Logo
Print this page

GUBITNIK KARI BEZ TEA, I ZAPOSTAVLJANJEM JOKIĆA, PONIZIO SRBIJU U BERLINU Featured

 

 JOKIC FIBA BASKETBALL

Kakav god bio u dalekoj prošlosti majstor košarke,  pa veliki trener i selektor pre 20 godina, nedavno ni zašto odlikovani Svetsilav Pešić,  je od večeras samo ružna prošlost srpske košarke.

Posle sramnog poteza i sklanjanja kapitena Miše Teodosića,  lagane šetnje  u grupnoj fazi EŠ u Pragu, Kari večeras u Berlinu  nije prepoznao svoje najjače oružje i njegovu moć, Nikolu Jokića.

Osrednja Italija je pokirala Srbiju i pobedila.

Predhodno su tukli Jokića do iznemoglosti,a  potom šuterskom kanonadom su razbili  Srbiju,  jer Kari nije SHVATIO da u odsustvu Teodosića mora da igra samo na jednog čoveka Nikolu Jokića.

Svi ostali kada je bilo najvažnije su besumučno promašivali.

 Umesto samo da “hrane”Džokera" loptama, i prepuste da radi ono što večeras sami nisu znali, uzalud su  trojkama pokušavali da uzvrate raspucalim  Italijanima.

Ishod je poznat, uz strašno saznanje da je Kari zaboravio da bi možda neko sa klupe bio bolji mvp-ja Evrpolige, ili Gudurića, Kalinića, Lučića…

 Kalinić je doneo na početku ¾  +9 (54:45), iako  posle osam trojki za poluvreme, Kari nije shvatio da  italianske pucače mora da “hapsi”.

Isključenje ekscentričnog Poceka, pa  ljubakanje sa svim igračima, potstaklo  je dodatni inat kod Italijana.

Marko Spisu je doneo preokret torojkama I 66:63 azurima.

 Jagodić Kuridža  pogađa  za đavolskih 66:66,  pred završnih deset minuta, dok nas Jokić održava u životu.

Umesto da naredi "samo igramo na Jokića”  Kari je  svojim vođenjem obrukao Srbiju, on je definitivno nebitan, a plavi poniženi bez   četvrfinala idu kući  sa šampionata Evrope!.

 Pešić je postavkom igre, divljaj” do besvesti, a ne kad nikome ništa ne polazi od ruke, daj samo loptu Nikoli Jokića, “ubio” Srbiju.

“Zaboravljeni” na klupi bez šanse da uđu u igri I nešto promene su mogli samo da gledaju šuterski šuo tajm Italijana, kada je bilo najvažnije.

Đanmarko Poceko je imao ubitačan  "streljački vod" u   Spisuu sa 6 trojki,  Simoneu Fontekiju, Akilei Polonari i Nikoli Meliju.

Srbija,  SAMO Nikolu Jokića prinuđemog da igra sam I zabeleži  32 poena, 14 skokova i tri asistencije. Malo je to bilo uz 16 poena i osam asistencija  Vasilija Micića i 12 koševa  Nikole Kalinića, jer ostalih nigde nije bilo.

 Plavi iz Mercedes Benc Arene idu  kući, za  loš deža-viI  i sećanje na  košmarnu prošlogodišnju eleminacijeusa OI  u Beogradu, baš od večerašnjeg rivala.

Ruzulat Srbija -Italija  u osmini final EP  86:94 (28:20, 23:25, 17:21, 18:28) samo ostajei.

Italijani šutersku kanonadu teško da će ponoviti više u Berlinu, ali nisu bez šansi protiv takođe šarenkastih Francuza.

O greškama  nadmenog Karija ne treba trošiti reči, osim da valja samo reći, “loše radi dobru se ne nadaj”

 Sa Jokićem I Mišom Teodosićem u tandemu Berlinska priča bi imala epilog kao i ona CSKA 2016. Kada je šampion Rusije osvojio Evroligu.

Kad poželiš da gradiš autoriet gde ne smeš karma te odmah “ošamari”  

Zbogom, Svetislave -Kari- Pešiću!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.