Logo
Print this page

TATJANA MANOJLOVIĆ I IVAN MANIĆ NAJBOLJE POZICIONIRANI VALJEVCI KANDIDATI ZA POSLANIKE Featured

SKUPSTINA SRBIJERepublička izborna komisija (RIK) do sada je proglasila šest izbornih lista za parlamentarne izbore 3. aprila.

Do sada su potvrđene izborne liste, sa 250 kandidata za poslanike republičkog parlamenta, koalicije Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, koalicije Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije Ivica Dačić – premijer Srbije, Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor, Dr Vojislav Šešelj – Srpska radiklana stranka, Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu u Srbiji i Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju.  

Na izbornoj listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije su tri kandidata iz Valjeva i dvoje iz opština Kolubarskog okruga. Najbolje rangirana kandidatknjinja je Beograđanka,a  Valjevka novinar RTS-a Tatjana Manojlović,  Iz "baze" Valjevac  Branko Ivković (SSP), advokat je na 57.mestu. Na  izbornoj listi Ujedinjeni za pobedu Srbije su i dva kandidata iz Lajkovca. 

Koalicija MORAMO, nosilac Liste je Nebojša Zelenović, predsedavajući Otvorene građanske platforme "Akcija". predala je Republičkoj izbornoj komisiji svoju listu podržanu sa više od 12 hiljada potpisa građana, a prvi na listi je  Aleksandar Jovanović-Ćuta, predstavnik "Ekološkog ustanka", a druga prof. dr Biljana Đorđević iz pokreta "Ne davimo Beograd".

 Lokalni front Valjevo je ponosan na svoje pristalice u Kolubarskom okrugu, psoeno u Valjevu, Osečini i Lajkovcu gde je za  listi koalicije MORAMO prikupljno  blizu 900 potpisa podrške.

 Profesor engleskog jezika Ivan Manić nalazi na 23. mestu. Na listi MORAMO,  Ivan Manić nije jedini Valjevac.Na listi su  još tri kandidata Lokalnog fronta Valjevo: Ljubomir Radović, profesor geografije, kao 51, Draginja Ristić, profesorka engleskog jezika je 85, i  Jasminka Nedeljković, diplomirani ekonomista u penziji, zauzima 121. mesto. Pored kandidata Lokalnog fronta Kolubarski okrug ima još četiri kandidata na listi MORAMO.

 Na ostalim potvrđenim  izbornim listama Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve i Ivica Dačić – premijer Srbije je šest kandidata iz Valjeva. Četvorica su  socijalisti i dvoje na listi naprednjaka, kao i šest kandidata, po tri na obe liste, iz Kolubarskog okruga.

 Na izbornim listama Dr Vojislav Šešelj – Srpska radiklana stranka, Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije i Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju je devet kandidata iz Valjeva, dok je iz ostalih opština Kolubarskog okruga osam kandidata za poslanike u Skupštini Srbije.

 Najviše, 4  kandidata iz Valjeva, je na listi Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju. Iz Kolubarskog okruga je pet kandidata na izbornoj listi Nada za Srbiju.

Na izbornoj listi Dr Vojislav Šešelj – Srpska radiklana stranka su tri kandidata, dvoje iz Valjeva i jedan iz Mionice. Najbolje rangiran kandidat iz Kolubarskog okruga na 30. mestu je Željka Milićević, novinar iz Valjeva, na 78. mestu.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.