Logo
Print this page

LUKI, AMERI, DURMO I BAJA POKORILI ČAČAK Featured

kkm u č

Metalac nije dozvolio iznenadjene u Čačku. Nova dobra partija valjevskog tima donela je siguran  trijumf kraj Morave.

Metalac pobedio domaćina Čačak 94, sa 75:66 sigurnom igrom, čvrstom odbranom, i efikasnim napadom, kada je bilo najvažnije, u poslednjem kvratalu.

Bio je to egal meč tri četvrtine. Debitant je uspevao da bude ravnopravan rival, čak je i zapretio, i poveo sa 57:51 u 28. minutu.

Očekivano, Metalac je uzvratio ekspresno, kako i dolikuje u svim segmentima boljoj ekipi.

Luković i Durmo, sa Meningom i Dafijem, i najmlađim u postavi  Bajićem, su odigrali timski, i rezultat nije izostao. Reket je "zaključan". Čarls Mening i Marko Bajić "bocnuli" su dve trojke, za 57:57 taman da spuste rivala na zemlju pred 10 minuta odluke.

Poslednju četvrtinu Metalac dobija18:9.

Dafi i Mening dokazuju klasu, i pored  očiglednih, srećom  bezuspešnih kečerskih zahvata, domaćina u dvorani kraj Morave.

"Kontrola  leta" sa  Urošem  Lukovićem, Ibrahimom Durmom, uz podršku  Stefana Smiljanića  "zatvorila je nebo" iznad svog koša, i neutralisala Pantića i Majstorovića.

Dafi i Mening,  ali i Bajić kada je "grmelo"  demonstrirali silu u napadu. Oružjem, čuvenih Čačana  Kiće i Radmila Mišovića, dalekometnim projektilima su potopili sve nade domaćina.

Metalac seriju od 6:0 na kraju treće ćetvrtine nastavlja, novom. Čačani se ne predaju, i stižu na -2( 59:60)  u 33. minutu, da bi Dafi trojkom i Mening dvojkom doneli prvi put 6 razlike 65:59.

Pantić i Pilčević posle koša Meninga smanjuje na 64:67, a  Dafi i Mening vraćaju Metalcu  +7(73:66) u 39. minutu. Poslednjih 100 sekundi oba tima prosipaju po tri napada. Luković i Durma kupe promašaje Čačana.

Za kraj posle faula Majstorovića u napadu, kontrolor leta valjevskog tima na dodavanje Dafija,  nekarakterističnim šutem, nabacivanjem lopte od table u koš, u novoj eri košarke nazvanim flouterom, peontira za konačnih  75:66 za Metalac.

Luković nije jedini zabeležio dabl-dabl(15 koševa i 11 skokova).

Ibrahim Durmo je "doleteo" do 14 skokova i 12 poena. Američki tandem takođe je bio ubitačan.

Mening(22 poena i 5 skokova),  Dafi(18 poena i 4 skoka). Konačno Marko Bajić je postigao 6 koševa, tri puta je asistirao, i "ulovio" je  takođe 3 bitne lopte.

Čačane je predvodio Pantić sa 21 košem. Dvocifren je bio  Pilćević sa 10 koševa, plus 7 skokova, dok je Majstorović, u ABA ligi igrao za Metalac ubacio 9 poena, i ostvario skok manje od Pantića. Tresač je dodao  8 koševa.

Metalac  je u vodećoj petorci KLS-a.

Vojvodina je srećno dobila Vršac pre7 dana, ali je protiv Novog Pazara bila mnogo bolja.  Sloboda sa Velimirom  Gašićem je počistila u gostima Zemunce na startu, a poraz od ekipe Vladimira Đokića, pretvoren je u pobedu u Domu sportova kraj Đetinje, u neverovatnoj završnici. Sloga je u produžetku slavila u Kraljevu protiv Čačka, a nešto lakše  je sinoć bilo u Lazarevcu.

Dinamik je uzeo bodove OKK Beogradu i Zemunu.

Zlatibor je, kao i Metalac, ostavio najubedljiviji utisak  pobedom u Pančevu i nad Kolubarom kod kuće.

U sredu   u halu sportova 15.septembar dolaze komšije.

Kolubara je imala dva teška iskušenja, Bez  pobede i bele zastave stiže u Valjevo.

U uvek turbulentnom oktobru, svakojake glasine kruže.

Na krilima  dve startne pobede protiv kandidata za "donji dom" Metalac je apsolutni favorit.

Papir je nebitan, važan je teren.

Za treću u nizu, pred gostovanje u Pančevu, najvažnija je hemija na terenu. Metalac je ima, a kada se ekipi pridruži Islamović biće oktobar FESTA  i naravno vatrometa!

Momci su pokazali da zavređuju pažnju i poštovanje, i zato u sredu  svi kao jedan, kao u stara dobra vremena, u kop, da se podrži tim, već je svima jasno,  kadar za velika dela.

Raste košarkaška temparatura, nazire se kao nekada, i  tačka ključanja!

I bez nove hale sportova, lošeg rada sa mladima, ponovo "otključane" i slobodne školske sportske sale, biće valjda dovoljan motiv da se deca masovnije bave sportom, i da ponovo zaživi celosezonska školska sezona.  Još da su novci za čvarkovdanske pevače, bili usmereni na "školarine" budućih sportista, gde bi nam bio kraj.

U vreme povratka Metalca u vrh srpske košarke treba biti samo MALO VIŠE, jedinstven i istrajan, i još samo MALO VIŠE ČOVEK - VALJEVAC!

Prvi korak je napravljen, naredni još duži čvršči slede.

Valjevo je ma šta ko mislio, neuništiv i neponovljiv grad sporta, i svega što ga čini drugačijim, i posebnim u odnosu na sve druge!

NAPRED METALAC!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.