Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: februar 2021

PROLETER PONOVO DOBIO VALIS, VALJEVO ŠOKIRALO TAŠ

proleter valis 10 8 27 2 21Posle  dvomesečne pauze nastavljena je Prva A vaterpololo liga Srbije. U derbiji Proleter je pobedio Valis 10:8 i praktično već overio prvo mesto i plasman u elitu. Prijatno je iznenadio  VK Valjevo. Savladao je u Beogradu favorzovani  Taš 18:15,  i sada ih samo tri boda dele  od drugoplsiarnog Valisa.

Nije nikakvo čudo  što je Zrenjajnin grad sporta u 2021. godini u izboru Evropske asocijacije za prestonicu  gradova sporta (ACES Europe). Zrenjaninski sportski asovi  doneli čak  23 olimpijske medalje, što je bitan   razlog da bude proglašen za evropsku prestonicu sporta.

Grad na Begeju takođe ispunjava bitan kriterijum za dodelu  nagrade. To su  ulaganja u sportsku infrastrukturu i programe namenjene deci, mladima i osoba sa invaliditetom. U odnosu na broj stanovnika, to je grad u Srbiji sa najvećim brojem učesnika  na Olimpijskim igrama.

Od slavnih imena  izdvajamo košarkaše Vilmoša Licija i Dejana Bodirogu, fudbalere Tozu Veselinovića i Nenada Bjekovića, odbojkaše braću Grbić, Nikolu i Vanju,   atletičarku Ivanu Španović, rvače Davora Štepaneka i Kristijana Frisa, odbojkašice Maju Ognjenović, Jovanu Brakočević, Brižitku Molnar, plivače Ivanq Lenđerq i Ferencq Kemenjq, član prvog Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Priznanje evropske asocijacije ne donosi novčanu nagradu, ali  jedna od pogodnosti za gradove dobitnike mogućnost dobijanja evropskih sredstava za projekte.

 Valjevac  Stefan Atanacković  danas vodi košarkaše Proletera u Drugoj ligi  Srbije, dok je valjevska snaha, Stefanova supruga nekada sjajna ateltičrka  Vukosava Đapić sekretar Sportskog saveza Zrenjanina.

U vremešnom zatvorenom bazenu SC Jug, sa masnjikavom vodom  zelenkasto- žute  boje  Valis je sinoć  ušao hrabro  i odlučno da se bori za pobedu, iako dva meseca pojačanja samo treniraju  i nemaju  utakmice.

Da ništa nisu prepustili sliučaju Zrenanincu potvrdili dovođenjem pored jesenas 4,  sada još  tri mlada igrača iz komšiluka. Vojvodina je poz7ajmila Proleteru   ove zime   Cvetkovića, Marića i Stojčića, umesto "otpisanih " Čabrila, Ivoševića, Markulje i Ćurčuća.

Sa hobotnicom na golu Milanom Šantalabom, istakao se 10 odbrana,  kapitenom i ubojitim srelcom Lukom Bosićem, ništa manje opasnima po gol Mesarošom, Čatoavićem,  Stojčićem i Tomičevićem, Proleter je potvrdio kvalitet dostojan prvog mesta.

Na drugoj strani Valis sa pomanjkanjem sreće, pet puta je pogođen okvir  gola umesto mreže Proletera, očigledno kao potvrda   dekoncetracije, nekima je nedostajalo više odlučnosti,  kada je trebalo rešavati situacije pred golom Šantalaba, ali i iskustva, su uticali da  Valis izgubi i drugi put ove sezone od Proletera. U Prvoj B ligi pre godinu dana Valij slavio u oba meča, ali su i kao treći Zrenjaninci izborili viši rang.

U ključnim trenucima meča kada je Valis posle 0:3 pretio potpunim preokretom  dešavale su se neshvatljive greške u napadu i odbrani,  ali su  "brljali i duvači "  pored bazena, naravno na štetu gostiju  Valjeva.

Posle prve četvtine u vođstva Proletara od 2:0, uz napomenu da je vođstvo duplirano sa zvukom sirene, Valis je odigrao drugu četvrtinu najbolje u derbiju, Za 8 minuta valjevski tim je prepolovio prednost sa  4 gola, dok je Proleter postigao gol manje. Kovaćević je propustio "mrtvu" šansu  za izjednačenje i potpuni povratak svog tima meč. Umesto da pocepa mrežu Šantalaba  iz neposredne blizine, pokušao je   lobom. Najbolji akter meča je prozreo nameru  i uhvatio  "živu" loptu. Usledila je reakcija Valjevaca sa tribina zbog zapisničarove "igre" sa vremenom, Ekspresna čistka najglasnijeg bila je novi signal da su sve vrste "oružja" u igri, i da mogućnost iznenađenja ne postoji.

Držao se Valis  do sredine trećeg kvartala i rezultata 7:6 , ali  početničke greške u odbrani i totalni raspad igre u napadu samo su doprineli da se Proleter  ponovo vrati  na +3 i mirno privede meč kraju.

pr val 2 27 2

Valis raste,  a za elitni rang takmičenja treba još energije, strpljenja rada, posvećenosti, ali i svega drugog pored suvog kvaliteta neohodnog  i bitnog u sportu za uspeh.

Zrenjanin je grad  bez zdrave vode za piće,  prečišćavanje je rak rana. Bazen Jug je napravljen 80-ih godina prošlog veka, loše je održavan i bio je zatvoren desetak godina, zbog rušenja plafona, ali je  već je deceniju ponovo u funkciji

VK Proleter nema selekcije i talente kao Valis, ali ima podršku VK Vojvodina.

Zrenjanince imaju  odličnog trenera, a grad je uz vaterpolo.

Mnogo je važno istaći,  Proleter ima generalnog sponzora, veletrgovinu PER-SU, šatrovački SUPER!

Sasvim  dovoljno razloga da se  aktuelna  vlast u  gradu na Kolubari na osnovu iskustva Zrenjanina koji ima pored otvorenog i zatvoren bazen, renoviranu dvoranu Medison i novu Kristalnu dvoranu, ma koliko pogrešno urađenu,  konačno opredeli i izjasni za valjevski ključni infrastrukturni sportski objekat, dostojan 21. veka.

Jedna od najbitnijih stavki u svetu sporta je  infrastruktura.

Valjevu ne treba posle silnih promašaja novi NAJVEĆI !

Promašaj je mala dvorana i tartan na otvorenom terenu na Studentu, ali  i najnoviji  rešivi kiks,  opasna po život plastična podloga za košarku na Zdravljaku. Metalna ograda od armatura za izlivanje temelja umesto uklonjene pletene žice, od oronule severne, do južne tribine stadiona u Parku Pećina je nadamo se poslednja i nizu  gluposti.

Budućnost dvoranskoh sportova u  Valjevu je  Sportsko poslovni centar.

Treba ga graditi po  istom principu kao i "šnel štrase" od Popučaka do "Miloša Velikog".

 Brzo, kvalitetno i da bude maksimalno  funkcionalan. 

Zrenjaninska Kristalna dvorana kao ni kraljevačka, samo sa tri strane sa tribinama nije nivo 21. veka.

Sa sve valjevskim promašajem milenijima, "kutijom za 5.080 pari cipela" sva tri rešenja treba odmah  arhivirati u planu ključnog infrastrukturniog sportskog objekta u Valjevu.

Rešenje, Sportsko poslovnu centar, sa halom sportova  i bazenom, naravno  ima svoju cenu, ali ništa veću, od svakog od   6 stadiona što se grade danas u Srbiji.

 SPC je u funkciji samo  16 sati dnevno, odnosno, ima  mogućnost  da sam sebe izdržava.

Famozni zatvoren bazen pružiće mogućnost da se valjevska vaterolo priča podigne do nivoa, kragujevačke, šabačke, niške...

Valjevu  ne trebaju dva vaterpolo kluba, pozicionirana, da se godinama medjusobno "kolju" u borbi za prevlast i mesto pod Suncem.

Valjevu je potreban samo jedan klub, jasno je ko dan, organizovan poput Valisa danas, to sa svim dobrim i manje dobrim sistemskim postavkama.

Godinama nakardna raspodela novca opredeljenog za sport bode oči.

