Logo
Print this page

MEDALJAŠICA MAŠA HARA EKS JUGOSLAVIJOM Featured

Najbolja valjevska sportistkinja Maša Cvetković(15) od prošlog septembra gimnazijalka u Ljubljani, i članica istoimenog plivačkog kluba niže uspehe.

U uslovima neuporedivim   u odnosu na one u „vigvanu“ SRC Petnica rudarski radi, a uspesi  stižu  za potvrdu da odricanje i posvećenost u sportu koji voli ne prolaze nezapaženo.

Pred kraj januara 2023. je  u Košutnjaku na  državnom prvenstvu u plivanju na 5000 m. sa kapicom Pllivačkog kluba  "Valis"  postala seniorska šampionka Srbije, a samim tim  i bez premca u juniorskoj konkurenciji.

Prethodno je  na šampionatu  Slovenije u Radovljici  na Bogojalljenje  na otvorenom državnom prvenstvu “dežele”  na 5000 m isplivala do zlata  u juniorskoj konkurenciji,  a u seniorskoj do srebra, dozvolivši da je pretekne samo Špela Perše 10-a sa poslednjih Olimpijskih  igara na 5000 m.

AŠA C KRANJ OMLADINKE 22

U Radovljici su nastupile najbolje plivačice i plivači iz Slovenije Hrvatske i Srbije… i Maša plivala za PK Ljubljana.

Maša sve bolje vlada materijom. Radi i napreduje. Bori se prehladama, stiže u školu, naporno trenira.   Kali se i raste, a izazovi tek stižu.

Granica je nebo, kaže u šali, zahvalna svima što je prate i podržavaju, od gradnočelnika Lazara Gojkovića, čestitao medalje, do onih sa kojima radi, I kojima najviše veruje, naravno pre svih roditeljima Sveti i dr Ljilji Knežević.

Maša je rođena 21.decembra 2007. Godine, “gazi” šesnaestu, a tek rivalke kao retko ko pre nje.

Na svoj način Maša signalizira onima "gore", da pored Velikih Crljena, Lazarevca, Lajkovca i Grad Valjevo mora  da ima svoj zatvoren olimpijski bazen.

Broj od 10.000 školaraca svih generacija osnovni su reper da se “vlasi sete” šta im je činiti.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.