Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

DECEMBARSKA GORČINA POLITIKANSTVA I DEMONSTRACIJE SILE U SVETU SPORTA Featured

 sova 1

Protekli novembar kao i svaki predhodni mesec, dan, čas, i tren našeg trajanja u vremenu što potvrđuju prolaznost, iskoristili smo da iskažemo   osobine oslikane u delima što nastaju za nama. Svet sporta je posebna utakmica drugačija od onih u drugim oblastima života, ali sa istim efektom poraza ili pobede i naravno ukusom politike i najprizemnijeg politikanstva.

Košarakaški reprezentivac Nikola Kalinić zapitao se javno zašto nema novca za premije sportista što donose radost narodu na najvećim smotrama Evrope i sveta, a basnoslovnih honorara za prangijanje estradnih zvezda u novogodišnjoj noći ima i pokrenuo lavinu pitanja.

A pitanje za Valjevo odnosno servis građana, Dokle ćemo gledati legalnu pljačku narodnih para preko dva Centra troška valjevskog sporta, što je i javna politička konstatacija, i dalje čeka na odgovor.

Danas je žreb za SP u fudbalu. Hoće li Vladimir Vladimorovič Putin  doneti sreću fudbalskoj Srbiji, videćemo.

Svet fudbala je neprikosnoven, ali iako fudbalski izuzetno talentovana nacija, nema nam ravnih u efikasnosti ruženja svega što je u vezi sa najvažnijom sporednom stvari na svetu.

Srbija ide na SP 2018, bez selektora Muslina pošto nas je odveo na planetarnu smotru jer uspeh odlučnost i odgovornost se ne praštaju.

Ko će igrati u Rusiji za Srbiju ni sam bog ne zna.

Plaćenici sa tribina velikosrpski „kraljevići i patriote“ svojim sinhronizovanim u unapred planiranim idiotlucima ne daju fudbalskim navijačima da gledaju fudbal. Fašisodna Evropa koja bi da podeli države na one prvog, drugog i trećeg reda, traži u Srbiji povod da sve što liči na incident drakonski sankcioniše.

Evropska fudbalska unija pokrenula je disciplinski postupak protiv dva najveća srpska kluba zbog ispada šačice plaćenika na tribinama, kvalifukujući poklič "kraljevina Srbija" kao rasistički i fašisoidan!?

UEFA, sa sve Slovencem na čelu, koristi onu: "Svako je nevin, dok se ne dokaže da je Srbin."

A tek spinovanje naših piskarala   da sledi  izbacivanje zbog Mladića!

Pa to UEFA doušnici i ne pominju, nego već pomenuti  rasizam zbog "kraljevine Srbije".

Ali, piskarala bi nevolju po svaku cenu, i prizivaju dušmane da nas kazne.

Samo da bi prodali svoje papirnato smeće, što nude svaki dan narodu.

Ako izbace Partizan i Zvezdu hoće li se “država to sam ja “ ukinuti sport i fudbal u zemlji.

Bolje obavešteni tvrde kako su “blizanci” zaštićeni u Srbiji a UEFA ih kosi zbog iživljavanja vojske plaćenika na tribinama . Samo da ne bude ponovo sankcija, ne daj bože i i bombardovanja.

Politika razara sport, a ne sme da se meša u sport. Politika nam je 90-ih uvela sankcije u sportu i proterala naše sportiste sa svih takmicenja!

Cinizam je delo Amerike i Engleske, prihvaćen od čelnika FIFA i UEFA !!!

Tako smo pre nekoliko dana dobili Mađara sa jasnim instrukcijama da iznervira navijače, odavno na kraju živaca. Uvedoše zabrane i navijačka pravila, a tribine "urediše" za šetnju do mile volje i pozorišno ponašanje i kulturu. Sledi ukidanje pevanja navijačkih pesama, jer to je politka, a valja  ispuniti  planiranu kvotu kazni.

Po najnovijim "pravilima UEFA" svaka pomisao na fudbal kao sport i razlog okupljanja, više nije preporučljiva, i čak postaje zabranjena u Srbiji..

Ali ko zna, možda bi kaznili Zvezdu i Partizan da se pevalo:” nato oooo, eu ooooo,merkel oooo”

UEFA da je  ozbiljna kao što se predstavlja lako bi sredila fudbal u Srbiji.

Jedan jedini je razlog, mešanje politike u fudbal!

Spinovanja i laži 1000 puta ponovljene, a potkrepljene video materijalom i umontiranim povikom “lopovi, lopovi” počinju da liče na istinu!

Priča se o penalima za jedan ništa manje devastirani od beogradskih blizanaca, a ćuti kad se traže međunarodne sudije za 12. decembar i VAR!

To ne treba "tužibabama", ali je važno samo optuživati FSS, i blatiti drugu stranu, a sva VLAST je u rukama zna se dobro, koga.

Providna i jadna haranga dolazi, od onih istih što tvrde da je u privatizaciju fudbala spas, a već su ga privatizovali, i rade šta im je volja, a danas nam serviraju novu istinu  iz dobro obaveštenih medija  u Gani  kako će "Bućko" da ide za 10 miliona evra u Kristal Palas !

Odozgo na dole u  fudbalskoj Srbiji sve se preslikava u fren.

Pet godina valjevska vlast dozvoljava teror jednog čoveka nad fudbalom u gradu na Kolubari.

Potvrđeno je i od visokih zvaničnika vlasti, nekad gradonačenika Milorada Ilića, da je predsednik BK FK 2014 podneo ostavku, posle subotnje bruke sa Provom.

I trener Nikolić je ocenio da nešto ne valja i da treba nešto menjati, umesto da je pokazao  karakter čoveka i otišao čim je predsednik od subote u ostavci doveo “pojačanja” i razbio ekipu.

Ali ima izgleda mnogo toga u u novcu.  Nikolić svoj trenerski kvalitet je poredio  trajanju plate!

O sportu se na jučerašnjoj Skupštini grada Valjeva  razgovaralo čak 65 minuta !

Podržani su programi za decu i školski sport,a opozicija je izrazila sumnju u ravnopravnu raspodelu novca.

" Ne mogu da se otmem utisku da neki koji nisu potrčali u životu diskutuju o sportu. Metalac sledeće godine slavi jubilej, vaterpolo, fudbal, to su perjanice sporta u gradu. Metalac konkretno ima igrače iz Valjeva( dva prim. aut). Ne vidim razlog za nepoverenje opozicije za raspodelu sredstava. Imate komisiju, imate Sportski savez, bila je javna rasprava. Neki možda nisu ni naučili šta treba odbornik da radi u Skupštini , ali ima vremena naučiće. Takve konstatacije da nema sporta u Valjevu ne stoje", oštar je bio  gradonačelnik Gvozdenović. 

Odbornici opozicije su ukazali na nepravilnosti.

"Manje više uvek isti ljudi donose odluke. Videli smo šta se dešava sa fudbalom i košarkom godinama unazad, a uvek su dobijali najviše. Ovo je treći pravilnik na štetu malih a u korist velikih klubova. Profesionalce neka finansiraju sponzori. Nije u redu da se novac daje klubovima a da se naplaćuje deci članarina. Još veći problem je što neko napiše da ima mlađe selekcije, a nema ih.To niko ne proverava", podsetio je na “igre bez granica” Duško Rakić odbornik DS.

 Odbornica Radmila Novaković je uputila primedbu da  pripisane pojedinim klubovima ne može valorizovasti novcem.

"Ja želim da znam koliko će bodova, a na osnovu toga, novca dobiti FK Budućnost (FK Budučnost  je ugašena i novi klub je FK BK 2014 prim. aut). Tradicija se ne može naplaćivati", smatra Novaković.

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić je ocenio  da je  pravilnik  uradjen da istakne vrednosti i rad u malim klubova, i utvrdio šta je nedopustivo danas u valjevskom sportu.

"Imamo veliki klub koji nema nijednu mladju selekciju. Neki klubovi nezasluženo dobijaju veliki novac Neki su tada rekli da je to političko pitanje, ali nije . To je pitanje od interesa za grad, za našu decu.Pravilnik mora da definiše i postupanje kluba koji daje veliki novac da dovede igrače sa strane, a mladje kategorije uopšte nema. To je nedopustivo", smatra Jeremić uz konstataciju da su uspesi nekad sportova u izumiranju danas u ozbiljnim rangovima takmičenja rezultat stručnog i sistematskog rada i posvećenosti.

Stranu Centara troška valjevskog sporta “branio” je zamenik predsednika Skupštine Mihailo Milutinović visoko pozicioniran u FK BK 2014.

"Zalažemo se za kojekakve budalaštine, a ne zalažemo se za masovnost u sportu. Nije smisao sam trenirati već se takmičiti. A to košta. Nećemo valjda da im i to oduzmemo. Zna se ko su nosioci sporta u Valjevu", rekao je Milutinović.

Odbornik Rafailo Mitrović je predložio da se Gradskom veću da da ispita da li je za najmladje (od 7 do 14 godina) moguće obezbediti besplatno trenuranje .
Radomir Simić predsednik Sportskog saveza Valjeva je rekao da neki klubovi dobro rade sa decom, ali bez novca za takmičenje.

“Treba platiti nastupe, struktura troškova je različtita u zavisnosti od sporta. vrlo su bitni programi i način trošenja novca.Nemojte samo da dodjemo u situaciju da manji klubovi zbog nedostatka novca ne mogu da rade i da ih pogasimo. Ima klubova koji imaju po 300 dece, i ne možemo decu na ulicu", rekao je Simić.
Odluka o finansiranju programa u oblasti sporta i pravilniku o kategorizaciji sportskih organizacija posle diskusije od 65 minuta je doneta.

Niko se od prisutnih ne našali da upita zašto je izbrisan pojam odgovornosti čelnika Udruženja građana.

Na osnovu kojih kriterijuma i kojom političkom voljom opstaju “doživotni” predsednici u KK Metalac i FK BK 2014, s tim što je prvi “voljom uprave” bio na platnom spisku,  dobrovoljno se izopštio 2014, i vratio  u septembru 2016, i tvrdi da sada nema platu,  a drugi od jula 2012. do 25.novembra 2017, i usmene ostavke je UGASIO  FK BUDUĆNOST, i devaspitao fudbalski sport u Valjevu.

I za ovaj sastav vlasti nedodirljivi su i dalje Gorgona meduza.

Perseja na vidiku još uvek nema!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas