Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: jul 2019

ZORAN BALJAK SE VOLI I POŠTUJE

  • Published in Fudbal

 

 

zb pehariDrugi po redu Memorijal Zoran Baljak organizovan u znak sećanja na mladog fudbalera tragično nastradalog u saobračajnoj nesreći pre tri godine kod Maribora završen je kao i prvi trujumfom omladinaca FK BK 2014. Pobednik je u finalu bio  bolji od komšija sa Petog puka Radničkog, posle izvođenja penala(4:3). Treće je ubsko Jedinstvo a 4. FK Dinamo iz Vranja, i Ubljani su stigli do pehara i medalja penalima (8;7 poosle 1.1), ali se nisu pojavili na zvaničnoj dodeli priznanja, što nešto govori.

bfc 1 2019

vranje bfc Organizatori su se potrudili da turnir bude na višem nivou u odnosu na prvi 2018.godine.

4

Sve je bilo besprekorno organizovano i turnir je potvrdio  da onaj ko želi može sve. Ponovo je na terenima  na Senjaku i na Krušiku prštalo a Zoran Baljak koga na žalost više nema  i dalje ostaje u srcima svih koji su ga voleli, poštovali i poznavali. 

Na Senjaku i Krušiku neki od momaka što pretenduju da se sutra ozbiljno bave fudbalom pokazali su pored talenta upornost i već zavidan kvalitet za svoj uzrast. Da li će uspeti zavisi u prvom redu od njih. Ima par momaka što otskaču i zreli su već za prvi tim, samo ih valja prepoznati.belus

Igrali su i drugari Zorana Baljaka iz fudbalskih dana, uskoro ako ima fudbalske pravde u  poziciji da vrate Gradu Valjevu mesto koje mu pripada u svetu fudbala.1DRUGARI

Kao i prošle godine porodica tragično nastradalog mladića je podržala manifestaciju posvećenu njIhovom sinu i bratu.baljak porodica

Valja poraditi na omasovljenju turnira a red bi bio da se konačno i Grad probudi i uključi. Ako ima novca za svakojake gluposti i desetorazredne programe, jedna pevaljka će za par miliona imati koncert na Tešnjarskim večerima jasno je da  sportu,mladima pre svega, a ne Centru troška  u svetu fudbala FK BK 2014valja pružiti uslove da ima ono što mu po svim Zakonima i pripada.

Za treći Memorajal Zoran Baljak organizatori su najavili još veći broj učesnika

kraj

Read more...

SEOSKE SPORTSKE IGRE VALJA NEGOVATI ZA DOBROBIT BUDUĆNOSTI DECE SRBIJE

  • Published in Razno

selo sis 1foto fb

Posle završne nedelje Sportskih igara Srbije pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Srbije održane  su Seoske igre u šest sredina u Republici Srbiji.

Davor Štefanek otvorio Seoske sportske igre u Zaječaru a na Kupinijadi na Stavama jednoj od još pet destinacija u Srbiji gde su se učesnici borili za finale republičkih seoskih igara učesnike su pozdravili sve aktivniji  valjevski  sportski radnici Gradski većnik prof dr Miroljub Ivanović i odbornik, čovek iz senke Milan Gajić, najaktivniji u  rukometu, fudbalu, streljaštvu i verovatno još negde.GAJA PRCNa Stavama su se se kao i u Zaječaru i još četiri grada takmičari  nadmetali u deset disciplina.

Kvalifikacije za finale republičkih igara na Stavama je donelo uzbudljiva nadmetanja, izrazitu želju učesnika da se bore i pobeđuju.

„Mladi sa sela uz podršku vršnjaka iz Grada su pokazali da žive za sport, da znaju dobro i da se zabavljaju i  još bolje druže,

Seoske sportke igre vraćaju se u srpsko selo zahvaljujući i neumornim promoterima sveta sporta iz Grada Valjeva.

Generalni sekretar sportskog saveza grada Valjeva Radomir  Simić ističe da SS Grada čini i činiće  ogromne napore da ovakve manifestacije zažive i da ubuduće ne traju samo jedan dan, jer propagiraju zdrav način života ,propagira okupljanje što većeg broja mladih u sportu“.

