Logo
Print this page

“ČOVEKOLJUBLJA” I MIONICA 1,4 MILIONA ZA OPREMU OPŠTINSKE CZ Featured

monca civilna zas 1U saradnji opštine Mionica i i “Čovekoljublja”, dobrotvorne fondacije Srpske pravoslavne crkve, obezbeđeno je  1,4 miliona dinara  za kupovinu opreme za  opštinsku jedinicu Civilne zaštite.

Nabavljena je najsavremenija, standardizovana i sertifikovana zaštitna oprema, obuća, kompletna odeća, alat, rezervoari, oprema za prvu pomoć. Takođe, poverenici će biti obučeni  kako da koriste opremu i reaguju u kriznim momentima.

„Ovo je novi  u nizu uspešno realizovanih  projekata. U saradnji s ’Čovekoljubljem’ radimo na unapređenju naše Civilne zaštite, godinama potpuno zapostavljene i urušene. Svedoci smo kakve su nas prirodne nepogode zadesile u prethodnom periodu, poplave i požari. Sada smo opremili Civilnu zaštitu. Istovremeno radimo na uređenju korita Ribnice. Sprovodimo projekte koje će uticati na sprečavanje nastajanja velikih posledica koje sa sobom nose prirodne nepogode. U narednom periodu nastavićemo sa ulaganjima u ovu oblast“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Projekat „Jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategije pripravnosti – PREPS“ finansira se uz podršku BHA USAID, realizuju Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa partnerom u Srbiji „Čovekoljublja“.

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.