Logo
Print this page

UKIDANJE NEGATIVNE STIMULACIJE “ SPREČILO” ŠTRAJK UPOZORENJA KRUŠIKU Featured

krusik sind1

Četiri reprezentativna sinidikata HK Krušik odustala su od jednočasovnog štrajka upozorenja, najavljenog za danas od 12 do 13 sati. Predatvnici sindikata  tvrde da su  “postigli dogovor sa poslovodstvom i bez prisusutva službeno odsutne genelaralne direktorke, o ukidanju negativna stimulacije.

Povećanje cene rada, i regulisanje otežanih uslova rada,  će se tek rešavati, rečeno je danas na pres  konferenciji odtžanoj ispred Južnog ulaza u Krušik.

Predsednik Štrajkačkog odbora Goran Trifunović, iz sindikata Sloga, je potvrdio da  već u februarskoj zaradi neće biti “negativne stimulacije”.

Povećanje cene radnog sata je odloženo  za poslednji kvartal 2022. godine. Predstavnici sindikata i rukovodstva fabrike nastavljaju  pregovore oko  povećanja cene rada, a uslov će biti  ostvareni rezultati u poslovanju  kompanije.

 Do 15.marta je dogovoreno da sindikati pripreme predlog  reševanja otežanih uslova rada u tri najznačajnije celine – "fosfor", "livnica" i "prese" u vojnom delu fabrike, nakon čega sledi  nastavak  rešavanja problema otežanih uslova i za ostale delove fabrike.

Goran Trifunović je obavestio novinare da je najavljeni  štrajk izostao posle sinoćenog poziva  poslovodstva Krušika upućenog sindikalcima  Sloge, ASNS, Nezavisnosti i Sindikalne organizacije Krušik.

Na održanom sastanku u prisustvu državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Branka Živanovića i predsednika Nadzornog odbora HK Krušik pukovnika Veljka Petrovića, bez službeno odsutne v.d. direktorke fabrike Jovanke Andrić dve strane su se dogovorile da zajednički rešavaju  nagomilane problema, zbog kojih najviše trpe radnici u proizvodnji.

Dok sindikaci veruju da će dogovoreno biti i ispoštovano, na osnovu obećanja i dogovora sa državnim sekretarom u Miistarstvu odbrane Brankom Živanović, radnici  Krušika misle drugačije.

Radnici postavljuju pitanje ko je opšte ovlastio sindikalce da se bez prisustva v.d. direkora, bave ugroženima u  upaljačnici,  farbari,  kontroli, u preseraju… Plaše se  i sumnjaju da  su u pitanju samo predizborna obećanja, i da dogovor  posle izbora 3. aprila, neće biti  ispoštovan.

 Koliko su sindakati ozbiljan i uticajan faktor u pregovorima sa mendžmentom fabrike saznaćemo uskoro.

.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.