Logo
Print this page

VRAĆEN OSMEH KRUŠIKOVCIMA, BOBAN KRALJ “MONCE" INVESTICIJE, KORUPCIJA, SSP I LFV, PRAVOBRANILAC I NARAVNO VALIS, METALAC I DECA Featured

krusik 11

Prošlog petka je stigao zvanični dokument iz Vlade SR Srbije i krušikovci posle pola godina ponovo imaju overene zdravstvene knjižice. Zasluga pripada predsedniku Vučiću i generalnoj direktorki Jovanke Božić, od   21.juna  umesto diplomiranog mašinskog inženejra Vladana Lukića na čelu fabrike.

Božić je takođe potvrdila da su   ugovoreni, i da se  ugovaraju poslovi u  vrednosti od 20 miliona dolara, a da do kraja 2021. godine očekuje nove ugovore vredne  40 miliona dolara. Sa potencijalom od više od  100 miliona dolara, očekivanja su da fabrika već u prvom kvartalu naredne godine počne da  uredno  izmiruje tekuće potrebe  reprogramom,  i izmiruje dugove nastale u proteklih godinu dana.

"HANSGROHE" STIŽE U VALJEVO

Istog dana 15,oktobra u Beogradu je u Minustarstva privrede potpisan  investicioni ugovor sa  nemačkom kompanijom"Hansgrohe" u  prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Proizvođač sanitarne armature "Hansgrohe" planira otvoranje  nove fabriku u Valjevu I posao za   1.000 ljudi, objavljeno je na sajtu gradonačelnika Valjeva "Lepa reč". Ugovore su potpisali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i direktor kompanije "Hansgrohe" za Srbiju Filip Burkle.

av armature

Aleksandar Vučić smatra da će nova fabrika oživeti Valjevo i ceo Kolubarski okrug, I da j grad za pet godina neće moći da se prepozna.Ukuona  vrednost investicije 85 miliona evra.

“Najavljivali smo ranije još jednu nemačku investiciju u Valjevu, ali nismo smeli tada da izgovorimo ime kompanije. Hansgrohe je najpoznatniji proizvođač kupatilske i kuhinjske galanterije u svetu", rekao je Vučić i podsetio je da se pravi i fabrika vaga kompanije "Bizerba",  i najavio  da će do novembra sledeće godine biti završena i brza saobraćajnica Lajkovac – Valjevo , i da  država ulože i  još 16 miliona evra za dva kolmetra puta do  industrijske  zone u Valjevu.

Za mladje i starije,a  zaboravne,  HK "Krušik"- Armature su proizvodili slavine i sanitarije,  davnih 80-ih I 90-ih' godina prošlog veka. Kvalitet vrhunski, jer su  danas  u funkciji. Eleborat za nove Armature, stare su uništenje  u bombardovanju 1999, postoji u fabrici.

BOBAN KRALJ "MONCE"

MIONICA FOTO1

U Negotinu i u Mionici su na lokalnim izborima održanim u nedelju j ubedljivo  trijumfovali naprednjaci.

U Mionici je Srpska napredna stranka ubeljivo pobedila sa osvojenih 71,44 posto glasova birača, ondosno 31 od 39 odborničkih mandata u Skupštini opštine Mionica.

Koalicija SPS-SRS sa 10,89 posto glasova ima četiri odbornička mesta, a po dva mandata pripala listi "Slobodni građani Mionice" sa 5,53 posto glasova i listi NADA za Mionicu POKS-DSS sa 4,82 posto glasova birača. "Zeleni Srbije sa 2,03 odsto, GG Demokratija na staroj adresi sa 1,75 odsto i "Zdrava Srbija Milana Stamatovića" sa 0,95 odsto glasova birača su ispod  predvićenog cenzusa. Izlaznost  je bila  70 posto, a lista "Aleksandar Vučić- za našu decu" je osvojila  6,5 posto glasova više nego 2017. godine, Na izborima  u Mionici učestvovalo je sedam izbornih lista. Pravo glasa imalo je 10.987 građana na 38 birčkih mesta.

Predsednik Opštine Mionica i lider  naprednjaka Boban Janković se zahvalio Mioničanima na izlaoznosti, išto su ponovo da  ogromno poverenje u politiku Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku.

IZBORI 21 sns mionica

 "Ovo je istorijska pobeda SNS na redovnim lokalnim izborima u Mionici.  Mioničani su  u još većem broju ukazali poverenje politici koju vodi naš predsednik Aleksandar Vučić i SNS. Siguran sam da ćemo koliko sutra krenuti da radimo ono što smo već započeli – da razvijamo Mionicu. SNS je stub razvoja opštine,  države Srbije, i kičma Vlade Srbije. Nećemo stati, radimo dalje, razvijamo našu Mionicu, Srbiju, svako mesto i pravimo prave uslove za život”,  rekao je  Janković, već šest godina prvi čovek Mionice, srpske Monce.

U senci preizbornih obećanja, uslikanih bivših i sadašnjih  kadrova i “čekićara” presvučenih u naprednjačku odoru, od Tubića do Brezovica, izbori u Mionici prođoše, a stiže nam  viša cena benzina, mesa,  jestivog ulja, mleka, hleba…

Odvažni iz svetu politike  javno govore: “Nešto u državi  Danskoj” ne štima”

SSP VALJEVO: "HANSGROHE” JE NOVI RAFAL LAŽNIH OBEĆANJA 

ssp va 1

GrO Stranke slobode i pravde (SSP) iz Valjeva  se oglasio povodom Ugovora  potpisanog sa stranim investitorom na domaćoj adresi.

Država dodeljuje milionske subvencije, i u građene  Valjeva, ni krive ni dužne, ponovo "ispaljuje" uobičajeni rafal jeftinih lažnih obećanja, podsećanjme da je  15. oktobra zaključen ugovor o dodeli sredstava podsticaja između Ministarstva privrede i firme "Hansgrohe" d.o.o. Beograd, sa sedištem u Krunskoj ulici 73, opština Vračar u Beogradu, osnovanoj 3.09.2021. godine, sa osnivačkim ulogom od 10.000 evra.

 "U ime Ministarstva privrede ugovor je potpisao državni sekretar u navedenom ministarstvu Dragan Stevanović, 'ugledni' surdulički konobar bez ikakvog iskustva u poslovanju u privredi, a kao neizbežni dekor bili su prisutni i vođa vladajućeg interesnog klana u svojstvu predsednika Srbije, čiju radnu biografiju predstavlja prazan list papira, i valjevski 'dobri dečko iz komšiluka', postavljen na funkciju gradonačelnika Valjeva, o čijoj se radnoj biografiji zaista nema šta reći", saopštila je valjevska SSP.

 U saopštenju   GrO SSP Valjevo podseća na rerpizu viđenog sa  prvim 'stranim investitorom' - Grad ubrzano kupuje zemljište novcem građana po ceni od 1.125 evra po aru, koje se inače u neposrednoj blizini buduće industrijske zone može kupiti po ceni od nekih 300 evra, zemljište će zatim biti preneto na Republiku Srbiju, koja će ga potom pokloniti firmi koja je formalno pravno domaća. Na tom zemljištu će zatim biti izgrađeni neophodni infrastrukturni objekti, obezbeđene su i subvencije za zapošljavanje radnika navedenoj srpskoj firmi i sve to novcem iz džepa građan. Bez svake sumnje možemo zaključiti da je Valjevo zaista raj za 'strane investitore', pogotovo za one sa beogradskog Vračara",  tvrde u  Stranci  slobode i pravde. 

"Ekipa neukih i nesposobnih kadrova vladajuće interesne grupacije u Valjevu je u protekloj deceniji pokazala šta sve ne ume i ne zna. Stručnim i obrazovanim ljudima, koji su pokretačka snaga svakog društva, zatvorena su vrata na svim bitnim pozicijama u ovom gradu jer su ista popunjena polupismenim, bahatim i poniznim kadrovima vladajuće interesne grupacije. Istovremeno, ta bratija skupljena sa 'koca i konopca' nekim budućim doktorima, inženjerima, arhitektama, profesorima i svima drugima nudi spas za mašinom za pravljenje slavina i tuševa ili eventualno u kopovima rudnika koji prete da valjevski kraj pretvore u predeo sličan površini Meseca", naveo je GrO SSP, kategoričan da   dok se grad raspada po svim šavovima vladajuća klika, poput nekog ubogog prosjaka, se čeka milostinju od njihovog vođe u vidu 'stranih investitora' koje on časti našim novcem, nakon čega slede ogavni hvalospevi o njemu kao 'spasiocu' našeg grada.

