Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

METALAC SRUŠIO "ZDRAVLJE", ZA NOVU POTVRDU KO JE No-1 U VALJEVU Featured

kkm z luki

Metalac je pobedio Zdravlje 79:70 na otvaranju nove sezone u KLS, rezulatatski  preubedljivo  u odnosu na žar i pretnje „ljutih“ Leskovčana, u meču, u drugom poluvremenu u nekoliko navrata  na ivici, ipak neostvarenog preokreta.

Valjevski tim do trijumfa su vodili Durmo sa  18 poena(11 skokova i 3 asistencije, za sveukupni indeks 25. Luković je  dabl dablom 11 poena i 11 skokova, potvrdio visoku klasu, jer igra faktički bez ozbiljnijih priprema, i posle povrede zgloba. Ameri Dafi I Mening su takođe bili dvocifreni, ubacili su po 13 poena. Gavrilović је postigao 9, a  Bajić 7 koševa.  Lampkin sa 16,  Jovanović sa 13, Morgan I Škunrdić po 10  poena su bili najefikasniji kod Zdravlja.

Pobednika je odlučio suvik kvalitet i bolji skok Metalca(44-37). Sve bi bilo mnogo lakše da je valjevski tim bolje šutirao slobodna bacanja (24:13).

Zdravlje je pretilo posebno u drugom poluvremenu, a Metalac je uzvraćao kontra udarima, čuvao, i sačuvao do kraja  10-ak poena razlike.

Metalac je trojkom Meninga poveo sa 66:57 u 34.minutu da bi Zdravlje uzvratilo serijim 7:0 za potpunu rezulatsku neizvesnost, dva minuta kasnije. 64:66.

Luković i momci pojačavaju odbranu, što rezultira i efikasnim napadom. U poslednja 4 minuta Marko Bajić,  Uroš Lukovića,  čigra Dafi, i Ibrahim Durmo   donose Metalcu kapitlnih  74:66, taman koliko je potrebno za trijumf i prve bodove u sezoni.

Evidentno još rovit posle povrede članka, fizički tek u naznakama svog nivoa, Uroš Luković sa ratnikom kakav se retko viđa  Ibrahimom Durmom nosio je  odbranu Metalca.  

Lavić Bajić se ne štedi,  ima ga svuda, a tandem Amerikanaca, je već na startu pokazao zavidnu posvećenost i odgovornost u svim fazama igre. Posebno imponuje igra Stefana Simanića. Shodno minutaži momak je pokazao karakter pobednika kao i Durmo. Riki Stefanović na startu mogao više i bolje,  dok ovo nije bilo veče poslednjeg pristiglog u Metalac Čačanina Ivana Gavrilovića, posle Dafija i Durma u egalu po minutaži sa Lukovićem.

Valjevo je na startu protiv „ljutih“ Leskovčana videlo   „pretorijance“ Metalca, sa potencijalom za visoke domete.

kkm z 22 1

Hoće li dosegnuti abaligaške visine ne zavisi samo od njih.

Valjevo je Grad košarke, potvrda je stigla i na otvaranju sezone. Nije iznenađenje najveća poseta je bila baš u hali sportova 15.septembar,  u pdnosu na sve druge mečeve u KLS. A, atmosfera za poželeti. Pozitivna energija sa tribina gurala je Metalac do pobede.

Sa timim ne previše skupljim u odnosu na proteklu sezonu  i borbe za goli život do dolaska Lukovića, neće biti problema.

Ali  poprilično  nezainteresovani pojedinci u Upravom odboru brinu,  kao i najveći problem, povređeni igrači, na premijeri pored centra Šešlije, izostao je bek šuter Altin Islamović.

Za kraj oktobra najavljena je Skupština KK Metalac.

Šta će doneti ne zna se osim da je kovertirana ostavka. Čuće se čija kad to bude želeo da javno da saopšti.

Do tada samo valja istaći.

KK Metalac je danas ispred svih u valjevskom svetu sporta, kaže publika odnosno sportska javnost.

Ima tim za nešto više, narod je to odmah prepoznao i pohrlio da ga vidi na delu.

Metalac kuburi sa mlađim selekcijama. Alibi,  da nema termina na parketu Hale sportova 15.septembar je prošlost. Sve sporstke sale u valjevskom školama su konačno ponovo „otključane“ i eto mogućnosti da se u večernjim terminima, po okončanu nastave u obrazovnim ustanovama, okupe deca naklonjena košarci.

Ali o tom potom.

Da vidimošta nosi kraj oktobra i skupštinsko zasedanje u KK Metalac.

Vaterpolo I VK Valis su po svemu šta I kako rade su primer za sve!

Igraju dva evropska takmičenja, u srpsku Super ligu!       

Od toplotnih pumpi u SRC Petnica u UFK Valis nije se odmaklo dalje od priče, dok iz „sivonje“ stiže nova bajkovita minhauzenština o zatvorenom bazenu, sada na Senjaku.

Fudbal je najpopularniji sport.

Stara dama igra i ponovo pobeđuje u delimično „živom blatu“ stadiona u Parku Pećina. Sa 7 bodova iz poslednje tri utakmice, posle  izgubljenih 12 u predhodnih 6 okršaja, klub i dalje sa faktički anatemom  mutanta, traži put do povratka u normalu.

Zajedničko za KK Metalac, VK Valis i FK BK 2014 je da vlast Grada Valjeva mora da shvati da su ova tri kluba i žiži interesovanja, mladih i sportske javnosti.

U "mrtvom" sporstkom Valjevu jedino je baš ovaj trio još živ!

Trio čine klubovi iz dva najpopularnija sporta, a treći iz  najtrofejnijeg i po organizaciji bez premca(VK Valis). Najveći su prometeri Grada Valjeva, te stoga moraju  imati i poseban tretman.

Dužno poštovanje  za sve druge sportove od plivanja, odbojke, rukometa, boksa, rvanja, biciklizma.. trenutno samo sa ambicijom da budu značajan sportski faktor grada.

I na kraju ponovo o događju od sinoć u hali sportova 15.septembar.

Pokušaj „diverzije“  kablovskog opetera, da tv prenosom u isto vreme košarke iz Valjeva i fudbala iz Beograda nije uspeo, jer Valjevci vole pobednike, posebno iz svog grada, i ne propuštaju priliku da im pruže maksimalnu podršku.

Bode oči što nekršteni, ničiji kumovi  preko noći HALU SPORTOVA „15.SEPTEMBAR“  krstiše imenom Grada.

Krštavaju, izmišljaju i izvrću istinu,  umesto da pokušaju makar da rade za sve što su peplaćeni, iakonin stop dokazu da su nedorasli za bilo šta.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas