Logo
Print this page

SVETSKE, A NAŠE I NAŠI, KAO I KINESKI ŠANDONG GOSPODARE PLANETOM! Featured

srbija sp zene 22 poljska

Miholjdansko leto  u sred oktobra kad  mu je i vreme,  prija i greje, više od  “vrelih”  belosvetskih pretnji nuklearkama, svima što bi u odbranu “demokratije” da stave goluruki  narod, podređen inetersima  glabalizma što gubi moć. U takvom spletu okolnosti  sport se uzdigao I potvrđuje moć, od odbojkašica Srbije dominatnih na SP u Poljskoj, do malog Valjeva, pretvorenog  u pustaru i palanku.

Šansa se ukazala sa Dalekog Istoka, nije sve sudbina, nešto je i odluka!

kina sandong

Uz podršku kineskih graditelja autoputeva kompanije  Čajna Šandong, zašto da ne i koproracije Hajsens vlasnici su Gorenja,  Valjevo možda i  progleda, makar na jedno oko.

Topli oktobar još više zagrevaju kao i obično zbivanja u svetu  sporta.

A tamo malena Srbija prži jače od nukIearki.  

Srpkinje, odbojkašice su u oktobru samo dva puta  ponizile Ameriku, za 11. pobedu u nizu na Svetskom prvenstvu i konačno finale!

odbojkasrbija sp 22

Morale su valjda dva puta od ih "biju",  zato što nije bilo Engleske, neki kažu svetskog korena i legla "dobrote".

 Americi je naplaćen dug sa komatom za izgubljeno polufinale na  IO u Tokiju.

Amerikanke se sinoć posle 1:3,  gospodski  pokloniše BOGšković Tijani i devojkama iz Srbije, što pobediše sve politike ovog  sveta.

Sutra  će u finalu  jurišati na zlato, da li protiv Braziliki, ili Italijanki, saznaćemo  večeras.

Češće od Amerikanki  što sinoć damski  aplaudaraju plavim srpskim princezama,  pljeska se  u Engleskoj, i to  jednom  Srbinu.

Srbin Smederevac Aleksandar-Mitrogol  teroriše engleske  golmane  nemilosrdno,  i bez prestanka. 

mitar n 1

Počeo je da preteruje, i gogleterski marš prevazilazi sva očekivanja. Zasipa Mitar golovima “saveznike” Englesku  čim stigne, i glavom i nogama. Uveliko nervira samo kako on to zna, nam drage saveznike-bombaše,  što nas omiljenim igračkama  decenijama unazad tuku kad god požele.

Sindrom “rušenja  saveznika i prijatelja” primio se i opljačakanoj i iznurenoj svakojakim zlom, unutašnjim i spoljašnjim uništiteljima bez granica, fudbalskoj Srbiji.

Srpski Flaš Gordon, odnosno Gordan  Petrić je preporodio Partizan, drzak do te mere da sruši Klen u sred Nemačke!

 Pola decenije voljom “najomiljenijeg na JNA, i najvećeg  “tenkiste  “rupe” traje teror nad Partizanom.

Na JNA Istok, Zapad i Sever uporno skandiraju,  “tenkisti  iz rupe”  dok odbrana  iz kopa “uprava napolje” dejstvuje  i prebija   skandinatore.

Večeras sledi  nova epozida rušenja Nemačke.

Partizan je rešio enignu zvanu Keln. U sred  Vesfalije Svetozar Marković slomio rogove “jarčevima”.

Posle skoro osam decenija, mada i sam to još uvek sigurno ne zna, mali Sveta osvetio na jedan drugi način imenjaka I prezimenjaka Tozu  iz Bečkereka. Taj Toza je imao  samo 29 godina, kada su okupatori zarobili revolucionara i heroja vremena zla i borbe slobodoumnog sveta  sa fašistima i nacistima u okupiranom Novom Sadu.

Markovic Toza

Obesili su revolucionara, novinara, heroja Svetozara Tozu- Markovića u zimu 1943.

Ali nisu zaustavili večnu borba za istinu i slobodu.

Večaras   “Mali” Sveta  je na  jednom drugom času istorije, tamo gde se porazi i pobede ne plaćaju životom.

svetozar markovic

Sa svojim  srpskim ratnicima, i dva magična crni bela  bisera Čerkezom Nathom i Malijcem Dijabateom ispisuje istoriju Partizana. Ako je u sred Vestfalije “srušio” četvti grad po veličini u Nemačkoj, duplo, i malo više je veći Beograd, može Keln da padne večeras i u Humskoj. A biće sigurno i podrške najveće posle one, ne tako davno sa Mančesterom.

