Logo
Print this page

ĐORĐE ĐURIĆ JUNAK PRVE ETAPE 62.TRKE KROZ SRBIJU Featured

monca trka kroz srbiju 62 22

Italijan Elia Karta član ekipe Meblo Jogi iz Slovenije pobednik je prve etape 62. Trke kroz Srbiju, od Požarevca do Mionice. Drugi je na cilj u Mionici stigao srpski reprezentativac Đorđe Đurić, kome su pripale čak 4 poedničke majice, dok je  treći Britanac Judžin Kros.

Posle defilea 19 ekipa sa 120 biciklista iz 26 zemalja sa šest kontinenata: Evrope, Azije, Afrike, Australije, Severne Amerike, Južne Amerike centralnim gradskim Trgom oslobođenja u Požarevcu, pozdravne reči  gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića,  ove godine i predsednika Organicionog odbora 62. Trke kroz Srbiju, usledio je start.

Prvom etapom od Požarevca, Smederevske Palanke, Natalinaca, Topole, Aranđelovca, Lazarevca, Ćelija, Bogovađe, Donje Toplice do Mionice startovao je Tur De Sebija po 62. put. Etapa je bila duga 147,4 km  vožena je po sparnom vremenu, maksimalno je  obezbeđenja od pripadnika MUP-a Srbije. Pobedio as iz Italije  Elia Karta člana ekipe Meblo Jogi iz Slovenije Elia Karta, na startu druge etapa od Milonice do Ćaćka u žutoj majici

Heroj dana je  srpski reprezentativac Đorđe Đurić.

Drugi na cilju u Mionici stigao Đurić, a treći Judžin Kros iz Velike Britanije  Italijan Karta je etapu dugu 147,6 kilometara prevezao za 3;38,20 časova I bio je brži od Đurića za 23 sekunde

Iako lišen pomoći dvojice naših najboljih vozača, profesionalaca u italijanskom Koratek timu, Dušana Rajovića i Veljka Stojića ( zbog zarađenog virusa u Venecueli  ne voze)  Đurić je osvojio i Belu majicu kao najbolji mladi vozač do 23 godine, zatim  Trobojku Srbije, namenjenu najboljem srpskom vozaču, plavu najbrži u brdu, i zelenu za pobedu u prolaznim ciljevima.

Srpska reprezentacija na 62. Trci kroz Srbiju, učestvuje sa samo četiri vozača ( uz Đurića tu su još Nikola Krstić, Andrej Galović i Kristijan Antalović) dok ostale ekipe imaju po šest.

U četvrrtak 15.septembra u podne u Mionici je start druge etape od Mionice do Čačka duge 149,8 km preko Valjeva, Ljiga, Rudnika, Knića i Mrčajevaca.

Minica je po 4. put domaćin Trke kroz Srbije,  na poseban načun pokazuje  da zna da prepozna sportskembvrddnosti, i zahvaljujući Bobanu Jankoviću sve više postaje ne samo oazra nego  i sentar  sporta, turizma i  kulture  Zapadne Srbije.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.