Prizemno i licemerno, naravno nikada dovoljno za  prave i časne korisnike.

U politikantskom rangiranju  na osnovu  statističkih pokazatelja, isključivo potrebnih za pravdanje (ne)opravdano potrošnih miliona,  farsa raspodele traje.

U takvom haosu poremećenog sistema vrednosti  pojedinci godinama  čine krivična dela bezočno troše narodni novac i ostavljaju pustoš za sobom.

Što je  još  crnje i najgore, iako zadužuju klubove, posle  proterivananja, naslednici  kako znaju i umeju vraćaju zaduženo, dok su  štetočine i paraziti i dalje pošteđene  krivične i bilo koje druge vrste  odgovornosti,

Valjevska vaterpolo priča nije imala samo epizode   na kraju februara u Zrenjaninu.

VK Valjevo je  u istom rangu Prvoj A ligi pobedilo Taš u Beogradu  u meču retko viđenih obrta sa 18:15!

Taš je poveo 6:2 na kraju prve četvrttine, da bi  tim iz Valjeva dobio naredne tri četvrtine U drugoj je bilo 4:3 a u trećoj  6:5 za Valjevo. U poslednjih 8 minuta gosti  su sa novih "pola tuceta" u mreži Marinkovića, i samo dva primljena gola stigli do totalnog preokreta, za  5-u pobede u sezoni.  Valjevo je posle trijumfa u Beogradu konkurent Valisu(18 bodova) i Tašu(15) za drugu poziciju koja vodi  u baraž za elitu.

Tabela: Proleter 24, Valis 18, Taš i Valjevo po 15, NBGD Vukovi 12, Beograd 9, Rasina 3,Palilula 0 bodova.

U 9.kolu se sastaju: Proleter- Rasina, Valis - Palila, Valjevo-NBGD Vukovi i Beograd- Taš  

Proleter–Valis  10:8 (2:0, 3:4, 4:2, 1:2)

SC Jug. Sudije: Raković i Beljin(Beograd). Isključenja: Proleter 5 Valis 6. Peterci: Valis 2 (2)

PROLETER: Šantalab(10 odbrana), Rončević, Parivoda, Naćuk, Marić 1, Mesaroš 1, Cvetković 1, Ćatović 2, Stojčić 1, Luka Bosić 2, Matković, Tomićević 2, Ćirović, M.Bosić. Trener: Dobrica Brdarić.
VALIS: Đerković(5 odbrana), Mitrović 3, Čavić 2, Lobov 2, Arsenović, Vujić, Gavrilović, Metodijev, Dobisavljević, Kovačević 1, Stanić, Ičagić, Ikasović, Milovanović. Trener: Stevan Nonković

Taš – Valjevo 15:18 (6:2, 3:4, 5:6, 1:6)Igrano u Beogradu na Tašmajdanu. Sudije: Petrović, Stefanović(Beograd). Isključenja: Taš 18, Valjevo 12. Peterci: Taš 2 (2), Valjevo 3 (2).

TAŠ:Marinković, Petrović, Trifunović 1, A.Janjić 1, D. Janjić 6, Radovanović 1, Pantelić, Radojičić , M.Janjić 2, Jovanović, Stanojević, Jovanić, Baucalo 4. Trener: Ljubenović.
VALjEVO: Ristić, Dmitrašinović, Gligorijević, Marinković 1, Jovanović , Ristić, Radanović, Gligorijević 3, Konatar 3, Talaja 7, Stojanović 4, Avramović, Jevtić, Simić. Trener: Marković

Rasina – NBG Vukovi 12:15 (3:3, 6:5, 1:4, 2:5)Bazen Kruševac. Sudije: Jovančević i Velkić, Isključenja: Rasina 13, NBG Vukovi 14. Peterci: Rasina 3 (3), NBG Vukovi1 (1)

RASINA: Jeremić, Stefanović 2, Adžić, A.Tomašević, R.Tomašević 1, Lazić 1, Milojković 1, Petković 2, Marković 1, Zdravković 1,Mihajlović 2, Đokić, Nešić, Kostić 1. Trener: Miloanović

NBG VUKOVI: Pantelić, Vuković 1, Vitorović 1 , Marković, Varkulja, Stefanović 3, Lukić, Manojlović 4, Bašica 4, Katić 1, Nikočević, Kojić, Jovanović, Vuković. Trener: Vasilovski.

Palilula – Beograd 3:15 (1:4, 0:3, 1:3, 1:5)Bazen Tašmajdan. Sudije: Kiš, Balažević. Isključenja: Palilula 7, Beograd 9.

PALILULA: Krizmanić, Đurđević, Đurđević, Đorđević, Dimić, Čakarić 2, Janićijević 1, Adžić, Rafailović, Tomović, Franeta, Aleksić, Marica, Gavrilov. Trener:Janković.
BEOGRAD:Vasović, Petrović 2, Rakić, Jovanović 1, M.Šuberić 3, Anđelić 3, Radić, J. Šuberić 1, Fuštić 1, Beronja 2, Đujić 1, Šećerović 1, Dimitrijević. Trener: Boščanin

 KLINCIMA VALISA FINALE KUPA SRBIJE I U KONKURENCIJI  U-15

valis 2006 ns 3 21 kup

Na polufinalnim turniru Kupa Srbije U-15  održanim u Novom Sadu i u Šapcu  vizu za finale su overili : NBG Vukovi i Partizan sa 6, Šabac i Valis sa 3 Vojvodina i Zemun bez bodova.

Kako je turnir u "Slanoj bari" odmicao Valis je igrao sve bolje. Počelo je porazom od  Vukova 5:7, a zatim je usledio remi sa Tašom 11:11, U  ključnom meču za finale Valis je sinoć pobedio Vojvidinu 7: 5 i sa tri boda se plasirao u finale Kupa gde predsotiji  borba za medalje  

Rezultati utakmica u  Novom Sadu: Vukovi - Valis 7:5, Vojvodina - Taš 9:7, Vukovi - Vojvodina 10:4, Valis - Taš 11:11, Vukovi - Tašmajdan 8:5 i Valis - Vojvodina 7:5.

Plasman: Vukovi 9, Valis 4, Vojvodina 3, Taš 1.

U Šapcu je dominirao Partizan. Rezultati: Partzan - Spartak 23:4, Šabac - Zemun 18:3, Partizan - Šabac 17:6, Zemun - Spartak 12:5, Partizan - Zemun 16:3, Šabac - Spartak 12:5. Plasman: Partizan 9, Šabac 6, Zemun 3, Spartak 0 bodova.

NAJMLAĐIM  VALISOVCIMA SA PENALA IZMAKLO FINALE KUPA  REGIONA VSCJZ SRBIJE

Najmlađi članovi VK Valis, rođeni  2009. i mlađi   na finalu Kupa Regiona Centralne, Zapadne i Južne Srbije  u SRC Petnica su osvojili su   treće mesto.

valis 2009 3 va kup zsj s 21 2 28

U SRC Petnica Valis je pobedio Radnički iz Kragujevca 14:5, i šabačku Savu istim14:4. Šabac 2 je savladao domaćina 9:7 posle nerešnog rezultata 5:5, da bi  najbolji tim na turnuru Šabac1 pobedio Valis 28:2.

U finale Kupa Srbije idu Šabac 1 i 2,a  Valisu je pripalo 3. mesto.

Read more...

NOVA-S NAPADA, A KRUŠIK OPET MOĆAN NA TRŽIŠTU I U POTRAZI ZA MLADIM STRUČNJACIMA

1krusik va 08 4 2020

I pored obraćanja  nedobronamernih  medija,  portal Nova.rs u tekstu od 25. februara) napada na Krušik sa namerom da u potpunosti osujete započete aktivnosti na racionalizaciji troškova i maksimalnoj iskorišćenosti sopstvenih tehnoloških potencijala, srpski gigant vojne industrije se vratio na kraju 2020. godine na ranija tržišta, i otvara vrata mladim strunjacima  i inovatorima, stoji u saopštenju mendžmenta  valjevske fabrike.

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Iako su baš svojim medijskim delovanjem značajno doprineli da se Krušik nađe u vrlo teškom položaju na međunarodnom tržištu, sada to sa čuđenjem kritikuju na portalu Nova-S.

Krušik se uz ogromne napore vratio na ranija tržišta i na kraju 2020. godine ostvario obim novog ugovoranja koji je 2,6 puta veći u odnosu na 2019. godinu. Ambiciozno postavljeni plan novog ugovaranja za 2021. godinu od 97 miliona dolara i dobro odmerena troškovna politika treba da obezbede stabilnost u ovoj i narednoj godini.

Nažalost, portal Nova.rs sve čini da se postignuti rezultatiti umanje, da se šanse za napredak Krušika svedu na minimum, a da im oslabljena fabrika i beznadežni radnici posluže kao poligon za obračune.

Puni efekat započetih aktivnosti na stabilizaciji fabrike biće vidljiv već u ovoj, a posebno u narednim godinama. O ovome smo u više navrata upoznali naše zaposlene i širu javnost, a poslednje takvo saopštenje objavljeno je 12. februara na zvaničnom sajtu Krušika.

Krušik je u 2020. godini smanjio za trećinu obaveze prema dobavljačima iz ranijeg perioda dok se u ovoj godini planira smanjenje za dodatnih 30% uz uredno servisiranje tekućih obaveza i prema komercijalnim dobavljačima i prema javnim preduzećima.

Razgovori oko usaglašavanja modela za izmirivanje obaveza prema JKP „Vodovod Valjevo” su u završnoj fazi. Očekuje se tokom sledeće sedmice potpisivanje reprograma kojim će se precizirati način i dinamika otplate obaveza.

Uprkos konstantnoj negativnoj kampanji koju pomenuti i još nekolicina medija u kontinuitetu vode više od dve godine, Krušik je potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora napravio još jedan značajan korak na putu ka ostvarenju vizije uspešne i tehnološki napredne fabrike.

Novim kolektivnim ugovorom šalje se jasna poruka da će rad i rezultati rada, odgovornost na ličnom nivou i permanentno usavršavanje zaposlenih imati primat u sistemu vrednovanja Krušika. Usaglašenim stavom sindikalnih predstavnika i menadžmenta ispunjen je jedan od važnih ciljeva u okviru politike racionalizacije troškova koji dugoročno vodi ka stabilizaciji poslovanja, urednom servisiranju tekućih i dugova nastalih u ranijim godinama.

Budućnost i svoje poslovne uspehe Krušik temelji isključivo na profesionalnosti, entuzijazmu i inovativnosti svojih zaposlenih. Započeti proces kojim je unazad godinu dana primljeno blizu 100 lica u stalni radni odnos, nastavlja se prijemom 31-og zaposlenog kroz mehanizam prevođenja iz rada na određeno u rad na neodređeno vreme. Težište je na očuvanju proverenog proizvodnog kadra čija je stručnost više puta potvrđena u prethodnom periodu. Posebno je značajno da je među primljenima i šest diplomiranih inženjera različitih specijalnosti. Dobro izbalansiranom selekcijom u naredna tri meseca realizovaće se prijem na neodređeno vreme još jedne grupe od oko 30 specijalizovanih i pre svega lojalnih radnika, spremnih da se suoče sa budućim tehnološkim izazovima i aktuelnim problemima fabrike.

Tokom ove godine očekuje se uspešna verifikacija najmanje pet razvojnih proizvoda najnovije generacije (artiljerijske rakete dometa 40km, savremene vazduhoplovne rakete, modernizovane vođene rakete visokog nivoa probojnosti i efekata na cilju) za kojima postoji tražnja i u Vojsci Srbije i na svetskom tržištu čime će se značajno popraviti finansijska stabilnost Krušika. U nameri da Krušik zauzme lidersku poziciju u regionu u proizvodnji pametne minobacačke municije i savremenih raketnih sredstava, menadžment kompanije poziva mlade visokoobrazovane, ambiciozne i inventivne pojedince sa prestižnih tehničkih fakulteta specijalizovane u oblastima: sistemi naoružanja, elektronika, softversko inženjerstvo, mehatronika i automatika, proizvodno mašinstvo i metalurgija da se prijave na konkurs koji će biti otvoren sredinom marta ove godine i postanu deo Krušikovog tima. Konkursom je predviđen prijem 20 lica.

Budite ubeđeni da je Krušik otvoren za sve vaše ideje", stoji  na kraju saopštenja  HK Krušik

Read more...

PREDSEDNIK SRBIJE NAJAVIO IZGRADNJU DVE FABRIKE U VALJEVU !

  • Published in Srbija

 vucic i darko

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas  je poslao snažnu poruku Valjevu najavom  da za nekoliko meseci  počinje  izgradnje nemačke fabrike u  gradu na Kolubari, a druga je na vidiku.

U  video-poruci na instargram profilu Budućnostsrbije predsednik je istakao  da se godinama sa svojim saradnicima borio da dovede investitore u Valjevo, I najavio da a će tokom leta bili položen kamen temeljac za izgradnju nemačke fabrike u Valjevu, za više od 500 zaposlenih

"Danas sam posebno srećan što mogu da vas obavestim, jer smo se godinama borili, da dovedemo investitore u Valjevo. Ovo je divna vest za sve Valjevce i Valjevo. Tokom leta, položićemo kamen temeljac za izgradnju divne i fantastične nemačke fabrike, za više od 500 zaposlenih. I to nije sve. Još bolja  bolja vest da se  pregovara sa još jednom nemačkom fabrikom, da investira u Valjevu, čime bi taj grad rešio sve svoje probleme. "Time bi bilo novca u lokalnoj samoupravi za lokalne puteve, kanalizaciju svakako završavamo. Počinje nova era i novi vek za naše Valjevo. Valjevci, čestitam",  poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije nije rekao o kojoj nemačkoj kompaniji se radi, ali je potvrdio da se brza saobraćajnica od Valjeva do Lajkovca brzo gradi, kako bi Valjevo imao bolju „vezu“ sa auto-putem „Miloš Veliki.

Read more...

NOVI PODSTREK IZGRADNJI SPC DALI VATERPOLISTI VALISA

va arena 2 1 Svako se na svoj način bori za mesto valjevskog sporta pod Suncem. U nedeljama i danima pred nama država će doneti odluku da li će pored hale sportova, valjda u okviru Sportsko poslovnog  centra graditi i zatvoren bazen. Da baš tako bude svakom danom sve više uspesima potvrđuje i danas sportski kolektiv Grada Valjeva No-1 Vaterpolo klub Valis.

Najnoviji je ostvaren juče u Beogradu.

Dva nesretna  poraza Valisa sa golom razlike na polufinalom tuniru u "Slanoj bari"  kod Novog Sada, pre nedelju dana i poredpobeda protiv Vojvodine, najavili si da  će  Valis teško stići do  medalje na  finalu Kupa Srbije U-17 na Banjici.

Kiks i katastrofalnih 5:15, bez odgovora na presing pobednika, na otvaranju turnira u Beogradu protiv Radničkog iz Kragujevca je ugasio potvrdio je da  za Valis neće biti   mesta na  pobedničkom postolju.

Dve slatke pobede  11:5  je bilo protiv NBG Vukova i 14:8 protiv C.zvezde bile su dovoljne  za visoko  4.mesto.VALIS BANJICA U 17 1

Pobednik Kupa U-17 je Banjica.

U svom plivalištu Banjica je nastavila niz pobeda iz "Slane Bare". Potopila je C.zvezdu 16:3, i NBG Vukove 10:4, a u meču za trofej, fudbalskim rezulatom 3:2 pobeđen je osvajač srebra Radnički. Kragujevčani su bili sugurni protiv Partizana(11:8) za  srebro, sa 12 bodova, tri manje od pobednika Kupa Banjice.

Partizan je treći sa 9 bodova. Crno beli su sa pored tri preneta boda sa polufinala osvojili još šest u Beogradu. Bili su bolji od C.zvezde (18:7) i Vukova(9:7), što im je bilo dovoljno za podijum.

Biti četrvrti u državi u Kupu posle dva srebra u istom takmičenju u starijoj uzrasnoj kategoriji  je nova potvrda kvaliteta i rada za primer u valjevskom svetu sporta, sa svim svojim anomalijama.

VALI BANJICA U 17

Vlast uporno o "žmuri" pred najezdom centara troška odnosno politkantski privilegovanih Udruženja građana, stvorenih da samo da troše narodni novac, još uvek bez odgovornosti za kriminal  što traje dan danas.

Valis se bori, nastavlja i istrajava u svom pobedničkom pohodu u srpskom vaterpolu.

U subotu 27.februara počinje drugi deo  Prve lige Srbije, i to derbijem.

U Zrenjaninu igraju dva vodeća tima  Proleter i Valis.

Obe ekipe imaju po 18 bodova. Zrenjanici su jesenas slavili u Valjevu uz otvorenu podršku "gospodina" zrelog za gurnuti u bazen.

Zrenjanin ima zatvoren bazen, u Petnici  balon još izdržava.

Pored Novog Sada i Subotice Zrenjanin je prestonice sporta  u Vojvodini. Valis je podigao vaterpolo sport do neslućenih visina.

Da je već  "utaban" teren za zatvoren bazen pored prvog tima potvrđuju sve mladje selekcije.

Deca Valisa nastavljaju  svoje bitke. Poslednji vikend u februaru je rezervisan za polufinale  državnog prvenstva U-15, u "Slanoj bari" i kvalifikacije za 2009. godište u Petnici.

Valja podsetiti da država ima svoju viziju izgradnje sportskihobjekata

Sportska infrastruktura u Srbiji buja. 

Pored Nacionalnog stadiona počinje  izgradnja još  6 stadina.

Grade se stadioni u Subotici, Zaječaru, Loznici, Kraljevu, Vranju i Leskovcu.

Sve pomenute sredine su baš zahvaljujući politici države i nespodobne gradske vlasti, danas  svetlosnu godinu ispred fudalskog Valjeva, u kome za štetočinu, luzera i parazita , vlast tvrdi da nema zamene, jer niko osim Milana Milinovića neće u fudbal. Zvuči  previše naivno da bi neko poverovao, ali desiće se i to. Šta sve u pokušaju, teško je nabrojati  uskoro postaje samo ružna prošlost valjevskog fudbala.

Desio se juče slučajni susret u pravom trenutku sa pravim sagovornikom, da iskra nade, ponovo zasija.

Ne za fudbal, a i on će uskoro doći na red.

Za nešto mnogo važnije i vrednije. 

Sa malo značajnijeg i zvaničnijeg mesta, od bilo kog u odnosu na  Valjevo stigla je  zvanična potvrda  da će i u Gradu na Kolubari  graditi hala sportova.

Ni nalik  kraljevačkoj ili zrenjaninskoj, ne daj Bože onoj "kutiji  za cipele" nazvanoj "arena Valjevo".

Po svemu će biti drugačija, od sada veće otpisane "arene Valjevo". Umesto famoznih 5.000 i kusur mesta moguća opcija je sa manje mesta, da ne licitiramo u sedište, ali taman za Valjevo sa SPC i zatvorenim  bazenom. Da  valjevske devojčice  i dečaci dosanjaju svoj san.

Predsedniče, Aleksandre Vučiću  vi ste na potezu.

Read more...

SUNCE NAS OGREJA U NEDELJI "BUĐENJA" IZ ZIMSKOG SNA

1VALJEVO ZAPAD 3

Predoslednja nedelja u februaru donela hladnoću, veću nego neke predhodne. Stigao je očekivani zimski minus. Više je sve ljude pogodila smrt i odlazak sa životne scene dragih i za normalan svet mnogo bitnih ljudi. Iz zimskog sna se "bude" i političari.

 Valjevce je ošinio je kao grom odlazak dr Saše Pakevića i nešto  starijeg i mnogo poznatijeg Đorđe Balaševića-panonskog mornara u nedelju  ispraćenog u krugu porodice  i gradonačenika do večne kuće.

U Novom Sadu je proglašen dan žalosti.

A Valjevo žali svog "Slovenca" ljudinu dr Saši Pakevića, vrsnog lekara, kosmoplitu, večitog putnika, bajkera. Žali još jednog svog  dobrog sugrađanina  Đorđa Gračanina- Bibera, skromnog, i prepoznatljivog kao i dr Sala,  po vedrom duhu, optimizmu, lepoj reči i poštovanju ljudskosti.

 Posle zimskog sna politika se ponovo zahkutava

Šapićevom telalu iz "Kuće" parirali su očekivano "frontovci", svih ovih zimskih meseci, bez pretenzija da kopaju kosti četnika, i stavljaju slike gubitnika i slugu okupatara u "krive šije" zabran.

Skandalozno je sramotno i tužno kako se opet prekraja istorija  i bezuspošno nastavlja misiju mirenja nepomriljvog.

Streljani rodoljubi na Petom puku, ispečeni Živan Đurđević, likvidirane sestre Ilić, Nada Purić, Milica Pavlović- Dara, Milivoje Radosavaljević,  dr Miša Pantić, Dragojlo i Miša Dudić su simboli borbe protiv fašizma za slobodu svog naroda. Nema ih na mestu podsećanja na zlo  ljudsko i pošast. Opominju i svojim neprisutvom da zlodela  lica sa okačenih slika  zakrvavljenjih očiju,  zabrađena i zarasla u masnu kosu za vjeki vjekov, ma koliko ih branitelj i poštovalac branio, ostaju samo zlo i ništa više.

Front iako najmalobrojniji u parlamentu valjevskom, deluje opoziciono i produktivno na političkoj sceni.

OPSTINA VALJEVO1

Problem  aerozagađenja, je muka svih nas. a frontovci se pitaju  kako  Valjevo kao najzagađeniji grad u Srbiji ne uspeva da se nametne projektima Ministarstu za zaštitu životne sredine.

Lokalni front

Front naziva "malim korakom za Gradsku upravu, a velikim za Grad Valjevo odluku o konverziji duga Krušika. Građani Valjeva poseduju akcije vredne 825 miliona dinara, proknjiženih konačno  u budžetskom računovdstvu,  kao 82 551 akcija, svaka u nominalnoj vrednosti od 10 000 dinara 15.децембра 2020.i to o posle 6 godina, 8 meseci 4 dana.

Partija na vlasti je najčešća na meti  parlamentaraca i onih koji to nisu, a politički deluju.

SNS Va 28 11 1

Gradski  odbor SNS je  sa najpe obračunao sa"nevidljivim rukovodstvom nepostojećeg gradskog odbora SSP", odgovorom na "besmislene navode Đilasove političke filijale u Valjevu, odnosno "na pamflet zanovan na paušalinim i neutemeljenih kvalifikacija. Gr  SNS,smatra da pred sobom ima  "virtuelnog političkog protivnika" bez kredibileta jer nije iskoristo  „sve vreme ovoga sveta da se dokaže", Na sreću  birači su pokazali šta misle o  „zlatnom vemenu  politiškog baroka i renesanse" omogućivši SNS da se pre 7 meseci ,  „prošeta" do najubedljivije pobede u parlametarnoj Srbiji.

  Jedini  rezultat  šestomesečnog rada nove vlasti u Valjevu šefovi odborničkih grupa SPS JS najvećih gubitnika na junskim izborima 2020. su videli u  novim  stranačkim prostorijama. Konstatovali sz takođe da  da Aleksandar Vučić ima važnija posla nefo da rešava probleme i vodi brigu o Valjevu

Uzvratili su saopštenjem iz GO SNS u ime "prozvane"  vlasti

 " Bez namere da komentarišemo "đilkoški" sarkazam šefova poslaničkih grupa Đorđa Pavlovića(SPS) i Dragana Popovića(JS), vezan za  otvaranje novih prostorija  SNS  u Valjevu, po kvadraturi  i lokaciji daleko su ispod standarda valjevskih socijalista u 20. veku"

Go SNS podseća i  na projekte.

"Redovno (delkarativno)  su započeti pred svake izbore, a nikada nezavršeni. Takvu "neimarska strategija" odavno su prepoznali građani Srbije"  ustvrdio je GO SNS, i podsetio da su donedavno u Valjvu o infrastrkturnim  i drugim poduhvatima govorili večiti patrtijski kadrovici, pre učlanjenja u SPS nezaposleni demagozi sa izmišljenom strukom, ključnim razlogom da godinama o svemu vode glavnu reču u Valjevu, od gradonačelnika do konstruktivne opozicije(čitaj-pozicija iza ugla) i da se kite tuđim perjem, ali da kritikuju (čitaj - sopstvene propuste ) propuste".  

GO SNS smatra  da danas opoziciji u valjevskom parlamentu smetaju ostvareni ljudi, spremni da doprinesu i pomognu funkcionisanju grada, i poručuje opozciji da  za gradonačelnika ne brine.

"Vredno radi svoj posao, jer sa predsednikom  Аleksandrom Vučićem bez opterećenja ima razloga za zadovoljstvo, Valjevo konačno kreće napred!" smatra  Go SNS Valjevo.

 Evidentno je da se gradi  "šnel štrase" do auto puta Miloš Veliki. U Popučkama je statovala gradnja saobraćajnice novu  za industrijsku zonu. Gasidikacija je na vidiku, Valjevo se neće grejati na "cepke",  Srbijanka i voćarstvo se ponovo nameću, i valjevske ulice  se ponovo peru.

Predsednik Aleksandar Vučić je kako nezvanično saznajemo odobrio gradnju Hale sportova.

U opticaju je SNS-SPS Arena Valjevo bez zatvorenog bazena, ponovo nezvanično saznajemo, mada se "nišane" i kraljevčka ili  zrenjaninska "lepotica" takođe najblaže  rečeno objekti sporni  za 21.vek.

Zašto" ARENA VALJEVO" a ne zidanje Sportsko poslovnog centra Valjevo iz 1998. godine.

Neko je posle "žute" minute DS, i Dinkićeve ministarke Snežane Samardžić Marković u vreme dok je trajala "ljubav"   sns-sps koalicije,  procenio da   iako plaćen generalni projekat i izliventemelj, Sportsko poslovni centar  sa halom sportova i zatvorenim bazenom promašaj za Valjevo.

arena va

Porušen je pred kraj prošlog veka izliveni  temelj za SPC !?.

ARENA VALJEVO 7 12 08

Ponovo je u beton i gvožđe  uloženo, kažu 100-150 miliona. Na sreću  jedan od "unišitelja" fudbala u Valjevu, gradonačenik Stanko Terzić se nije dao prevariti. Nije stavio potpis za gradnju infrastruktutrnog sportskog objekta, ne veka nego milenijuma.

Nazvana je Arena Valjevo iako  sportska hala sa 5080 mesta nikako ne može biti Arena.

Nedostaje joj samo 4.920 sedišta da bi mogla poneti ime Arena.

Mnogo manji problem je ime ARENA, ali zato gradonačenik Lazara Gojković sa  ljudima iz STRUKE projektantima sa referencom i  delima iza sebe,  MORA što pre da sagleda li je  za - Valjevo promašaj,  "kutija za cipele" ili stvarno dobar proizvod dostojan vremena i i budućnosti.

Dosta je bilo  brukanja i stida zbog promašaja.

Vreme je za radost i ponos.

Valjevo je čekajući  pola veka Sportsko poslovni centar dobilo samo, na sreću, MALE i ne peviše skupe  promašaje u sporstkoj infrastrukturi.

SKRAĆENA zatvorena  sportska sala Student sa "čudnom" podlogom, a  pretanki sloj tartana na otvorenom terenu pored sale su "greške" za ispravku.

Još uvek  traje izgradnja  terena za košarku   "popločanog"  plastično mozaičnom podlogom  sa sigurno  više od 5.000 delova,  nalik   za podmetače vrelih šerpi i lonaca. Teren u Parku Pećina  započet je u vreme za Valjevo pugubne koalicije SPS-SNS krajem 2019. Do danas je nezavršen, iako je rok bio 6.septembar 2020.

Nezavršeni i nakaradno radjeni infrastrukturni sportski objekti su opomena, da SPORTSKO POSLOVNI CENTAR VALJEVO sa halom sportova i zatvorenim bazenom, nije isto što i "ARENA VALJEVO".

Pre dolaska lidera SPS, najzaslužnijeg što ih nema  valjevskoj vlasti, da kao predsednik organizuje kolegijum Narodne Skupštine Republike Srbije u sred Valjeva, oglasila se i valjevska DS tvdnjom da je  aktuelna naprdnjačka vlast aktivirala njihove projekte.

Multifunkcionalni centar  u zdanju Doma vojske je njihov, a nije  realizovan zbog gubitka vlasti  2012. Isti slučaj je sa zgradom Radio Valjeva na Desankinom trgu , danas ruglom,  u vreme DS, otetoj iza leđa  zaposlenih u radiju. Imala je DS i naravno SPS "viziju"

DS je hteo  Gradsku , a druga strana radijsku  kuću. Stiglo se samo do vizije  Muzeja  fantastike.

Akuelna garnitura SNS je odustala od daljeg ruženja "lepotice"  na Desankinom trgu i vratilla se  viziji  DS, i prvibitnom, rešenju, da "pokojni radio" bude rezdenciji grada Valjeva  u vreme vlasti DS.

 Šta će od svega ispasti videćemo.

Ivica Dačić je bio u Valjevu održao kolegijum Narodne Skupštine, 

A juče, predposlednje nedelja  u februaru 2021. Sunce i toplo vreme su se vratili.

svi 21 2 21 1

Aktivisti Narodne stranke su kod nekada  "dva cvancika" na Gradcu  a sada parkinga, postavili svoj štand,  podelili  propagandni  materijal i pozvali građanke  i građane Valjeva da daju svoj potpis za fer i korektne slobodne izbore.

Profesor Miloš Milivijević predsednok Gradskog odbora Narodne stranke pozvao je gradonačlnika Lazara Gojkovića, da kao častan čovek podnese ostavku i da potom budu  organizovani   fer i korektni izbori.

narodna stranka 0

"Valjevci moraju konačno podići svoj glas. Mi iako  poznati po  Valjevskoj podvali, dozvolili smo već devet godina da nam se politički podvaljuje. U svest ljudi se uporno i kontinuirano i veoma i veoma vešto pokušava u svest ljudi urezati da su svi isti. Nije tačno, isti samo ljudi u politici. Ravnodušnost i mirenje sa sitaucijom ima  za cilj da se umrtvi  energija  i da se ubije  volja za promenama.

Rezutati na svim poljima su već 9 godina za vreme vladavine sns i koalicionih partnera ogromna nula u Valjevu, smatra profesor Milivojević.

"Valjevo je  danas predgrađe Uba, a postao je  vd grad sa brojnim vd direktorima Gradonačelnik iz senke je Sekula, koji redovno posećuje,  snima, nadzire i prati sednice gradske Skupštine. Na ključna mesta u gradu su postavljeni su ljudi iz Stepojevca i Vladimiraca.  Nezapolenost raste, sve više ljudi dolazi u narodne kuhinje, a broj  korisnika socijalnih  primanja raste. Odliv mladih je sve veći. Razbuktala se korupcija  i brojne afere".  

 Profesor Milivijević veruje u Valjevce.

"Dužni smo da branimo svoje uspomene odrastanja, iz vrtića,  detinstva, školovanja, odrastanja, naše prve i sadašnje ljubavi, prijatelje komšije poznanike. Verujem da će građani u u nama prepoznati ljude od poverenja, koje smeju  hoće i mogu da odbrane i da  preporode Valjeva.  Stoga pozivam gradonačnika Lazara Gojkovića  za koga verujem da je častan i odgovoran  čovek, da   podnese ostavku, jer nije dorastao funkciji. Očigledno je da on ne  vodi ovaj grad. I zato Valjevci treba izađu na slobodne lokalne izbore" kategoričan je profesor Milivojević,

Varaju se svi uvereni  da je  Konradom-19 bio kraj tužne priče  o nipodaštavanju sistema vrednosti i svega što je ljudsko, civilizovano i svojstveno svesnim i inteligentnim bićima. Bez dileme, nove epizode slede.

Read more...

DOMINACIJA NOVAKA ZA DEVETI GREND SLEM U MELBURNU

  • Published in Razno

nole AUSTRAL 18 21Da je najbolji na svetu Novak Đokobić je potvrdio osvajanjem devetog trofeja na Australien openu, u Melburnu, drugi put u nizu po treći put zaredom.

Do 18. grend slema Novak je došao u briljantnom finalu.

Dominatorski je pobedio  Danila Medvedeva 3:0(7:6,6:2,6:29  posle 1 sata i 53 minuta igre.nole 1 aust 21

Đoković  je prekinuo niz od 20 pobeda za redom ruskog asa.

Finale u Melburnu donelo je najbolji meč Đokovića na Australien openu. Kratkim loptama i izlascima na mrežu, čitanjem servisa rivala, Novak se  sjajno adaptirao na igru Rusa.  Mastraelno dobijena prva 3 gema, za samo 8 minuta bili su  uvod u osvajanje 18. gren slem trofeja.

Medvedev je uspeo da stigne do 5:5 ali je usledio uragan Đokovića za prvi set, a zatim i dominacija do kraja finala.

Novak je najbolji na svetu po broju nedelja provedenih na poziciji broj 1, a neredni korak je 19. grend slen na Rolan Garosu.

Dileme nema, Rafa i Federer trenutno sa 20 trofeja, uskoro će  gledati Novaku u leđa i po broju osvojenih gren slem titula

Publika se u "Rod Lejver" Arenu vratila u polufinalu, posle pet dana zaključavanja. Finale je pratilo 7.477 gledalaca.

Read more...

OTIŠAO JE ČOVEK RAJSKOG SRCA I DUŠE SAŠA PAKEVIĆ(1967-2021)

SASA PAKEV DS
Crni febrauar i ove 2021. guta  poput nemanji neprestano. Saša Pakević prijatelj svakoga ko je imao sreću i čast da da upozna, čovek sa adrenalinom tinejdežara, ličnog stava o svemu što mu je bila sfera interesovanja, a bila je ogromna poput Himalaja, poklekao je u najvažnojoj utakmici života.

Surovi kovid-19 je nastavio da potvrđuje moć zla i pošasti.

Dobri čovek Saša Pakević, beskompromisni borac za ljudskost istinu i pravdu, i politički orijentisan protiv svake nenarodne vlasti,  borio se za svakoga od nas, za živote, zdravlje, i osmehe srečnih ljudi.

Lečio je Saša ljudima telo i dušu. Znao je da je oprez majka mudrosti.Bez  najbližih, svog grada u svojih Valjevki i Valjevaca nije mogao. Dolazio je čim pre, duboko svestan da nevidljivo zlo vreba i napada.

Desilo se, dohvatilo ga je svojim nevidljivim kandžama.

Poput svog brata doktora Neše, takođe odanog ratnika pozivu lekara  Saša se gladijatorski borio.  Spartak mu nije bio ravan, ali nevidljivo prkelti nije odustajao.

I pored nadljudske borbe, posle  lično Sašinig priznanja da je "stvar ozbiljna, ali da predaje nema"  glasine o fatalnom  ishodu su  "zakucale na vrata".

Odbijali smo ih sa prezirom i verom da Sale može pobediti. Na  žalost pošast što traje ga je odnela.

Umesto vesti nade da je pobedio iz bolnice u Mariboru stigla je crna, najgora.

Nema  više doktora Saše, ljudine, čoveka vere, znanja i energije vulkana. Bajkera kakvog svet nema. Gde zamisli i poželi, stizao je svuda.

Ostaće i dalje bajker  i voziće se svojom mašinom magistralama neugasive svetlosti.

Danas je naš Sale baš ta neugasiva svetlost snažna da nas potstakne i osvetli put iz tame do izlaza iz pakla i pošasti, što traje.

Sašina duša u vremenu  ljudske prizemenosti, vladavine zla  i mraka nam daje  nadu da će dobro pobediti strah što nas je okovao, i od od ljudi napravio bezličnu masu poslušnika na putu za nigde.

Nevidiljivim rukoposim, svojim delima i činjenjenjem ljudima  dobri  čovek Sale, je ostavio u amanet najbližima, i naravno svom Valjevu samo jedan zadatak, a to je: NEMA  PREDAJE!.

Boriti se moramo  kao što to čini drugi Pakević brat mu Neša sa svojim anđelima, i Sašina porodica supruga  Slobodanka i sinovi Dušan i Vuk, danas sjedinjeni u bolu što traje.

Slava i poštovanje sveta neponovljivom i harizamtičnom  borcu za istinu i pravdu,  gospodinu sa dušom  zvezdaša tinejdžera, a pre svega ljudini  rajskog srca  za sve nas, Saši Pakeviću.

Read more...

VUČIĆ NAJAVIO BOKSERSKI SPEKTAKL U NOVEMBRU I PODRŽAO REGIONALNU LIGU

  • Published in Boks

av1 boks

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Svetske bokserske federacije Umara Nazareviča Kremleva i predsednike regionalnih bokserskih saveza. Ragovaralo se o predstojećem Svetskom prvenstvu u boksu, planiranom u Srbiji u novembru ,i saradnjI i unapređenju međunarodnog povezivanja kroz sport. 

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić u društvu  predsednika OK Srbije Bože Maljkovića i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića danas  je  primio je u zgradi Generalnog sekretarijata predsedsenika Republike   predsednika Svetske bokserske federacije Umara  Nazarevića Kremleva. Povod  je   Svetsko prvenstvo u boksu krajem novembra u srpskoj prestonici. Skupu su  prisustvovale   i delegacije  BSS,  i i saveza iz eks eks  iz eks SFRJ repubika  (Slovenije, BiH, Hrvatske, Crna Gora  i Severna Makedonija), kao i Miloš Biković promoter Svetskog prvenstva u Beogradu.

boks svi napolju

Glavna tema   je bila predstojeće Svetsko prvenstvo u boksu, u  "Areni Štark" “ uBeogradu, krajem novembra.

Bokserski savez Srbije,  započeo je  realizaciju vrhunskog sportskog događaja koji će okupiti neka od najvećih imena boksa. Tačan  datum održavanja biće određen  naknadno u skladu sa procenama vezanim za pandemiju kovid-19

Umar Kremlev je istakao da je prezadovoljan koliko predsednik Vučić  poznaje  boks, i da je  mnogo važno da prvi čovek države podržava i voli sport.

boks av 0

"Oduševljen sam  sastankom kod predsednika Vučića, sjajnog lidera neverovatnog poznavaoca boksa. Vučić nam je rekao nam je da će biti predsednik Organizacionog odbora Svetskog prvenstva i sada sam još sigurniji da će Srbija, Bokserski savez Srbije i AIBA napraviti spektakl od Svetskog prvenstva. Velika stvar je i  Regionalna liga klubova, koja će doneti promociju boksa, regiona ali i mira na ovim prostorima", smatra  Kremlev.

Kao je saopšteno iz kabineta predsednika.  Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog pokretanja Regionalne lige u boksu, i najavu  povratka i promocije regionalnih klubova s dugom tradicijom, koji su iznedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.

boks va

"Snažno podržavam održavanje Regionalne lige, koja će na najbolji način promovisati  plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima. LIga će  doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačaće  duh saradnje i međusobnog razumevanja",  rekao je predsednik Vučić, naglasio da će   Srbija snažno podržati Regionalnu ligu u finansijskom, organizacionom, medijskom i svakom drugom aspektu.

Da nismo baš kratkog pamćenja  podsetiću da je  Regionalna liga postojala, ali samo  jednu sezonu.

Loznica je bila pobednik, a  valjevski Metalac se uz pomoć Lazarevčana kroz Regionalnu ligu 2016. godine vratio u svet boksa. U ligi su pored srpskih klubova učestovali ekipe iz  Bosne i Hercegovine i Makedenije  i Hrvatske.

Agilni predsednik BSS Nenad Borovčanin  je 2017.  uspeo da "nagovori" klubove iz Srbije da odustanu  od Regionalne lige i predsednik Ivica Runtić, Splićanin, u mladosti vaterpolo golman, nedavno i kandidat za predsednik velikana Hajduka, nije imao izbora. Podneo  je neopozivu ostavku.

Slatkorečivi Borovčanin je na osnivačkom skupu na Avali obećao  šampionu Bokserske lige Srbije, sada preimenovane u Superligu Srbiju,  nagradu od 5 miliona dinara.

Valjevski Metalac je osvojio titulu. Od 11.maja 2019.godine i osvajanja šampionskog pehara, do danas  od obećanih  5 miliona nije video ni jedan jedini dinar.

Bilo je pokušaja "mazanja očiju"  u dva navrata darivanjem   sportskih rekvizita i opeme.

I bez 5 miliona nagrade klub iz Valjeva sa minimalcem" od grada 2 miliona dinara samo deset  puta više je inkasirao nižerazredni fudbalski mutant, je doneo prvu titulu državnog prava u oplimpijskom sportu.

BK Metalac je od osvajanja  titule do danas na ringu izborio  polufinale plej pfa i častan oproštaj od od titule 2020.

Agilno rukovodstvo uspelo da osim vraćanja dugova iz prošlosti,  renovira salu trenig i pretvori  je  u hram boksa "Slobodan Lazić- Cimer".

Metalac u godini pandemije kovida 19 se ne takmiči u ligi, izmedju ostalog i zato što je gradska vlast   umanjila  za četvtinu dotacije.

Nema predaje, kategoričan je predsednik Metalca Predrag  Damnjanović.

"Danas je naš mladi takmičar Miroslav Ivanović na Omladinskoj zlatnoj rukavici u Beogradu izborio polufinale pobedom protiv Denisa Veljkovića iz BiH. Očekujemo da sutra boksuje još bolje, i u nedelju  finale. Radujem se ponovo Regionalnoj ligi. Uz podršku predsednika Vučića boks će ponovo biti u vrhu srpskog sporta. Znamo šta nam je činiti i već smo krenuli u akciju. Vrhunski borci koji su nastupali za Metalac, i ponovo će na obostrano zadovoljstvo, u ring,  u dresu našeg kluba.  Valjevo je grad boksa, to dobro znaju svi u Srbiji i regionu".

boks risko 2

"Sa prijateljima  Acom Risimićem iz Loznice danas članom srpske delegacije i gostom predsednika Vučića,  i prijateljima iz Kragujevca, Sombora,  Novog Sada, Niša   i naravno Beograda  bićemo akteri  nove priče sa kkubovima iz  eks YU. Boks je kao i feniks, diže se iz pepela", kategoričan je od skora prvi medju jednakima u valjevskom boksu, predsednik  BK Metalac Predrag  Damnjanović, pred kojim su brojni izazovi od kako se prihvatio teškog  i odgovornig zadatka umesto predhodnika Dragana Vićentića i voljom čelnika sps e najvećeg gubitnika na izborima prošlog juna Đorđa Milanovića, momka za koga nema predaje.  Za očekivati  je  da ga vidimo ponovo na "frontu" ali ne u dresu  gobtnika, već pobednika što u biti i jeste. 

Read more...

METALAC POBEDIO, ALI I DALJE NA 3 KORAKA OD LUKE SPASA

1kkm kg 1

Metalac večeras nije želeo da pomera vreme derbija sa Radničkim zbog fudbala na "Rajku". Lavovski se izborio za osmi trijumf u KLS. Radnički je zaustavljen na 63 poena, samo 9 manje od Đokićevih "spartanaca",srca kao naš Medvednik, a volje i energije ravne cunamiju.

Đokićevi "spartanci" su večeras u svojoj "areni" mogli da bace  na kolena i duplo jačeg rivala od Kragujevčana, oslabljenih za  "kaćušu" Andreja Stevanovića.

Sloba Jovanović  i Marko Bajić su stisli zube, nisu ostavili drugove na cedilu. Odigrali su muški svojih pola sata taman da niko ne primeti kako im je, a Marko je ubacio i 10 koševa, "ukrao" dve lopte i dobio dva vazdušna duela.

Večeras je pobedio kolektivni duh, tek sa pravom težinom  10. aprila i završene utakmice sa OKK Beograd na istom mestu gde se večeras ratovalo.

Metalac i dalje ne može da računa na povređenog Vladu Radomirovića, možda ga vidimo ponovo na terenu protiv Sloge.

Sinovec je namestio ruku, ubacio je 16 poena, uhvatio 6 lopti  i jednom manje iskusno asistirao. Zoran Paunović je ponovo bio prvi strelac svog tima sa 18 poena, ali je i palio  za 2 poena žestoko( 14:6) dok je ubacio dve trojke iz tri pokušaja. Nikola Draganović strelac 8 koševa je  iz 10 pokušaja za 2 i 3 pogodio je dve trojke,  5 puta  je asistirao i jednu manje loptu uhvatio, ali i pogodio sa linije penala posle namernog faula oba slobodna bacanja, kada je svaki poen bio zlata vredan.

Amar Mehić nije ustuknuo pred Raškom Katićem. Muški se nosio i izrastao u prvog skakača svoje ekipe. Značajnih 7 skokova su najava još boljih igara BMW Mehe.

Kapiten Đuković, od pre dva dana sa suprugom Ivom bogatiji za novog člana porodice kći Nađu, nije stizao  na red da šutira, ali je šibnuo je preko potrebnu trojku, uhvatio 3 lopte i 3 puta maestralno asisitrirao. Odolevao je zamkama Katića, i brutaliti faulovima posle kečerskih  zahvata i Raškovih poluga. Pravo je čudo da nije jedna kost nije kvrcnula.

Večeras  žrtve sudijskog kriterijuma Riki Stefanović( 7 poena  i 5 skokova) i Đuković su pre isteka 40. minuta, zbog  5-og  faula, morali na klupu.

Loša gluma, stalni prigovori,   simuliranje faulova u napadu,  u više navrata  koraci, duple lopte, tri sekunde,Kragujevčana sudije su tolerisale. Agresivna igra na loptu valjevskog tima  je donela frapantan odnos u  ličnim greškama.  Metalac čak 27, a Radnički samo 16.

Na sreću od 25 slobodnih bacanja gosti su 10 promašili. Dominaciju u skoku 46:35,  poništili su ćorcima za 3(22:2), dok je Metalac ubacio 11 trojki iz 30 pokušaja.

Da se kojim slučajem igralo  u poznatoj atmosferi  hale sportova 15.septembar kriterijum bi sugurno bio "malo" drugačiji, mada ni večeras nije bilo loše. Bučno kao na "Rajku" ali bez najprizemnjih uvreda iz Vip-a bilo kome od protivničkih igrača, za razliku od Beograda gde su  Ibrahomoviću "elitnjaci" sve po spisku. Zaslapljeni nržnjom zaboravili su Ibrinu ljudskost, i poklonjen novac  ljudima posle katasrofalne poplave u Obranovcu 14.maja 2014. godine

Polako, vratiće se navijači u halu sportova 15.septembar, a pašće i korona !
  Raškovih 25 poena i 10 skokova, čak 8 primljenih i samo dva načinjena faula, dabl-dabl Matije Popovića (11 poena i 11 skokova), i 10 koševa Veljovića  i 6 skokova bili su samo lažna nada da Radnički  može do iznenađenja u Valjevu.

Metalac je sve vreme kontrolisao igru i rezultat, taman po meri za prednost od 9 poena budu li dva tima na na kraju lige u bodovnom egalu.

Sledi Tamiš u Pančevu. 

Večeras je izgubio od OKK u Beogradu u produžetku. Znači itetako su ranjivi, a "malo" su umorni i razočarani. Utakmica je u nedelju u "Strelištu" Ma šta ko mislio sazrelo je za novi trijumf Metalca u gostima.

Za izlazak iz "zone sumraka" valja pobediti još tri rivala.

Sloga, Novi Pazar, Mladost i OKK Beograd dolaze u Valjevo, a pored  Pančeva, slede gostovanja u Vršcu, Aleksincu i Užicu.

Read more...

VALISU NOVO SREBRO U KUPU, A METALCU "MIŠJA RUPA" I U ČAJETINI

1vk valis 2003 kup2 va

Čudan je ledeni vikend kao i i  ovaj dan zaljubljenih što traje.

Videsmo na delu ono što bi trebalo da je valjevski sport danas. Ostali skupo plačeni nivo rekreacije i suludo smišljenig sistema čerupanja  narodnih para, sa efektom "malo je, dajte nam još"

Vaterpolo se vrtoglavo diže, dok je Metalac u košarci doživeo novo poniženje. Muški rukomet se budi iz "zimskog sna".