Posrnuli, pa probuđeni šampion Srbije će dva sata kasnije, a tri pre ponoći, na megdan Ferencvarošu.  Moćni Partizan je u sred  mađarske stepe na "Pančo Areni", u blisikoj prošlosti(avgustu 2017.) deklasirao Videoton. Igrali su tada  Saša Ilić, Tavamba, Suma, Đurđević, Stojković, fudbalska imena da se smrzneš …

Zvezdu večeras čeka teži meč. Puškaš Arena je jedan od 11 novoigrađenih stadiona u komšiliku, I samo je tri puta veća od Groupama arene", doma Ferencvaroša(23.000 mesta).

Fradijeva publika je vatrena i priželjkuje da Ferencavaroš namadaši  zvezdinog  dželata Makabi, moćnog i protiv Juventusa.

Dve lude utakmice nas čekaju večaras nema dileme.

A da li če Srbija  radovati zavisi isključivo od aktera  u Beogradu, mada je realno Zvezda  bliža uspehu u Budumpešti, ako ni zbog čeg drugog ono zbog rejtinga nemačkog i mađarskog fudbala.

Košarka je odavno osvojila Srbiju, a već preuzima primat, posebni ako se porede crno i crveno beli svet, naravno srpski.

Partizan već ima 11.500 preplatnih karata, bez premca je u Evropi, i gleda ka Americi i NBA.

Sutra, u petak je evroligaška premijera u Beogradu, dolazi atinski Pao. Hoće li pasti u Pioniru, isključivo zavisi od Zvezde.

I pored poraza u Istanbulu,  crveno beli su ostavili mnogo bolji utisak od Partizana  izrešetanog u Berlinu.

U Vitoriji  Obradovićev tim čeka novo iskušenje, kao i Zvezdin, i dalje nekompletan. Crno i crveno beli  bi da pobede, a kao i u fudbalu.

Zvezda je na papiru bliža uspehu. Papir sve trpi, to se makar zna.

Valjevo, Valjevke i Valjevce igra pod obručima ponovo osvaja.

kkm kolubara 22 10

Metalac ima moćan tim, iako je najbolji,  još uvek  je  nespreman. Sinoćna utakmica sa Kolubarom (90:70) je bila treća u nizu sa ekipama rezervisanim  da za "donji dom". Lazarevčani imaju  slabiji tim u odnosu na proteklu sezonu. Ako se ne pojačaju nema im spasa.

Na radaru Metalca posle ekstra Amera, Dafija i Meninga,   dva Bosanca, Ibrahima i Altina, je pojačanje iz snova.

Uspostvljen je kontakt sa graditeljima autoputeva kompanije Čajna Šandong.

kina 1 kkm

Kineski neimari grade   najsavremeniju komunkaciju i konekciju  sa autoputem  “Miloš Veliki” od Valjeva do Lajkovca(18,3km dužine u vrednosti od 153 miliona evra).

Sinoć su “četiri musketara” iz kompanije Čajna Šandong bili u valjevskoj hali sportova 15.septemabar.

kina sandong

Videli su Metalac na delu, i očigledno su zadovoljni.

Bila je to samo nova potvrda  da glasine o dolasku kompanije Čajna Šandong u Metalac nisu bez osnova.

Skupština  KK Metalac će biti održana uskoro, poslednja  nedelja oktobra je u opticaju.

Tada  ćemo znati sve detalje  moguće saradnje kompanije Čajna Šandong  i KK Metalac, ambiciozan da se bori za mesto u ABA ligi, što rezultati i potvrđuju.

Sa moćnim sponzorom, ne samo da bude uz Metalac već da se saradnja prošitiri mogučnosti su nemerljive.

Ako bi Grad Valjevo sa kompanijom Čajna Šandong  I korporacijom “Hajsens” takođe iz Kine ušao u milenujumski  projekat, izgradnje Sportsko poslovnog centra bio bi to pogodak veka.

Dogovor sa investitorima bi rešio  dvomilenijumsku zagonetku sportske infrastrukture Grada Valjeva.

Prvi korak je viđen, a do narednog valja zapevušiti stari hit: Kako je lepo vidjeti te opet. Staviti ruku na tvoja ramena... i ponoviti NIJE SVE SUDBINA, NEŠTO JE I ODLUKA, a za odluku valja imati ...

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.