Logo
Print this page

UB PRESTONICA TEATRA SNOVA, A VALJEVO TEATRA APSURDA Featured

 valjevo21 oktobar 21

Od kada je Darko Glišić predsednik opštine na  Ubu stanuje teatar snova, a u Valjevu prestonici Kolubarskog okruga teatar  apsurda traje.

U prestonici države je Beograd  na vodi, ali  bez  akva parka. Ub  ga ima. Do juče varoš od dolaska na vlast age, paše, sultana ili kako vam je volja Ub je preko noći postao GRAD,  sa “kopčicom”za  auto put Miloš Veliki i koliko li sređenih i asfaltiranih desetina kilometara saobraćajnica u Tamnavi!

Ima Ub novu zgradu, Sup-a, Opštine, savremen  i funkcionalan sportski objekat–halu sportova, pokriven fudbalski stadion, da sutra po  kiši i snegu fudbalski narod  ne kisne, kad Jedinstvo danas lider Treće, sutra zaigra u Prvoj, a bože zdravlja i u elitnoj ligi srpskog fudbala. Tu su  zatvoren školski bazen, od skora renoviran hotel, novo naselje sa gradskim šmekom. Brojne nove zgrade niču kao pečurke, a o ekspanziji  sportskih terena ne treba trošiti reči, u gradu sa šampion države u ženskoj odbojci.

Ceneći da je dovoljno pomenuti ime Darka Glišića, opijeni moći harizmatičnoh gradonačelnika tamnavske prestonice neki su poželeli da budu baš on. Ime i autoritet Darka Glišića je  svakodnevna meta svakojakih “ davalaca usluga”

M.M. (25) iz Uba je završio sa lisacima na rukama, lažno se pozivajući  na  poznanstvo sa predsednikom opštine Ub, Dve žene iz Obrenovca i Uba ostale bez 12.000 evra, psole obećanja da će ih M.M.  Žrtve prevare su stigle do Glišića i policije. Izgleda da nisu jedine "žedne prevedene preko vode" i  objavljena je fotografiju uhapšenog M.M. uz  poziv da  se oštećeni jave policiji.

NIje M.M. jedini zloupotrebio ime Darka Glišića.

U dva navrata, S.J. (39) iz Nove Pazove je se predstavio kao Glišić i zahtevao od Poreske uprave u Beogradu, da se odblokira PIB,  u vlasništvu preduzetničke radnje njegovog oca. Priveden je i priznao izvršenje krivičnog dela.  Ljiški Darko Glišić je rukovodilaca Elektrodistribucije u Lazarevcu, tražio da jednoj ženi otpišu dug, ako ne žele da budu smenjeni. Tek kada je slučaj  stigao do predsednika opštine Ub i policija je  identifikolava lažnog Glišića.

Gradonačelnik Uba je predsednik Izvršnog odbora SNS.

Ponosan je što je SNS stranka na vlasti u 160 opština od ukupno 165, ali i tužan što su bahati  “opijeni vlašću” zreli za isključenje, iz stranke zbog nedostojnog ponašanja.  Za Darka je  Vučić posle 20 godina zajedničkog rada neprikosnoveni autoritet i ako bi se povukao i Glišić to isto učinio.

Grad Valjevo nema Darka Glišića, ali posle “Konrada” SNS je iznedrio košarkaško dete, nevično za politiku ali odlučno istrajno na liniji naprednjaka. Ostaje samo dolsedan da sa "saborcima" uradi sve što se naredi, za platu nešto manju od doktorske. Zaboravljajući pri tome da mandat ima rok trajanja.

A mandat od  kraja juna 2020. dakle već u drugoj godini Lazara Gojkovića obeleženo mahom obećanjima.

U Valjevo pored moderne saobračajnice voljom predsednika države stižu investitori.

Koliko je za sada  priča od 120 miliona evra realna, potvrda je reakcija naprednjaka na skupštinskom  zasedanju 22.oktobra.

Na dan suđenja Darko Kostić zadužen da štiti interese građana je  odleteo sa mesta javnog pravobranioca.

Gradonačelnik  Gojković je predlagač smene Javnog pravobranioca Darka Kostića sa mesta predsednika Zajedničkog pravobranilaštva Grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina. Prošlog petka  za smenu Kostića su glasala  42, od 51. odbornika. Pravobranilaštva Lajkovca, Osečine, Ljiga i Mionice  su pokrenula postupak  za smenu, navodno nezadovoljna dosadašnjom saradnjom i načinom  rada Darka Kostića.

Ročište pred Višim sudom protiv Grada Valjevo i Republike Srbije zbog ustupanja bez naknade 11,8 hektara zemljišta u budućoj industrijskoj zoni u Popučkama nemačkoj firmi Bizerba, na zahtev Grada Valjeva će umesto 22.oktobra biti održano 10.novembra. Razlog  odlaganje je poklapanje održavanja sa skupštinskim zasedanjem u valjevskom sivonji.

Predlog Darka Kostića da se  odlaganje ročišta ne prihvati, zbog ciljano zakazanje sednice skupštine Grada Valjeva, i njegove smene,  u cilju opstrukcije utvrđenja činjeničnog stanja. sudija Radivoje Jovanović nije prihvatio.

Kostić smatra da je smenjen kako bi aktuelna vlast u Valjevu postavila svog čoveka koji će povući tužbu pred Višim sudom protiv Grada Valjeva i Republike Srbije zbog, kako kaže, nezakonitog ustupanja zemljišta nemačkoj firmi „Bizerba".

Zanimljvo je da je Darko Kostić presavio tabak i tužio grad Valjevo i SR Srbiju, pošto je Gradski odbor Stranke slobode i pravde(SSN) javno ukazao na problem. Izražena je osnovana sumnja u zloupotrebu službenog položaja u "slučaju" "Bizerba", kao što je nedavno učinjeno posle najave dolaska novog stranog investitora, iz Nemačke kompanije "Hansgrohe"  

Očigledno nije isto biti Darko u Valjevu i Darko na Ubu.

Za razliku od ubskog Darko valjevski nije  došao u priliku da pored poklona Bizerbi, stavi na dnevni red drugi poklon još jednoj nemačkoj firmi, a kao mlad, stručan, ambiciozan čovek posveti pažnju i drugim bitnim pitanjima, pre svega za mladost valjevsku.

Privremeni objekat Hala sportova 15.septembar   48 godina već stanuje u centru Grada Valjeva.

O preslikanoj varaždinskoj  urađenoj u gradu sa najlepšim grobljem na prostorima eks SFRJ, bez zatvorenig bazena,  posle 38 godina brčkanja u otvorenom u SRC Petnica se naveliko, a šta bi drugo, samo priča.

Cena gradnje, sa sve kongresnim centrom, se  ne pominje, a na postojeći sa sve studijom izvodljvosti, SPC Valjevo, sa sve zatvorenim olimpijskim bazenom po ceni od 16 milionan evra, garnitura na vlasti "poplavi" kad se pomene.

Grad Valjevo ima samo sa 20 puta više dece od grada Uba.

Uslovi postoje, ali školski sport je na nuli, iako od njega sve polazi. U školski sport suprotno zakonu se ne ulaže!
Mutant fudbbski je za 9 godina silovanja zdravog razuma sa još uvek  licem bez odgvornosti Milanom Milinovićem, proćerdao bolje obevešteni kažu 300 miloina dinara, Danas je u dugu nešto manje od 10% od pomenute cifre, od čega samo 5 miliona za naplaćeni porez. Čelnici kluba ponosno se kite rezultatom u seoskoj ligi od Petkovice, Bogosavca, Prnjavora, Lešnice do Vrela i Strmova!

I u tako očerupanom i uniženom fudbalu tu i tamo bljesne po neki biser, iz školica organizivanih mahom za naplatu članarina.

Matija Nastasić je izuzuetak i redak primer uspeha.

Sticajem okolnosti registrovan za ZSK, pre 20 i više godina obreo se u Partizanu. Matični zlokućanci behu  privilegovani da se do sada “ogrebu” za 100-tinak hiljada evra od Matijinih transfera u Firencu, Mačester i Šalke.

Svako dete pa i valjevsko ima svoj sportski san.

Da li će ga dosanjati videćemo.

Svaka vlast ima šansu da vrati deci osmeh na lice, pa i danas aktuelna, valjevska.

Završena trim staza u Parku Pećina, i ekspresno iskopana pa zatprana raskrsnica kod "Centrala"su za  sada jedina uspešna dela ! 

Odlučna  da isključivo sluša, i da bude posvećena  “višim” interesima, aktuelna garnitura naprednjaka ne stiže dalje od magareće klupe.

Apsurd bez kraja je i Festival čvaraka. Čas može, čas ne može.

Sa kraljem se nije igrati, i Slavan Batočanin ne odustaje. Na Ub neće ići, ali se sprema da poslednju oktobarsku subotu obeleži na svoj način,  festivalskom čvarkijadom na obalama Kolubare. 

Kraljevska se ne poriče!

Vremena za popravni uvek ima, osim ako si nepopravljiv, i zaboravljaš da sve što radiš, sebi radiš.

Tri  valjevska primera sve govore!

Budući dom penzionera, sa pogledom u budućnost, ispred Gračanskog groblja, je oguljen i razvaljen do cigle. A samo su  bili polupani prozori.

"Odgovorna vlast, i dalje "gradi" košarkaški  teren na Pećini, iako je novi dodatni dvosmesčni rok  za završetak radova istekao 9.oktobra.

I konačno zamena ploča oko bazena u SRC Petnica  traje, a kažu samo sneg što nije pao.

Na sreću sport je tu da bar za tren vrati osmeh.

Vaterpolisti Valisa i košarakaši Metalca su jedini svetle tačke u crnoj rupi valjevskog sporta. Ostali su ne odustaju, od namere da budu paraziti, štetočine i Centri troška!

I da se zna, ničija nije gorela do zore!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.