Podsećamo, na igrama učestvuju sela sa teritorije šest gradova u Srbiji.

Svaka ekipa broji 15 članova, deset muškaraca i pet žena a nadmetanja se odvijaju u 10 disciplina: bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca, obaranje ruku, fudbal, odbojka, nadvlačenje štapa, šah, skok u dalj iz mesta, poligon – trčanje s preprekama, narodno rvanje.

selo igre 2

selo igre

Read more...

PREZENTACIJA DR MIRKOVIĆA NA KONGRESU NEUROLOGA U OSLU

DR MIRKOVICNačelnik neurologije u Opštoj bolnici Valjevo prim. dr Mihailo Mirković na Kogresu neurologa u Oslu imao je prezentaciju na temu neuroimunuologija.

Dr Mirkoviću je ukazana čast da predsedava ovim značajnim skupom. Uočio je na osnovu svih pregleda da su bolesti i prikazi slučajeva gotovo identični širom planete, a da je kod nas jedino drugačija  dostupnost najnovijim vidovima terapije za lečenje.

"Pristup, metodologija lečenja i dijagnostikovanja, kao i statistika određenih bolesti gotovo identična svuda u svetu. Jedino mi imamo manje iskustva sa novim lekovima. Imamo dobru školu neurologije i praćenja tih tokova i kliničkih pristupa svim stanjima i bolestima. Upravo zbog sve bolje dijagnostike i češće otkrivamo raznorazne bolesti, što je  prilika za rano otkrivanje, uspostavljanje prave dijagnoze i početak lečenja,a samim tim i mogućeg izlečenja. Naša škola je i dalje veoma prepoznata i dobra u stručnim krugovima " kaže prim. dr Mihailo Mirković i istiće da je  najčešća bolest iz tog spektra neuroimunologije multiplaskleroza.

"Ovom prilikom su  prikazani i drugi slučajevi neuroloških oboljenja iz segmenta imunološko-zapaljenskih bolesti mozga, kao što su razne vrste upala koja zahvataju mozak a  uzrokovana su  uglavnom virusima. . Zapaljenja mozga, encefalitisi, su gde postoje nove vrste i podvrste, pažljivo su analizirani  naučnom skupu, kongresu Evropske akademije za neurologiju u Oslu. U Oslu je prikazana jedna autoimuna neuromišićna bolest nervnog sistema, mijastenija gravis, koja napada neuromišićne ovojnice perifernog nervnog sistema, kao i efekti lečenja".

Sesija je obuhvatila 14 prezentacija iz Evrope i sveta, a vodeći sesije prim. dr Mirković je podsetio na  spektar  imunoloških odnosno autoimunih bolesti nervnog sistema, gde je vodeća bolest multipla skleroza.

Prim. dr Mirković je nedavno objavljena publikacija u kojoj se bavi analizom asimptomatske karotidne stenoze a na publikovanje čeka rad  posvećen retkoj alkoholnoj encefalopatiji odnosno oboljenju mozga koje nastaje usled akutne ili hronične hepatičke (jetrene) insuficijencije.

Dr Mihailo Mirković je sin poznatog valjevskog neurologa dr Mira Mirkovića- Merfija.

Read more...

"DIMITRIJE PANTIĆ I ŠOJIĆI" NA VALJEVSKI NAČIN

OPSTINA VALJEVO1

"Pravila igre" Gradske uprave Valjevo i Žalbene komisije osetio je na svojoj koži uzbunjivač službenik Vladimir Pantić.

Istrajan je da se vrati na svoje radno mesto pošto je premešten zbog odbijanja da izradi nezakonite građevinske dozvole za preduzeća „Gorenje“ i „Gejt“.

Upravni sud u Beogradu presudom broj 24 UUZ 5/19 (2018) od 26.6.2019. poništio rešenje Žalbene komisije u Valjevu o premeštanju Vladimira Pantića na drugo radno mesto kao nezakonito. Žalbena komisija povredila Pantićeva prava odlučujući o  žalbi protiv nezakonitog premeštaja iz službe za građevinske dozvole u odsek za vanredne situacije.