Svi  ostali samo  godinama besumučno arči narodne pare. Busaju se fatamorgana  programima, idealnim samo za knjigovođe vešte da na papiru po potrebi koristeći zakonsku promaju pokriju svaki dinar, iako u suštini novac  nestaje, a rezulta nema ni u naznakama.

  Valis za 7 dana osvojio dva  srebrna odličja u Kupu Srbije. Danas umesto očekivanog vulkana radosti, nezadovoljstvo i neverica. U SRC Petnica Valis je pobedio najveće sportske prijatelje u svetu vateropola vršnjake Radničkog iz Kragujevca 10:7. Trebala im je pobeda od 4 gola razlike, da bi sa 13 bodova  bez poraza u polufinalu i finalu osvojili zlato u Kupu. Imali su šanse, da ostvare i ubedljiviji trijumf od potrebna 4 kola.

Brzopletost Kovačevića, Stanića, nesmotren  reakcija, uzvraćen udarac  Vujića posle isključenja Ilića, ne treba zaboraviti sjajnog golmana Kragujevčana Virijevića, taman toliko uspešan kao i i valisovac Bogdan Milovanović, su na kraju  presudili da  trofej Kupa Srbije završi u rukama odlilčne ekipe Banjice, sposobne da sinoć odliigra 14:14 sa Valisim  i osvoji ključni bod za zlato.

Iza Valisa su Radnički iz Kragujevca, Zvezda, Vojvodina, i drugi tim Banjice. U finalu nije bilo Partizana, Šapca, Niša, Bečeja, Subotice, Kruševca. Četvorica sada juniorskih reprezentativaca: Arsenović, Stanić, Vujić i Kovačević, posle svega  viđenog "plava" kapica se smeši i Bogdanu Milovanoviću su suvo zlato  valjevskog vaterpola. Veliki su već bacili oko i žele ih u svojim redovima.

Grad Valjevo  je na potezu jer za Valis igraju isključivo Valjevci. Ponavlja se dobro znana priča iz boksa, košarke, fudbala i rukometa kada su na sličan način Valjevci igrali, ali  viteški u magičnom   četvorouglu krvarili za slavu sporta, Grada Valjeva i klubove koji  su su ih stvorili i afirmisali.

Valis već narednig vikenda igra novo finale Kupa Srbije  U-17. Medalja   nije nedostižna, za još jedan podstrek Gradu Valjevu da dostojno nagradi najbolje. A bitka za ulazak u Super ligu je takođe jedan od ciljeva Valisa u 2021. godini. Taman dovoljno argumenata da neko iznad preispita rad famozne komisije za dodelu sredstava. Ako je sve "zakucano" za 2021. godinu ima drugih načina da se prepoznati kvalitet adekvatno i nagradi. 

NOVI ŠAMAR KOŠARCI

Metalac je i večeras završio u mišjoj rupi i to u varoši  sporta Čajetini, samo 20-ak puta manjoj od Grada Valjeva.

Lokalna samouprava Čajetine za razliku od mnogo većih i "moćnijih" sredina strateški ulaže u razvoj sporta, i samo u 2019. u  sportsku infrastrukturu i razvoj sporta opredelila više od pet miliona evra!

Čajetina je poznata   po Milanu Stamatoviću, "Redak  zver" je i pored pokušaja  opstrukcije  dela vrhovne vlasti završio posao stoleća.

Sa svojim saradnicima i uz nepodeljenu podršku sugrađana izgradio je   Gold gondolu, najdužu panoramsku gondolu na svetu dugu devet kilometara. Za  izgradnju  opština Čajetina je izdvojila 13 miliona evra!

U svetu sporta   FK Zlatibor igra u eliti srpskog fudbala. Istoimeni košarkaški klub se bori za ulazak u ABA-1 ligu, a u KLS je medju najboljima. Posle "zaključavanja" zbog  pandemije korona virusa, i poniženja od OKK Beograd, Zlatiborci su se brzo vratili na pobendički kolosek.

Večeras su u drugom poluvremenu "zaledili" goste iz Valjeva u svojoj 2019-e godine rekonstruisanoj hali sportova.

U sezoni prepoznatljivoj po neverovatnim oscilacijama u igri Metalac je još jednom pokazao da može od goreg da bude još gore.Izgubio je rezultatom 58:78.

Početak utakmice nije nagovestio katastrofu. Metalac se dobro nosio i držao ravnotežu u igri  i rezultatu.

Poslednji put u 23.minutu valjevski tim je izjednačio na 39:39, a zatim se "ugasio". "Zaključani" zbog pandemije korona virusa kao da su hiponotisali goste. Zlatibor je serijom od 33:9 za 72:48 bukvalno urnisao beskrvnog rivala.

Pad neverovatan, neobjašnjiv ali već viđen. Samo 34 indeksna poena celeg ekipe, 7 više  od najzapaženijeg u pobedničkom timu Andrije Marjanovića, je  samo jedna u nizu neverovatnih činjenica za brigu,  pred ono što sledi.

U  četvrtak u Valjevo stiže Radnički iz Kragujevca na finalu Kupa Radivoja Koraća počišćen od Zvezde, večeras sa prvim trofejom u sezoni i osvojenim Kupom Radivoja Koraća.

Zajedničko Zvezdi i Zlatiboru je samo početno slovo imena. U sezoni najmanje regularnoj pehovi sa pozitivnim testovima, "zaključavanjem" u sred sezone,  povredama, nisu mimoišli Metalac.

Kritika za potrošene sve kredite, ispucane ćorke, anemiju na terenu ... mora biti podsticaj  da se do kraja sezone ne bude večerašnjeg scenario iz Čajetine sa  Zlatiborom , a pre toga  OKK Beograd, Pirotom  i konačno Dunavom.

Tri pobede u Valjevu su imperativ za Metalac.

Prva meč lopta je u četvrtak.

Radnički iz Kragujevca je medju najugroženijima. Kao i Metalac ima 7 pobeda i sutra u svom "Jezeru" dočekuje  OKK Beograd,  trenutno na osam pobeda.

 Vlada Radomirović je izašao iz bolnice posle povrede u meču sa Kolubarom, pre nedelju dana u Valjevu. Male su šanse da zaigra u četvrtak.

Pristup igri,energija  i zajedništvo su faktori presudni za rezultat.

Kad je najteže mora se pružiti najviše. Nema odstupnice.

NAPRED  METALAC!

NOVO BUĐENJE MUŠKOG RUKOMETA

 Trebalo je dosta vremena da muški rukomet godinama usmeren na podmladak krene napred. Počelo je prošle jeseni skupštinskim zasedanjem. Usledilo je stvaranje respektabilon tima od Valjevaca "raseljenih" po drugim klubovima. Stigli su i prvi uspesi.

Pandemija je neobjašnjivo prekinula samo rukometna takmičenja. Ispostavilo se pauza je taman dovoljna da se ORK Metalac pojača i tokom zimske pauze spremi za proleće. Da su na pravom putu  potvrda je i pobeda protiv lidera Super B lige Kolubare iz Lazarevca 32:30.

Ako se ima u vidu koliko će novca imati na raspolaganju za aktivnosti u 2021.godinu jasno je da iako u trećem rangu, ORK Metalac  predstavlja pomak napred u devastiranom valjevskom sportu, u raljama podobnih sportskih neznalica i  štetočina i dalje nesankcionisanih za sve što rade protiv sporta. Većina na budžetu grada je politikantski dobila status privilegovanih  milionera, bez iole kvalifikovanog  trenerskog  kadra, sa kvazi menadžerima, majstorima za animaciju naivnih roditelja 

 Nije nikakva tajna!

Klubovi su godinama taoci kvazi sportskih radnika, u suštini politakantski nametnutih diletanata, čije aktivnosti imaju zadah kriminala svih formata.

Formiranje nezavisne komisije na čelu sa predstavnikom za sport u Vladi gradonačelnika Lazara Gojkovića, Vladom Miškoevićem  mesto se mora naći i za kvalfikovanig i nezavisnog predstavnika "sedme sile" prvi je korak ka  konačnom  otvaranju  "Pandorine kutije".

Vreme polaganja računa za štetočinstvo u svetu  sporta dolazi.

Što pre to bolje!

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas