Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

DIVČIBARE I VELELEPNI HOTEL "CRNI VRH" NOVA ZIMSKA BAZA SRPSKIH RVAČA Featured

rvanje divčibare

Foto rss Srpski rvači bazične zimske pripreme, za dva najveća  izazova u 2023. godini šampionat Evrope u Zagrebu i svetsku smotru, prvenstvo sveta narednog septembra u Beogradu, sproveli su ove zime  na Divčibarama. Sve što su mogi poželiti dobili su su u velelepnom zdanju braće Toedosić,  hotelu Crni Vrh.

Srpske najbolje rvače u 2023. godini očekuju i nastupi na  velikom broju međunarodnih turnira.

Tokom januara i februara,  četiri nedelje se radilo pakleno.

 "Pun pogodak je bila odluka da bazične pripreme uradimo na Divčibarama. Valjevska planinska lepotica se pokazala boljom, po svim parametrima, od Belmekena u Bugarskoj. U hotelu Crni vrh  smo imali fantatične uslove za rad. Na raspolaganju su nam bili rvačka sala sa 3 strunjače, teretana, sauna, tursko kupatilo, bazen, a pored hotela su predivne  staze za trčanje" kaže za naš portal  selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac.
"Održali smo  51 trening, akcenat su bii snaga i kondicija, pored rada na strunjači i tehinčko taktičkih prirprema za borbe, jer po povratku slede  prva takmičenja".
Rvanje
FOTO: RSS U stručnom štabu reprezetentcije su petorica trenera: Vojislav Trajković, Đorđe Miolski, Kristijan Fris, Srđan Đoković i Dalibor Perović  zadužen za rvačice. Prvi trener Stojan Dobrev zbog porodičnih obaveza nešto kasnije se priključio nacionalnom timu.

"Na Divčibara je radilo 26 rvača, medju nima su bili i svi naši osvajači medlja kao i veliki broj madih čije vreme dolazi, nadamo se već u Parizu. To je i razog pomlađivanja seniorske selekcije" ističe Dokmanac, ponosan što su na pripremama i srpske  najbolje mlade rvačice uzrasta od 17 do 22 godine.

Tokom dugih i studioznih priprema  momci i devojke su uz pomoć video tehnike sa trenerima analizirali svoje  mečeva, a zbog,  ne malih razlika u  kvalitetu i godinama,  rad je prilagođen njihovim mogućnostima. Iskusni rvači su  radili maksimalno na snazi i kondiciji, a mlađi na tajnama tehnike i taktike.

Međunarodni takmičaraki program startuje početkom februara prvim turnirom iz Ranking serije koji se boduje za svetsku rang listu.

Prva provera je turnir u  Zagrebu, a posle toga turnir u Turskoj na kojem Srbija učestvuje u najjačem sastavu. Još nije odlučeno da li će Srbija nastupiti  krajem februara u Egiptu.

Prvi cilj u 2023. godini su uspesi na seniorskom šampionatu u septembru, po drugi put uzastopno u Beogradu. Ovogodišnji svetski šampionat ujedno će biti i prvi krug kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Prvih pet rvača u šest težinskih kategorija će obezbediti vizu za učešće na narednim Olimpijskim igrama, zato je ce  godišnji program rada je u potpunosti posvećen takmičenju u Beogradu.

Na prošlom seniorskom šampionatu sveta Srbija je osvojila pet medalja, četiri zlata i bronzu, a sada je osnovni cilj da se obezbede tri, četiri norme za OI u Parizu.

U aprilu je u Zagrebu održava seniorski šampionat Evrope, tranzitni takmičenje, i baš zbog toga Sribija neće ići sa prevelikim ambicijama. Najvažnije da  vrhunska forma bude  septembru.

"Država je stala uz rvače, pre svega Rvački savez Srbije,  sa neumornim predsednikom Željkom Trajkovićem. Ogromna  finansijska podrška stiže od  Ministarstva sporta i Olimpijskog komiteta Srbije. Bez nje ne bismo imali ovako značajne rezultate ", zaključio je Dokmanac.

"Divčibare su posle Bugarske nešto sasvim novo, uslovi su čarobni, baš tako kaže", kaže jedan od najboljih u plavoj četi  Viktor Nemeš.

RVANJE CRNI VRH 2

„Hrana u hotelu Crni Vrh je  izvanredna, i nisam mogao odoleti da ne probam sve specijalitete. Jedino što se hrana lepi, i kilogrami se gomilaju, pa sam prinuđen na dodatni rad na strunjači. Šalu na stranu, imamo sve i više od toga. Od hotelskih uslova sale za rad, teretane, sve za još jednu uspešnu takmičarsku sezonu“, konstatuje Viktor Nemeš osvojač zlata i bronze na svetskim prvenstvima, a na evropskim šampionatima srebrni i bronzani.

U poseti repezentativcima su stigli i članovi rukovodstva Rvačkog saveza Srbije, sa bivšim  olimpijskim šampionom, a sada predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom.

rvanje
FOTO: RVAČKI SAVEZ SRBIJE  Viktorov rođeni brat Mate Nemeš ističe da mu je glavni fokus ove godine biti odbrana titule prvaka sveta. Na pripremama je ukupno 25 rvača, a Mate Nemeš nglašava da u nacionalnom timu vlada odlična atmosfera, posebno zbog prisustva mlađih rvača.

„Radimo žestoko, malo više na snazi, ali i na tehnici i taktici. Mnogo bitno je da su sa nama i mladi rvači, u prilici da stiču dragoceno iskustvo. Trudimo se da na njih prenesemo naše znanje",  kaže  Mate Nemeš prezadovoljan odnosom ljudi iz kuće rvanja.

„Rvački savez se potrudio da nam ponovo obezbedi  najbolje uslove. Bez toga nema uspeha. Pet odličja u 2022. na Svetskom prvenstvu je vrhunski uspeh. Biće teško ponoviti već viđeno, ali naša "glad" za  medaljama, raste, i to je X faktor,  da se ponašamo kao gladijatori, i da živimo za nove pobede i medalje“,  zaključio  je Mate Nemeš.

Nema sumnje, momci čelične volje, posvećeni rvanju, uz retko prisutan stručan rad,  obeležiće uspesima i 2023.godinu.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas