Logo
Print this page

"ŠTO NAS NE UBIJE TO NAS OJAČA” Featured

vaterpolo lopta

Hod po mukama vaterolista Valisa se nastavlja.

Posle iskustva u LEN Kupu, u prvoj utakmici sa domaćinom Steauom u Bukureštu, je ispuštena osmina finala, usledio je nastavak šampionata. Neunuštivi Partizan, je demonstrirao silu, u prvoj četvrtini je bilo 5:1, da bi na kraju crno beli izbrojali  17golova u mreži Valisa, za  svekupnih 17:10.

Očigledni promašaj  sa centrom iz Holandije, odsustvo Iranaca zbog nastupa za reprezentaciju, i najgore od svega odsustvo kapitena Kovačevića, došlo je na naplatu.

Bez obzira na 4.mesto u Bukureštu Valis je i ove 2002. godine najveći promoter Grada Valjeva i valjevskog sporta u celini.

Kao i vreme,  u Valisu se smenjuju, kiša, Sunce, kažu biće i snega, a i  pred zoru mrzne.

Na sreću u Valisu su svoji su na svome, mada im balast VK Valjevo, i tamburanje dece u Prvoj ligi ne treba ni za ič. Jedino da se privoli vlast, ne valjevska svakako, od nje je svako normalan digao ruke, da kako gradi o tršku grašana Srbije, ni za šta, stadione po Srbije, izgradi preko noći, u Valjevu se samo tako i radi, zatvoren bazen u SRC Petnica.

Lokacija i topla voda postoje, a cena zatvoreng bazena je samo 10-15 puta niža od svakog novoizgraženog besmislenog stadiona.

A Valisu i valjevskoj deci bi svanulo!

Fudbal je sport broj 1, iako smo svedoci od letos blamaže kluba što igra u Parku Pećina. Mali veliki problem rešava trener za kojim se još uvek traga, iako im bode oči, a Valjevac je. Što ga pre uoče, možda i dalje još uvek samo u mutantu, stvarno bude I bolje.

A i valja se ugledati na bolje od sebe.

Reper nek bude  JSD Partizan, u tri sporta, fudbalu košarci i vaterpolu, gde sa pravim trenerom, i pored zla što im prave, ruže cvetaja.

Vaterpolo klub Partizan je  godinama uništavan ali su deca Partizana, uzela stvar u svoje ruke.

Crno bela kuća je neuništiva. Sa svojom decom Partizan ponovo raste i već je toliko moćan, da i Šapičevi milioneri zaziru od vrtića sa Banjice. U Evropi su pokazali zube tako da ne čudi što je desetkovani Valis naišao na minu na Banjici.

Valisa posle Partizana čeka baš šapićeva “banda” u SRC Petnica naredne subote.

Skupo plaćenje zvezda sa Novog Beograda, dolaze da ponize  Valis, i tako  otvore prolaz ka 6. mestu drugoj ekipi svog kluba.

Zaboravljaju iskustvo  fudbalskog i prekrštenog kluba iz predgrađa.

Imali su, i dalje imaju sve, ali tamo gde treba nema ih nigde, ma koliki im  država poklanajala benefita i novca.

Udarila je vlast sa satelitima na Piksija Stojkovića, čvrsto rešenog da se distancira  od svake stranke, i njenog političkog miljea.

Do vrha države stiglo je upozorenje reprezentativaca Srbije, da ih ostave na miru, na čelu sa Stojkovićem, jer u suprotonom, “pilot iz aviona” može da igra sa svojim zvezdama u Kataru.

Politika je ušla duboko u sve pore društva. Otvoreno se narod zastrašuje, ratom, zimom, gladju, mrakom, što sledi zbog nestašice struje I manjka energeneta, gasa, uglja, nafte… od poskupljenja ne može da se diše.

Demonastracija laži i prevara, bahatost, oholost, osionih demagoga bez granica je intenzivirana jače i više.

Ali narod je čudo, i reaguje narodski, kako reče Niče: Što nas ne ubije- to nas ojača!

Zato se valja boriti, jer što više boli, kad bol prođe sreća je veća, a i svi pravi životi su lepi i teški!

Partizan – Valis 17:10 (5:1, 6:4, 3:4, 3:1)

Bazen Banjica. Sudije: Isključenja: Partizan 16, Valis 14. Peterci: Partizan 2 (2), Valis 1 (1).

PARTIZAN: Kostrov, Jauković 2, Miloš 1, Mušikić, Gak 1, Gladović 3, Trtović, Dimitrijević 1, Radulović, Smiljević 7, Krstić, Božović 2, Milošević, K. Bodiroga. Trener: Korolija.

VALIS: Bulajić, Šofranac, Jerden 1, Bursać 2, Arsenović, Obradović  1, Radanović 4, Gavrilović, Pošmuga, Baucalo 1, Gavrilović, Mitrović, Popadić, Anđelić 1. Trener: Saković

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.