Logo
Print this page

ANA ŽIVOJINOVIĆ NAJBOLJA U SRBIJI U OKTOBRU Featured

ANA ZIVOJINOVIC

Posle sjajnih igara u dresu Crvene zvezde, u protekloj sezoni(osvojena je dupla kruna)  na startu novog šampionata, Valjevka Ana  Živojinović (devojačko Lazarević) dobila je novo priznanje.

Kapiten crveno belih proglašena je za najbolju  odbojkašcu u u oktobru u  Banka Poštanska štedionica Superligi 2022/2023.

 Žiri za izbor najboljih igračica i igrača meseca,  u sastavu  Danilo Mrđa, Slobodan Boškan, Ratko Pavličević, Igor Jagličić i Marko Ristić nje imao dilemu  kada je odlučio kome će pripasti trofej i vredna nagrada od 500 evra. Trofej i novčani ček  Ani su uručeni u Staroj Pazovi pred derbi 4. kola nacionalnog šampionata  između Jedinstva iz Stare Pazove i Crvene zvezde, završen trIjumfom(3:1), sada novog lidera iz Stare Pazove.

ANA Ž OKTOBAR 22

Ana Živojinović je za Crvenom zvezdom u protekloj sezoni osvojila duplu krunu.

Bio je to nastavak sjajnih uspeha posle dve  duple krune u Pireju sa Olimpjakosom, titule šampiona i osvajača Kupa sa rumunskim GSM Volei Alba Blaj. Šampion Evrope sa Srbijom  Ana je postala 2011. u Beogradu. Iste   godine je u Istanbulu je sa Srbijom osvojila Ligu Evrope, da bi 2013. stigla do bronze u Svetskoj lgi u Saporou.

U nacionalnom šampionatu u novoj sezoni pored Zvezde i Jedinstva ( Stara Pazova), glavnu reč vode klubovi u krugu od 30-ak kilometara: Ub, Železničar(Lajkovac) i TENT(Obrenovac).

Valjevo pre 20-ak godina centar odbojke u Zapadnoj Srbiji(OK Srbijanka), i pored solidne podrške grada, samo  za OK VA 014 Srbijanku, odbojkaški tavori.

Klub sa poštanskim brojem grada na Kolubari, i kupljenim rangom takmičenja, u Prvoj ligi trenutno ima jednu pobedu, dok je izvorna Srbijanka( u njoj je ponikla Ana Lazarević- Živojinović) po povratku u više rang,  OK Valjevo, u prva tri kola zabeležio dve pobede.

Muška odbojkaška ekipa VA 014 je posle gubitka statusa "prvoligaša" i sada u faktički Trećoj ligi, nazvanoj Druga liga "od Topole pa do Ravne Gore" vodi glavnu reč, i posle 4 kola je na 1.mestu.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.