Logo
Print this page

METALAC VEČERAS “DINAMITOM” DO “SEDMICE” PAD RADONJE, GAŠENJE U KNEŽEVINI,I ODLAZAK PIKSIJA U NAJAVI! Featured

kkm u č

Posle maglovitog četvrtka, stiže nam prvi osunčan novembarski petak za potvrdu da je devastirano Valjevo košarkaški život! Metalac igra derbi KLS sa Dinamikom u 19 sati, pred kamerama TV ARENA SPORT 2.

Iako  okovano lancima neznanja, nesposobnih klomiglavaca i štetočina neviđenih razmera, Valjevo se vraća na srpsku i evropsku scenu i postaje ponovo Grad košarke.

Druga sezona bez Vladimira Đokića, donela je konačno prošlog leta pogođen roster, predvođen Urošem Lukovićem.

Najmoćniji tim u odnosu na besmrtni Metalac pre pola veka Iz utakmice u utakmicu raste.

Večeras je derbi sa dorćolcima.

Za KK Dynamic, je spreman "dinamit", kažu u šali valjevski košarkaši, spremni da ostvare sedmi trijumf od početka sezone.

Da ima uvek spreman momentum da  baci na kolena svakog rivala  Metalac je pokazao u dosadašnjih šest okršaja, a večeras če ponovo imati uz sebe i factor x, energiju publike sa konačno krcatih tribina hale sportova 15.septembar.

Nikola Kostić,  Nemanja Jaramaz,  Dušan Radosavljević, Mihailo Bošković  Saša Nikitović su garant  da će Dafi, Mening, Durma, Aslamović, Bajić i naravno Uroš Luković,  dinamit momci,  imati rivala za  novi spektakl na radaru košarkaške Srbije od 19 sati na kanalu ARENA SPORT 2. od  19 sati

Valjevo  večeras u novoj evoligaškoj večeri skreće pažnu košarkaškoj javnosti, uveriće se čime i zašto, pred gostovanje (21sat SPORT KLUB tv prenos), preimenovanog šampiona iz predgrađa, u Monaku.

U  kneževini je šansa za uspeh 1:100, ali i taj jedan posto nešto znači.

A, sinoć u atinskoj OAKA Areni najpre naklon do poda i spektakularni doček  Željku Obradoviću, najtrofejnijem treneru u istoriji Panatenaikosa.

Briljantno poluvreme Pantera, Ledeja, Lesora i Madara.

KKMPFC PAO U ATINI

foto EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

„Oluja“ u nastavku Panatinaikosa nije mogla da spreči treći  trijumf Partizana  zaredom u Evroligi.

Žoc je počeo vraćanje duga Radonjiću, sad već na izlaznim vratima iz tabora „zelenih“. Panaitnaikos  se žali na suđenje, a čeka ga kazna za nerede tokom meča. Sa malo više sreće i hladnih glava, „naš šampion“ kako to voli da kaže oficijelni spiker u beogradskoj Areni  je mogao biti na 5:1, umesto na aktuelnih 3:3.

Sport je to, i za pobedu se igra do poslednjeg zvuka sirene.

Na sreću vreme za popravni traje do maja i Fajnal fora, a tada ističe mandat pravu za gešku i popravni.

Raduje i konačno uspotavljena konekcija Evrolige i FIBA. Klupska podređenost  interesima srpske repezentativne košarke je evidentna.

 Danilo Anđušić,  Balša Koprivica, Uroš Trifunović su pozvani i igrače  za Srbiju u Londonu i protiv Turske u kvalifikacijama za Svetsko prvnstvo. Putnici za London da nisu  povređeni bili bi i Aleksa Avramović i Alen Smailagić. Iz redova aktuelnog šampiona ABA lige, koji ima mvp-ja za oktobar, samo sa dve utakmice odigrane u ABA ligi  Lukum Vildozu.  ZA opravdani GNEV VEĆINE LIGAŠA, Srbije na spisku za mečeve sa V. Britanijom i Turskom 7. i 10. novembra su  Ognjen Dobrić, Dejan Davidivac, Luka Mitrović I Nemanja Nedović.

Početak novembra obeležio je fudbal.

Valjevo je 12.jula 2012. definitivno nestalo sa fudbalske mape Srbije. Mutant  srozan do zone vratio se u Treću ligu. Da je liga fudbalski škart potvrda je i kazna akterima nameštaljke u Ljubiću od 250.000 dinara, uz pretnju oduzimanja bodova ako ih ponovo uhvate u namernom primanju golova.

A Trener možda nešto i pomeri na bolje u Valjevu.

Ima ga, treba ga samo pozvati i rešavati  gorući lako rešiv problem.

 

Svima je preko glave fudbaska antipropagande u Parku Pećina.

Valjevski problem  zamemarljiv u odnosu  na vrh fudbalske Srbije.

Videsmo u utorak “MOLERAJ” U FSS za potvrdu bezgraničnog jednoumlja, kao najavu ostavke Dragana Stojkovića. Piksija.

Najnovije “krečenje”  i najava dolaska na čelo  FSS ministra “specijalca za poljsko mleko, prošlog ”šizofrenog” utorka, je diktat bez presedana.

Kroz  medije je već plasirana priče da da će  Branislav Nedimović od januara postati novi predsednik FSS, jer se Nenad Bjeković povukao,  u ime srpskog ”bratstva i jedinstva”, uoči SP u Kataru.

Veza bivšeg ministra poljoprivrede s fudbalom je moguća jer se čovek možda razume u travu. Ne u travu iz Jovanjice, nego na onu  za terene na stadionima.

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije „Nezavisnost“ Mirko Poledica je potvrdio sumnju da je  novi delegatski saziv  Fudbalskog saveza Srbije samo nastavak  stare prakse jednoumlja.

Delegati su sa danom zakašnjenja  stigli na Skupštinu u Sportski centar FSS.  Poslušnicu su poslušno  dizali ruku i po potrebi  klimali glavama.

Poledica je konstatovao  da je sednicu Skupštine vodi  moler.

Novoizabrani predsednik FS Zapadne Srbije je  Nebojša Živanović. Dostojan je mesta, kao  i FK Polet  iz Ljubića,  u  srpskom fudbalu, a igra u Srpskoj ligi, umesto da zbog nameštanja utakmice sa Borcem čačanskim bude  vraćen tri ranga niže.

 Članu Borda Međunarodne asocijacije profesionalnjih fudbalera (FIFPro)  je uskraćeno pravo  da javno pita, ukazuje i komentariše rad Skupštine.

 „Velika farsa “ je bila Skupština FSS jer kako tvdi Poledica sve  kontroliše drugi čovek, i to ne samo u fudbalu nego u celoj državi.

Zaključak odavno poznat kukavičluk bezgranični, kolektivna amnezija, i  moć jednoumlja bez kraja, traju.

Odlazak Bjekovića je tiha najava odlaska  nepotičinjenog  Dragana Stojkovića Piksija, odvažnom da kaže NE, najmoćnijem.

Posle “neizbornog” fudbalskog utorka usledio je predah, do maglovitog  četvrtka i Evropskog kraha državne ljubimice, u medijskim  najavama spremne da pobedi u Francuskoj.

U Kneževini Monako najpre se desilo neomiljeno i (ne)očekivano “kupanje” plavih “obožavalaca” Nenada Bjekovića.

Državna ljubimica je istuširena, za potvdu  ovojesenjeg  debakla u Evropi. Utakmica je trebalo  da bude  prekinuta zbog kiše, odvalio je “nepristrasni”, komentator dok je trener konstatovao da je njegovo tim igrao dobro prvih šest minuta”

Iz pepela iznikli  feniks će prezimiti u Evropi.  

VAR u Nici mu je uskratio prvo mesto, ali su omraženi, sa 20-ak hiljada dece, uspeli da prežive Čehe, uz skadiranje "uprava napolje".

Partizan nije izgubio na svom stadionu, i ostaje im da žali za nedosuđenim penalom u Nici, pretvorenim u nepostojeći ofsajd, i kako se ispostavilo, tri boda za prvo mesto bivšeg kluba Nenada Bjekovića.

Danas čemo saznati kome če na megdan drugoplasirani  na otvaranju evopskog proleća 2023.

I tako u krug,  fudbal, pa   evroligaška i "NAŠA" košarka.

VEČERAS,  ponovo košarka, za uživanje i merak, I to usred Valjeva.

NAPRED NAŠ ŠAMPION!

NAPRED METALAC!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.