Menu

zaglavlje

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: avgust 2017

ČUDO NEVIĐENO, U MiONiCI HALA SPORTOVA NA SAVINDAN 2018!

  • Published in Razno

11Hala Mionica b i v

Prvi radni dan na obnovi radova izgradnje sportske hale u MiONiCI  započete pre četvrt veka 30.avgust je obeležen posetom visoke delegacija srpskih sportskih zvaničnika, ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, Državnog sekretara za sport Predraga Peruničića, i predsednika Rukometnog saveza Srbije Božidara Đurkovića.

Čovek sa vizijom, idejom i pre svega moćan da se reči pređe na dela, predsednik opštine Mionica Boban Jankoivć sa najbližim saradnicima osmislio je za današnje  prilike nestvaranu priču,  dobio punu podršku Vlade Srbije, resornog ministarstva za sporti i RSS, i čudo neviđeno je počelo da se dešava.

11Udovicic i Jankovic u hali

“Prioritet svih prioriteta su deca. Želimo da im na ovaj način pomognemo da uz vrhunski rad najstručnih isntruktora i pedagoga dobiju šansu da se pokažu i dokažu u sportu, i sutra se lakše probijaju kroz život. Gradićemo našu Halu sportova narednih 150 dana. Na Savindan 27. janaura smo zatakazi svečano otvaranje. Biće to savremeni sportski objekat, na kome će nam neki i pozavideti. Reč je o prostoru površine od 2.897 m2, a kapacitet dvorane će biti oko 900 gledalaca. U radove će biti uloženo 113,7 miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo 44 miliona dinara, a skoro dve trećine uzdavaja opština Mionica”,rekao je za naš portal Boban Janković predsednik opštine Mionica, i podsetio da je nova hala sportova, prvi u nizu koraka na putu da varoš Mionica bude istinski sportski biser Srbije.

" U završenoj Hali sportova deca iz Mionice i mioničkog kraja dobiće mogućnost da posvete sportu, i bave sportovima o kojima su samo mogli da sanjaju. Želimo da deca školskog uzrasta konačno sportski “progledaju”. U našoj sporskoj lepotici okupićemo pre svega mlade sportiste i ponuditi im vrhunsku edukaciju, svetskh priznatih stručnjaka. Nismo zaboravili i rekreativce i za njih će biti vrhunske sportske zabave. Pored edukacije dece u dvorani za ponos Mioničana i naše dece, želimo da organizujemo međunarodne turnire, i strogo vodimo račune da dvorana ispuni sve standarde za održavanje međunarodnih takmičenja mladjih kategorija, odnosno tereni i podloga će biti po FIBA i IHF standardima za odigravanje međunarodnih utakmica”, istakao je Boban Janković, najvaljujući sa završetkom Hale sportova, do narednog leta   izgradnju još jednog infrastrukturnog objekta.

Uporedo sa radovima na sportskoj hali kreću i radovi na rekonstrukciji zgrade osnovne škole „Milan Rakić“ u Mionici.

 “Paralalelno sa izgradnjom Hale sportova gradiće se nacionalni rukometni trenažni cve centar. Očekujemo da bude speman da primi prve učesnke rukometnog kampa iz zemlje i inostranstva već narednog leta.  Naši mališani će uređenjem patrernog prostora u OŠ “Milan Munjas” biti privilegovani da imaju sadržaje koji su do sada bili dostupni samo deci iz velikih gradova.   Na ovaj način ćemo stvoriti bazu gde će naša deca moći da treniraju, da se bave širokim spektrom različitih sportova,  Mionica, sa još sportskih terena u školama  u Donjoj i Gornjoj Toplici, te završetkom ovog projekta dobiti sasvim drugačiji izgled i postati mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca.“, zaključio je predsednik opštine Boban Janković

  Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je poručio da je početak kapitalnog projekta za Mionicu nova u nizu potvrda sa prelaska sa reči na dela.

22  Boban Jankovic Perunicic Udovicic

“ Nešto što propada 25 godina postaće najsavremenija sportska hala za pet meseci. Rekonstrucijom ove hale, sređivanjem sportskih terena i školskog prostora, Mionica i ceo Kolubarski okrug dobiće sportski centar za sve sportiste i rekreativce, ali i mogućnost održavanja velikih takmičenja. Želimo da Mionica postane još jedan lep centar za sport, da rukomet u njoj dobije svoj Nacionalni trening centar, ali i da stvorimo uslove za sve druge sportove i da ovde okupljamo mlade sportiste iz cele zemlje i regiona” rekao je ministar Udovičić.

“Ovakvim ulaganjima širom Srbije i decentralizacijom sporta, želimo da u svim gradovima i opštinama u Srbiji stvorimo uslove da sport bude način života za sve”, nema dilemu ministar Udovičić.

Sa  Halom sportova i izgradnjom Nacionalnog trening centra za rukomet  simbolom  varoši FK Ribnica, Mionica sa vizionarom i prvim čovekom varoši nestvarno agilnim, preduzimljivim  i nesalomivim Bobanom Jankovićem, u svakom trenutku, spremenom za nešto novo, ali presvega korisno za svoje Mioničane,   ide brzinom svetlosti u bolju budućnost, dostupnu svima koji bi da se za nju bore i izbore.

Odbrojavanje je počelo do Savindana još "samo" 149 dana!

Srećno vam bilo Mioničani!

 

Read more...

OSS DONIRAO UBU ODBOJKAŠKI TEREN

ub77

Donacija Svetske odbojkaške federacije (FIVB) Odbojkaškom savezu Srbije u okviru „FIVB Projekta donacije terena Konor (Connor), montažni odbojkaški teren, stigao je na Ub i postavljen je u dvorištu osnovne škole „Milan Munjas“.

ub11

Teren, je Odbojkaški savez Srbije donirao opštini Ub, a svečano su ga otvorile najmladje ubske odbojkašice, u društvu Darka Glišića, predsednika opštine Ub, Ivana Kneževića generalnog sekretara OSS, i proslavljenog odbojkaša  Ivana Miljkovića prvog potpredsednika OSS.

ub2

Read more...

"TOP FORM" ZA NOVU TOP SEZONU MARKA IVOVIĆA

1top formng i m

Najbolji srpski odbojkaš ponos svog Ljiga Marko Ivović nije u prilici da se  bori sa kolegama iz reprezentacije u Poljskoj za odličja na  Evropskom prvenstvu, jer povređeni skočni zgloba leve noge traži druge "igre". Na sreću Marko se obratio na pravu adresu i oparavak napreduje neslućenom brzinom.

U valjevskom TOP FORMU" kod svog prijatelja Gorana Đukića od prošlog četvrtka Marko je na "specijalnom tretmanu"

"Povreda  me je izbacila sa EP . Verujem da i bez mene drugovi i Nikola Grbić mogu do zlata. Samo Srbija može da pobedi  domaćina pred 70.0000 vatrenih navijača. Radujem se svakoj pobedi, i korak po korak momci krče put ka finalu. Moja skromna očekivanja su zlato" kaže za naš portal "ulovljen" na tretmanu kod Gorana Đukića, konačno ozarenog lica Marko Ivović.

"Od prošlog četvrtka se "družimo". Posle pet dana u TOP FORM-u ,  danas sam preporođen.  Sjajni  tretmani deluju blagotvorno. Znanje, osećaj za meru, i ogromno međusobno poverenje i strpljenje su lek za moj zglob. Kako se situacija razvija za 7 dana biću spreman za najveća iskušenja. Možda pre toga  toga da skoknem na finale u Poljsku 3.septembra", kaži velemesjtor odbojke iz Ljiga, MVP Svetske lige, a  od naredne sezone Brazilac, i obećava da će bude li poziva skoknuti do nekog od valjevskih privrednih kolektiva da podeli malo vremena i da se druži sa zaposlenima.

Momčina kakvih je danas malo u svetu srpskog sporta, pleni skromnošću, umereneću, ali i karakternom odlučnošću da ostvari što je  je u domenu njegovih mogućnosti, a jasni je kao dan da su Markovi standardika kojima stremi najviši.

Šta drugo do poželti Marku Ivoviću bez oporavak i povratak na  odbojkaški teren.

Nije neskromno pomenutiu da su danas  u sportru  zahvaljujući donekle i TOP FORM*u i profesoru Goranu Đukiću, momku blagog i uvek nasmejanog pogleda,  i oka na zejtinu, kome ništa ne promiče, i koji sa saradnicima izgara u svom "rudniku zdravlja".

Marko Ljubojević Boris Bakić, Nikola Otašević, su pružali najbolje partije u dresu u to vreme člana ABA lige KK Metalac, posle tretmana u TOP FORMU, a   koliko čujemo sprema se da goste stigne još jedno veliko ime srpske košarke. Ako ga je povreda omela da ode na EP u Tursku , valja biti spreman  za predstojeću sezonu Evrolige.

Read more...

NA ISPITU VLAST DA VRATI RADIO VALJEVKAMA I VALJEVCIMA, I KONAČNO PRIVATIZUJE "SPORT REALITY SHOW" OD 30-AK MILIONA DINARA! !

