKO PABLOVIĆ JE VEĆ 23 GODINE HEROJ SRBIJE! Featured

MP MIG29 1Dvadeset i tri godine su prošle a vlast još uvek ne želi da prizna narodu od koga je dobila mandate da rukovodi zemljom, pilot Milenko Pavlović, komandant 204. lovačko avijacijskog puka je heroj Srbije i sveta.

Poslednjim letom  42.dana fašističkog terora Amerike i zemalja NATO agresora heroj svih naroda Srbije čije junaštvo nikako da prepozna vlast kako tada tako i danas. komadant pukovnik Milenko  Pavlović postao je besmrtan tog 4.maja 1999.godine.

Senima heroja posthumno odlikovanog Ordenom za hrabrost i Zlatnom letačkom značkom danas na 23. godišnjicu junačkog odlaska u svetlost poklonili su se sinovi, supruga, snaha, unuci, kao i Valjevke i Valjevci kao i uvek spontano okupljeni kraj spomenika u blizini tog proleća 1999. besumučno razaranog  Krušika.

MP22 PAVLOVICI

Kolege letači, pripadanici Vojske Srbije, MUP-a, gradonačenik Lazar Gojković, direktorka HK Krušik, predstavnici SO Osečina, SPS  Valjevo, boračkih organizacija položili su cveće na spomenik pilotu.

MP22 PLAVCI

MP 22 GOJK

MP22 GARDA

MP 22 BORCI

MP22 OSAKA

MP 22 KRUSIK

MP22SPS11

Nije izostalo za bruku vlasti  tragikomično prisustsvo i lako prepoznatljivog lica džandarske gnjide, uz blagosolov pročetničke naci-faci  konrad garnitura vlasti, sa svojim četnikom-početnikom stavljen  gde mu ni po jednom osnovu nije mesto.

Postrojen je počasni vod Garde, a u podne su zagrmeli migovi  iznad Valjeva.

MP22 MIG 1 DVA

Najviši predstavnici VS, sveštenici SPC sa vladikom Isihijem   su svojim prisustvom i obraćanjem pokazali da  vojska i crkva nemaju dilemu, na pijedestalu pobednika počasno mesto pripada besmrtnom heroju Milenku.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović je u svom obraćanju poručio da je obaveza svih nas  da pamtimo, da učimo mlađe junaštvu  Milenka Pavlovića.

 “Da živi  sećanje na pilota Milenka Pavlovića i na sve heroje koji su život dali suprostavljajući se NATO agresiji. Sudbina je htela da tog 4. maja 1999. Milenko Pavlović na svoj poslednji zadatak krene put rodnog kraja, svoje Podgorine. Bio je to njegov poslednji let, svestan žrtve koja nije bila uzaludna. Njegovo stradanje i pogibija komandanta legendarnog avijacijskog puka, jednog od najboljih pilota Vojske Jugoslavije, označilo je i poslednji borbeni let pilota naše lovačke avijacije do kraja NATO agresije. Svojim letom u besmrtni Milenko je sačuvao živote svijoh kolega. Pogunuo je braneći otadžbinu, izvršavajući najsvetiji čin, žrtvujući sebe za slobodu svog naroda. Istinski rodoljub, patriota, svrstao se u red besmrtnih. Ostavio je sve kao da ne ostavlja ništa, svoje roditelje, sinove, suprugu, rodbinu, prijatelje, ratne drugove. Odvažno se upisao u red legendarnih srpskih junaka, oficira i pilota. Milenkov  podvig će trajno predstavljati svetli primer pokolenjima koja dolaze. Iako je prošlo više od dve decenije od herojske pogibije pukovnika Milenka Pavlovića sećanje na njegovu hrabrost, nesebičnost, patriotizam i junaštvo ne bledi, naprotiv sve je jače. Naš najveći vojni aerodrom u Batajnici koji nosi njegovo ime, manifestacije u njegovu čast u rodnoj Osečini, ulice sa njegovim imenom u mnogim gradovima Srbije, svedoče da vojska, sugrađani i otadžbina, zajedno sa porodicom, čuvaju uspomenu na Milenkov lik i delo. Po uzoru na Milenka i herosjko delo, danas vaspitavamo mlade kolege u duhu junaštva i odanosti Srbiji i srpskom narodu” poručio je Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je podsetio da  Valjevo, Gornje Crniljevo, Osečina i  Srbija danas obeležavaju tužnu godišnjicu. Ipak, 4. maj  iz godine u godinu dobija na značaju.

“ Herojstvo Milenka Pavlovića tog 4.maja 1999. je putokaz generacijama koje odrastaju u Srbiji. Miulenko je dokaz da heroji žive i u ovo savremeno doba, kada se svima čini da nestaju neke tradicionalne vrednosti. Porodica Milenka Pavlovića je ponosna na svog oca, dedu i supruga, MIlenkovo junaštvi ne bledi, Naprotiv, sve je  jače. Slava svim. Slava svim junacima, slava Milenku Pavloviću” reči su gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića.

Pukovnik Milenko Pavlović je bio pilot Vojske Jugoslavije i komandant 204. lovačko-avijacijskog puka. U podne 4.maja krenuo je svojom 29.kom na 16 najmodernijih letilica  NATO agresora. Iznad  Valjeva naš avionje  pogođen sa tri projektila.

milenko p

Pukovnik Pavlović pokazao karakter i snagu bogova. Herojstvo je ljudinu rođenu je u Gornjem Crniljevu kod Osečine, svrstalo u red  besmrtnih kakvih je danas malo, a preko su nam potrebni!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas