Menu

zaglavlje

DANI NORMALNIH USPEHA   U NENORMALNIM OKOLNOSTIMA

DANI NORMALNIH USPEHA U NENORMALN…

foto kk partizan Viken...

NOVE MEDALJE I REKORDI PLIVAČA VALISA

NOVE MEDALJE I REKORDI PLIVAČA VALI…

Plivači "Valisa"su na d...

SUD  AERO KLUB VALJEVO VRAĆA  NARODU PLAVIH VISINA, PRAVDI I ISTINI

SUD AERO KLUB VALJEVO VRAĆA NAROD…

 Kad "divlji" proter...

ZA ŽUĆKOV TROFEJ IZGLEDA OPET VEČITI, VALJEVSKI MILIONERI PREGAŽENI

ZA ŽUĆKOV TROFEJ IZGLEDA OPET VEČIT…

Lider regiona i evoligaš ...

"UEFA MAFIJA, KOSOVO JE SRBIJA"

"UEFA MAFIJA, KOSOVO JE SRBIJA…

"UEFA MAFIJA, KOSOVO JE...

TEO ZA NJUJORK TAJMS: "SREĆAN SAM U LA KLIPERSIMA"

TEO ZA NJUJORK TAJMS: "SREĆAN …

foto AP/Michael Oven Bake...

ZLATO ĐERMANOVIĆU, SREBRO LAZAREVIĆU NA KUPU U SUBOTICI

ZLATO ĐERMANOVIĆU, SREBRO LAZAREVIĆ…

U Subotici na Kupa Srbije...

12 MEDALJA PLIVAČIMA VALISA U SARAJEVU

12 MEDALJA PLIVAČIMA VALISA U SARAJ…

Sedmočlana ekipa plivač...

"BISERI"  SA SRPSKE "MARAKANE"

"BISERI" SA SRPSKE …

Pored fudbala  i ta...

Prev Next
Dragan Ilić

Dragan Ilić

NOVE MEDALJE I REKORDI PLIVAČA VALISA

dzivdzan grupna VALIS

Plivači "Valisa"su na dva međunarodna mitinga u  Beogradu  i Sremskoj Mitrovici bili na visini zadatka.

Na tradicionalnom međunarodnom mitingu za najmlađe  "Dživdžan Kupu" u organizaciji plivačkog kluba "Vračar", u konkurenciji 177 plivača iz 17 klubova, nastupilo je šest plivača Valisa: Maša Radojević, Đurđa Raković, Sofija Grujičić , Vukašin Lukić, Nemanja Erić i Ognjen Pavlović. 
Maša Radojević je bila tzrečaa   Vukašin Lukić  peti.  Svi članovi tima su popravili svoje lične rekorde i pokazali uzlazan trend rezultata.
Na međunarodnom plivačkom mitingu "Pikolo 100" u organizaciji plivačkog kluba "Sremska Mitrovica"  u konkrenciji12 klubova iz Mađarske, Hrvatske i Srbije sa ukupno 150 plivača. za  Valis su plivali : Tijana Todorčević, Anja Radojević, Maša Cvetković, Nora Damnjanović, Matija Krstić, Marko Todorčević, Nemanja Pavlović.
Najuspešnija je bila  Tijana Todorčević sa osvojene dve zlatne medalje, u disciplini 100m slobodno  i  100m prsno.  Nemanja Pavlović je u disciplini 100m prsno bio drugi. Anja Raodjević je do drugog mesta u svojoj kategoriji stigla u disciplini 100m leđno.
Dobar nastup plivača u Beogradu i S.Mitrovici je  potvrda da su spremni za  drugo kolo prvenstva Centralne Srbije  sledeće nedelje u Paraćinu.

DANI NORMALNIH USPEHA U NENORMALNIM OKOLNOSTIMA

kk pfc kup rk 2018

foto kk partizan

Vikend uoči posta Uskršnjeg bi istinski normalan, iako su okolnosti u svetu sporta odavno izašle iz okvira normalnosti.  Kup Koraća je doneo “senzaciju”: U srpskom fudbalu pred nova iskušenja u Evropi dva velikana saopštenje zna se odakle stižu, i kome bi otrov da se sruči u lice. U Valjevu se rasplamsava plamen, već do te mere opasan, da preti da sprži milionere što žive na visokoj nozi, trošeći nikad zarađeno i opravdano. Odbojkaška i baklja boksa kruže gradom. Već su  zasenile lažni sjaj nebitnih, isključivo voljom vlasti, finansijski enormno privilegovanih.

Deo sportske Srbije opravdano tuguje, valjda i zato što ioni maju sve, pobacaše  medalje u hodniku niške Arene Čair.

"Prijatno ih je razočarao” partizanski, a kako bi drugačije, klub što bi da ga ugasi krimos sa Kosova i Metohije, optuženi, i još uvek neabolirani kradljivac narodnih miliona.

Bolje obavešteni tvrde  da je  deo Srbije prvi dan posta  bio baš “dan žalosti”.

Poraženi u finalu Kupa Koraća bacanjem medalja, ako je verovati bolje obaveštenim, pokazali su osionost i bahatost bez granica, odnosno prizemnost na niovu Hrvata, što jednom siđoše sa podijuma, i nestadoše netragom.

Izostalo je priželjkovano i već viđeno niško trovanje, konačno neotrovanih moćnih da postanu pobednici u niškom finalu. Vatrogasni aparati su bili pod posebnom prismotrom, takođe...

Novica Velikovoć je potvdio da je mrak za milionere, što menjaju ime kao zima, ova februarska, svoje lice.  Nadigrana i na kraju pobeđena Zvezda je bila  samo dostojan rival u finalu.

Crvena zvezda, imena FMP1, ILR, Crvena zvezda Beograd ... ili jednostavno državni projekat je stigao samo na -6 i časnog poraza 75:81.

Novica -ubica  je potvrdio po ko zna koji put   karakter pobednika. Tokom meča sa Vlijamsom Gosom je harao, i pogurao tim do najboljeg meča u sezoni. Zvezda bez skoka  i dalekometne artiljerije je neutralalisana, a milionerima nije pomogao ni novopečeni Srbin. Kad ekipa sa devet pobeda u Evroligi bude spuštena na -20, jasno je da je logistika kluba zatajila još prošlog leta.

Imala je Zvezda šansu na 63:66, ali nije uspela i Partizan je prigrlio “Žućka” posle šest godina posta. Česitao je kapiten Novica - ubica, pojedinačno svakom  košarkašu Zvezde na fer i korektonoj borbi, i pokazao lice sporcmena, poručivši svojim saigračima da su ga jučinili ponosnim da kao njihov kapiten podigne pobednički pehar. Pravilo igre kaže novac i brojne privilegije, nisu sugurnost da će se osvajati već osvojeno.

Videsmo u Nišu ponižavanje projekta valjevske vlasti teškog u 2018, voljom opet te iste vlasti 20-ak miliona!

Za 15 godina,  nekad malo i manje, ali mahom više i od 20 miliona, Valjevo je bacilo više 300 miliona u vetar. Vlast bi  na ovaj način i dalje da tera šegu sa Valjevkama i Valjevcima.

Košarku danas igraju mnogi, a pobeđuju samo velemajstori i majstori, i bez miliona, naravno uzetih narodu.

Statistički parametri na papiru, kažu vrede, ne više samo dresa Srbije, već i NBA nastupa. Komentarisati paranoju i nepotizam bez granica nema nikakvog smisla.

U svetu fudbala znalo se unapred da stiže saopštenje.

Bilo je samo pitanja vremena kada će se Terzić oglasiti. Učino je to dva  sata posle meča u Lučanima i pobede šampiona od 2:1. Direktor sa "Rajka" se složio  sa nedavnom izjavom predsednika Milorada Vučelića da se u Srbiji namešta!

“Vučelić je u pravu i kada kaže da se unapred zna rezultat 50 odsto mečeva u ligi pa tako na kladionicama nije moglo uživo da se kladi na meč u Lučanima. Čak ni kada je domaćin poveo! Zato pozivamo predsednika FSS, Slavišu Kokezu, da se oglasi, a ne da se krije iza svojih poslušnika, jer je najodgovorniji na Vučelićevu priču”, stoji u saopštenju FK Crvena zvezda, prenetom u Informeru.

Terzić nije izneverio, samo je zaboravio da spomene Toleta, što ga pogodi u čelo kvalifikacijom da je ono što svi znaju, samo  “ lice sa poternice”

Dok čekamo sredu i četvrtak i Moskovsku ledenu noć(očekuje se -23 C), malo topliju u Plzenu (do -2C) valja reći da nema kraju unižavanju valjevskog  fudbala.

Nezamenljivi fudbalski baron Minhauzen, podneo je ostavku i otišao, ali  i dalje radi šta hoće. A u ostavci je , iako je u ostavci je4 od prošle godine.

Stigao je sportski diketor ize Beograda da pokuša nemoguću misiju. Da će se vratiti tamo odakle je došao vrlo brzo  nema sumnje. Potvrda je i i prvi kontakt sa licem u ostavci, apsulutistom bez granica, i dalje u sedlu “gvozdenog” konja.

Da osim zimskih Olimpijskih igara i sinoć košarkaškog šoka u Nišu ima nade i da sport nadmaši nametnute dvostruke standarde, i negativnu selekciju, potvrdjuju valjevska odbojka i boks. 

Rasplamsava se plamen, već do te mere opasan, da preti da sprži milionere što žive na visokoj nozi, trošeći nikad zarađeno i opravdano.

Odbojkaška baklja kruži gradom i već je zasenila lažni sjaj nebitnih, ali isključivo voljom vlasti, finansijski najmoćnijih. Tri odbojkaška kluba zajedno nemaju privilegiju košarkaškog i fuubalskog Minhauzena, ali im to ne smeta da pobeđuju.

Momci iz OK VA014 Gorenje ne briljiraju, ali svojstveno šampionima beleže uspehe.

Kao i u Beogradu i u Valjevu je “pao bauk ” Želja, i to “samo” sa 3:1, za 15-i trijumf u sezoni. Meč nije doneo  vrhunsku odbojku, se pobedi u zube ne gleda. Još 3-4 uspeha u preostalih 6 okršaja donosi Valjevu odbojkašku elitu, što se mora  priznati, nije mala stvar, uz napomenu da su mlađe selekcije takođe za svaku pohvalu.

Odbojkašice Beograda slavile u Valjevu 3:1, sada Valjevkama predstoji borba za opstanak u Prvoj ligi, valjda i zato što su im mlađe selekcije u drugom planu., što nije dobro.

ŽOK Srbijanke po ugledu na istorijsku generaciju iz elite, posle trijumfa u Ljigu savladale su Kraguj u Arenici kraj Ljubostinje i već su zakoračile u prvligaške vode, a sa mlađim katagorijama se radi dobro.

U dva od tri odbopjkaška kluba pažnja posvećuje mladima, što ne važi za milionere.

Shodno tome valja najaviti 20.februara prvenstvo osnovnih škola u košarci.

U drugoj polovini nedelje  je pojednačni šampinat Države  u boksu, za juniore i seniore.

Metalac 4. u premijernij sezoni Regionalne lige puca na 10-ak medalja. Forma se brusi i za razloga za optimizam pred bobe u Jagodini ima na pretek.

I košaraka ponovo, a šta bi drugo za kraj.

Bogdan Bodanović je bio najbolji akter NBA spektakla OL-Star utakmici mladih nada NBA lige, i zavredio je priznanje najkorisnijeg igrača i ''zvezde u usponu'', ali nije zaboravio svoje. Uputio je čestitku košarkašima Partizana posle osvojenog Kupa Koraća, kratko i jasno:  Bravo majstori! Svaka čast

ZA ŽUĆKOV TROFEJ IZGLEDA OPET VEČITI, VALJEVSKI MILIONERI PREGAŽENI

kss kup rk 2018Lider regiona i evoligaš Cvezda prošao e u polufinale Kupa Radivoja Koraća u Nišu iako je na 100 sekundi bila u minusu sedam koševa u meču sa Borcem. Ulazak u produžetak bio je koban za Čačane, a da se odigra još pet minuta kumovali su "duvači" sramnim suđenjem. Partizan je ponizio Zlatiborce u trećem kvartalu 11:2 taman za siguran konačni trijumf.  Mega i FMP su izdominirali u mečevima da Dinamikom i Metalcem.

Valjevski milioneri su želeli na terenu isto što im vlast daje u svom gradu.

Dobili su međutim "porciju" od Zvezde 2. Sponali su surovu istinu da na terenu pobeđuje kolektiv umeće, a ne kao u Sivom zgradi osoionost, bezobrazluk, i naravno minhauzenske istine pojedinaca.

Dok je bilo discipline i reda u igru rezultat je bio podnošljiv( 44:34 za FMP). U  trećoj četvrtini je na već toliko puta viđen način sve  "puklo". FMP je brojao do  101  za "samo" 31 poen više od valjevskog tima.

Predsednik sada u punom naletu sa džepovima prepunim narodu otetih para, pokazuje svoje pravo lice, i grmi. Može mu se, jer ima podršku vlasti "predstavnika naroda", suprotnom od volje naroda.

KSS je sakrio Kup Koraća. Arena sport vrlo malo gledana, ali koga još to zanima. Tri tv pretplate za Srbiju je baš previše.

U polufinalu večaras igraju Crvena zvezda - FMP(17,00) i Partizan -Mega(21,00). Finale je nedelju od 21.00 sat.

SUD AERO KLUB VALJEVO VRAĆA NARODU PLAVIH VISINA, PRAVDI I ISTINI

 aero klub divci 8 1 18Kad "divlji" proteraju pitome, nema druge sud mora da "dejstvuje" i pokaže svoju svrhu.  “Grupa VV 30 + “ korak po korak hita ka istini i pravdi. Povratak Aero kluba Valjevo Valjevakma i Valjevcima, pilotima, padobrancima, paraglajderistima, modelarima...  što su deo života podredili svojoj ljubavi, sportu plavih visina.  još malo će pričekati, ali je najvažnije da stvari konačno idu pravim putem, i Valjevke i Valjevci će ponovo biti u svoje na svome.

Potvrda da je krenulo sa mrtve tačke je rešenje sudije Osnovog suda u Valjevu.

Sudija Vojislav Lalović da usvojio predlog “Grupe VV 30+” odnosno zastupnik,a pilota Olivere Knežević i Predraga Miloševića, i doneo privremenu meru.

Rešenjem je potvrđeno da se predstavniku tužioca Aero kluba Valjevo Goranu Đuriću ograniče prava i zabrani bilo kakvo raspolaganje imovinom i vršenje funkcije u klubu. Žalba Apelacionoim sudu ne odlaže izvršenje izvršenje privremene mere.

Oglušavanjem i ignorisanjem zahteva da se organizuje Vanredna Skupština na inicijativu “Grupe 30+” imala je za posledicu reakciju “otpisanih”.

Legitimna Skupština je organizovana u Domu valjevskih vazduhoplovaca 10.decembra 2017. u Divcima

“Grupa 30+” članova Aero kluba Valjevo je jednoglasno smenila 4-5 članova, i “vlasnika” Upravnog odbora, danas spremnog da u sudovima samo kupuju vreme, i na taj način pokušaju da uspore neminovnost, da  legalni članovi (svi su platili članarinu(prim.aut.) se vrate u klub, a do sada isključivo svojom voljom povlašćeni.  zadrže svoje pozicije.

Sud  svojim rešenjem nije priznao legitimitet skupštinskog zasedanja 8. januara 2018, mesec dana ranije smenjenih  lica. Sud je utvrdio da su na "svojoj"  Skupštini koristili nevažeći pečat za overu zahteva za regitsraciju u APR-u. Pored toga između dve Skupštine je postojao takozvani prekid kontinuiteta pravnog lica.

Privremena mera je pravnnsažna do okončanja spora,a sprovodi je APR u Beogradu

Članstvo i Upravni odbor i Aero kluba Valjevo su pokrenuli lavinu. Sudanije se nastavlja jer slede nove  tužbe i protiv tužbve obe strane.

Ali kako stvari stoje ovog proleća će na aerodromu u Divcima biti ponovo kao u mravinjaku. Letači, padobranci,  paraglajderisti, modelari i svi što im je vazduholovostvu u srcu se vraćaju na velika vrata u svoj dom. Podrška "grupi 30+" stuiže sa vsih strana, od VSS do svih Aero klubova u Srbiji.

Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas