Logo
Print this page

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽAR, METALAC IDE VRŠAC PO ŠAMPOINSKI PRSTEN! Featured

kkm2 bre

Svaki sport ima svoje junake i tragičare. Košarka hara Srbijom. Sinoć Partizan razbi šampiona Evrope EFES u sred Carigrada, danas ABA liga odrapi Lesora, zbog udaranja Petruševa na kraju razbijačkog derbija. U Zagrebu štrajk igrača, i najava gašenja Cibone.

Burno je i u Valjevu. Varnice opasne da se pretvore u požar su utihnule. Svi igrači su u ponovo na treningu. Naš šampion Metalac, u godini jubileja  nastavlja šampionsku trka u KLS,  ide u Vršac po ključnu pobedu.

Što je ekipa ponovo kompletna najzaslužniji je Vladan Janković- Buki.

Čovek od dela, biznismen, fanatik uspešan u svemu što radi,  član UO KK Metalac Vladan Janković-Buki, uvek je spreman da se bori. Sprečio je požar sa nesagledivim posledicama po valjevsku košarku.

Kao i pre nekoliko godina kada je "vatrena stihija" izazvana  neodgovornim, bahatim, i bezočnim bezobrazlukom, za malo progutala našeg šampiona KK Metalac,  reagovao je kao i ovoga puta,  a ako drugu Buki Janković. Tada je sa  Vladimirom Đokićem,  sprečio gašenje sportske institucije Grada Valjeva.

Ove nedelje  Vladan Janković-Buki je,  kada su sevnule varnice  nezadovoljstva neodgovornih pojedinaca, spremnih da stave lični interes ispred interesa kluba, plate su kasnile,  samoinicijativno uzeo stvar u svoje ruke. Sprečio je ponovo, na svoj način, da od KK Metalac ostanu samo prah i pepeo.  U tom nezahvalnom poslu  pojavilo  se još nekoliko dobrovoljaca sa karakterom da osete trenutak i pomognu, da se problem prevaziđe.

Izbegnuto je sve što nije dobro, i što bi imalo nesagledive posledice po KK Metalac, ikonu valjevskog sporta.

Prvi korak posle sklapanja tima, svih uspona i padova tokom sezone,, da Metalac uspešno do kraja  nastavi šampionsku trku,  je napravljen.

Požar je sprečen mir i poverenje su ponovo uspostavljeni.

Ekipa je ponovo u kompletnom sastavu i trenira. Momentum je na igračima, od kojih sve zavisi na terenu.

U nedelju u Vršcu sledi ključno i najteže   iskušenje, u  narednih 5 kola.

Sticajem okolnosti posle  50 godina, i skoro dve decenije "mraka" eto šanse da se ponovi istorija.

Šta je bilo, bilo je,  od povreda, promašenih igrača,  sulude prodaje Čarlsa Meninga  FMP-u, do najturbulentnije nedelje u sezoni.

Branisava Ratkovicu, manje boli glava, ponovo  ima kompletan tim na okupu.

Pored Bukija bori se više od svih Valjevaca za Metalac.

U nedelju u Vršcu, biti ili ne biti.

Na terenu momci  imaju zadatak da pruže  maksimum100%. Samo jedan igrač, a zna se  ko je to mora više, 200%.

Zna najbolje  Uroš Luković važnost  velike utakmice, svoju ulogu i   zahtevnost da bude najveći  od prvog  do 40. minuta, u meču sezone.

Vladimir Đokić je najbolji trener u Srbiji posle Željka Obradovića. Posle Luke Stančića i Zoće Kovačevića je najveći trener ponikao na valjevskim prostorima. Ali kouč evropskog formata je napustio Metalac, zna se kako i zašto.

Sasvim dovoljno da svima bude jasno, da Metalac u Vršcu čeka pakao.

Vrščani su lišeni svih takmičarskih briga,  osigurali su opstanak, ne mogu do Super lige, baš zato će igrati rasterećeno, za svoju dušu.

U Novom Sadu pre pola veka bilo mnogo teže, jer u direktnom okršaju se odlučivalo ko će biti šampion.

Pala je Vojvodina, pobediće Metalac i u Vršcu.

Zašto je moralo sve ovo desi baš ovako.

Mnogo je pitanja, ali sada nije ni mesto ni vreme za razmatranje, biće prilike.

Valjevo nema rejting Uba da mu u goste dođe ministar sporta i donese darove,  jer  ga vode ljudi koji samo tvrde da vole svoj Grad. Dela ih demantuju.

I zato Metalac mora na svoj način da se bori. Rezultatima na terenu mora da zaradi drugu polovinu sredstava potrebnih za takmičarske uspehe, a to znači duplo više sredstav aiz budžeta, i još vađnije da stvori pul sponozora. Pored prvog tima rad sa mladima je prioritet. Nema „rezervne sale", pored hale sportova 15,septembar. A buđenje najmlađeg takmičarskog pogona, počinje jednostavno, samo organizovanjem  šampionata OSNOVNIH ŠKOLA!

Metalac će 24.marta proslaviti 75. rođendan.

Pre pola veka takođe u martu 1973. godine sa besmrtnima Lukom Stančićem, Ćanom Đorđevićem, braćom Zoćom i Brankom Kovačevićem, Vojom Kecojevićem, Ćanom Đorđevićem, Rajkom Borisavljevićem, Mićom Jerinićem Genijem Ivkovićem, Goranom Radosavljevićem, Kolom Stanojevićem, Dragom Medanom, Darkom Marjanovićem- Kukicom, Dušanom Ručičićem-Kepcom, Pecom Milutinovićem ispisana  je najsvetlija stranica istorije valjevske košarke i sporta uopšte. Naš šampion Metalac je postao član najjače košarkaške lige u Evropi, Prve lige SFRJ.

Sadašnji sastav ima jedinstvenu priliku da  uđe u istoriju, kao šampion KLS, a već je osigurao nastup u Superligi.

I bez vajld  karte je na tri koraka od  ABA-2 lige.

Pre devet godina izboksovana je vajld karta za ABA ligu.  Vladimir Đokić iznedaio si njaveće optimiste,   odveo je  Metalac do 6.mesta i Evro Kupa.

 Iako su „dobronamerni“ juče već videli „prase u Teheranu“ umesto prasećeg pečenja moraće da pojedu sopstvene bele bubrege, od muke.

Posle pola veka ponovo se sprema  šampionski  bal u košarci, i to ponoviću na kraju još jednom, zahvaljujući čoveku posebnog kova Vladanu Jankoviću- Bukiju.

Bravo majstore!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.