  "Reče taj 'srpski baron Minhazuen' i da Valjevo nećemo prepoznati za nekoliko godina... Valjevke i Valjevci već odavno ne prepoznaju svoj grad, koji je ova vlast svesno ponizila i uništila i svela ga na nivo blatnjave kasabe, kako bi sebi stvorila prirodno okruženje. Što se tiče novog 'stranog investitora' nema sumnje će i taj 'investicioni poduhvat' vlasti završiti na sudu po istoj matrici kao i predhodni jer za vođu klana i njegove podanike zakon ne predstavlja ništa, a posledice će u budućnosti u svakom slučaju snositi građani", zaključuje GrO Stranke slobode i pravde u Valjevu.

LOKALNI FRONT: "DIŽEMO GLAS PROTIV DRŽAVNOG KRIMINALA"

lfv protest

Pre SSP glas protiv “državnog kriminala” poput onog ispred Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu, glas su podigli aktivisti Lokalnog fronta Valjevo.

Ispred  spomenika proti Mateji Nenadoviću Frontovcu su podsetili.

“Počinioci najtežih krivičnih dela iz vrha vlasti,  i njihovi lokalni šerifi, prolaze nekažnjeno za svoja zlodela. U takvoj atmosferi nepravde i otimačine, krajnja žrtva su građani i budućnost naše dece. I zato  na mnogo mesta u Srbiji,  dižemo glas protiv državnog kriminala, I zločina počinjenih protiv Ustava, protiv zakona, protiv pravde, protiv čovečnosti”,kategoričan je  Ljubomir Radović iz LFVA, uz podsećanje na  aferu  "Krušik", i lopovluk ministarskih porodica i  njihovih prijatelja danas  na poternici Interpola.

 Radović je takođe istakao  uhapšene pre 4 godine u Valjevu  zbog korupcije, do danas  bez odgovornosti pred sudom, kao na  krivce za "Nevidljivu decu", ali  na   gradonačelnikovo (Gvozdenović)  nezakonito deljenje  novca građana Valjeva, rekavši da  aktuelni  gradonačelnik, čeka "nadležne institucije, a za “Lokalni antikorupcijski plan” i ne zna da to postoji.

 "Na videlo je  izašla prevara sa obnovom zgrade Radio Valljeva I nova globa za građane Valjeva, atek sledi “Apotekarski  centar”, podsetio je Radović.

"Nesreća Srbije, na žalost, mnogo je teža, jer je jaram natakla sprega kriminalaca i funkcionera ove države. I zato predlažem da časnom Nenadoviću, sve dok ne pobedimo mafiju, oči držimo prekrivenim. Ako smo mi nečim zaslužili taj jaram, on nije", poruka je i Lokalnog fronta izu Valjeva.

PRAVOBRANILAC DARKO KOSTIĆ PRED SMENOMA 22.OKTOBRA ZBOG BIZERBE!?

darko kostic pravobranilac

Uoči glavne rasprave u Višem sudu u Valjevu po tužbi pravobranilaštva zbog podnete tužnr protiv države i gradoničaknika Lazara Gojkovića ekspresno je za isti dan zakazano skupštinsko zasedanje, sa posledicom odlaganje suđenja.

Iz valjevskog “sivonje” stižu glassine da bi Darko Kostić već u petak mogao biti razrešen dužnosti pravobranioca,  kako bi naslednik  odustao  od tužbe protiv lokalne samouprave.

“Ako tako bude znači da nisam podoban Radim samo po slovu zakonu, a ne  kako bi to neko želeo. Do poslednjeg dana radiću u skladu sa propisima, časno i profesionalno, neću prihvatiti bilo kakvu “razumnu” ponudu ako je bude”, kaže Darko Kostić, pravobranilac Zajedničkog pravobranilaštva Valjeva, Lajkovca, LJiga, Mionice i Osečine. Pravobranilaštvo je tužilo gradonačelnika i  Republiku Srbiju zahtevajući da se poništi ugovor o otuđenju nepokretnosti u javnoj svojini bez naknade, odnosno da skoro 12 hektara u ovdašnjoj Industrijskoj zoni, već navodno  poklonjenoj nemačkoj  "Bizerba" firmi za proizvodnju vaga, ostane u vlasništvu Grada Valjeva.

Tužba Višem sudu zbog poklona Valjeva Bizerba nije jedini greh Kostića u 2020.  SPS  kandidata za narodnog poslanika. U vreme zajedničkog suživota radikala i socijalsta  Kostić je dao negativno mišljenje, povodom pokušaja lokalne samouprava  da proda jedan stan. Kostić nije više član SPS, a socijalisti su nedavno glasali protiv Kostićevog predloga da se Aleksandar Vučić proglasi počasnim građaninom Valjeva.

Bez saglasnosti Vlade SR Srbije, suprotno zakonu  grad mora da dobije saglasnost,  gradonačelnika, a Lazar Gojković je zaključio  ugovor o poklonu kod javnog beležnika, koji takođe nije reagovao. Kako zakon nalaže Pravobranilaštva je  podnelo  tužbu. U toku je trenutno "Repriza reprize" i nova   kupovina zemljišta na lokaciji buduće industrijske zone, za drugog nemačkog investitora, takođe nezakonita. Pravobranilaštvo je već dalo negativno mišljenje na 25 ugovora. Jer nije  ispunjen uslov da u odluci Skuptine o kupovini stoji za koje potrebe i  po kom urbanističkom planu se ugovor sklapa.

VALIS, KK METALAC, RATKOVIĆKE I ĐUKIĆ ZA DOSTOJANSTVO VALJEVSKOG SPORTA

 Zahvaljujuči svetu sporta  nije baš sve crno u Valjevu.

Lavovi, a ne vidre, jači od onih uz morskih dubina za malo da posle Zrenjaninaca potope i Novosađane. vaterpolisti Valisa su remizirali  sa  Vojvodinom 11:11 u 3.kolu najjačeg klupskog takmičenja na svetu.

1valis vosa 11 11

U tropskim uslovima bazena u Lajkovcu bilo je vrelo u svakom pogledu.U SRC Petnica se odvija posao godine,  traje “popločivanje”, ne za put u pakao, već samo oko bazena, sa izvesno neizvesnim ishodom, tj završetkom radova, a rok od 2 meseca se bliži kraju. U lajkovačkom, na brdu bilo je žestoko pakleno  do tačke ključanja.

Posle  sjajne prve i druge četvrtine, čak i   odbranjenog peterca(Vitorović), na odmoru ni jedna ekip name prednost, a rezultat je bio 5:5.

U  drugoj polovini trećeg kvartala Vojvodina se raspucala. Posle 7:6 za Valis slede 4 gola Novasađana  za  naizgled nedostižnih 10:7!.

Međutim  za Valis opcija predaje ne postoji. Protiv gabaritnijeg, fizički jačeg, igrački namazanijeg rivala,  hemijom  pobednika i karakterom  lavova valisovci napre preko Trajkovića smanjuje na 8;10, da bi Bogdanović vratio +3 za Vojvodinu (11:8). Usledila je rapsodija valjevskog tima. Ičagić, Jegorov i Kovačević sa nova tri gola, 2,5 minuta pre kraja vraćaju Valis u borbu za tri boda, na  radost  brojnih Valjevaca prisutnih na meču.

1valis vosa egorov

Smenjuju se napadi  ali gola nema.  Valis sigurnom odbranom zaustavlja  poslednji napad Vojvodine,   dobija šansu da ugrozi mrežu  Popadića. Sudije  tolerišu sve “lalama” i gola za pobedu nema, ostaje  11:11, za potvrdu da Valis ima moć da se osim sa nedodirljivim kvartetom, ravnopravno nosu sa svima iz Super lige.

1valis vosa svi bre

Kako suđenje zna da bude, bez obtira na sve u Lajkovcu je još jednom arbitraža bila  na zavidnom nivou. Par  sumnjivih isključenja, šamaranje pred očima sudije, očigledni,  a nedosuđeni  prekršaji  čak po težini, brutaliti   za  isključenja, su sastavni deo igre, i posledica grešaka sudija,ali i  rejtinga dva kluba.

Valis  je trenutno sa 4 boda  na 6.mestu. Pokušaće i posle 4. kola da  ostane  neporažen. Na red dolazi  fenjeraš NAIS   u NIšu. Pobeda je realnost na papiru, ali kad utakmica krene videćemo snagu Mišlija, ima li je uopšte.

Voša, trenutno ima  samo bod  i naredne subote joj u “Slanu baru” dolazi   filijala  Proleter u Novon Sadu.

REZULTATI TREČEG KOLA SUPER LIGE

Valis – Vojvodina 11:11 (1:1, 4:4, 2:5, 4:1)

Bazen Lajkovac. Sudije: Beljin i Virijević. Isključenja: Valis 9, Vojvodina 6. Peterci: Valis 2 (2), Vojvodina 2 (1).

VALIS: Vitorović, Popović, Živojinović, Gavrilović, Arsenović, Ičagić 2, Jegorov 3, Porobić 3, Lobov, Kovačević 1, Trajković 1, Milić 1, Nešić, Vujić. Trener: Saković.

VOJVODINA : Popadić, Mitrović, Bogdanović 3, Bursać 4, Krgović, Frolov, Prekogačić, Radovanlija, Rogač 1, Radanović 2, Nikolov , Biočanin, Pajković. Trener: Bajin

Partizan – Nais 19:4 (4:1, 5:1, 5:1, 5:1)

Bazen. Banjica. Sudije:  Isključenja: Partizan 9, Nais 14. Peterci: Partizan 1 (1).
PARTIZAN: Rističević, Vuković 2, Barać 3, Vićković, Gak. Jakšić 2, Boven 2, Nešić 1, Vico 1, Radojević 3, Andrin 3, Mitrović, Bulajić, Kojić 2. Trener: Korolija.

NAIS: I.Lazić, D. Lazić, Pošmuga, Vulović, Đorđević 2, Vujović, Barbarez 1, Kovačević 1, Kujović, Milojković, Pogi, Berbeljuk, V.Tomić, O. Tomić. Trener: Živić.

Novi Beograd – Radnički 18:14 (3:5, 7:1, 1:3, 7:5)

Bazen „Vlaho Bata Orlić“. Sudije: Anđelić i Putniković Isključenja: Novi Beograd 11 (6), Radnički 12 (6). Peterci: Radnički 2 (2).

NOVI BEOGRAD: G.Pijetlović, S.Rašović 5, Mandić 2, Vučinić 1, D.Pijetlović 3, Martinović, Jakšić 1, Perković, Vlahopulos 2, Drašović 1, Pedro, Šušiašvili 3. Trener: Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 3, Ćuk 1, Krug, Tanasijević, Pljevančić, Toholj 2, Miličić, Lukić 1, Vrlić 4, Todorovski, Radulović. 2 Trener: Stevanović.

Proleter – Šabac 9:10 (1:1, 1:4, 4:1, 3:4)

SC Jug. Sudije: Nišavić i Velkić. Isključenja: Proleter 13, Šabac 11. Peterci: Proleter 2 (2), Šabac 2 (1).

PROLETER: Šantalab, Čabrilo, Parivodić 1, LJubenović 2, Rončević. Ilić, Miljković 3, Ćatović, Trkulja, Bosić 3, Matković, Lalić, Sretković, Marić. Trener: Brdarić.

ŠABAC: Filipović, Vogel, Raraš, Repanović 1, Kopcev, Žeželj, Mitrović, Stanić, Šulc 4, Stojanović 3, Tonković, Zeljković, Vović 1.

KOŠARKA:  "KEČERI" I PRPA SRUŠILI METALAC U “STRELIŠTU

U utakmici 3. kola Košarkaške lige Srbije,   Metalac se tri sata rvao sa Tamišom  u Pančevu I na kraju izgubio u produžetku 83:91(76:76) (15:30, 28:15, 10:15, 23:16, 7:15).

Košarka je bila na žalost kolateralna šteta svega viđenog u “Strelištu”.

Več u 2. minutu Bajić je u punom trku stao protivničkom igraču na nogu. Povreda ligamenata ga je izbacila  minimum dve nedelje iz stroja, a nedostojno ponašanje jednog od saigrača, odsustvo želje i namere da pomogne kolegi,  imalo je za posledicu razlaz sa klubom.

Bez kontrole šuta, skoka i odgovara na preagresivnu igru, i pored odsutnog Bajića  sa zakucanim  za klupu centrom Veljkovićem Metalac je u nokdaunu na kraju prve četvrtine.

Međutim 30 primljenih koševa nisu pokolebali valjevski tim.

Prvi u nizu prekida bez kraja zbog kvara na semaforu je iskorišćen i  Metalac se   vraća u igru.

Branislav Ratkovica   je konačno pronašao  formula kako da zaustavi Pančevce pa je za tilli čas bilo 26:30. Uzvratio je Tamiš  serijom za 41:31. Pajović I Žižić tope razliku  I Metalac vodi u 22. minutu (48:47).

Ali su na scenu stupile sudije. Pored domaćina kačerski   raspoloženog,  posebno se isticao Siniša Prpa!?

Trio  Glišić, Prpa i Hadžić svira ”svadbu” I slede dve  tehničke i nesportska  Metalcu, nemoćnom da parira kečerima. Tamišovci su se posebno okomili na Veljkovića. Znalački su koristi “slepilo”sudija pa su  tukli su  redom svakoga ko im je pravio  probleme u igri.

U kvartalu odluke Veljković i Pajović donose Metalcu 66:63.

Mijailović promašuje dva bacanja  kod rezultata 69:69,  Lugić i Pajović trojkama, pa  Šinik i Veljković zakucavanjem vod meč u produžetak, kada Tamiš kažnjava greške gostiju, i na  kraju dobija po svim paramatrima izgubljen meč.  Smiljanić sa 24 poena, 13 skokova, 4 ukradene lopte i 3 asistencije (indeks 42), zatim Lugić sa 17 poena, Pavićević i Bakradze sa po 10 poena su bili najbolji kod Pančevaca,   Žižić sa 21 košem I   7 skokova i Veljković sa 17 poena I 13 skokova, te Pajović sa15 I  Mijailovićsa  10 poena su bili najefaksniji kod Metalca.

Prpa i kasapi" u dvorani Streliše maskarirali su Metalac, značajno oslabljen  odsustvom povređenog Bajića. U takvim okolnostima  normalne  su greške, posebno izgubljene lopte(20), i slab šut.

Dve pobede iz tri meča je saldo valjevskog tima. Sledi tv prenos na kablovskoj Areni u petak u 18 sati, I utakmica sezone. U Valjevo stiže Vršac sa Valjevcem Vladimirom Đokićem, najboljim trenerom sa valjevskih prostora u 21. veku.

RATKOVIĆKE I NIKOLA ĐUKIĆ KAO DOKAZ DA ZA MLADOST NEMA GRANICE!

Ostali u valjevskom svetu sporta su mladi bez trunke podrške grada.

Biciklistkinja Zoja Ratković i bez  ućešća na svim  trkama, sa  preležanom   koronom je šampionka   države u maunti bajku u svojoj kategoriji.

Starija sestra Nika reprezentativka Srbije u vaterpolu je u generalnim plasmanu fantastična treća, iako nije vozila ni polovinu trka, zbog reprezenativnih obaveza   u vaterpolu. Najstarija   dd sestara  Ratković je  mladja juniorka  Gala je četvrta.

Nikola Đukić, gimnazijalac  je na "tajnom" krosu u Petnici oduvao junirskog šampiona države u trci na 2000 metara, i potvrdio da u  Valjevu raste novi  biser Kraljice sportova.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.