Logo
Print this page

KATARZA “PLAVE PTICE"-RATNICI-POBEDNICI I "ČETVERAC BEZ KORMILARA" Featured

 BFC PLAVA PTICA

Posle  duple bruke,  poraza od Rađevca u Parku Pećina i   nokauta u Arilju, kada je to malo očekivao, u proteklih 7 dana FUDBALSKI  gubitnici iz Parka Pećina su doživeli  katarzu, i postaju pobednici.

Plava ptica" je poletela posle Parka Pećina i ove subote u Bogatiću.

BOGATIC BFC 1

Na terenu se gubitnici preko noći  preobratiše u ratnike i pobednike.

Pao je Mladi Radnik(3:0) prošle subote, na poseban  način, het trikom Fiće Rajevca, a  ove subote  stigla  nova tri boda.

Ivan Gentić je srušio  Mačvu  u Bogatiću, u času kada se nazirao kraj poluvremena.

Da još uvek nije iščezao zli duh  mutanta sa Kolubare,  stigla  je ekspresna potvrda iz Arilja.

Dve “nule”, su samo ružna prošlost!

Katarza i preobražaj  doneše  "Plavu pticu" sve više nalik na Staru damu.

Momci su “bocnuli”  dve “trojke” i odlučni su  da “bockanje trojki” postane rafal bez kraja.

Mačva u Bogatiću, po mnogo čemu, iako posle 4 kola bez osvojenog boda, je  iznad većine klubova u 3. rangu srpskog fudbala.

macva b bfc

Čak i prvoligaš iz komšiluka šabački "Provincijski Urugvaj", može da pozavidi Bogatincima na mnogo čemu.

Posejao je fudbalski anđeo Bogatića Rade Mijatović pre nego što je postao i sam svetlost, fudbalsku magiju i od svojih Bogatinaca napravio gospodu i časne ljude da vode fudbal dostojni renomea Mačve, i nivoa da im na papiru mnogo veći klubovi, pozavide.

Gradić iako sa svojom reg.tablom BĆ je oronuo, a viđen posle skoro 4 decenije je neprepoznatljiv.

Ali ne i ljudi, iskreni domaćini, sa impresivnim žarom i nestvarnom željom da se nose sa rastućim nevoljama.

Baš zato Mačva će zasigurno vrlo brzo početi da pobeđuju i na svom "Kamp Nou". 

U Zapadnoj Srbiji, a i mnogo šire, niko  nema  teren ravan Mačvinom. Zapadna  tribina je ušuškana I većim delom pokrivena. Ozvučenje i oficijelni komentator, a ne običan spiker, već novinarstom otrovani profesor istorije, živa enciklopedija, daju poseban šmek svakoj utakmici.

A na tom ludom terenu Valjevci,  se “otkačiše” i polteše nebupod pod oblake.

Predvođeni iza klupe za rezervne igrače četvercom bez kormilara, ustvari to su četiri musketara, Roki, Nikola, Aca i gromovnik Ilija, videli smo kako su namestili igru za pobedu.

BFC 4 MUSKETARA

Utakmica je bila najbolja ovog leta, doduše prehodne dve sam gledao, samo po poluvreme, kada su skoro isti, a danas ipak neki novi momci  pobeđivali. Rezulat je i tada bio pobednički kao i ove subote. 

Igrali su “plavi” musketarski, svi za jednog-jedan za sve!

Borili se lavovski, izgarali, grešili, ali stizali da uvek isprave grešku saigrača. Kad igraš muški, zrelo, znalački,  jasno je da znaš da izgradiš put do  pobede.

BOGATIC BFC DJURDEVIC

Domaćin se nije snašao, bio je iznenađen fanatičnom dozom borbenosti i drske  odlučnosti gostiju  da ostvare svoj cilj.

Nije bilo previše prilika za ni Mačve ni  za “plave”, ali se videlo iz aviona da valjevski tim igra bolje, konkretnije, i odlučnije.

“Kontrolorili leta” Gentić i Đermanović su se potruduli da nebo ispred i iznad Rankovića bude “čisto” a bočne nalete Mačve kroz sredinu su  sekli istrajni momci iz “veze” potpomognuti iskusnim napadačima, ali i mlađarijom Nemanjom Isidorovićem imenjakom mu, Jankovićem.

Stari i iskusni majstori Ristović, Rajevac, Đorđević i Tripković  kvarili igru Mačve, ali su vrebali šansu da brzim i nadasve tačnim pasovima, pre svega u direktnim duelima 1 na 1 donesu ključnu prednost i šansu za gol.

Stizalo se do šesnaesterca, ali ne i do prave šanse i prilike za gol, ako se ne izuzme blokirani šut Rajevca, i jedna odbrana golmana Mačve Peđe Mijića.

Ipak najlepše u fudbalu vidjeno je u nadokandi prvog poluvremena.

Ristović je kako on to samo zna izveo korner. Na prvoj stativi Đorđević je zakačio loptu.  U petercu Mačve, stiže  do noge Ivana Gantića, na leđima. Usledio je munjevit okret i Gerdmilerovski lopta zahvaćena vrhom kopačke završava pored golmana u mrežu domaćina. Bio je tu i Đermanović  da pomogne ako zatreba.

MAC BOG BFC GOL MAX 0 1

Gol je doneo je sigurniju i ubedljiviju igru valjevskog tima u nastavku.

Čvrsto, na loptu, uvek spremni da pokriju leđa saigraču,  Valjevci  su držali konce igre u svojim  rukama. Odvažno  kada je bilo potrebno i glavu su bili spremni da stave ispred visoko podignute noge igrača Mačve. Bogatinci su krenuli ne sve ili ništa, neorganizovano,  stihijski. Dugim loptama su tražili  prolaz ka golu Rankovića, ali je bilo i par dobrih pokušaja po desnom boku. Međuti, bez igrača kadrog da nadumudri zadnju liniju odbrane valjevskg tima, ali i sigurnog golmana plave čete, nisu mogli do gola gostiju.

 Videli smo u 65, minuti bombu crveno-crnog Marka Jovića iskosa, sa više od 20 metara. Na sreću  lopta je samo okrznula stativu, i završila u gol autu.

Gentić pobednik svih vazdušnih deula je žrtvovao žutu karton. Oštrim startom u polovini Mačve, u  korenu  je sasekao  obećavajuća kontru Bogatinaca. Oba bonusa su takođe požutala, ali su potvrdili talenat, i pokazali su odgovornost za ukazano poverenje. Vremenom će brže i lakše  čitati  lucidne ideje saigrača, posebno, najvažnije, pas u prostor.

Osveženje je stiglo sa klupe “plavih”, a šansu utakmice nije iskoristio Strahinja Sofronić. U finišu meča je dobio  idealan bočni pas. Rajevac je lukavo  povukao dva igrača na drugu stativu i otvorio Strahinji put ka golu. Na žalost lopta  nije pogodila metu, a promašaj nije ništa promenio. Biće prilike vrlo brzo za popravni. Dolaze dani novih pobeda.

ILIJA GR I RO

Sudija, posle mahom tankih i feleričnih, što je realnost Treće lige, bio je vanzemaljac iz Topole Dobrivoje Šišmanović. Sa saradnicima arbitar  za poželeti, pravičan,  pravovremen,  nepogrešiv i dosledan u odlukama, pokazao  je znanje i  karakter internacinalca! 

 "Plava ptica" je zacrtala,  i što se moralo je urađeno, za potvrdu da  kad se hoće. sve može!

MAC BOG BFC RAJA I ACA

Slede dva dana odmora, a posle sve ispočetka sa musketarima iza ograde u Bogatiću, ili već kako mora, a svako od 4 pomenuta musketara bi mogao da vodi ovaj tim, jer ima suvi kvalitet!

A, da ne zaboravim sreća je faktor uspeha!

Prati hrabre i odvažne, a možda je donese i šačica "vernika"  predvođena najmlađim Aleksom, kome ovo bi i vatreno fudbaslko kršetnje van Valjeva!

Ratnički i majstorski na terenu,  protiv Borca, koga FAP u sred Čačka prve septembasrke subote ošamari, valja dodati gas, ubaciti menjač u viši stepen, povećati  brzinu i gaziti!

 “Plava ptica”  sigurno, sa najvećom podrškom sa tribina u Parku  Pećina  u proteklih 10 godina, verujemo da ponovo leti ka odavno zaboravljenim visinama!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.