“Drugi put Upravni sud je ukazao na nezakonito postupanje Žalbene komisije i Gradske uprave u istovetnom predmetu. Krajem prošle godine poništio je odluku Žalbene komisije ukazujući na propuste i kršenje pravila procedure. Upravni sud je naložio Žalbenoj komisiji da preispita svoju odluku kojom je odbijena žalba na rešenje o premeštaju, te da odluku donese saglasno propisima, ukazajući da tužena strana nije dostavila odgovarajuću dokumentaciju kao dokaze, te da nije poštovala obavezu iz člana 141. Zakona o opšem upravnom postupku o sastavnim delovima rešenja. Donoseći novo rešenje o raspoređivanju na radno mesto Gradska uprava i Žalbena komisija su učinile iste propuste, pa sam se ponovo obratio ovom pravosudnom organu za zaštitu svojih prava”, kaže Pantić.

 Novom presudom iz juna 2019, Sud je ponovo konstatovao nezakonito postupanje Žalbene komisije i Gradske uprave i naložio je preispitivanje odluke i donošenje rešenja o  žalbi zasnovanoj na zakonu.

“Sve je počelo u jesen 2017. kada sam saglasno Zakonu o zaštiti uzbunjivača svom poslodavcu, vd načelniku uprave Vladanu Jeriniću prijavio nezakonitosti i zloupotrebe u postupku izdavanja građevinskih dozvola. Umesto da budem zaštićen, bez razloga i  obrazloženja sam premešten u drugu službu u decembru 2017. godine nakon što sam odbio da izradim nezakonite građevinske dozvole za preduzeća „Gorenje“ i „Gejt“. Novi načelnik Gradske uprave, Jelica Panjković Tešić, me do danas nije vratila na radno mesto sa kojeg sam nezakonito premešten”, istiće Pantić uporan da istraje na osnovu odluke Uprvanog suda u poništavanju nezakonitih akata.

Uporne su u "istrajavanju"  Žalbena komisija i Gradska uprava.

“Uporan sam i boriću se dok se ne izborim pravdu”, poručuje Pantić ,u svom obraćanju valjevskim medijima, čije muke previše  podseća na sudbinu prezimenjaka Dimitrija Pantića, nižeg referenta kome Šojić "pije krv" u dobro nam  poznatoj komediji.

Read more...

DANAS U VALJEVU MEMORIJAL "ZORAN BALJAK"

  • Published in Fudbal

Zoran-Baljak-FB-foto-FK-DINAMO-VRANJE

Zahvaljući momcima sa srcem i dušom u čudnim vremenima pomerenog sistema vrednosti, ljudskost bljesne i uverimo se da čak i društvena odgovornost postoji.

Danas će na stadionima Krušik i Senjak biti odigran turnir sećanja na tragično preminulog Zoran Baljaka(21), momka kome je fudbal bio život.

Zalečio je fudbal patnje posle Zoranovog progonstva porodice iz rodnog kraja u Hrvatskoj.

Zoran je rastao u  Valjevu na stadionu Krušik gde  je prošao fudbalsku školu, da bi zatim  iz Valjeva preko Lajkovca stigao do Vranja i Maribora.

Zla kob je  odnela dva sokola u trenu tuđe nepažnje.

Zoran Baljak i Damjan Marjanović su poginuli u saobraćajnoj nesreći 2.avgusta 2016, u podne, po povratku sa treninga u Maribor. 

U trenutku kada je otvorio vrata velikog kluba,  danas šampiona Slovenije, došlo je do tragedije i dva  mlada života su ugašena.1baljak

Zorana nema ali i ovog jula momci sa kojima je rastao i fudbalski stasavao danas na svoj način podsećaju na sokola uskraćenog da živi i uživa u svojoj ljubavi, fudbalu.

Prošle godine u Valjevu bili su mladi fudbaleri NK Maribor i FK Dinamo iz Vranja.

Sinoć su stigli ponovo Vranjanci, Šampion Slovenije Maribor je igrao derbi sa Olimpijom, danas izostaje, ali tu su omladinci Radničkog sa Petog puka, ubskog Jedinstva i naslednika ugašenog FK Budućnost, sada imena FK BK 2014.

Porodica Zorana Baljaka Pepa, Raške, Aca... osmislili su ovaj divni dan sećanja na Zorana Baljaka.

Fudbal je u Srbiji postao rob politike i pojedinaca što daju sebi za pravo da od najvažnije sporedne stvari na svetu prave  ličnu zabavu i bez ikakve lične odgovornosti troše narodni novac.

Valjevo je baš zato fudbalski ubijeno više od dve decenije.

Zorana danas nema i zbog štetočina i parazita što oteše Valjevkama i Valjevcima pravo na fudbalsku radost i uživanje. Staviše ga u svoj džep, na žalost sve je to život naš nasušni, ali sve ima svoj kraj pa i ova farsa.

Turnir sećanja na Zorana Baljaka će na Senjaku otvoriti u 10 sati omladinci VRANJA i FK BK 2014, a zatim će u 11,30 igrati RADNIČKI PETI PUK I JEDINSTVO iz Uba.

Popodnevni program počinje na stadionu Krušik u 16,30 utakmicom za treće mesto. Finale je u 18,45. Izmedju dva meča mladih biće odigran memorijalni meč drugova Zorana Baljaka u 18 sati.

Porodica, delegacija klubova učesnika turnira i drugovi posetiće danas večnu kuću i položiće cveće na grob Zorana Baljaka, momka koji umesto da danas trese fubalske mreže je doživeo strašnu sudbinu da ga više nema.

Read more...

SRBIJA SAMO PETA NA EP U BUGARSKOJ, MAĐARSKA ŠAMPION

kadeti-srbija-2019

Foto: waterpoloserbia.org)

U razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta na EP za kadete U-15 u Burgasu Srbija je danas deklasirala Gruziju 12:3, a juče Španiju 12:5 (3:2, 2:0, 2:1,5:2). Dve pobede su slaba uteha za poraz u četvrfinalu, ustvari finalu pre finala od novog sampiona Starog kontinenta  Mađarske 11-12.

Mađari su danas u finalu kao i Srbija u grupi razbili crnogorce 15:9 sticajem okolnosti osvajače srebrne medalje. Treća je Italija posle minimalne pobede 9:8 protiv Grčke.

Španci su 7. danas bolji od Hrvatske 9:7.

Evropski šampionat je potvrdio talenat i kvalitet srpske reprezentacije, a za neuspeh je odgovoran isključivo stručni štab na čelu sa Živkom Gocićem.

Trojica Valjevaca Aleksandar Kovačević, Petar Stanić i Bogdan Gavrilović starteri na svim utakmicama, oprvadali su očekivanja, i nastave li ovako očekuje ih lepa budućnost u vaterpolo sportu.

I ostali tinejdžeri iz Partizana, Radničkog, Vojvodine i Crvene Zvezde potvrdili su  svoje vrednosti, i za očekivati je da generacija U-15 na narednim velikim takmičenjima, ispravi propust iz Burse osvajanjem medalja u svom uzrastu.

Na EP U-15 Srbija je igrala u sastavu: Mateja Cerović, Mihailo Janošević, Marko Dimitrijević, Mitar Maraš, Miro Pavlović, Kojić, Marković, Zoran Božović, Bogdan Gavrilović(10), Petar Stanić, Bogdan Gavrilović(8), Aleksandar  Kovačević, Dragan Brešćanski,  Viktor Urošević i Radosav Virijević.

Read more...

OK SRBIJANKA 014 NA FINALU SIM U SPLITU, A VALJEVO JOŠ OKLEVA

  • Published in Srbija

 

1SIM ADA 3foto sim srbija  Na terenima JP Ada Ciganlija održano je  po šesti put Državno finale Dunav osiguranje "Sportskih igara mladih Srbije". Na višednevnom finalnom turniru  u  konkurenciji  ekipa- osnovaca( rodjenih do 2004. godine), ekipa ŽOK Srbijanka 014 bez izgubljenog seta je pobedila sve rivalke, što je i razumljivo i  plasirala se na finale što sledi u Splitu polovinom avgusta.

VALJEVO IMA BOLJI PROJEKAT NA DLANU, ALI I DALJE OKLEVA1srbijank sim ada

foto Katarina Vićentijević

Učesnicima se obratio i Zdravko Marić,"idejni tvorac" i predsednik Sportskih igara mladih iz Hrvatske, a nije izostalo obraćanje i Sema Fabricia, šefa delegacije EU u Srbiji i premijerke  Vlade Srbije Ane Brnabić. Na završnoj ceremoniji su  bili i Tihomir Gudić (regionalni izvršni direktor Sportskih igara mladih), Ivana Jovanović (predsednica SIM Srbije), Predrag Peruničić (državni sekretar Ministarstva omladine i sporta), Božidar Maljković (predsednik Olimpijskog komiteta Srbije), Miloš Kovačević (savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja), Željko Tanasković (predsednik Saveza za školski sport Srbije), Uroš Savić (gen. sek. Saveza za školski sport), Boža Đurković (predsednik Rukometnog saveza Srbije), Ivan Knežević (gen.sek Odbojkaškog saveza Srbije) i predstavnici sponzora.

Više od  2.000 devojčica i dečaka  nadmetalo se u devet sportova, a pobednici će od 15. avgusta učestvovati na velikom Međunarodnom finalu u Splitu. Sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine će se družiti, takmičiti i biti na besplatnom letovanju.Sportske igre mladih okupile su više od 75.000 osnovaca iz 187 sredina u Srbiji.

Valjevke su posle trijumfa u svom gradu na finalnom turniru u Beogradu pobedile rivalke i Beograda, Niša, Požarevca i Zrenjanina i bez izgubljenog seta osvojile su prvo mesto. Generacija pionirki Srbije ponovila je rezultat nešto starijih drugarica od pre dve godine i ponovo su prve na srpskom Sportskim igrama mladih.

 

Johanes Han Evropski komesar za susedske odnose i pregovore oko pristupanja EU, a od ove godine ambasador Igara, uručio je medalje najboljima na finalnom turniru na Adi Ciganliji.1sim han

foto SIM

Deca su se od maja do finala na Adi Ciganliji družila ,uživala i radovala igrajući najjaču igru  u svom uzrastu " između dve vatre".

Nisu izostali profi sportovi poput odbojke, rukometa, stonog tenisa, tenisa, basketa 3 na 3. kao i odbojke na pesku i šahu.

Sportske igre mladih se održavaju već 23. godinu u Republici Hrvatskoj, 10. u BIH.

Cilj Sportskih igara mladih jeste okupljanje što većeg broja dece i mladih, kako bi druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice, koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije. Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje za decu je sve besplatno. A posebnu zahvalnost za sve ove lepe dane i trenutke za pamćenje Dunav osiguranje SIM Srbije duguju pulu sponzora – generalnom sponzoru kompaniji Dunav osiguranje, kompaniji Coca Cola, Banci Poštanska štedionica, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije.

Valja istaći Grad Valjevo godinama ima na raspologanju projekat "Sportskih mladih Evrope i sveta". Očigledno i vlast još uvek ne prepoznaje višestruku potrebu, značaj i korist manifestacije.

1GRAD VALJEVO

Glavni nosioci projekta "Sportske igre mladih Evrope i sveta" samo u 7 sportova: fudbalu, košarci, rukometu, odbojci, vaterpolo, boksu i karateu bio bi Sportski savezt Grada Valjeva, a operativci volonteri  osnovci i srednjoškolci iz Grada Valjeva.

Samo kotizacijom i boravkom učesnika kroz nikada viđeno sportsko leto i neverovatne programska sadržaje obezbedila bi se sredstva  za besplatne udžbenike za oko 10.000 učenika, a za godinu dve bi bio izgrađen sporstki kompleks, dvorana sa bazenom i mol šoping centrom.

Ne treba posebno isticati da bi deo novca bio izdvojen i za sve BESPLATNE školice sporta.

Na ovaj način  organizovanje "Sportskih igara mladih"  je  samo aktivnost i potreba za dnevno političku i propagandu. Ograničene samo na tri  republike  eks SFRJ Srbiju, BiH, i Hrvatsku, bez Slovenije, Makedonije i Crne Gore je  dovoljan razlog  za kritiku organizatorima.

sim ada

foto SIM

Read more...

MLADI SRBI BEZ MEDALJE NA EP U VATERPOLU

1srbija burgasfoto VSS

Na Evropskom šampionatu u vaterpolu U-15 u Bugarskoj do utamica sa Mađarskom neprikosnovena u bazenu Srbija je  poražena 11:12. Umesto za zlato boriće se za plasman od petog do 8.mesta najpre sa Španijom sutra u 15 satu.

Faktor x pobede severnih suseda na žalost   bile su i sudije.

Odlično obaveštene "čašćavale" su isključenjima naše dečake. Dečaci su pobedili  dizenteriju, ali sudije i  neodogovornost pojedinaca u igru su na kraju Srbiju skupo koštale.

U takvom scenariju u i oko bazena Mađari su poveli 3:1, Srbija izjednačila na 3:3 na kraju prvog perioda. Mađarska na poluvremenu ima kolosanih 8:4. Rival je dobio četvrtinu 5:1 a  klupa Srbije je zatražila tajm aut tek pri rezultatu 7:4.

Drugo poluvreme donosi prepoznatljivo pobedničko lice Srbije.

Zoran Božović sa dva gola, Kovačević i Janošević vraćaju Srbiju u igru, i pred poslednjih osam minuta Srbija ima samo gol zaostatka 8:9.

U poslednjoj četvrtini posle gola Oršaga za 10:8 za Mađare sledi potpuni preokret.

Naša selekcija bez isključenih Bogdana Gavrilovića i Mitra Maraša, golovima Zorana Božovića. Aleksandra Kovačevića i Marka Dimitrijevića preuzima igru i  vodi 11:10 na 3,5 minuta pre kraja!

Sudije uzimaju stvar u svoje ruke, i sledi eskspresno treće isključenje Zorana Božovića. Igrač više je dovoljan Mađarima da ponovo anuliraju jedino vođstvo Srba golom Nađa. Konačno 77 sekundi pre kraja Mađarska je  obezbedila pobedu i polufinale golom Šalaja.

Tajm aut pred poslednji napad Srbije nije dao rezulat i momci, tužno je reći na sramotan način ostaju bez šanse da se bore za medalju. Na kraju čestitke triju Valisa: Kovačević, Stanić, Bogdan Gavrilović za igre u Burgasu, i žal što u ekipi nije bilo Stefana Vujića, kome je zasigurno mesto u selekciji Srbije.

U polufinalu će sutra igrati: Mađarska- Italija i Grčka - Crna Gora. Crnogorce su Srbi u grupnoj fazi pobedili 14:9.

Mađarska – Srbija 12:11 (3:3, 5:1, 1:4, 3:3)

Mađarska: Gapaš, Fekete 1, Nađ 4, Šepalfi, Oršag 1, Barič, Gašt 1, Tamaš, Kiš, Timčna 2, Mesaroš, Šalai 3, Čite.

Srbija: Cerović, Janošević 1, Dimitrijević 2, Maraš, Kojić 1, Gavrilović, Božović 3, Gavrilović 1, Kovačević 2, Brešćanski, Stanić 1, Urošević, Virijević.

Evropsko vaterpolo prvenstvo za kadete (Burgas)

Španija – Italija 5:6 (1:2, 2:0, 0:0, :1 – 2:3)

Gruzija – Grčka 10:12 (3:3, 2:3, 3:1, 2:5)

Crna Gora – Hrvatska 10:9 (2:2, 2:2, 2:3, 4:2)

Mađarska – Srbija 12:11 (3:3, 5:1, 1:4, 3:3)

Read more...

RUKOMETAŠ METALCA MARKO ĆAĆIĆ SE PRESELIO U NEMAČKU

MARKO C SLIKA                                                                foto fb

San svih mladih ljudi da rade ono što vole dosanjao je mladi Valjevac, rukometaš Marko Ćaćić(19) sada već bivši igrač valjevskog Metalca.

Odličan đak, sa diplomom Medicinke škole u Valjevu i ambicijom da nastavi školovanje, zahvaljujući pre svega sportskom duhu, i karakteru pobednika, rukometaš od sada će sa pozicije levog beka rešetati mreže rivala u zemlji rukometa, Nemačkoj.

Marko je  prošao sve selekcije Metalca. Sa 15 godina je debitovao u Metalcu, postao standardni prvotomac, a klub napušta kao jedan od najboljih igrača. Nosio je dres svih reprezentavnih selekcija, i spreman je za izazove što ga čekaju u Nemačkoj.

"Ispunio sam očekivanja ljudi iz novog kluba u Nemačkoj, HSG Ostfildern, Klub nosi ime grada Ostfilderna mesta u blizini Štutgarta. Igraju Treća ligu Nemačke. Debitovao sam na 54. tradicionalnom "Marktplatz turnier 2" u Esslingenu protiv domaćina postigao sam 3 gola i zabeležio 4 asistencije. Družio sam se sa srpskim asovima Šešumom, Zelenovićem... Neponovljiv osećaj je biti u drustvu najboljih".

Kakvi su uslovi za rad u odnos na naše prilike.

"Nemci su to. Već sam krenuo na  kurs nemačkog. Ljudi su vrhunski profesionalci. Radi se muški, a da budem iskren pored rukometa paralelno će nastajati da se edukujem i usavršavam u medicinskoj struci. Jednostavno ovde je sve drugačije, da ne kažem na višem nivou nego u Srbiji. Zahvalan sam našem prijatelju Valjevcu Bobanu koji se potrudio da mi otvori vrata u novom klubu."

Poruka za sve u Srbiji

"Potrudući se da ne razočaram sve koji veruju u mene, pre svega moje roditelje, Lidiju i "crnog" svakako najzaslužnije što sam danas srećan čovek. Poručujem mlađima da u svemu što rade  budu uporni i da nikada ne odustaju. Samo tako će izboriti  svoje mesto pod Suncem", rekao je na kraju  Marko Ćaćić, sada na novom putu dokazivanja i afirmacije.
Primer Ćaćića je nova potvrda nasušne potrebe bavljenja sportom svih mladih ljudi. Sport otvara vrata i donosi benefite svakome ko je uporan, vredan, odgovoran i naravno sposoban da se nosi sa izazovima sa kojima se susreće.

                                                                                        Srećno Marko !

1marko c1

Read more...

PLIVAČI VALISA BLISTALI U TREBINJU

  • Published in Razno

1valis trebinjeNa međunarodnom plivačkom mitingu u Trebinju gde se takmičilo 300 plivača iz Rusije, Kanade, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH, Valjevke i Valjevci bili su odlični.

Valis je nastupio sa 8 takmičara. 

Osvojeno je 20 medalja.

Najuspešniji je bio Simon Stefanovic sa 4 zlatne medalje (50m kraul, 100m kraul, 200m kraul i 400m kraul). Sledi  Anja Radojević sa 2 zlatne medalje i 1. srebrnom (100m ledjno, 200m ledjno i 200m kraul) i Andjelija Damnjanović (50m prsno, 100m prsno i 200m mesovito). Vuk Tešanović je osvojio jedno zlatno(50 delfin) i 3 srebra ( 100m delfin, 50m kraul i 100m kraul), Jana Tomašević 1 zlatna i 1 bronzana (100m delfin i 50m delfin), Ognjen Dašković 2 srebra i bronzu (50m kraul, 50m delfin i 100m kraul), Milica Ristić srebrno i 2 bronze (50m ledjno, 100m ledjno i 100m kraul) a štafeta 4x50m slobodno u sastavu Tijana Todorčević, Jana Tomasević, Milica Ristić i Anja Radojević je ubedljivo trujumfovala.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas