Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALISOVA BAJKE TRAJE ZADAR, ZEMUN, ZRENJANIN...EVROPA SVE BLIŽA! Featured

VK VALIS ZR 20 2 22

Vikend za nama je obeležen ubedljivim trijumfom košarkaša Crvene zvezde u Kupu Radivoja Koraća, plasmanom vaterpolistkinja Srbije na turniru u Zrenjaninu na EP, zatvaranjem Zimskih OI u Kini, ali i politkom što štipa za oči i guši.

Bez Valjevaca ipak nije moglo.

Valjevski "beskućnici" iz VK VALIS bez krova nad glavom, svetlosnu godinu ispred svih u svom gradu pišu istoriju  valjevskog sporta!

VK Valis debitantsku sezonu u ponovo moćnoj Superligi Srbije završava iznad svih očekivanja uspešno, nije prejaka reč, ako kažem dominatorski!

Valis je večeras slavio u Gradu sporta, svetskih i olimpiskoh  šampiona Zrenjaninu. Peta pobeda u nizu  stigla je gradu sa čuvenim Medisonom, i od skora Kristalnom dvoranom, ali pokriveni bazenom od 1981.godine, bagatijrm od prošlog oktobra za zatvoreni bazen AquaFit Minaqua sa blagorodnom mineralnom vodom

Vaterpolo klub Proleter u lovu na budžet od  30 do 40 miliona dinara,  na svom plivalištu SC "Jug", u za Zrenjanince berićetnoj sezoni, je  večeras želeo pobedu  ne birajući sredstva kako stići do cilja. Razlog budžet basnoslovan  za valjevske sportske prilike

Večeras  nisu uspeli.

 Zrenjaninci su “potopljeni”  u svom bazenu vode smaragdne boje.

Valis je pobedio sa   15:14.

U okršaju  starih rivala  smaragdna voda “Juga” je proključala. U prvom poluvremenu bilo je svega i svačega, a a po malo i vaterpola.

Valis je odoleo naletima “telnih”  I uspošno  prebrodio sva iskušenja. Rezulatatski egal na poluvremenu 8:8, je bio I posledica “oružane pljačke u pokušaju”.

Usledio je “cunami” sa Kolubare, a organzovaniji, spreminji I fizički moćan tim Valisa je  ostvario  kapitalnu prednost od 13:10 pred poslednjih osam minuta meča. Mudrom, sjajno organizovanom i hrabrom igrom Valis je odoleo naletima domaćina, i na kraju po  drugi put u sezoni slavio sa golom razlike, ovoga puta u smaragdnom zrenjaninskom bazenu

Valis će  konačno na kraju  plej-auta zaigrati pod “baločetom”, sa novom podlozi malo bolje od kalrme u Tešnjaru, što je “mudre” glave poskidaše u prošlom veku.

Pobeda protiv Naisa u za kraj,  konačno na premijernoj utakmici u “balončetu”,  je  relnost.

Pred ključne borbe za Evropu, biće to sama nova mala potvrda  dominacije bez izgubljenog boda, u “Donjem domu ”Super lige Srbije!

Sedmi je klub u državi je vaterpolo čudo Srbije.

Juniorski šampion  Evrope  Aleksandar Kovačević je već stigao do prozivke za nacionalni tim. Polovinu ekipe čine momci na putu da  tek napune 18 godina. Mlađe selekcije su primer kvalietnog i odgovornog stručnog, konačno, izuzetno uspešnog  rada.

A najbolji  od svih u valjevskom svetu sporta, u Gradu i dalje bez zatvoreng bazena, večaras je ponovo postavio  zadatak aktuelnom vrhu vlasti iz Beograda!

Ako mogu svi gradovi ekipa iz elitne divizije da imaju zatvorena plivališta, odnosno bazen pod krovom, mora i Grad Valjevo, i to do početka naredne. po svoj prilici Valisove sezone u Evropi!

Realnost je surova, jer po svim kriterijumima ispred svih u svom Gradu Valjevu, Valis je i ove 2022. godine bezobrazno  finansijski  izmanipulisan,  neispoštovan i pokraden!

Za neviđenu promociju sporta, valjevske mladosti i Grada Valjeva, za uspehe kakve Valjevo nije imalo u novom milenijumu od realnih 20 miliona Valis nije pripala ni polovina!

Umesto odgovornosti  za decenijsku poharu, “sića”  od 7,5  miliona poklonjena  je devastiranom i opljačkanom,  fudbalskom mutantu, sa dometom tamnavskih, lajkovačkih, i  sela u okolini Šapca i Loznice, gde se umesto srušenog  fudbalskog stadiona gradi  novi!?

Svima je preko glave  bahatosti, zaslepljene  opijene  bezgranično drske klike na vrhu   gradske vlasti

Moćni da samo obećaju su odavno  provaljeni.

Prilika da progledaju i shvate, da će u svom gradu valja sutra  sresti  sugrađane i pogledati im u oči.

A što pre to bolje, jer  zlo ne može večno da traje, i netragom će nestati.

Dobro je svakodnevno u ponudi.

Dovoljno je za početak samo shvatiti, i dok još ima vremena valja podići  glas. Valjevu ne trebaju nemački investitori od 120 miliona evra, sa tehnologijom što nosi livnica.

Dovoljan je nezagiđavač ionako zatrovanog vazduha kinesko Gorenje, dok se Vali sprema da nestane poput “lastinog repa”.

Deo kineskog profita bilo bi dobro  uložiti u proizvodnju  zdrave hrane, a dobit će  biti neprocenjiva.

Zdrava deca, i sve  potrebno za njihov zdrav život i razvoj  su jedini garant za bolju budućnost.

Plivanje odnosno vaterpolo, atletika i gimnastika su bazični sportovi.

Uslovi za pomenute sportove su ravni nuli!

I zato danas, sutra pre 3.aprila, ma ko pobedio na izborima Grad Valjevo se mora prubudi, i da jasno stavi do znanja vrhu vlasti da sa mladošču Valjeva nema više “lako ćemo”.

Grad Zrenjanin “samo” bez vode za piće, sutra sa proizvođačem  automobilskih guma, a danas sa robovima  iz Vijetnama je izgubio mnoge bitke, ali se ne predaje, I bori se za zdravlje svoje dece!

Primer Grada sporta Zrenjinina je dovoljan da aktuelna vlast u u Beogradu, preko svojih podređenih pogura MALO I isportske investivcije, pored neminovnog ulaganja u proljoprivredu i prehrambenu industriju , početak poljoprivredni   kombinat.

Grad Valjevo ima samo10.000 školaraca.

Nastavak Valisove nestvarna bajka,  prošle jeseni i ove zime u gradskom zatvorenom plivalištu u Lajkovcu, je neminovan.

Dakle, izbora nema!

Do  jeseni  se mora izgraditi  zatvoreni bazen, na jednoj od brojnih lokacija, od one u Petnici, do neke od gradskih, a ima ih dovoljno, od Senjaka, preko Petog puka do “Kadinjače”, kao i tartan staze  za atletičare, i pristojna  sala za gimnastiku

Zdravlje mladosti  Valjeva nema cenu!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas