Logo
Print this page

SRBIJI 16 MEDALJA,A KADETU MLADOSTI UROŠU KOJIĆU BALKANSKA BRONZA Featured

rvanje kojic bronya balkan 15

Na Balkanskom prvenstvu U-15 u rvanju grčko-rimskim stilom. Srbija je nastupila sa  36 takmičara i osvojila 16 medalja, 5 zlatnih, 1 srebrnu i 10 bronzi. Među osvajačima medalja je član RK Mladost  Uroš Kojić. Valjevac je osvojio je bronzanu medalju!

rvanje srbija rumunija kadeti 22

Najuspšeniji su bili mladi rvači zrenjaniskog Proletera, osvoljili su  su 2 zlata i jedno srebro, i to: pionir Stevan Kojić(do 85kg), kadet(do17 godina) Branko Đukić(do 80kg). Sa zlatom se vraćaju pionirka iz šabačkog Viteza Ivana Gajić(do 50kg),  kadetkinja Crvene zvezde Maša Perović(do 65kg) i kadet iz Sente Antal Vamoš(do 71kg). Srebro je pripalo Marku Supiću (do 100kg) iz Proletera.

Osvajači bronzanih medalja su: Balaž Ujhelji(Poitisje), Lazar Dedić iz somborskog  Sokola, Uroš Kojić(Mladost), Dušan Stokić i Milan Vukobratović (kadet) iz beogradskog Radničkog. U ženskoj konkurenciji  do bronze Milica Sekulović (Dinamo Pančevo), Jana Petrović(C.zvezda), Evelin Ujhelji (Potisje) i Emilija Jakovljević(Kragujevac).

Ekipno Srbija je osvojila bronzu u konkurenciji kadetkinja.

Kojić je zahvaljujući povoljnom žrebu  u četvrtfinalu lako stigao do pobede u meču  sa rivalom iz  Hrvatske. U  polufinalu ga je pobedio novi  prvak Evrope, predstavnik Bugarske.

U meču za  bronzu Moldavac je do završnice imao  vodjstvo od 7:4, ali  Uroševa  volja I želja za pobedom su presudili. Kojić je atraktivnim bacanjem, osvojio 4 poena, stigao do velikog preokreta, za konačnih  8:7, i  trijumf za  medalju.

„Velika je radost i uspeh za Rvački klub „Mladost“. Kojić je pokazao samo deo svojih mogućnostia, a nedalja je došla posle napornih treninga, i ogromnih odricanja. U 2020.  Kojić je bio  više  od  4 meseca na kampovima, što je  mnogo doprinelo uspehu. Svi smo jako ponosni, na Uroša, ali ovo je tek početak,“ presrećan je Kojićev trener Darko Pantelić.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.