Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: oktobar 2017

REGIONALCI PALI, VASIĆ SRUŠIO BIVŠI KLUB U PANČEVU!

  • Published in Razno

1vasic sPoslednjeg oktobarskog vikenda pored junaka iz OK VA 014 Gorenje, boljih u prvoligaškom derbiju od Partizana u Beogradu (3:2), bili su uspešni i košarkaši Metalca, dok su regionalci izgubili.

U Regionalnoj ligi u boksu Metalac Lazarevac poražen u Loznici od istoimenog sastava 4:12. Bez Nikole Bukilice i Miljana Stevovića, i uz otetu pobedu Lazi Stanojeviću valjevski tim je i dobro prošao. Do kraja lige predstoji meč u Kumanovu.

Član Druge A Regionalne vaterpolo lige VK Valjevo Gorenje je izgubio  u 3.kolu. Šabac pobedio  u SRC Petnica sa 9:7 (3:2, 2:2, 2:1, 2:1).

Neugodnoj tradiciji za sada nema kraja. U  svim dosadašnjim okršajima Šapčani su pobeđivali, uz samo jedan remi. Tradicija postoji da bi bila srušena,  pa će doći i ta toliko željena pobeda, jer izabranici Jove Serfimovića napreduju iz meča u meč.

Posle 7:4 početkom treće četvrtine naslućivao se konačni ishod meča bez obzira što je tim iz Valjeva u prva dva meča slavio zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu.

Golove za VK Valjevo Gorenje  postigli su: Marković 3, Rackov 2, Panajotović i Radulović po 1, a za Šabac: Petrovski 3, Budurin, Velkić, Car, Šušijašvili, Šogo i Tenžera po 1 gol.

U 3.kolu Vojvodina je pobedila Cataro 12:6, Crvena zvezda NAIS 9:6 u Nišu,a Medvešćak u Zagrebu Zadra 11:7. Lider je Crvena zvezda, a drugo mesto dele Vojvodina, Šabac i  Valjevo Gorenje  sa 6 bodova. U .4.kolu VK Valjevo Gorenje 4.novembra je slobodan.

SAŠA VASIĆ ZA RADOST METALCA U PANČEVU

Aleksandar Vasić je po ko zna koji put demonstrirao vrhunsko umeće vođe na terenu i znalački je doveo Metalac do pobede u Pančevu u 3. kolu KLS  94:85 (24:19, 17;16, 26:27, 27:23).Zanimljvo je da je Vasić pre dolaska u Metalac pored odličnih nastupa u Danskoj i Makedoniji odigrao  sjajnu sezonu i za Tamiš.

Izabranici Mihaila Počeka su od starta stavili do znanja mladom i ratničkom timu Tamiša šta im je cilj. Pored košarkaškog umeća odlučilo je i sjajno šutersko trojkaško veče (22:13) Krstovića(3-3), Vasića (6-4) i Đukanovića(7-3). Tamiš je u 28.minutu uspeo da posle dva izjednačenja konačno povede 62:58.Četiri vezana poena Đukanovića i trojke Vasića i Stamenića su nagovestili ishod u “Strelištu”,  potvrđen vatrometom od novih šest trojki u poslednjem kvartalu košarkaša Metalca.

Vasić, Krstović i Đukanović su razbili Pančevce ko “Panta pitu” !

Statistika naravno da nema veze sa realnim stanjem na terenu, pa je ne treba ni pominjati, dok se nadležni ne dozovu pameti, i ne  kazne odgovorne za ludovanje statističara spremnih da za sitnu čast ispunjavaju želje bolesnih poklonika neistina i javnih prevara.

Đukanović je u 4/4 pri doskoku stao  na stopalo Stameniću i povredio članak.

U 4.kolu u Valjevo stiže Beovuk. Biće “veselo” sa sudijama, i ratobornim gazdom vukova izopštenim na papiru godinama iz košarke. Metalac je u prošloj sezoni izgubio oba meča.

Kako se i očekivalo dolazak   Igora Đukovića u Metalac bila je samo nova u nizu praznih najava bez kraja.

Sjajni Valjevac karijeru nastavlja u Franuskoj, a ostaje i dalje otvorena opcija na poziciji "četvorke".

Mogućnost otvorenog ugovora sa Majstorovićem, kome nije po volji čačanska opcija, je i dalje aktuelna .

