Logo
Print this page

ĐORĐE ODVAŽNI, VUČIĆEVI „EKSPERTI“ SPC, (ZA)VAR(ENI)PENALI, I NARAVNO ZVEZDA! Featured

Poslednji dan avgusta nije doneo  nebesku grmljavinu, ali je pržilo po zemlji. Ponuđen je novi paket dokaza o (ne)delima, u vremenu permanentnog uništavanja sistema vrednosti, i vređanja zdravog razuma.

Politka je za sve kriva, a ko bi drugi.

Istinske vrednosti, gazi bezočno politkastvo do apsurda. Čak je i najvažnija sporedna stvar na svetu, kojom se narod najviše zaluđuje, fudbal svima postao mučan i za gađenje.

U  sve manjem  belom Valjevu, čim krene sezona loženje pocrnećemo svi. Crvena partija sa dva lica, gubitničkim  valjevskim za Valjevke i Valjevce, i beogradskim, udvoričko poniznim Đorđa Milićevića. Nikad se ne zna možda ipak bude neke vajdice za Grad Valjevo, obezbedi novac za završetak obnove DTV Partizan, i onih pola miliona evra za toplotne pumpei centralu u SRC Petnica. Čovek čovek puca na visoko funkciju  u Vladi Srbije.Šta će "upucati" za Grad Valjevo ,videćemo.

Valjevski SPS da li bez saglasnosti Đorđa Prvog beogradskog,   ispaljuje rafale u lice  „ekspertima“ valjevskim, i obećava da će  kad se  vrati na "mesto zločina" leteti perje.

Na skeneru valjeskog SPS iz opozicione VAR sobe, bez struje i vode, kažu narulen je agregat, je kao i obično „ekspertski“  tim  gradske vlasti.

„Ekspertima“ što metlom čiste nepodobne kad požele sa sednica Skupštine grada, Đorđe-treći- Pavlović - odvažni sasuo je u lice gomilu štetočinskih dela, dok Đorđe, Milanović-drugi,  ostaje dosledan predizbornom maniru iz 2020. godine. Nema ga nigde, valjda je prezauzet poslovima na novom radnim mestu u prestonici, ne bavi se (ne)delima gradske vlasti, Ćuti ko riba,  kažu izgleda sprema Revoluciju.

Apsurdno preskupa voda iz Gradskog vodovoda, pa nove više cene grejanja, iznošenja djubreta, i dalje razvaljene ulice, preplaćeni radovi za njihovo uređenje, nagrađivanje  neradnika... ogledalo je vlasti formirane pre dve godine, sipa Đorđe- odvažni. 

Upozorava da  tzv “eksperti”  u gradskoj vlasti, nisu nestranačke ličnosti, jesr su preko noći izigrali  poverenje građana. Danas su samo poverenici najveće stranke na Balkanu, kako vole se rado hvališu valjevski naprednjaci.

Pavlović, odvažni, upozorava da "eksperte "predvodi  “petorka” u sastavu  Snežana Rakić, Viktor Mićić, Radoica Rstić, Vladimir Blagojević, Branko Vuković, dok preostalih 7 iz  rostera  od 12  nisu za “žigosanje” a ni vredni pomena.

Pavlović ne propušta priliku da pobroji  najveće “uspehe” prve “petorke eksperata”.

Rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića, poskupela sa 127 miliona na “samo” 138 miliona. Rok za završetakmradova je probijem za "samo" 90 dana,  a usledila su nova  prekopavanje, sečenja asfalta, dorada… Kao dokaz  apsolutne nedoraslosti, nekompetentnosti i nesposobnosti gradske vlasti, je ulica Ljube Kovačevića. U dužini od 300 metara ni posle pet meseci rekonstrisanj i kopanja nije završena.

Đorđe Pavlović-Treći je zaboravio na radove u Karađorđevoj, od “Kadinjače” do Dušanove, i na neviđenu kombinaciju asfaltiranja,postavljanja behaton ploča,inezamislivo betoniranje trotoara.

 "Zasmetale" su mu nove "podivljale" više cene grejanja, vode, iznošenja smeća.

Kako tvrdi bez ikakvog razloga su skočile "u vis" od 20 do neverovatnih 75 posto. Posle sklanjanja “eksperata” sa vlastu Pavlović je najavio ukidanje nameta za prečišćavanje otpadnih voda,  izmišljenu , kako reče “ pomalo i nezakonitu stavku”.

 Sitne zgubidane, secikesa, kondome i jajare svih formata, Đorđe -odvažni ovoga puta je svesno zaobišao.

Valjda će uskoro doći na red  za "čišćenje" najveći “aktivista"  kokardaški, lažni  SUBNOR-ovac, sa sve ađutantom, četnikom početnikom. Ponzionisani džandar i lažni novinar, ubačeni element u vreme vladavine naci-faci gradonačenika bude oči svima. Svima se smučio čankolizavi licemer, pročetnički elemenat, kome je u srži dodvoravanje i poslušnost, zarad  slikanja, sa preostaliom partizanima i njihovim naslednicima, tamo gde još nije provaljen. Krkanje vruće jagnjetine mu je omiljena zabava, a rad bi izgleda bio da nešto  prikolje, poput idola,  što su to javno radili, odgovornih za gnusne zločine protiv svog naroda,  danas trenutno rehabilitovani koljači.

Nije pomenuti zgubidan jedini na listi za “solidarnu pomoć", jer i neki i sns  direktori sa  platom većom i od 100. 000 dinara, imaju tu privilegiju.

 Pavlović-odvažni  ne prestaje da žigoše lice optuženo za teška krivična dela Mališu  Pajkovića,  dobitnika  nagrade Valjeva, za koga kaže da šalje jasnu poruku “svim žrtvama nasilja".

Prodržavni medije posebno Blic plaćen sa pola  miliona dinara plaćen za intervju sa gradonačalnikom se našao na udaru Đorđa-Trećeg . Odvažnog.

Konačno i izmišljena Kancelariju za  udomljavanje  lokalnih sns  kadrova, bez saznanja šta im je posao, nije  promakla. Ciljevi i planovi su  šala i zabava, organizovana za Tešnjarske večeri, kaže Pavlović.

 Urbanističko ruglo, "selfi slova", postavljena  bez dozvole na mesto na kome ne smeju da budu, smatra  Pavlović, zaboravan” da kaže da se “ss” nalazi ispred naprasno zamračenog spomenika revolucionaru Žikici-Jovanoviću-Špancu, sa borcima valjevskim partizanima, buntovnik i vođa naroda u borbi za slobodu protiv  okupatora, domaćih izdajnika i slugu svake vlasti - džandara.

Tema sportske infrastrukture, je takođe svesno preskočena.

Kupuje se izgleda vreme. Sat otkucava  “petorci” i gradonačelniku-obećanku, spremnom samo da pokaže kako izgledaju dela u 3D format, i ništa više.

A maketa Sportsko poslovnog centra Valjevo(SPC)  sa halom sportova od 5.000 mesta i zatvorenim  bazenom je nekom kutku zgrade SPS, preuzete od komunista.

I dalje sliži samo kao potsetnik  Valjevkama i Valjevcima na surovu istinu, negiranja sistema vrednosti.

O skupo plaćenom generalnom projektu SPC Valjevo sa sve studijom izvodljivosti, sklonjenih za vreme  žute pošasti, i svesno ignorisanih u vreme “ tigar Srbije” Đorđe Treći Pavlović, još ćuti.

Čuva adut iz rukava da se Sportsko poslovni centar  Valjevo sa sve zatvorenim bazenom  može napraviti za  15 miliona evra!

Dobro zna da aktuelni "eksperti" imaju svoj 3D Sporstko poslovni i Kongresni centar bez bazena, ali sa apartmanima i 247 parking mesta. Samo se ne zna za koliko košta.

Ali postvlja se pitanje čemu se običan narod može nadati, ako je zna da je doskorašnji valjevski lider SPS  crveni dres zamenio plavim.

Zašto je  značku sa zvezdom petokrakom, inače  okoreli zvezdaš, zamenio najomiljenijom mu kokardom nije teško provaliti.

 A u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, u fudbalu kao i u  svemu do sada rečenom, sve se svodi na duplo golo začinjeno medijskim  mrakom.

 Posle gromoglasnog minuta tišineu čast   besmrtnog Šola, Milutuna Šoškića, legende Partizana, fudbalske Jugoslavije i Amerike, Partizanov Istok i Zapad sinoć su na svom stadionu  žestoko zagrmeli.

Ako sam dobro čuo, orilo se na PARTIZANOVOM JNA  “Vućiću puderu, Vučiću puderu”

Reglerdžije na državnoj tv Areni su miksale ton sa unapred pripremljenim hukom i žamorom, ali glas istine je stigao  do miliona ušiju i naravno do najvećeg protivnika  i “otkazivača”  gej parade, 18.septembra u Beogradu.

Fudbal je i sinoć bio u trećem planu, a kako da ne bude.

Bilo ga je  na gram sinoć na terenu Partizanovog stadiona.

Dragoljub Brnović veliko ime YU fudbala, čovek koji je jedinim golom rešio 83. derbi, je u najavi sinoćne utakmice rekao da će nikad moćnija Zvezda, sa stalno pristižućim igračima izgubiti.

Nešto nepojmljivo, suprotono zdravom razumu.

Ako se zna koliko je za 50 miliona uskraćeni učesnik LŠ doveo pojačanja, ove godine,  samo dva poslednja stigoše dan pred derbi, postavlja se logično pitanje: Kako  masakrirani i sedam godina, iznutra i spolja, devastirani Partizan, sa trenerom bez ikakvog rejtinga, ubačenim kažu kao i predhodni da  zakuca još jedan esker u mrtvački kovčeg, nije izgubio.

Po  viđenom na terenu je pobedio, ali...

Bukari, pojačanje od 3 miliona evra  plaćenog obeštećenja, postigao je najlepši gol, u ovom stoleću u mečevima Partizana i Zvezde, sposobne da gazi crno bele prvih pola sata. Taj lepotan je samo duplo manje lep od dva gola Filipa Rajevca, viđena prošle subote u Parku Pećina!

A Partizan ma kakav bio sinoć nije  smeo da pobedi, ali ni da bude poražen, u utakmici  APSURDA!

Penal viđen iz aviona i čak i VAR sobe, promakao  je oku glavnog sudije. Biće da je opet stigao pre meča telefonski poziv, i opomena  da pripazi  šta radi.

A odluka je doneta i penal je dosuđen na insistiranje iz  famozne VAR sobe, tek posle pet minuta gledanja!

Što Natho nije još dva puta bušnuo Borjanovu mrežu,  odgovoran je leskovački paprikar, anonimus poslat po zadatku, da Zvezda slučajno ne padne na JNA, ali ne samo on!

VAR soba je "zašmercovala" predosuđenog penala, samo dva puta, iako je sve  bilo očigledno.

Spasavala je var štenara pored slepog kod očiju MIlana Matića kokardom zatamnjenu CRVENU ZVEZDU sa desetinama miliona evra obrisanih dugova. Trenutno je nemoguće izmeriti količinu upumpanih miliona u sva ovogodišnja, plus dva nova pojačanja pred derbi.

U DVA NAVRATA VAR nije reagovao, stavljajući do znanja da je baš on poslednji zaštitnik  “ponosa Srbije”, kriminalna VAR SOBA!

Kad Rodić laktom  u glavu udari Dijabatea u svom kaznenom prostoru, a Sanogo loptu ošamari rukom ispred Borjana, nema penala!

Dva čista, da ne mogu biti čisitija penala, VAR  soba i paprikar leskovački su prevideli, jer nisu smeli da ih vide.

Taman posla da vide, pa da Zvezda kokardaška poklekne pred OKUPIRANIM, I DO GAŠENJA  DOVEDENIM PARTIZANOM!

I tako umesto očekivanog i  glasno najavljivanog  urnisanja Partizana, videsmo kako radi VAR- spas štenara, dobra vila  spasiteljka Zvezde.

Videsmo kako medijska okupirana zlom zamraćena izatrovana slepa Srbija ćuti, i štiti obmanu i prevaru.

 Ništa novo u zemlji apsurda,  razvaljenog  sistema vrednosti,  poniženih i stalnim pretnjama isprepadnih građana, u dilemi, da li će, ili neće biti 18-og dana septembra,  peder bala.

Za Vučića pudera stvar ja jasna, a za Vas?

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.