  • Published in Razno

 radio valjevo

Skoro dve godine od jasno je  kakve privatizacije prvog elektronskog medija u gradu na Kolubari osnovanog 27.novembra 1967, overenog i zvanično prodatog 25.novembra 20015. stidljivo je u medijima prošle nedelje provučeno smućkano saopštenje o  raskidu privatizacije JIP Radio Valjevo, danas razglasa vlasti, i mesta beskrupoluznog ataka na novinarku Dariju Ranković i njeno delovanje.

Hoće li grad i vlast hteti i smeti da reaguju poput kragujevačke, kao osnivač vlasnik medija do prodaje, zašititi Radio Valjevo i proterane novinare, do nove privatizacije, saznaćemo uskoro.

O značaju istine i samo istine  u informisanju ne treba  treba trošiti reči, samim tim i o značaju  Radio Valjeva, nekada.

Mnogo skuplja "igračka" u rukama dva čoveka bi poput Radio Valjeva  morala da postane još važnija obaveza vlasti, za reševanje.

Privatizacijom samo dva Udruženja građana zaduženih za besimisleno trošenje narodnih para, ušetedela bi se polovina budžeta za sport grada Valjeva.

Rialiti šou u trajanju od 15 i više godina bi posle privatizacije  nesmenljivi predsednici KK Metalac i sada fudbalskog kluba novog imena  FK BK 2014 bi mogli da nesmetano organizuju kako im je volja.

Jedan predsednik je potvrdio organizacione sposobnosti nema dileme. Ima mogućnost da vodi momke  koliko god puta hoće u Kinu. Tamo je sigurna zarada za egziestanciju privatnog kluba, ali  i konačno plaćanje korišćenja usluga Hale sportova 15.septembar.

Drugi je predvodnik najbesmislenije fudblaske "farme", u kojoj se plaćaju fuzbaleri, kako kaže precednik, ne po učinku na terenu, i na olovku sa pelikan gumicom, već preko računa. Kao da preko računa nema prostora za trange frange kombinacije.

Trenutno dva Centra Troška krckaju više od 30 miliiona dinara( iz budžeta grada, donacije i sponzorstva), na godišnjem novu, sasvim pristojnu   zabavu dvojice predsednika.

Radio Valjevo o čijem značaju u sferi informisanja ne treba trošiti reči, je bio samo 10 posto troška u odnosu na dva prepovlašćena udruženja građana.

Zakon nije na strani medija i kaže da nema para za državne medije. Ali ako može u Kragujevcu zašto ne bi u Valjevu bio primenjen isti scenario, do nove privatizacije.

Valja podsetiti, Odlukom Ministarstva privrede, 8. avgusta 2017. godine je raskinut Ugovor o privatizaciji Radio Valjeva. Postupak poništaja privatizacije sproveden je u Agenciji za privredne registre Srbije 22. avgusta 2017. godine. Na sajtu Agencije za privredne registre objavljeno je da je - Registrator registra privrednih subjekata pokrenuo postupak registracije po službenoj dužnosti, i u skladu sa tim doneo rešenje kojim se za Informativno preduzeće Radio Valjevo d.o.o. Beograd, umesto Doris Aćimović u Registar privrednih subjekata upisuje Registar akcija i udela prenetih posle raskida ugovora zaključenog u postupku privatizacije.Podsetimo, Radio Valjevo je početkom oktobra 2015. godine kupila Doris Aćimović izbeglica nastanjena u Beogradu, sekretarica gen.dir EMS-a .

Doris je izlicitirala 15 puta višu cenu od početne od 1.200 na 17.400 EURA Aćimović se obavezala da u gotovom sto posto kapitala, u vlasništvu Grada Valjev, plati 17.400 EUR.

“Grešku” Radoice Milosavljevića, iliti u pokušaju "srpskog Ruperta Mardoka" (kontroverznog svetskog medijskog magnata) ponovila je mama što kupi sinu radio i drugarima radio.

Kupovina je ozvaničena krajem novembra 2015, iako je privatizacija trajala do 31.oktobra. Zaposleni  su uskraćeni za  sredstva namenjena za socijalni program, uz obrazloženje bez pravne pouke  "zakasnili ste sa prijavom”.

Tužba i pravda se i dalje krčkaju  u sudu!

Da nikad nije kasno da stvari dođu na svoje stigla je i potvrda avgusta 2018.

Poništena je privatizacija u međuvremnenu   razvaljenog ,pocepanog, pokidanog, isečenog u paramparčad svega što je bilo materijalno dobro u radiju, a SVI zaposleni završili sa radnim knjižicama na Birou za zapošljavanje.

JIP Radio Valjeva je privremeno vraćeno u vlasništvo države odlukom Ministarstva privrede 8. avgusta, pošto je  postupak poništaja privatizacije sproveden je u Agenciji za privredne registre Srbije.

Jedino što nije navdeno je razlog raskida privatizacije pa se da naslutiti da je kao i i slučaju RTV Kragujevac  kupac “zaboravio” da ispuni obaveze iz ugovora.

U očekivanju da Ministarstvo privrede ja javnost obavesti javnost o detaljima raskida privatizacije, jasno je ko dan da je sudbina JIP  Radio Valjevo i zaposlenih, neizvesna.

U srcu Šamadije RTV Kragujevac je 26.avgusta posle osam meseci počela sa radom preko kablovske mreže SBB, a od ponedeljka, 28. avgusta moći će da je prate i korisnici set top boks uređaja.

TV Kragujevac od subote 26.avgusta prilozima podseća građane na uzroke prekida rada, ankete, podršku gradjana, izjave predstavnika institucija... i najave nove televizijske šeme.

Kragujevčanke i Kragujevčani su sa zaposlenima pokrenuli inicijativu za opstanak televizije, a lokalna samouprava je posle poništenja neuspešne privatizacije podržala svoje sugrađane i novinare RTK.

Građani Kragujevca sa 10.000 potpisa u peticiji tražili da RTK nastavi rad, jer je reč o otvorenom mediju za sve građane, vlast i opozciju

Privatizacija RTV Kragujevac poništena je krajem januara 2017. godine zbog nepoštovanja kupoprodajnog ugovora, a Odlukom Skupštine grada Kragujevca, u julu RTV Kragujevac je ponovo preuzeo grad Kragujevac, privremeno, do nove privatizacije.

Uslov za preuzimanje bila je realizacija državnog socijalnog programa po kome je preduzeće od 59 napustilo 35 zaposlenih. Sva dugovanja prema zaposlenima je isplatio Grad Kragujevac.

Radio Valjevo je do privatizacije brojalo 11 zaposlenih i svi do jednog su ostali bez posla, pa čak  voljom vlasti direktor, je pobegao od obećanja novih gazda.

Sledi rasplet  i u  dva Udruženja građana, odnosno  sportska kluba i naravno Radio Valjevu, kakav možda odgovor znaju Valjevke i Valjevci.

Read more...

VK"VALJEVO GORENJE" OSVOJIO VALISOV KADETSKI "VIDRA 2017"TURNIR

  • Published in Razno

vidra finale svi

Mladi vaterpolisti Valjevo Gorenja pobednici su prvog turnira "Vidra 2017" održanog u SRC Petnica, u organizaciji VK Valis.

U meču odluke dva valjevska kluba Valisa ii Valjevo Gorenja odlučila je sreća Posle 7:7 “Gorenjci” su na peterce slavili i domogli se pobedničkog pehara.

Valjevske ekipe su u mečevima sa vršnjacima iz Šapca zabeležili ubedljive pobede.  Tokom dvodnevenog takmičenja viđen  je, za ovaj uzrast, odličan vaterpolo što je potvrda da se sa mladima po nepisanom pravilu u vaterpolu sportu i u Valjevu  i Šapcu radi  odlično.

Svi akteri su nagrađeni medaljama, i peharima, a najbolji pojedinci diplomama.vidra najbolji

Valisovci se već uveliko pripremaju i danas najavljuju međunarodni zimski turnir u februaru "Vidra 2018". Na istom mestu u olimpijskom bazenu SRC Petnica učesnici će biti pored valjevskih i srpskih, ekipe iz eks SFRJ, zatim  Nemačke, Turske, Rusije, Španije, Italije, Mađarske ...

Read more...

26-O AVGUSTOVSKO VEČE ZA VATERPOLO HEPENING VK VALIS U PETNICI

  • Published in Razno

1vidra 17Vaterpolo kadetski turnir(dečaci rođeni 2003 i mlađi) Vidra 2017 počeo je sinoć u olimpijskom bazenu SRC Petnica.

Domaćin i organizator VK Valis je pobedio komšije ekipu Šapca 15:7, a zbog (ne)opravdanog izostanka gostiju iz još tri kluba, večeras se  ova manifestacija, nova promocija  vaterpola završava večeras duplim programom od 18 sati, i to utakmicama Valis -Valjevo Gorenje, i Šabac -Valjevo. Posle defilea  i predstavljanja ekipa gen.sek. Sportskog saveza Valjevo Rade Simić je otvorio turnir i poželeo učesnicima da uživaju u čarima Patnicem druže se, i igraju dobar vaterpolo. 1 vidra vk ša valis

Organizatori iz VK Valis najavljuje u februaru međunarodni turnir u SRC Petnica, i pored srpskih, učešće nekolko selekcija iz Evrope.

Read more...

PARTIZAN I ZVEZDA JAČI OD SVOG ZLA SANJAJU I DALJE EVROPSKI SAN!

  • Published in Fudbal

ciganiSinoćni  prolazi dva srpska fudbalska velikana Partizana i Crvene zvezde u Ligu Evrope, prvi crveno belih posle 10 godina i 10. crno belih u novom formatu evropskih klupskih takmičenja RAZGALILI SU SRCA PARTIZANOVACA I ZVEZDAŠA!

Uspeh ostaje u senci  današnjeg skandaloznog napada u Monaku, ali i zla što godinama traje u dva velika kluba godinama, nemilosredno pljačakanih u urušavenih, a bez ikakve odgvornosti lica koja su činila krivična dela neviđenih razmera.

  Lice sa poternice, nazva ga tako Tomislav Karadžić je posle sinioćne  medijske diskriminacije šampiona Partizana u odnosu na aktuelnom vicešampiona Srbije toliko moćnog da ne osvoji na tacni ponuđenu titulu, danas je po ko zna koji put prosuo sirće..

Dr  Zvezdan Terzić je u Monaku, ničim izazvan, nakon žreba, prišao podpredsedniku Partizana Vladimiru Vuletiću, “majstoru za izbore” , uneo mu se u lice, povukao za rever sakoa, i zapretio  "da će mu otkinuti glavu" ukoliko ga bude i dalje pominjao.

Vuletić je čvrsto  obećao da će ga uvek pominjati, kada on pominje Partizan.

Javnom pretnjom fizičkim nasiljem flagrantno su prekršene sve civilizacijske, sportske i etičke tekovine, a učinjene kriminalne radnje spadaju u krivična dela po pozitivnom zakonodavstvu ne samo naše države, upozorio je  FK Partizan danas javnost  je najavio prijavu Etičkom odboru UEFA, Etičkoj komisiji FSS i, najzad, policijskim i organima i pravosuđu Republike Srbije

Ali,  i sa  svojim “bisernim" funkcionerima Terzićem i Vuletićem  crveno i crno beli nastavljaju da sanjaju svoj evropski san.

To je mnogo važnije od pisanja i govora svih "dobronamernih" dnovinara, ili  reči i dela lica sa poternice, sinoć spremnog da kaže" Hvala Vučiću do neba" a danas osoionog da preti i da će da "kida glave".

U medijama NIKAD VIŠE diskrirminisani Partizan voljom čelnika nacionalog servisa sinoć čak nije mogao biti viđen u direktnom  tv prenosu!. Da li je sinoć je ponuđen recept za ubuduće da se crno beli svet konačno oslobode malera ?

Meč na Pančo Areni počeo je pun sat pre utakmice e Crvena zvezda - Krasnodar, i bez  bez ikakvog suvislog objašnja  je za  "13.prase", nije bilo mesta u direktnom tv prenosu. Ljutnju i bez itekako opravdanu armije partizanovaca nije stišao snimak sa “obaveštenim” komentatorom da je utakmici oko 200 navijača Partizana. Ali biće da je  savest proradila, ili je sigurno ne mađarski premijer Urban pristao na "odloženo" viđenje veličanstvene pobede!.

NIje tajna koga predsednik Srbije voli, i za koga navija!

Ako je toliko puta već pomagao Partizanu zašto preksinoć nije "zamolio" bosove iz medija sa sloganom  "vaše je pravo da znate sve" da pokažu direktno što milion ljudi u Srbiji želi da vidi. Umesto prenosa sa Pančo Arene" čusmo na utakmici u Beogradu   bilo prijateljskog ubeđivanja  dece iz Rijeke da umesto za klub iz svog grada navijaju za veće iz Srbije.

Partizan je sinoć pobedio sve protivnike, posebno medije, tendencizne bez granica u veličanju zasluženog i čistog kao suza uspeha Zvezde.

U crveno belom biltenu je jutros SAMO JEDNA od prvih šest strana posvećena "četvorci u mađaraskom selu Felšutu.
Na pet strana je veličan uspeh vicešampiona Srbije što vređa inteligenciju, i  ispod je najnižeg praga granice dobrog ukusa.

Mesto za lepo, pristojno i inteligentno nikada nij moglo biti isto kao   ružno, vulgarno, nisko i primitivno.

Navijačke euforija i ostrašćenost poput one na kraju meča sinoć  na Marakani su čak  zabranjeni novinarskim kodeksom! 

Dnovinari su zavladali Beogradom odavno, čast izuzecima, ali na sreću ima ih još, kao i u srpskoj sportskoj "provinciji".

Navijači oba velikana su se izdigli iznad slabosti i osionosti pojedinaca u oba kluba i onih koji novinarski prate deševanja u Partizanu i Zvezdi.

Marakana dupke puna, iz 50.000 grla je nosila Zvezdu do trijumfa!

Na Pančo Areni" jedva 1.000 partizanovaca je izdominiralo kao i momci na terenu ponizivši budućeg šampiona Mađarske sa modernim stadionom u uzgradnji u Sekešefehervaru, i  Sporstkim centrom u Fešutu nalik na svemirski brod.

Danas nema slova u medijima  o gogoti navajača na putu da "Pančo Arene", jer odbranih 25 je išlo autobusom, a za navijače nije bilo "podobnih" prevoznika, pa se krenulo kao na svadbu sa više od 200 automobila u komšiluk na noćnu žurku!.

Mađarska policija  podiugla je stepen pripravnosti na najviši stepen, a angažovana je i konjica da brani Felšut!

Preplavljeni falš informacijama, fašističkim manirima “ljubazni” policajci terali se vozače u atomobilima sa srpskim tablicama da naprave krug oko stadiona u dužini od 70km!

Stoički su partizanovci podneli  diskriminatorsku torturu policajaca i rendžera i bez ijednog i najmanjeg incidenta, pod budnim nadzorom naoružanih do zuba specijalaca dokopali su se svojih "radnih" mesta, i na svoj način  položili još jedan ispit ljubavi uz hiz večeri" Ajde indijance ove zajedno da je.emooo!

Posebno ih je “pogodilo” što je utakmica na "Pančo Areni" završena za samo pola sata, a naravno su su ih ruke zabelele od mahanja na putu do srpske granice na autoputu  načičkanim  vozilima mađarske policiije pod rotacijom!

Kad se pobedi 4:0 može se i peške na kraj sveta, bez dileme su svedoci sinoć ispisane istorije Partizana

Danas je fudbalska Srbija ipak srećna jer videće 12 utakmica u Evropi, zvezdaši tri a partizanovci dve u Beogradu, osim ako UEFA ne uvaži žalbu i smanju kaznu na jednu utakmicu bez publike.!

Zbog kazne UEFA Partizan će dočekati Dinamo iz Kijeva 28.septembra samo u prisustvu uprave i krimosa u Maršalovoj  loži, i naravno novinara sa “spiska”.

Lice sa značkom, bacač topovoskog udara još uvek nije identifikvano i sankcisan. Kaznu ispašta klub, u milonskom gubitku,  i naravno partizanovci nevini, a optuženi i kaznom osuđeni za nikad  učinjeno krivično delo divljaštva i i huliganizma.

U 3.kolu Partizan 19. oktobra ide Skenderbeg u Albaniju. Partizanovci se vraćaju tek 23. novembra na svoj stadion i to na meč: Partizan –Jang Boj. Sledi dolazak Dinama 23.novembra u Kijevu a za kraj 7.decembra put u Kijev.

Crvena zvezda će na "Marakani" u prvom kolu u Ligi Evrope biti domaćin i BATE Borisovu 14.sepetmbra, sledi odlazak u goste Kelnu 28.sepembra. Arsenal stiže posle 7 godina u Srbiju 19.oktobra, a revanš je 2. novembra u Londonu. U posledja dva meča Bate Borisov dočekuje crveno bvele 23. novembra, a 7 decembra Zvezdi u goste dolazi Keln.

Srećno bilo  i Cvenoj zvezdi i Partizanu, gle slučajnosti na punoj Marakani već u nedelju aktera večitog derbija, sa još uvek neprodatom vrednom robom !

Read more...

MIONICA DOBIJA DO KRAJA 2017. MODERNU HALU SPORTOVA, A VALJEVO ...

  • Published in Razno

1nZa pola godine biće završeni svi radovi na izgradnji sportske hale u varošici Mionici. Da će biti baš tako  garancija je  ugovor potpisan sa izvođačem radova „ALFACO INŽENJERING doo“ iz Čačka u vrednosti od 113,76 miliona dinara. Grad Valjevo je od 1997. do danas brojnim "autogolovima" uskratilo mladima  Valjevkama i Valjevcima  objekat dostojan njhove mladosti,  omogućivši pojedincima da godinama besumučno krčme na desetine miliona dinara na ime rukovođenja KK Metalac i FK Budućnost, toliko uspešno da je jula 2014. ugašen !

Predsednik opštine Mionica Boban Janković je po preuzimanju najodgovornije funkcije u Mionici najavio da će se uhvatiti u koštac sa nedaćama, i da ga niko  neće zaustaviti na putu  da okonča izgradnju Hale sportova.

“ Nemerljivo je šta će sve Mionačani svih generacija dobiti završetkom sportske hale. Deci ćemo omogućiti nove kvalitetne i raznovrsne sportske sadržaje, o kojima su su mogli dasanjaju i da ih vide na televizjiji. Okupićemo sportista i rekreativce Srbije, Evrope, iz celog  sveza, i ponudićemo im nesvakidašnje sadržaje i jednoj od najsavremenijih sportskih hala u Srbiji“, ponosno ističe Janković.

Gradnja mioničkog “Skadra na Bojani” traje već četvrt veka. Ministarstvo omladine i sporta je opredelilo 44 miliona dinara, a skoro dve trećine je obezbeđeno iz budžeta varoši.

Ovo nije kraj, jer preduzimljivi  predsednik  Boban Janković najavljuje u 2018. godini izgradnju nacionalnog rukometnog trening centra, sa svim sadržajima potrebnim za pripreme vrhunskioh sportista iz celog sveta.

hm spolja

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je u martu 2017. najavio podršku ministarstva i Vlade Srbije, i posao veka za mioničku omladinu i sport kreće ovog leta . Brojne privilegije dobiće Mionica  završetkom ovog reprezentativnog objekta, podsetio je ministar Udovičić.

"Rekonstrucijom i završetkom izgradnje hale sportova želimo da Mionica postane još jedan lep centar za sport, da rukomet u njoj dobije svoj Nacionalni trening centar, ali i da stvorimo uslove za sve druge sportove i da ovde okupljamo mlade sportiste iz cele zemlje i regiona. Sa uređenim  sportskim terenima i školskim  prostorom , Mionica i ceo Kolubarski okrug će dobiti  sportski centar za sve sportiste i rekreativce, ali i mogućnost održavanja velikih takmičenja" puručio je 25.marta u Mionici  ministar Udovičić,a sa reči ovih dana se prelazi na dela.

Valjevo je tačno pre 20 godina  dobilo projekat Valjevske Arene profesora Vlade Slavice.

Novac za Valjevsku Arenu je usmeren u propalu privatnu investiciju u Petnici.

Danas posle dve decenije zagovornici izgradnje Valjevske Arene se i dalje pitaju šta i kako graditi. Objekat za sve dvoranske sportove i bazenom, na površini  od 7.000 m2 je moguće izgraditi za godinu dana, za manje od milijardu dinara, što je duplo niža cena od one u najavi za Arenu sa 5.000 mesta  i bez zatvorenog bazena.

Posle godinu dana valjalo bi sesti  i saslušati, a zašto ne  konačno poslušati  onoga ko se u Srbiji i šire najbolje razume u gradnju sportskih Arena, profesora Vladu Slavicu, za neobaveštene projektanta ARENE BEOGRAD, najvećeg, i jednog od najfunkcionalnijih objekata, i  danas u Evropi !

Valjevo i bez iednog reprezentativnog sportskog objekta, dostojnog 21.veka ima uspešne sportiste, čak i  za 22. vek!

Bude li izgrađen  Valjevo će dobiti novog  novog Miloša Teodosića, Anu Lazarević, Lljilju Ranković, Maju Savić Tanju Grbić, Matiju Nastasića ... Valja se potruditi,  i pokazati delima ljubav prema generacijama što stižu i treba da žive u svom gradu VALJEVU!

Read more...

TARA ČULIĆ NAJMLAĐA ŠAMPIONKA U ISTORIJI SRPSKOG BIZIKLIZMA!

  • Published in Razno

1CNa Memorijalu u čast poručnika Željka Savičića i Siniše Radića stradalih  od projektila NATO agresora 1999.godine održan je šampionat Srbije u biciklizmu u brdskoj vožnji na Divčibarama, i  discilini kriterijum ulicama grada Valjeva. Sportski heroj dana  postala je najmlađa učesnica takmičenja Valjevjevka Tra Čulić. članica BK Boba –Valjevo.

Tara je postala šampion u kategoriji 2007-2009. godišta u brdskoj vožnji. U kriterijumskoj vožnji Tara je osvojila srebrno odličje. Nova šampionka u disciplina kriterijum je najbolja ove sezone u drumskoj vožnji, takođe Valjevka NIka Ratković.

Biciklisti Bobe su osvojili ukupno 5 medalja na šampionatu na Divčibarama i u Valjevu.