            90 PLIVAČA VALISA NA MITINGU U PETNICI

U SRC Petnica na trećem plivačkom mitingu "Vojvoda Živojin Mišić", u organizaciji plivački klub "Valis" i podršku ustanove za sport i fizičku kulturu "Valis" 179 plivača iz osam klubova  se borilo za odličja.

Takmičenje je bilo u znaku  rekordnog broja takmičara iz Valjeva, čak 90. PK Valis sa 303 boda, je i najbolji  klub.

Drugo mesto je osvojio PK TEK sa 237 poena, a 3. PK Sloboda iz Užica sa 157 poena.

Plivači Valisa su osvojili 44 medalje( 17 zlatnih, 15 srebrnih i 12 bronzanih).

Najuspešniji takmičari Valisa su bili: Vuk Tešanović , Simon Stefanović, Ognjen Dašković i Maša Cvetković sa po dve osvojene zlatne medalje u svojim disciplinama.

"Primarni cilj organizacije ovog takmičenja je provera forme u trenažnom procesu, i učešće što većeg broja najmlađih članova kluba. Učešćem sa 90 takmičara postavili smo rekord u jednom nastupu u dvadesetogodišnjoj istoriji kluba. Zadovoljni smo i postignutim rezultatima starijih takmičara, i sa optimizmom očekujemo njihove nastupe na regionalnim i državnim prvenstvima koja nas očekuju od januara meseca ", poručio je za naš portal predsednik kluba Branislav Kovačević.

Read more...

ČIVIJAŠU SA PASOŠEM KANADE POBEDA NA ĐUKIĆEVOM MEMORIJALU

  • Published in Razno

 start

Da za kraljicu sportova godine nisu najvažnije potvrda je i truijumf Predraga Mladenovića, građanina Toronta, pristiglog iz Kanade da trči i pobedi na 17. Memorijalu Svetomira Đukića.

Ovog 28.oktobra su izostali najbolji srpski atletičari. Razlog neverovatan, za sutra  je zakazano  prvenstvo države u krosu u Boru, što je sraman gest čelnika ASS!

U trci dana na 17. "Memorijalu generala Đukića", na stazi Valjevo - Jovanja - Valjevo je učestovalo više od 20  takmičara,  a sve je nadvisio Šapčanin sa pasošem Kanade Predrag Mladenović (46).

Stari as iz Toronta nekada član Partizana istrčao je rutu od Platana do Jovanje i nazad  za 35,40 minuta, a do cilja je stigao u društvu mnogo mlađeg zemljaka Ivana Planka, gospodski nastrojenog da pusti starijeg da pobedi. Treći je bio Goran Gajić iz Rakovice.leteci sapcani

triojka naj seniora

Najbrža i najlepša seniorka je Violeta Marković iz Crvene zvezde. Drugo i treće mesto su osvojile Ana Rističević i Nikolina Gajić, iz Juniora (Krupanj).dr dule i violeta

Andrijana Grujičić, takođe iz Krupnja je najbrža juniorka, medalje su pripale Šapčankama Jovani Damnjanović i Sari Sekulić.

 Veljko Savić iz Surčina je pobednik kod juniora, drugi je Nenad Despotović (Crvena zvezda), a treći Marko Mišić iz Šapca.

 U vojničkoj uniformi trčalo je pet  momaka,  a pobedničku trojku čine Slobodan Jevtić, Vladan Božić i Filip Ninović, svi iz iz VP 9845 Valjevo. Policija vrhunski obavila svoj zadatak, kao pripadnici VS zaduženi za čaj, i Crvenog krsta za sednviče.

Memorijalu je prisustvovao i i sin generala Svete Đukića, dr Dušan i najboljijma je uručio medalje i pehare.

I bez najboljih u Srbiji, za nedelju zakazano prvenstvo  Srbije u krosu u Boru, po prohladnom vremenu nastupilo je preko 200 takmičara.

 Najbrojnji su bili školarci,a medalje su blistale na grudima malih valjevskih atletičara.

Emilija Obradović(na slic) i Jana Jovanović su pobedile.

emilija obr

 emilija obradovic

Dvostruki osvajač gran prija na Krosu RTS-a Tamara Panić(treći razred) u trci sa godinu dana starijim devojčicama, osvojila je srebro, odnosno jubilarnu 40-u medalju.

dr dule i tasa

МЕМОРИЈАЛ ГЕНЕРАЛА ЂУКИЋА

28.10.2017.

                                                                                                                                        

РБ

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ

РАЗРЕД

ДИСЦИПЛИНА

МЕДАЉА

1

СОФИЈА ЈЕЗДИЋ

ПРЕДШКОЛАЦ

ПРЕДШКОЛЦИ

СРЕБРО

2

МАТИЈА РИСТИЋ

ПРВИ

ПРВИ/ДРУГИ-500м

СРЕБРО

3

МАРИЈА ВОЈИНОВИЋ

ДРУГИ

ПРВИ/ДРУГИ-500м

СРЕБРО

4

ЕМИЛИЈА ОБРАДОВИЋ

ДРУГИ

ПРВИ/ДРУГИ-500м

ЗЛАТО

5

ДИМИТРИЈЕ ГАЈИЋ

ТРЕЋИ

ТРЕЋИ/ЧЕТВРТИ-800м

БРОНЗА

6

ТАМАРА ПАНИЋ

ТРЕЋИ

ТРЕЋИ/ЧЕТВРТИ-800м

СРЕБРО

7

МИЛАН МАРКОВИЋ

ПЕТИ

ПЕТИ/ШЕСТИ-800м

СРЕБРО

8

ЈАНА ЈОВАНОВИЋ

ПЕТИ

ПЕТИ/ШЕСТИ-800м

ЗЛАТО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mem deca 17

  General Svetomir-Sveta- Đukić (1882-1960) je na ovoj stazi pre 111 godina  organizovao i istrčao prvu "pešačku" (atletsku) trku u Srbiji, a u to vreme je bio potporučnik. Bio je izuzetan i svestran  sportista, mačevalac, gimnastičar,  strelac, jahač vrhunski oficir, čovek izuzetnih organizacionih sposobnosti, pionir  olimpizma u Srbiji i Jugoslaviji,  a kasnije višedecenijski član MOK-a lični prijatelj i saradnik legendarnog Francuza Pjera de Kubertena predsednika MOK-a. Sveta Đukić je uUmro je u Duisburgu 1960. a 2002. su posmrtni ostaci preneti u rodnu Ražanu.

 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
Read more...

GORENJCI UZELI MERU PARTIZANU U SRED BEOGRADA!

 ok va go pfc 3 2

Višestruki šampion države Partizan je pao! U sred Beograda  odbojkaši VA 014 Gorenje,  istrajni i moćni  su pobedili favortita 3:2 i i potvrdili kandidaturu za plasman u elitu !

Trećoj  pobedi u sezoni prehodio je veleobrt u 4.setu.

Valjevski momci su lagano dobili prvi set 25:18, a zatim su se "ugasili"

Partizan predvođen iskusnim korektorom Anđelkom Ćukom, momkom sa bogatom internacionalnom karijerom, se probudio,  preuzeo  igru,  nametnuo svoj tempo i dobio  naredna dva seta 25:21, 25:16.

Prvi vođstvu crno belih  24:20 Gorenjci spasavaju set meč loptu, a Knežević  i Ražnatović blokom zaustavljaju crno bele, i u kontrama nižu poene, dok Stašević drži odbranu.

Ražnatović servis asom donosi 29:27, i 2:2 u setovima, odnosno nastavak  borbe za dva boda.

U taj brejku ekipi se u napadu  pridružio Ćosić. U  igru bez divljanja i egoizma Gorenjci stižu do istorijskog trijumfa,  i treće uzastopne  pobede u sezoni.

OK VA O14 GORENJE je danas potvrdio da je spreman da se sa najboljim u ligi nosi,  i nadvisi ga,  odnosno najavi  sezonu iz snova i plasman u  Super ligu Srbije.

 

Read more...

VREME SE MENJA NAREDNE NOĆI, STANJE U SPORTU NE !

sport va 2017

Da bi ostvario svoje snove valja se probuditi“ pa tako  java ostaje  do daljnjeg pusta želja svih koji žele dobro valjevskom sportu, marginalizovanom, uniženom i opljačkanom kao nikada do sada!

U noći pred nama doći će do pomeranja vremena, ali u sportu za sada sve ostaje kao i do sada, sve za dva centra troška, ostalima po nešto, školskom i omladinskom sportu šačica narodnih para, tek da se ispuni forma!

Meč trećeg kola Regionalne A-2 vaterpolo lige: Valjevo Gorenje – Šabac je po rangu bez premca, tim pre što je valjevski tim posle dva kola lider. Komšijski derbi je  u 18 sati u SRC Petnica.

Po većini parametara najuspešniji i najorganizovaniji OK VA 014 Gorenje ovog popodneva igra derbi sezone u Prvoj ligi sa Partizanom u Beogradu u 16,30.

Prvi centar troška FK BK 2014 u 13,30 dočekuje Karađorđa iz Topole,

Sada samo drugo  po finansijskoj moći  u gradu, Udruženje građana KK Metalac ide u goste (19,30) Tamišu u Pančevo.

Nadugačko i naširoko se priča o pojačanjima.

„U toku su pregovori sa „četvorkama“.

U najavi su Valjevac Igor Đuković, a šuška se i o eks partizanovcu, bivšoj „zvezda“ ABA ligaša sa Kolubare. Majstoroviću.

Po običaju,  i  po svoj prilici biće to samo nova „dobra“ priča. U opticaju je aktiviranje „šabačke veze“ i novi poslovni angžman sa gazda Mikojem, pa se privatizacija u bliskoj budućnosti, nameće kao obaveza.

Kad se pogleda koliko je danas prebogat sportski program u Valjevu neupućeni će pomisliti da smo grad sporta, na žalost istina je sasvim drugačija.

Ni događaja, ni čestitog sportskog objekta, a danas na isteku druge decenije 21.veka naiskorišćeniji će biti balon u SRC Petnica, nalik na cirkusku šatru, jer od 11 sati je plivački KUP.

Dok čekamo pravi projekat i izgradnju Valjevske Arene, novca konačno ima, valja preporučiti brojne sportske sadržaje ali, ponovo ističem, preskromne po kvalitetu i svemu što zahteva sportski spektakl.

Tek koliko da se obeleži, danas će biti održana Memorijalna trka generala Svete Đukića, na stazi od Platana do Jovanje, po običaju tačno u podne.

Nada poslednja umire.

Valjevska vlast još nije prepoznala svoj zadatak kada će, ne zna se.

Valja učiniti sitnicu za početak.

Deo ulice Ilije Birčanina od Platana do Jovanje, valja preimenovat i u imena Svetomira Đukića, Pjera De Kubertena i uvaženog kolege novinara i dugogodišnjeg direktora Radio Valjeva, Zorana Tripkovića, zahvaljujući čijem istraživačkom radu je skinut veo tajne o delu čestitog I humanog ratnika, viteza sporta, rodonačelnika olimpizma u Srbiji generala Svete Đukića.

Umesto jučerašnjeg košenja trave i kakvog takvog uređenja parka sporta valja poraditi na svojevrsnom muzeju na otvorenom, podsetniku na uspešne sportiste i najveće promotere grada Valjeva.

Očekivanja su uvek iznad realnosti, a danas ni vreme nije saveznik učesnicima, pa ćemo biti svedoci najverovatnije jednog od najskromnijih Memorijala u svakom pogledu do danas.

U  11 sati u hali sportova 15.septembar je boks, Regionalna liga Beograda.

Večernji sportski valjevski program je u znaku prvoligaške ženske odbojke: Valjevo –Futog (19 sati hala sportova 15.,septembar).

U nedelju u 17 sati je ženski rukomet: ŽRK Metalac –Mačva u 17 sati, a potom u 20 sati, na istom mestu, hala sportova 15.septembar,  i prvoligaški mali fudbal : RB – Samo pravo (Beograd).

Read more...

VALJEVSKI TIGAR MAŠAN ANĐELIĆ POKIDAO ALBANCA U BERANAMA!

  • Published in Razno

 masan sam

Blistav nastup na Međunarodnom borilačkom spektaklu pod nazivom "CHAMPION FIGHT DAI BERANE 2017" imao je Valjevac Mašan –tigar –Anđelić. U furioznoj borbi  Mašan je pobedio mma borca iz Albanije Azema Karabrahimija i osvojio titulu Internacionalnog sampiona u kategoriji do 55 kg!

Valjevac Mašan -Tigar- Andjelić(21), godinu dana je već u ringu posle sedmogodišnjeg dokazivanja i 80 borbi u karateu i rvanju, je odlučio da se okuša u sambo combat mma borbama(koriste se tehnike, rvanja, džudoa i boksa).

Rad sa trenerom Vladanom Nikolićem doneo je prvu, a sada u Beranama i drugu pobedu, za titulu Internacionalnog šampiona u kategoriji do 55 kg.

Mašan je savladao iskusnog Albanca Azema Karabrahimija neporaženog u osam profi mečeva.

Valjevac je do trijumfa stigao drugom minuti borbe( predviđenoj da traje 5 rundi po tri minuta) polugom na ruci!masan zastava

Takođe momak iz Srbije Danijel Boyka se borio za titulu šampiona Balkana kategoriji do 77 kilograma i osvojio je u borbi sa borcem iz BiH Asmirom Hećimovićom u već prvoj rundi!

U Beranama su u pet borbi nastupili borci iz Crne Gore, Srbije, BiH, Hrvatske, Albanije i Nemačke.plakat berane

Borilački spektakl je organizovao e  Sambo klub Berane uz podršku opštine Berane i Ju Centra za kulturu Berane, a uz dozvolu dozvolu AFSO i VTKA federacija.

Read more...

GORENJCI SRUŠILI KLEK, NA REDU JE PARTIZAN!

1ok va g klek

Eks Superligaš Klek-Srbija šume  se proveo kao bos po trnju kraj Ljubostinje. Valjevski Gorenjci počistili su renomiranog rivala, i kandidata za Superligu za nešto više od jednog časa, dozvolivši im da dobace do 14,17 i 16 poena i tri seta! OK VA 014 GORENJE je lider Prve lige bez izgubljenog seta.

Nikada u Valjevu u novijoj eri odbojkaškog sporta nije viđen slićan odbojkaški vatromet. Prštalo je na sve strane.

Sa dizačem Bulatovićem razigrani tim iz Valjeva delovao je nestvarno fantastično. Knežević je rušio napad Kleka neprobojnim blokom, Đokić napadao iz svih pozicija i i bušio odbranu Klečana, sa Ćosićem, Ražnatovićem i Adamovićem. Libero Stašević je odlično primao servis i branio sve što se da odbraniti.

Šteta što je odbojkaška rapsodija kratko trajala, a bilo je i prostora i za koji munut u igri za Strahinju Radića, Bojana Jevtovića, Luku Jankovića... jer treba nagraditi rad tih momaka, i život za ekipu,  ali i zadovoljiti i ukus probirljivih nivijača, sve prisutnijh na muškoj odbojci.

Partizan se mučio u Smederevu i izgubio dva seta, kao i Kosovska Mitrovica na svom terenu od Mladenovca. Čvrstim korakom gazi i beogradski Želja, za sada kao i OK VA014 Gorenje bez izgubljenog boda.

U petak 17.oktobra je derbi sa Partizanom posle koga će biti sve mnogo jasnije.

Read more...

RATKOVIĆA "BANDA POHARALA" I ADA HUJU!

  • Published in Razno

ratkovici ada huja

Na jednoj od poslednjih trka u sezoni obeleženoj uspesima, medaljama i  titulama državnih prvaka  za ponos, na biciklističkom Kupu Beograda održanom da Adi Huji četvoročlana “banda” Ivane i Nikole Ratkovića, u dresovima valjevskog BK Boba osvojila je 4 medalje, dve zlatne, srebro i bronzu, i sa Tarom Čulić( bronza) kompletirali  nisku od pet odličja !

1boba svi bajs

Gala Ratković (12) u konkurenciji poletarki do 13 godina, je stigla do zlata, a primer starije sestre sledila je Nika Ratković (9), dok je najmlađa Zoja(8) u konkurenciji do 11 godina bila srebrna. Takođe članica Bobe najmlađa Tara Čulić(7) u konkurenciji do 11 godina, se okitila bronzom. Milorad – Miško Ratković(10) vodio je ljutu bitku sa dvojicom Partizanovaca, imao pad na stazi, ali je odvažno nastavio trku i izborio bronzano odličje.

Nestor Rakić i Dušan Pavićević i Filip Milinković  ovoga puta su za malo ostali bez medalja.

ratkovici ada huja svi

Read more...

ZA MALE VALJEVSKE ATLETIČARE I PLIVAČE NOVIH 11 MEDALJA

  • Published in Razno

 

 1ak metalac kros rts

Očekivano, na poslednjem jesenjem Krosu RTS u Vrbasu, čiji je generalni pokrovitelj već 4 godine Valjevska pivara, novi uspesi valjevski malih atletičara nisu izostali, posle nastupa u Rekovca, Šapcu, Zaječaru.

  Pet medalja u Vrbasu su nova  potvrda već iskazanog talenta valjevskih dečaka i devojčica.1trkaci vrbas

Tamara Panić učenica trećeg razreda OŠ „MIlovan Glišić“ je osvojila novo zlato u trci na 500 metara. Tamarin vršnjak Dimitrije Gajić (OŠ Sestre Ilić) je osvojio ovoga puta bronzu na 600 metara. Najmlađa devojčica, osmogodišnja Emilija Obradović (drugi razred, OŠ „Sestre Ilić“) bila druga na 400 metara, kao i prvak Matija Ristić na 500 metara. Najstarija Jana Jovanović je osvojila bronzu konkurenciji devojčica 5.razreda. Maša Mazić je u konkurenciji 3.razreda na 500 metara je bila četvrta.

I ovoga puta roditelji su “sponzorisali” odlazak   svoje dece na takmičenje u Vrbas.

U isto veme na Šaba;kom krosu pobedila je Sofija Jezdić na 200 metara, dok je Marija Vojinović( 3.razred) takođe u dresu Metalca bila treća.

Naredne subote 28. oktobra sledi Memorijal đenerala Svete Đukića“ u Valjevu.

PLIVAČIMA VALISA 4 MEDALJE U KRAGUJEVCU 

Na međunarodnom plivačkom mitingu "Kragujevački oktobar 2017" u konkurenciji 316 plivača iz 20 klubova iz Srbije i Bugarske i Srbije plivači Valisa osvojili su četiri medalje.

Najmalađa Maša Radojević je disciplini 50m leđno bila druga, a na 100m slobodno, takođe sadruga saličnim rekordom 2:03,48.

Maša Cvetković je osvojila srebro na 50m delfin, i bronzu na 200m slobodno.

Danica Đurić je uz zaostatak za trećeplasiranom od samo 6 stotinki stigla do četvrtog mesta u disciplini 50m leđno, a Vuk Tešanović je takođe bio četvrti na 50, slobodno

Đurđa Raković, i  Lazar i Luka Vukosavljević su opravdali poverenje trenera, isplivali svoje najbolje rezultate i potvrdili potencijal. Sedmočlanu ekipu  predvodio je trener Branislav Kovačević.

Poslednje subote oktobra PK Valis u podršku Ustanove za sport i fizičku kulturu "Valis" organizuje treći po redu međunarodni plivački miting "Vojvoda Živojin Mišić", u 10 časova na pokrivenom olimpijskom bazenu u SRC Petnica.

Read more...

VIKEND ZAKLJUČUJE DERBI: OK VA 014 GORENJE -KLEK

qok va014 gorenje 2017

Vikend obeležen drugom pobedom vaterpolista Valjevo Gorenja 11:8 u Zadru, u A-2 Regionalnoj ligi, polovičnim uspehom Centara troška,    završiće pretendenti da u svakom pogledu budu najuspešniji, odbojkaši.

Derbi Prve lige: OK VALJEVO 014 GORENJE-KLEK zakazan je za 17 sati u maloj dvorani kral Ljubostinje.

Vaterpolisti VK Valjevo Gorenje u bratskom Zadru iz vremena SFRJ, pobedili su istoimeni domaći sastav 11:8 i posle dva kola u Regionaloj A-2 ligi su na liderskoj poziiciji!

Posle premijerne pobede košarkaša Zvezde u Evroligi u "Pioniru" fantastične atmosfere na tribinama, gladijatorstva, crveno belog put bula Lazića i vriska trenera Barse, "očaranog" suđenjem, dva dana ranije Mutinog  javnog časa  "kako izgubiti dobijeno" u Evrokupu. i konačano izbora  novog SNS predsednika KK Partiza, vratili smo se našim biserajima pod obručima na srpskom nivou.

Prvoligaš, član KLS Metalac je izgubio na  Zlatiboru, ali snaga se vraća posle turneje po Kini. Sinoć je  demolirana Slogu u Valjevu  sa 109:84 (34:16, 22:31, 24:19, 29:18).

Sloga nije ni s od nekada velikog kluba iz Kraljeva

 Gudžula i slični i dalje vode klub na dođem ti. Klub je u rukama  sposobnih  da ne ispoštuju najminimalnije obaveze takmičenja. Može im  se jer sve zbog "viših" interesa sve toleriše. Sloga  živi zahvaljujući starim vremenima, na sebi svojstven način i još traje. Slogi  se SVE, ama baš sve, SLOŽNO PRAŠTA. Umesto da budu gde im je mesto, u društvu slično "potentnih", klub iz Kraljeva je tamo gde mu odavno mesto  nije.

Najbolji igrač Sloge Popović sinoć je zaustavljen, zapisnik kaže  na 11 poena, pa je prostor iskoristio Simović i ubacio čak 25 koševa.

Bekovski tandem Vasić - Đukanović je diktirao pobednički ritam Metalca, ali nisu izostale  već viđene ocilacije na svim pozicijama u igri.

Krstović je bio najefikasniji. Po broju koševa  i ostalim bitnim detaljima pratilli su ga, pa pa čak bili i uspešniji: Đukanović, Vasić, Stamenić, Kaplanović i Josip Mikulić. Za nešto više od pukog preživljavanja "fali mesa". Pijaca radi, ali zna se ko se pita i o svemu odlučuje.

Zapisnički sto se baš zaigrao, ili još nije "svičio" FIBA novi program, pa te njihove beleške, kao  ni one  Zlatibora pre sedam dana, nisu validne. Nema druge "peške" valja utvrditi činjenice, pa tek prezentovati jedinu ISTINU javnosti o pojedinačnom učinku igrača.

U svetu fudbala videsmo Partizan u Albaniji. Sa pet minuta dobre igre se ne dobija ni krš kakav je Skenderbau. Crno beli su  sada još dva koraka dalje od evropskog proleća. Impresivno izdanje srpskog vicešamiona na krcatoj Makaraki donelo je(ne)očekivanu NULU. Šanse Zvezde sa 4 boda, trenutno dva više od osakaćenog u dalje znalački rušenog Partizana, su realno veće da  prezimi u Evropi.

Međutim muku dela navijača, vlasnika kompleta ulaznica, prinuđenih da utakmicu sa Arsenalom, posle "šetnje"  gledaju sa platoa iza tribine na delu jugoistoka, zatim divljanje Engleza kad je Arsenal dao gol, i pokušaju stampeda na kolege iz crveno belog tabora,srpski mediji preskočiše... Ništa novo u praksi ne od juče uvreženoj, i odnosa prema  av  ljubavi.

Dok traje  "veličanje poraza" i blaćenje sudije što nije navijao za Zvezdu već za Arsenal, pripremaju se  smene u FSS. Neke su  već viđene, a na redu je krunisanje Piksija i odlazak Muslina, odnosno učvršćivanje onih po volji vođe.

U sivoj klupskoj srpskoj i valjevskoj fudbalskoj stvarnosti ništa novo.

Igre bez  granica  viđene su  na utakmici  u G: MIlanovcu: Metalac - Vranje 0:2. Pazarili su svi za uloženo na poluvremenu za pogođen prelaz iz iksa u dva, a Vranje će u Superligu 2018.

Na trećeligaškoj pijaci u Aranđelovcu je bilo  iz keca u kec!

Pod Bukuljom suđenje  kriminalno. Isključen je stub odbrane valjevskog tima Gentić, drugi žuti karton zbog simuliranja(!?). .

Sat sa igračem bio je više nego dovoljan  "šumadincima" da stignu do pobede od 2:0. Peti poraz FK BK 2014 uz šest pobeda i jedan remi su potvrdili koliko puta već izrečen stav: " Neznalice, mmrššš bre iz fudbala" !

Odbojka po viđenom preuzima primat  postaje sve dominantniji sport!

Odbojkašice Želje ruše redom u Superligi. Pao je Partizan u Beogradu 3:1, a u drugom kolu sinoć u Lajkovcu i subotički Spartak takođe sa 3:1.

Ub je pobedio Jedinstvo u Užicu 3:0 i sa  tri boda sa  starta protiv  Omladinca iz Novih Banovaca već je lider Prve lige.

Porazi valjevskih odbojkaških princeza. Prvoligaš OK Valjevo posle 3:2 na premijeri protiv rivalki iz G.Milanovca sinoć poražene u Smederevu 1:3.

Prvobeligaš Srbijanka je savladala Javor na premijeri u Valjevu 3:0, ali je poražena u 2.kolu od Kralja u neizvesnom meču pred svojim navijačima 2:3. Lider je ljiški Spartak sa 5 bodova,  bolji u 2.kolu od Indjije u gostima 3:2.

Superligaš ljiški Spartak upisao i drugi poraz, Imnejak iz Subotice je bio bolji 3:0, kao i Mladi radnik pre sedam dana u Ljigu.

Danas  u 17 sati je prvoligaška  premijera. OK VALJEVO 014 GORENJE čeka KLEK. U timu će biti i iskusni as Nikola Ražnatović -crni. Trijumf u Smederevu 3:0 je dokaz da je ekipa sve bliža  željenoj tamičarskoj formi,a u a derbiju sa momcima iz Kleka, uz podršku sa tribina u dvorani kraj Ljubostnje valja to danas i potvrditi. Klinci -kadeti OK Valjevo Gorenje sinoć su u derbiju pobedili ljiški Spartak 3:2.

Read more...

TEOVA ČAROLIJA VEĆ OPSEDA AMERE

teo la klipers  strat sezonefoto:twitter/@laclippers

Miša Teodosić  zvanično je debitovao NBA i naravno pobedio! 

Gledamo ga ponovo u nedelju u zoru !

LA Klipers-Finiks Sans( 4,30h). 

Šest poena Tea, 6 asistencija i jedan skok su bili  poklon navijačima Los Ađeles Klipersa u pobedi nad Lejkersima.

 U Stejpls centruTeodosić je odigrao 21 minut kao starter u pobedi Los Anđeles Klipersa nad gradskim rivalom Lejkersima 108:92 u premijernom izdanju sezone .

Teodosić je ubacio  šest poena (2/9 iz igre, 2/6 tri), imao šest asistencija, te jedan skok u svom debitantskom nastupu u NBA ligi.

Kliperse je do premijernoj pobedi u sezoni predvodio Blejk Grifin sa 29 poena (12/23) i 12 skokova, a dominantan u reketu bio je i Deandre Džordan sa 14 poena i 24 uhvaćene lopte. 

Dvocifren učinak imali su još Lu Vilijams sa 12 poena i šest proigravanja, Danilo Galinari sa 11 (3/13) poena i pet skokova, te Patrik Beverli sa deset poena. Nova zvezda "jezeraša" Lonz Bol je ubacioSAMO tri poena (1/6), uz devet skokova i četiri asistencije. Kod Lejkersa je najefikasniji bio Bruk Lopes sa 20 poena uz šest skokova, 18 je dodao Džordan Klarkson, dabl-dabl je ostvario Leri Nens Džunior sa 14 poena i 12 uhvaćenih lopti, dok je 12 poena uz pet skokova imao Brendon Ingram.

Pre premijere u NBA Teo je  najboljom asistencijom u NBA predsezoni već zaludeo Amere.

U talasu fenomenalnih asistencija u dresu LA Klipersa, Teovo dodavanje Patriku Beverliju u meču sa Torontom proglašeno je za najbolje u celoj predsezoni!

Sajt NBA lige je napravio izbor najlepših poteza u predsezoni, a na prvom mestu je Teodosićeva asistencija.

Magija ala Teo zavredela je trominutni "ples" pod koševima, odnosno video  posvećen partijama u predsezoni.

Pored Teodosića   zvanični sajt NBA napravio je kompilacije za Džejmsa Hardena, Kajrija Irvinga, Bena Simonsa i Derika Rouza. U trominutnom video materijalu prikazani su svi potezi našeg virtuoza koji je u predsezoni pokazao samo naznake onoga šta nas očekuje.

U novoj  72.sezoni NBA lige,  pet srpskih musketara je na terenu.

 Već viđenom Nikoli Jokiću (Denver), zatim Nemanji Bjelici (Minesota) i konačno Bobanu Marjanoviću pridružili su se "rukiji" Miloš Teodosić (Los Anđeles Klipersi) i Bogdan Bogdanović (Sakramento).Možda vidimo i Rada Zagorca koji je dan pre start sezone dobio otkaz u Memfisu i traži novu sredinu.

Posle LA Lejkersa na meniju Klipersa su u nedelju u zoru u u Stejpls centru su Finiks Sansi poraženi jutros od Lejkersa 130:132.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas