Logo
Print this page

DEJAN BODIROGA OD 15.SEPTEMBRA UPRAVLJA EVROLIGOM! Featured

BODIROGA DEJAN

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena eks Jugoslavije Dejan Bodiroga(49),  15.septembra će zvanično preuzeti vođenje Evrolige, piše Jurohups.

Bodiroga  će naslediti dosadašnjeg  prvog čoveka najelitnijeg evropskog klupskog  takmičenja Žordija Bertomeua(64), od sada u ulozi spoljneg savetnika.

Žordijevu  smenu, 22 godine je vodio Evroligu,  su 25. maja kako je kasnije potvrđeno, izglasalo SEDAM evoligaša: CSKA, milanska Olimpija - Armani, Žalgiris, Makabi, Olimpijakos i Panatinaikos. Nije prošla ideja španskih klubova Reala i Barselone, da uz podršku Efesa i Fenerbahčea Bertomeu mandat bude produžen za još  jednu tranzicionu sezonu.

Na sastanku  11 akcionara Evrolige u maju se raspravljalo o budućnosti takmičenja, i  saradnji sa NBA ligom, preko njoj bliskih kompanija. Sve je bilo pod velom tajne, osim  zaključka:

Žordi Bertomeu je i definitivno bivši izvršni direktor Evrolige!

Budućnost evropske košarke, po odlasku Katalonca je svetla.

Klubovi će na  promociji novog predsednika   15.septembra  i zvanično dati upravljanje Evroligom Dejanu Bodirogi.

Očekivano španskim klubovima ne prija ime Dejana Bodiroge, dok većina preostalih evroligaša smatra da je Srbin najbolja opcija, i na strani su  Bodiroge.

Legendarni srpski  košarkaš, sa Jugoslavijom osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama 1996,  dva Svetskla prvenstva i 3 Evropska,  uveliko vodi   razgovore sa predstavnicima klubova kako bi se objedinila najbolja ideja o zajedničkoj budućnosti i poboljšanju kvaliteta Evrolige.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.