Tara je 17 meseci mlađa od  Nika Ratković, takođe članica Bo-be je posle trijumfa u drumskoj vožnji postala šampion države u kriterijumu voženom po kiši u Valjevu, dok je u brdu je stigla do bronze.

U kriterujumskoj trci u Valjevu Tara je pala na stazi, a prvi su joj pomogli "ljuti rivali" Nikin tata Nikola i Tine, pa je srčana Čulićka silno bodrena sa izgrebanim laktićem i modricom na oteklinom na kuku stisla zubiće i na cilj stigla druga iza Nike Ratković.

Tara Čulič je na Divčibarama 20.avgusta 2017. postala najmladji šampion u istoriji srpskog biciklizma Srbije ikada u jednoj od disciplina. Rođena je 5.12.2009. godine i ponos je mame Tijane  i tate Ljubiše.

Bravo za Taru i Niku,a od gradonačelnika očekivanje da uprliči prijem za MALE ŠAMPIONKE  !

Read more...

SENJAKOVCI GAZE REDOM PRED SVOJU FEŠTU U PARKU PEĆINA

  • Published in Fudbal

1mPosle učešća na kampu u Grčkoj početkom avgusta, dečaci OFK Senjak" iz Valjeva potvrdili su talenat na turnirima u komšiluku, dokazavši da su spremni za svoj drugi po redu "Senjak Kup" ovoga puta na stadionu "Park Pećina"poslednjeg avgustovskog vikneda!

Međunarodni fudbalski turnir "Nove nade" Š.F. Budućnost Zvečka obeležlli su valjevski klinci OFK "Senjak".

U konkurenciji dečaka rođenih 2007. godine i mlađih ekipa OFK "Senjak 1" je bila bez premca. Obrenovački Radnički  bio je drugi, a OFK "Senjak 2" treći.

Dečaci rođeni 2008. su takođe blistali i pobedili, a Ognjen Obradović je potvrdio svoj talenat. Još jednom je potvdio dominaciju za priznanje namenjeno   najboljem igraču turnira!

OBRADOVIC SENJAK I KADENA

Za najboljeg igrača proglašen je Stefan Andrić, danas mu je 10. rođendan. Srećan mu bio na radost sestre Sofije, brata Davida mame Marine kraljice valjevskog karate sporta, vešte da prepozna fudbalsku ljubav svog prvenca, i uputi ga u pravu školu, i i naravno danas najponosnijeg tate, Predraga!

1an

Najperspektivniji momčić je prepoznat u još jednom Senjakovcu Ivanu Birtaševiću.
Dečaci generacije a 2006. osvojili su drugo mesto,a za laskavi epitet najperspektivnijeg je pripao Đorđu Rankoviću (rođen 2007. godine). Đorđe je na poklon dobio dres prvotimca FK "Partizan" Uroša Đurđevića promotera turnira, od koga se očekuje u četvrtak gol za plasman Partizana u UEFA Ligu Evrope!
Nedelju dana ranije na turniru "Trofej Napredak Medoševac 2017” u konkurenciji dečaka rođenih 2006. trijumfovali su polaznici škole OFK "Senjak" ispred "Budućnost" Zvečka, i "Šumadije" Aranđelovac.
U konkurenciji još mlađih rođenih 2008. godine, pobedio je Radnički a Senjak je bio četvrti.

Na turniru "KRUPANJ KUP 2017" u drugoj nedelji avgusta dečaci OFK Senjaka rođeni 2006. u konkureniciji 11 ekipa bili su drugi posle poraza bu finalu od FK "Vojvodina" rezultatom 1:0.

Početak avgusta 26 mališana, polaznika škole fudbakla OFK Senjak sa trenerima: Draganom Mitrovićem i Milanom Jovićem, a u pratnji prof. fizičke kulture Katarine Mitrović i doktora Jelene Rajevac otisnuli su se  put Grčke. Proveli su 10 nezaborabnih dana na kampu na obali Egejskog mora.

Kreščendo avgustovskih radova sledi od 28. do 30.avgusta.

Drugi "Senjak kup" za dečake rođene 2005, 2006, 2007, 2008, i 2009. godine održaće se konačno u valjevskom hramu fudbala, stadionu "Park Pećina" na ušću Obnice i Jablanice u Kolubaru.

1b

Grad je konačno prepoznao značaj rada sa decom i Ustanova za fizičku kulturu "Valis" i njen direktor Aleksandar Mijailović poslednjeg vikenda avgusta staviće ovaj reprezentativni objekat na raspolaganje deci Valjeva i svim ekipama iz gradova učesnika  “Senjak Kupa 2017".

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas