Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VASA BOG EVROLIGE OD JESENI SA BODIROGOM NA ČELU, A I SRBIJA DOBIJA... Featured

 

vasa sut ff

Finale fajal for a Evrolige sutra u beogradskoj Areni igra istanbulski Efes,  zaslugom isključivo Kraljevčanina, "škarta" državnog projekta, Vase Miciće, već sada je jasno MVP-ja i sunotenjeg finala u Beogradu. Momak iz Kraljeva vodić EFES  i sebe ka duploj krinu. Rival po meri,  10-ostruki osvajač Evrolige kraljevski  Real. Kraljevići su  sinoć srušili  prefavorizovanu Barselonu, izgorele u paklu straha da posle 12 godina mogu ponovo na krov Evrope.

Za srpsku košarku vest dana je da Dejana Bodirogu mnogi već vide na mesto Đordi Bertomeaua.

Miriše da će u Evrologu u paketu Partizan i Zvezda, samo da  izbore finale plej ofa ABA lige, mada za državnu miljenicu čak ni to nije uslov.

Katalonci i braća iz Atine imaju za čim da žale. Olimipajkos je sekund delio od produžetka, a Barsa je posle  samo jednog poraza od Reala,  izgubila meč sezone u Beogradu.

Pirej se preselio sinoć u Arenu.

Uzalud i podrška srpske braće,  ludnica tokom celog dana u srpskoj prestonici, korteo u crveni belom. Nije pomogao čak ni vojni pinzgauer sa velikim  Z simbolom ruske vojne operacije u Ukrajinina na ulicama Beograda.

Proglašen za škart u  evropskom projektu, kraljevački  “janičar” izrasta  u  mvp-ja Fajnal fora u Beogradu. Srpski knez, a valjda konačno i istanbulski   vezir Vasa je “sahranio”  Olimpijakos trojkom  sa Brankovog mosta!

vasa efes

Vratio je Micić Efesu oteto prvo mesto zbog korone, pre dve godine, ali Turci su do Beograda stigli uglavnom zahvaljući politikantskoj odluci i eliminaciji ruskih timova iz Evrolige. A baš ta politika je dovela Fajnal-for, drugi put u Beograd u poslednje 4 godine, ali ne i željeni tim iz Srbije.   

Ne mali broj zanimljivosti  krasi beogradski    Fajnal-for.

Beograd će kažu eksperti zaraditi 20-30 miliona od Fajnal – fora. Nije mala cifra 20.000, odtoga polovina iz Pireja, navijača-turista što je stiglo  je u srpsku prestonicu. Pirejci će voditi glavnu reč u finalu, i navjuaće za dobar provod u srpskoj prestonici, jer utakmica za treće mesto jejoš jedan u nizu promašaja Evrolige.

Vratimo se za tren  priči zaradi Beograda od Fajnal fora. Pomisao da  bogata Turci u   Carigradu ugoste svaki dan dva Beograda, 4-5  miliona  turista, nešto govori pazaru carigarskih hotelijera i trgovaca, apre svega ponuđača znamenitosti metropole smeštene na dva kontinenta.

A na beogradskom Fajnal-foru pored velikana košarke iz Evrope i Amerike  posebno mesto  ima Dejan Bodiroga. bodiroga 1

Kao igrač je bio tri puta šampion Evrolige, a kao ličnost je persona grata.

Povratak  Bodiroge u Evroligu je najavljen  na narednom sastanka vlasnika,   25. maja.
Košarkaška Evropa je prepoznala Bodirogu kao  pravu ličnost za jednu od čelnih pozicija Evrolige, ne samo zbog blistave i pobedničke igračke karijera, nego i zbog velikog poštovanja koje uživa u Španiji, Grčkoj, Italiji, Rusiji,Turskoj …

Bodirigu na čelu Evrolige vide iz zbog  sposobnosti da kao čelnik velike organizacije prepozna prave putokaze,  što je i potvrdio dok je kao  potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, ukazujući na smer  razvoja  reprezentativne košarke  na putu povratka u evropski i svetski vrh.

Bodiroga je  ličnost od integriteta, staložen i mudar da danas razjedinjene  ponovo zbliži i ujedini. Dejan je poliglota, govori  engleski,  španski, italijanski,  grčki, ruski…  razume  mentalitet ljudi  iz zemalja  klubova u Evroligi. Ključni je faktor da Srbija ne bude više klupski potcenjivana. Dostojan  naslednik Bore Stankovića, zare ne!

Partizanu i Zvezdi će, ,sada je već jasno, posle Fajnal fora u Beogradu  biti  dovoljno finale plej-ofa ABA lige za direktno učešće u Evroligi,  kao šampion i finalist sa specijanom vajd kartom.

Da li treba isticati  i zasluge “samo” devet puta“ šampiona Evrolige Čačanina Željka Obradovića, počastovanog da da uruči trofej najboljem igraču regularnog dela sezone Nikoli Mirotiću.

Na drugoj strani  košarkaški moćnik,  gospodin iz predgrađa što je prekrsti ime svog kluba, moćiće i dalje sanja fajnal-for Evrolige.

A valja reći da su iImenu  Istanbul  kumovali Grci. Istanbul vuče ime od  grčkog izraza "εις την Πόλη", što se cita "is tin Poli", a znači “ovuda za grad".

Sinoć baš preko Grka Turcima  prolaz za finale otvorio Srbin Vasa!

Heroju Efesa čačanskom knezu, posle dva promašena slobodna bacanja, veliki  strateg Ergin Ataman nije prigovorio. NIje mu rekao da šutira u poslednjoj  sekundi.

Vasa je ubacio  koš odluke, za  pobedu od  77:74  i novo  finale za ekipu  poraženu  od Zvezde u Beogradu,  čašćenje sa  30.000 evra. Turci u TOP-8 elminisali  Armanija, prepuštajući Makabiju da igra sa Realom. Ali dolazi i  dan borbe sa Madriđanima za trofej i  milion eura, presmešnu nagradu namenjenu šampionu Evrope!

Poraz od Zvezde Efes je već višestruko naplatio, Vasa Micić hita ka dvostrukom MVP-ju Fajnal-fora, posle Kelna, sada i u Beogradu. Treneru Efesa Erginu Atamanu, posle trijumfa nad Olimpijakosom posebno prija čestitka najboljeg trenera protekle sezone u Evroligi Jorgosa Barcokasa, za kojim je teška noć zbog odluke da Olimpijakos u poslednjih 20 sekundi meča brani svoj koš umesto da se ide na faul

Nokautu kolosa iz Pireja trojkom u poslednoj sekundi meča  prehodila su 12 poena, 9 asistencija I 6 skokova Vasilija  Micića.  Ostaje zapisano da  je Šejn   Larkin bio najefkasniji sa 21 poenom, Brajant je ubacio 17. A role Krisa Singltona I Nemca Tibora Plajs su takođe doprinele uspehu Efesa. U  timu iz Pireja na sekund do prudužetka I šanse da u dodatnih 5 minuta izbore finale  “kolo su vodili” Martin (15), Mekisik, Papanikolau i Slukas po 14 i Fol  sa 12 koševa.

Real je rival  Efesa u finalu Fajnal fora Evrolige posle trijumfa nad  Barselonom sa 86:83 (19:19, 15:26, 26:11, 26:27).

Španski derbi odlučila je  dramatična penal  završnica, posle preokreta Reala, i nestvaran pad Barse u drugom poluvremenu.  Madriđane su predvodili  Jabusele i Kozer sa po 18 poena. Kod  Barse  je briljirao MVP sezone 2021/2022 naš Nikola Mirotić sa 26koševa,  a Laprovitola je ubacio 17poena.

Finale Real-Efes je u subotu u 19.00 sati

U  16 sati za 3.mesto  će igrati Barselona i Olimpijakos.

U predigri će u finalu "Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament Finals“ ( ANGT)  igrati mlada ekipa Mege.

Posle posle velikog preokreta  srušen je Real Madrid sa 81:74. Pobedu je doneo fantastični  Basala Bagajoko. Skor 19 poena,  12 skokova i 3 asistencije sve govori. Đurišić postigao 19 poena i 7 asistencija, a Andrija Jelavić je takođe bio sjajan sa 17 poena, 7 skokova i 4 asistencije. Kod Reala Klavzar 17 poena, Ndiaje 16 poena su bili najefikasniji.

U finalu juniorske Evrolige rival Megi je  mladi tim u izboru Vaislisa Spanulisa Next Generation  bolji u meču odluke za finale od francuskog Asvela  83:82.

 Ergin Ataman je uveren da će njegov tim  ponovo podići trofej u subotu uveče, sada  u Areni.

U Evroligi je dva puta zaredom trofej osvajao  Olimpijakos 2012. i 2013. godine, pre toga Makabi 2004. i 2005, dok su titulu šampiona uspevali da odbrane takođe Jugoplastika, milanska Olimpija 80-ih, Cibona, Kantu, Vareze i Real dva puta kao i ASK iz Rige na početku  takmičenja.

Berlin je prepustio domaćinstvo Beogradu  zbog rigoroznih pravila uzrokovanih pandemijom COVID-19, danas ne više globalnim problemom.

Konačno za kraj, u Srbiju i dalje stižu mejlovi, i laži o podmetnim bombama.

Uoči polufinala antideverziona jednica MUP-a Srbije  pregledala je Arenu,  sada 24 sata  pod budnim okom obezbeđenja.

U više od 200 pretnji dostavljenim mejlovima na meti  nema još ni jednog objekta FK Parizan, za razliku od komšinice, što podgreva sumnju da neko izgleda navija za crno bele.

Tako su mislili i Valjevci  1999.dok NATO agresor nije počeo da seje bombe po  gradu i okolini. Bilo ne ponovilo se, a  oprez je majka mudrosti!

Petak je i čekamo novu cenu benzina, u podne, a jutros hleb, jestivo ulje, brašno, i naravno šečer nisu ponovo poskupeli.

Cenovnik kod kafedžija tek ide na proveru!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas