Logo
Print this page

“CIRKUS GRANDE KOLORADO” U PARKU PEĆINA, ALI I RADOST SPORTA U BERLINU I MADRIDU Featured

TRVA PP

Dan uoči crvenog slova Usekovanija Jovana Krstitelja fudbalska blamaža veka u Parku Pećina. Posle smrada otrovne trave, danas na praznik,  sportskih poslastica na pretek.

 Kao piletu na panju odsečena je glava mutantu, za novu  na žalosnu potvrdu da je ukazivanje  “Stare dame” u Parka Pećina bila samo fatamorgana!

Neobjašnjivo, sramotan voljni  momenat u odbrani i napadu, bez fizičke i mentalne snage. Nedostatak borbenosti,  žara i  gladijatorske gladi, utisak je, nije preoštro  diletantski diletantski pristup. Drugari  i onih koji to nisu, su doživeli  najveću blamažu, verovatno nikad viđenu od kada igraju fudbal.

Sa svojim sudijom, kasapin je bio beskrupulozan, i more nezamislivih grešaka domaćina, čačanski Borac je, demolirao mutanta sa, za nevericu, čak 4:0!

Posle par gajbi piva,  duštvance sa poljančeta bi pružilo jači otpor.

Kad tim ne funkcioniše, golman se “ugasi”, još igraš silom prilika sa dva dva igrača manje svaku utakmicu, zaboraviš srce u svlačionici, bezidejno se prepustiš apatiji, a za rivala pored sebe i Čačana, imaš sudiju, skoro takva baraba, nije došla u Valjevo, doživiš katastrofalan poraz. "Projektovani" prvoligaš je  bio "osuđen" na pobedu.

Borcu se komšije iz Ljubića skloniše, a kazne za nameštanje nema još ni u najavi. FAP uze meru "zebrama" u sred Ćačka, ali, gle slučajnosti,  izgubi juče baš od Poleta iz Ljubića u sred Priboja. Posle novog sada baš "tamburanja" u sred  Valjeva, jasno je da pre dva meseca, bajkovita priča postaje farsa.

Iz aviona se vidi da selekcija  igrača nije pogođena.

Bez radnika i “crnaca”, sa razmaženim i neodgvornim  evidentno znalcima, ali i previše zalutalih u fudbalski svet,   Rađevci  i Ariljci staviše do znanja da  valjevski  tim nije za nešto više.

  Tri poraza i  tri  trenera za mesec, dana, a najcrnje od svega neodustajanje od "rijaliti rupe  kod Đure bosanca", su potvrda, da put “popločan dobrim namerama ne vodi u raj”.

Nezabeležen poraz  0:4 od kada se fudbal ponovo igra na travi u Parku Pećina, smrdi jače od bačene i već ubuđale trave pored terena na ulazu u stadion.

Do zime se mora gurati, pa  videti, šta dalje, ali  ne samo sa timom.

Za kratko vreme napravljeno je previše gluposti, posle decenijske okupacije i uništavanja kluba.

Štetočina likuje, I kopa doratovski da se ponovo vrati.

 “Potop”  bez kapi kiše  valja kao i svaki problem sagledati i rešavati.

Lice “osuđeno” na šišanje, zalivanje, đubrenje, i naravno “peglanje” fudbalskog terena, sa sličnima sebi, nikako da se seti  šta raditi sa ubudjalom travom na ulasku u stadion.

Zadah truleži je sve jači, širi se  poput kuge.

Valja reagovati, što pre jer zaraza preti!

Problem trave, se rešava za par minuta, a da su pored novca, obezbedio ga malo Grad Valjevo malo više potpredsednik, potrebno je znanje, i  odgovornost koja nema cenu.

Za početak, reakcija po džepu svim akterima, sramnog poraza, ali i istina u javnost o delima beskrupuloznog kasapina sa satarom u ruci umesto sa gramom časti i dostojanstva u glavi. Dva nedosuđena penala, i otvorena naklonost Čačanima “samo” do 0:4 su fudalsko zlo! 

Posle bežanja jadne i mučeničke  bežanije Hrvata od Srbije, sinoćni masakr Crne Gore, u Berlinu na Evropskom šampionatu u košarci, i guranje Nemačke, tamo gde joj nije mesto, jasno je koliko koliko je čelnicima  FIBA stalo do regularnosti.

Evropski šamionat u košarci postaje farsa, i ko zna šta nas tek čeka!

Otuda ne čudi S(t)ranje  u srpskom sportu, gde su svi zidovi časti i poštenja  prevtvoreni u prah i pepeo!

Srpski decenijski sportski cirkus nema kraja!

Najviše je zaboleo debakl vaterpolista u Splitu i 9.mesto, dok su Hrvati šampioni Evrope.

Odluka  da 6 gospodara prstenova nestanu iz reprezentacije, pokazala  toatalnim apsurdom.

Videsmo ove nedelje novu epizodu propasti “ponosa Srbije” iz “rupe” iznad  Autokomande. Sa  crvenom zvezdom u grbu, kokardom i Dražom na Severu, milijarderi dinarski, unapred “izglasani” šampioni, projektovani pa nestali iz  LŠ,   posrću i u ligi bez briga. Evropsku zvezdu Pazarci će moći da vide danas u svom gradu. Samo 150 ljudi će moći na stadion. Ostali će na terase i prozore, okolnih zgrada, kladionice... Vodi se računa u svim “sitnicima”, a da li će presuditi suvi klvalitet, ili nešto drugo, var, ili.. videćemo,  samo u prenosu na  malim ekranima tv prijemnika, od emitera poznatog kao lošeg skrivača istine.

Bez obzira na ishod, oslobođeni plaćanja, struje, vode, đubreta i naravno poreza  dobiće miliona evra. Biće para ko monsunske kiše, jer to želi ekspert za vino, a i vinu je istina, ali i i ko zna za šta sve, sveznajući.

Zaklet da kaže samo konzumirajte domaće, na proslavama  "pijucka" buteljke stranog vina, valjda da glupane pretvori u mudrace. Ne pita se za cenu jer šta je 500 evrića za 3/4 litra važno se osećenje da si mudrac.

Valjda zato "mudraci" istrebljuju  krave svinje, ovce, a pšenica, kukuruz, šećerna repa, suncokret, maline, jubuke i šljive su daleko od toga budu prioritet svih prioriteta.

Satrapi  bi da satru preostalo blago, posle  dvodecenijske besumučne pljačke i uništavanja svega  u zemlji Srbiji.

Besmileno i morbidno građenje fudbalskih stadiona po kasabama, autoputeva gde im nije mesto, sa posledicom zaduživanje naroda do neba, i malo više, zidanje cena svega potrebnog za ishranu do beskraja,  je masakr zdravog razuma.

Mnogostruko je veći od onog bizarnog  kasapljenja,  juče u Parku Pećina.

Boli surova intervencija globalna okupacija planete,  što traje, i  sa nemerljivim posledicama.

Nacizam i fašizam su i danas  ogledalo licemerne Evrope, na glas i oružjem sa Amerikom saveznici zla.

Pao je Berlinski zid, i mnogi drugi zidovi, pre posle njega.

A za početak u Srbiji zauvek sa nedeljivim Kosovom I Metihijom,  valja rušiti zidove mržnje, pakosti, zlobe medju ljudima.

To je jedini put da se armiranom jednoumlju stane na put.

U obismišljenom sistemu vrednosti,  dobro i zlo se najbrže i najlakše uoče u svetu sporta.

 Danas ćemo videti gde smo, šta smo ko smo, gle čuda baš  u Berlinu, gde je rođen nacizam, I to na megdanu sa  Italijom,  kolevkom  fašizma.

Odlikovani Svetislav Pešić je uvredio košarkašku naciju, odlukom da skloni kapitena Miloša Teodosića.

Treba ga razumeti, Teo za razliku od Karija ne gleda, 3 poteza unapred, već 10 poteza!

Veći i jači autoriet je sklonjen da bi manji dokazao svoj  i veličnu koja  ustvari ne postoji.

Kari je u  Pragu je bio bezgrešan, a danas sledi napad na Berlin.

Italija je nedavno razbijena, ali ovo večeras nije prijateljska nego malo drugačija utakmica.

Prođemo li prvu ozbiljnu prepreku, da se rauzemo lako neće biti,  čekaju nas  Francuzi, i dalje u čudu kako pobediše Turke.

Na   Slovence i Ukrajince danas niko misli.

Laik bi rekao samo da ne “udarimo”na  Nemce,  orne da posle sinoćne sramotne kradje protiv  Crne Gore, na isti način  prodju i   Grke.

Neće im biti lako na putu do meča  sa sličnima  sebi osvajačima iste vere, Špancima, kako prođoše Litvance još proveravaju.

Lorenco Braun čist Španac,  sinoć im sa Litvancima,  donese  u produžetku prolaz u četvrtfinale.

U matineu sportske poslastice i  okršaja Srbija Italija(18 sati) u Berlinu, videćemo 4 sata ranije debi srpskog repezentativca Matije Nastasića u dresu Real Majorke. U Madridu klub iz Palma de Majorke  od 14 sati igra na Santijago Bernabeu  sa šampion Realom.

Sport definitivnio ostaje mesto koje zbližava i pokreće ljude.

Treba samo biti čovek, prepoznati vrednosti I bogatstvo ljudskost, veru i ljubav usmeriti na pravu stranu.

Samo posvećeni, mentalno i fizički prisutni ratnici, pobeđuju!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.