Logo
Print this page

EVROPO METALAC TI SE USKORO VRAĆA! Featured

kkm kraj pred 12 pobedu 0Metalac je posle skoro dve decenije, postao ponovo klub Grada Valjeva.

 Danas u danu sećanja na najveću pobedu klupskog fudbala , a desila se samo pre 55 godina, od pada "crvenih đavola"  u prestonici tadašnje SFRJ, a  posle 42 godine   od  brutalne otimačine, unajmljenog zagrebačkog  dželata, za prljave poslove,  Ilije Matijevića, Metalac u raspoloženju pobednika  zavšava pretešku sezonu.

Stijacem  okolnosti kao 1979, večeras nisu bili ugoženi nedodirljivi  zvezda Crvena i OKK Beograd, pa nije bilo potrebe za novom sečom valjevskih kneževa".

Sa njima samo svojstvenom energijom dečaci što izrastaju  u ozbiljne košarkaše  pokazali su  šta donosi posvećenost i glad  za pobedom, demonstrirali su nestvarnu energiju i žar što poput lave tope sve pred sobom.

kkm 20 21 kraj1

Metalac je večeras pobedio OKK Beograd 91:72 tek na trenutke oran za borbu. "Vukovi"  kolubarski večeras predvođeni Markom Bajićem, jednom od nada valjevske košarke, svojim pristupom u meču sezone pokidali  bi svakoga ko im stane na crtu.

 

Predsednik Metalca Jovan Teodosić, sa svojom ekipom ratnika iz senke, i Vladan Janković spreman da bravu opljačkanog sefa, umesto katanca stavi što se u sef stavlja, vratili su Metalac organizaciono,  finansijski, i usvakom drugom pogledu na noge.

JOVAN I BUKI1

Čarolija Vladimira Đokića vrhunskog trenera i profesionalca, nema cenu. Svojom harizmatičnom filosofijom pobedio je sve napravde, a one ne traju od  juče. Izdržao je dva lok auta, silne golgotu povreda izabranih da im veruju i da mu veruju, a ne kraju poručio, ne bi ih menjao moje momke ni za šta na svetu.

VLADA DJ 1

Naravno ne sve, jer sport traži najbolje, za uspeh i rezultat što život znače u svetu sportu.

I zato valja ga čuvati, sa timom što raste, i do jeseni će biti moćan za mnogo više od danas, podele 10. mesta sa Kragujevčanima i večeras  "prebijenim" OKK Beograd.

Rekoh posle 11-og trijumfa u Užicu: Evropo dobar dan!

Sad ću samo dodati: Evropo Metalac  ti se vraća kao naš Miša Teododosić, sutra  u Evroligu, malo kasnije. Evo nas  tek za godini dana  u ABA ligi.

A  jahačima apokalipse i silovateljima zdravog razuma, što  klubove  primoravaju da  osam kola  KLS nehumano   odigraju za 23 dana, pitanje:

O kakvoj   regularnosti i ispadanju vi pričate?

Pre godinu da Vojvodina nije ispala sa pet pobeda, ni OKK Beograd sa 9.

A "časni" bi  u niži rang sad  da gurnu Pirot(9 pobeda) i Aleksinac(11 pobeda), dva košarkaška  centra.

Pirot se odrekao  svog Piroćanca i doveo trenera neispadajuće Vojvodine, i naravno pogrešio.

Isto je učinio i aleksinački Napredak, kako li večeras poražen u gostima od Dunava, objektivno najgore u KLS.

Liga od 20 klubova, uz neminovnu regularnost, da se igra pred publikom, doneće samo plus srpskoj klupskoj košarci, i bez povlašćenih  da igraju samo ABA ligu, Borca, FMP-a  i Mege.

O proširenju lige  konačni sud će dati zna se ko, i zbog toga bude li pozitivne reakcije podržavam takvu odluku.

Sport i ljudska humanost bez granica su pravo svih.

kkm ue ja 1 aa

Naš Metalac konačno nije u cajtnostu i može da bira svaki naredni potez, otuda realan optimizam, Evropo vraćamo ti se!

 

!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.