Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: februar 2017

ĐERMANOVIĆ ZLATAN NA RVAČKOM KUPU SRBIJE!

  • Published in Razno

1rvač  Đermanovic

Na Kupu Srbije za kadete u grčko-rimskom stilu u Kragujevcu, rvači valjevske Mladosti osvojili su tri odličja

1rvačiPant Gavril Đerman Laz Đurđ Nedeljk

Najuspešniji je bio Strahinja Đermanović najbolji u kategoriji do 85kg. Lazar Gavrilović je bio drugi do 100 kg, a Ilija Lazarević treći do 76kg. Bojanu Đurđeviću i Saši Nedeljkoviću nije se posrećilo do osvoje  odličja.

Strahinja Đermanović je na putu do zlata pobedio  Somborce Petranovića i Gluščevića, a  u polufinalu Petrovića iz šabačkog Viteza. U borbi za zlato je je nadvisio starog rivala, Aleksandra Simovića iz Kragujevca. Bila je to slatka osveta za poraz iz prošle sezone. Strahinja je danas najbolji kadet u svojoj kategoriji u Srbiji.

Blizu zlata bio je teškaš Lazar Gavrilović, koga je nakon pobeda nad Jovićem iz Partizana, Devićem iz Novog Sada i Tačijem iz subotičkog Spartaka, finalu zaustavio Čermak iz Fruškogorca.

Ilija Lazarević u paklenoj konkurenciji u kategoriji do 76 kg došao je do bronze. Nakon startne pobede nad Rakićem iz kragujevačkog Radničkog, Lazarevića je zaustavio Šuranji iz Sente, u meču u kome su odlučivale nijanse. Da je reč o izuzetno kvalitetnom borcu, Senćanin je potrvdio ulaskom u finale, čime je pružio priliku Lazareviću da se bori za bronzu. U meču za treće mesto Lazarević je potvrdio iskoristio šansu i efektno  pobedio Simovića iz Kragujevca.

U kategoriji do 69kg, koban za oba valjevska rvača bio je Markulić iz beogradskog Partizana. Nedeljković je pružio sjajan otpor, ali je ipak poražen, dok je Đurđević, nakon startne pobede nad Smiljanićem iz Sombora, prokockao 5:0 i poražen od člana Partizana.

Sjajnim nastupom na kupu, mladi valjevski rvači su ptvrdili talenat, a sada im predostoji da žestokim radom se potvrde ine. Sva trojica osvajača medalja pozvani su u reprezentaciju, dok je e Đurđević bio reprezentativac u pionirskom uzrastu. Evropsko prvenstvo za kadete je u Sarajevu, pa je za očekivati da se neko od valjevskih tinejdžera na evropskoj smotri najboljih mladih rvača.

 

Read more...

ANĐELIJI DAMNJANOVIĆ ZLATO I SREBRO U PARAĆINU

  • Published in Razno

1Andjelija plivanjeNa regionalnom plivačkom prvenstvu u Paraćinu takmičilo se 240 plivača iz 22 kluba, plivački klub Valis je nastupio 26 plivača je osvojio i odličja.

Anđelija Damnjanović najbolja mlada sportistkinja Valjeva u 2016, u izboru Sportskog saveza grada je u disciplini 50m prsno osvojlila šampionsku titulu na nivou Centralne Srbije, a na i 200m prsno je postala vicešampinka.

Druga mesta osvojili su Sergej Srećković,  u disciplini 50 metara prsno, Tijana Todorčević na 100m slobodno, i Anđela Trifunović na 400 slobodno . Do bronze su stigli Trifunovićeva na 100m slobodno i Jana Tomašević na 100m delfin.

Plivače su predvodili treneri Vladimir Bošković i Branislav Kovačević.

Read more...

KARATISTI KK 014 MEDALJAŠI U ARANĐELOVCU I ŠAPCU

  • Published in Razno

1kk o14karate1

Na „Aranđelovac openu 2017“,  u konkurenciji više od 850 takmičara iz 80 klubova 7 takmičara karate kluba“ 014 Valjevo “ su osvojili četiri medalje.

U disciplini borbe mladja seniorka Jovana Marković osvojila je zlato. U katama su srebra pripala Ivani Zarić, Matiji Radosavljeviću i Andrei Krstić.

1karate jovana-arandj

Takmičnje je održano u SRC Šumadija u Aranđelovcu a orhanizot je bio Karate klub Knjaz.

Takmičenju u Aranđelovcu je predhodio 17-ti po redu šabački internacionalni karate turnir " Sensei open".

U konkurenciji 300 takmičara iz 26 klubova, karatisti KK“ 014 Valjevo su osvojili 4 medalje. U borbama David Petrović je osvojio srebro, a  katama Matija Radosavljević (zlato), a Nikolina Djurić i Ivana Zarić srebro.

Read more...

VALJEVKA TAMARA ŠAMPIONKA BALKANA U DVORANI NA 400 METARA!

  • Published in Razno

1TAMARA AT BALK17 1

Prvenstvo Balkana u beogradskoj Areni, bilo je generalka pred Evropski atletski šampionat , narednog vikenda, a obeležili su srpski asovi kraljice sportova.

Srbija je osvojila devet medalja – po četiri zlatne i bronzane i jedno srebro, tri manje od najuspešnije Grčke, a jednu više od Turske.

Tamara Salaški  je prva srpska atletičarka sa zlatom na 400 metara, i to u  vremenu  58.78 sekundi. 

1tamara balkan1 17

“Nisam zadovoljna trkom. Jedva sam uspela da se izvučem od ostalih takmičarki i dodjem prva do cilja. Nadam se da će na evropskom biti bolje”, skromna je i samokritična Valjevka, u Crvenoj zvezdi konačno dokazana kao vrhunska atletičarka, ambicizona se bori i zbori  rezultat karijere početkom marta  u Beogradu.

Zlato za Srbiju su i Ivana Španović, Elzan Bibić i Amela Terzić. Srebro je pripalo a ženskoj štafeti 4×400, a do bronze su stigli:i Dušan Makević na 3.000 metara, Nikola Bursać na 1.500 metara, Milica Emini na 60 metara prepone i muška štafeta 4×400.

Ivana je zlatni skok od 6.96 metara ostvarila je u trećoj seriji, iako je i posle prvog skoka(6,72) bila bez premca.

Španovićeva je lični rekord u dvorani popravila za četiri centimetra.

1ivana š Balkan 17 bgd

“Prvi put ove godine trčim pun zalet i prilično sam zadovoljna kako je to sve izgledalo. Nisam se pripremala za ovo takmičenje, ali s obzirom na to da sam odradila par treninga na ovoj podlozi bilo mi je jasno kako sve to treba da izgleda “, kazala je najbolja srpska atletičarka, svetska šampionka u skoku u dalj..

Elzan Bibić osvojio je prvo mesto u trci na 3000 metara postigao lični rekord u vremenu od 8:06.98! U ovoj disciplini Srbija je osvojila dva odličja, pošto je Dušan Makević osvojio bronzu u vremenu 8:12.40.

Zlatnim odličjem okitila se Amela Terzić u trci na 1.500 metara. Amela je ovu deonicu istrčala za 4.13.14 minuta. Srebro je osvojila Rumunka Florina Pierdevara (4.19.17), a bronzu Turkinja Emine Hatun Tuna (4.20.48).

Srpski atletičar Nikola Bursać osvojio je bronzanu medalju u trci na 1.500 metara, dok je Goran Nava odustao.Bronzano odličje na 60m prepone uzela je Milica Emini s vremenom od 8.34 sekundi, koja je ujedno ostvarila i normu za EP 2017. Zlato je pripalo Elisaveti Persidou iz Grčke (8.10), a srebro Ivani Lončarek iz Hrvatske (8.16).

Srbija je uzela srebro u ženskoj štafeti s vremenom 3:47.34, zlato je pripalo Rumuniji, a bronza Bosni i Hercegovini. 

Poslednju medalju za našu repezentaciju osvojila je muška štafeta na 4X400m koja je zauzela treće mesto sa 3:18,10. Turska je prva sa vremenom 3:16.26, Rumunija druga 3:17.43.

Jedan od aduta Srbije za zlato, Asmir Kolašinac, odustao je od bacanja kugle, kako bi spremniji bio za  šampionat evrope koji mu je ipak važnije takmičenje.

Na 60m Mihail Dudaš bio je najbolji u grupi A sa vremenom od 7.04, ali to nije dovoljno za medalju. Čekao se Aleksa Kijanović, međutim ni njegovih 6.92 nije bilo dovoljno.

Prvo Balkansko dvoransko prvenstvo u Srbiji okupilo je rekordnih 271. učesnika iz 16 zemalja! Sbija je imala svoje takmičare u 20 od 24 discipline.

Read more...

JURICA RUNTIĆ SPLITSKI AMBASADOR SPORTA ZA RENESANSU EKS YU BOKSA

  • Published in Razno

 1jurica11

Tek što je oživela  bokserska liga Srbije, rođena je nova ideja. Bez pompe i fanfara  u nedelju  19.februara je  promovisana Regionalna bokserska liga sa 3 kluba  iz Srbije, dva iz BiH, i po jednim iz Makedonije i Hrvatske. Poverenje da je vodi dobio je Splićanin Jurica-Jure-Runtić, vaterpolista u cvetu mladosti. Dok čeka svoje 41. leto, i biće u prilici da demonstrira stručnost i organizatorske sposobnosti na čelu takmičenja od čijeg starta nas deli manje od 10 dana.

Odakle hrabrost Jurici Runtiću, nekad vaterpolisti na najtežem zadatku da brani gol, a sada odvažnom da se dokaže na svoj način u magičnom četvoruglu bokserske arene, bilo je prvo  u nizu pitanja upućeno novom ambasadoru boksa i sporta, naporužanog  strpljenjem,  ljubavlju  i poštovanjem za sve nove saradnike, ali i protivnike od kojih želi da stvori samo jedno, prijatelje.

“U boksu sam aktivan od osnivanja BK Sesvete, te sam bio uz klub u svim njegovim uspesima do sada. Kada se Regionalna liga osnivala ja sam na predlog predsednika Hrvatskog boksačkog saveza Bone Bošnjaka prihvatio da budem kandidat na Izbornoj Skupštini.

 Sada ste iskren prijatelj sa “ujediniteljem” dva kluba Lazarevac i Metalac Dušanom Pantelićemem, iako je glasao jedini da ne budete predsednik lige.

“Dušana Pantelića bi okarakterisao kao dobrog duha. Prvi put sam ga upoznao na Izbornoj Skupštini i to što nije glasao za mene nimalo mi ne smeta, a ruku na srce nije me poznavao pa kako da i glasa za mene”.

Dušan je najzaslužniji što ćemo gledati Regionalnu ligu iu Valjevu!

“Rekao sam vam, on je dobar duh ove lige, a kada mi je predložio da dođe do fuzije sa BK Metalcem iz Valjeva ja sam to oberučke prihvatio i ima moju veliku podršku. Siguran sam da se radi o vrlo kvalitetnim ljudima kada ih je Dušan predložio da uđu zajedno u ligu”.

Srbi su na jako lošem glasu u Hrvatskoj, a vi ste iako “protiv” 3 srpska kluba u ligi, dobili izbornu trku ubedljivo 6: 1 !.

Ne znam što Vam to znači da su Srbi na jako lošem glasu u Hrvatskoj, ne bih se složio s Vama. Ja sam čovjek koji ne dijeli ljudi prema rasi, vjeri, nacionalnosti i dr.. Mi radimo jednu vrlo lijepu stvar, a sami znate da sport spaja ljude i da se kroz sport čovjek najbolje etablira u društvu. Meni je sport puno toga lijepog dao u životu, evo i sada sam okružen sportašima i svakog trenutka uživam u tome. Izbornu trku sam dobio ubjedljivo, istina i meni je to čast ali i obaveza da moram biti predsjednik koji će ostati upamćen prema manirima, kulturi, pristojnošću ali i po radu, redu i disciplini i koji će se boriti za uspjeh lige”.

Koje su osnovne ideje vašeg budućeg rada?

“Moja ideja je da ligu putem sponzorstva napravimo samoodrživom ili makar da pokrijemo 70% troškova kao Liga i da klubove finansijski rasteretimo. Za ovu godinu kasno smo krenuli sa projektom, sve firme za 2017. su napravile svoje budžete već pre 6 meseci tako da je jako teško sada reći koliko i što ćemo napraviti za 2017, ali za 2018, imamo dovoljno vremena da se ideja sprovede u delo. Medijski smo to već na izuzetan način obradili tako da mislim da ćemo 2018.g. samo dati glazuru sponzorstva i to će onda biti krema na sve, iako ja mislim da ćemo sponzorstvo rešiti već i za ovu godinu”.

Kakva su prava i obaveze klubova učesnika privatne ili kako već zamišljene i organizovane Regionalne lige?

“Prava i obaveze klubova su regulisane propozicijama takmičenja. Dalje klubovi su osnovali firmu Regional boking doo i svi su vlasnici u jednakom delu, po 1/7, pa će se tako u slučaju dobit firme i profit deliti bez obzira na završni plasman.

Finansije i medijska zastupljenost će biti ključ života lige?

“Za prvu sezonu imamo zaključenu saradnju sa Arena Sport TV. U prvoj sezoni sa Arena Sport TV idemo u realizaciju programskog sadržaja emitovanjem kratkih snimaka mečeva, intervjua, objave statistika, najave svakog meča dva dana pre meča, gostovanje u studiju, a sve će biti emitovano u 30 minutnoj emisiji posvećenoj Regionalnoj sportskoj ligi. Moja namera je da od 2018.godine, znači u drugoj sezoni RB-lige mečevi budu prikazivani u direktnom prenosu, ali moram naglasiti da je za prvu inicijalnu godinu ovakav format emisije za nas takođe odličan. U svaki ozbiljan i kvalitetan projekat treba ići korak po korak, a što se tiče Arena Sport TV ja sam jako zadovoljan postignutim dogovorom”.

Šta to zapravo znači?

“Najave i intervjui, te sve informacije takođe će objavljivati i Alsat TV, Star TV, Sitel, TV Nova, Iris TV, MRT TV, Ipon portal, Sport portal, Kanal 5, Kanal plus, RTS, RTV, Kanal 9, Sport Netvork, Sportski Žurnal, Dnevnik, HRT, RTL, NOVA TV, Z1, SPTV, Media servis,(i naravno naš portal prim.aut) .

Finansijski treba izdržati uvek najtežu prvu godinu

“Finansije su jako bitan faktor te se svi zajedničkim snagama borimo da izguramo prvu godinu i ja verujem u sve učesnike i njigovu visoku motivisanost i angažman”.

Moćan sponzor će predpostavljam biti važan faktor oživanjavanja i renesanse sporta ekipno marginalizovanom na prostoru eks Jugoslavije više od 20 godina?

“Sigurno da da. Mi smo sada u fazi pregovora sa velikim firmama, ali kao što sam rekao već su svi napravili budžete, te nam je zbog toga teže u ovoj godini što se sponzorstva tiče, ali već od 2018.g. mišljenja sam da će biti mnogo lakše jer sada imamo dosta vremena za kvalitetnu pripremu, a što je najvažnije već u prvoj godini smo se probili na TV.

Koji su benefiti za klubove učesnike Regionalne lige?

“Razvojni uticaj na mlade boksere, Odgajati mlade boksere za istinske vrednosti sporta, Sticanje iskustva u međunarodnim mečevima. Podizanje kvaliteta klupskog i nacionalnog boksa. Podizanje kvaliteta boksa u regionu. Širenje boksa kao sporta - boking like a life stile”

Da li je planiarana nagrada za pobednika lige i najbolje pojedince?

“Za sada finansijska nagrada ne postoji, idemo raditi korak po korak, napraviti jednu kvalitetnu ligu, održivu koja će poslužiti klubovima i nacionalnim savezima da se podigne nivo kvaliteta boksera koja će kasnije doprineti osvajanju medalja na velikim takmičenjima (kontinentalna, svetska i olimpijske igre). Za mene je sportista na prvom mestu, ispred svih. Znate li koliko je sportista proslavilo svoja sela, gradove i države, jako puno. Zato ih klubovi i Savezi moraju čuvati, njegovati i ulagati u njihov sportski razvoj, ali i brinuti se o njihovom obrazovanju i životu nakon sporta. Takođe i sportista nakon karijere trebaju biti svesni što im je sport dao i to isto pokušati napraviti prema svojim sportskim naslijednicima. Sport je najbolji ambasador svake države”.

Ko će brinuti o regularnosti takmičenja, i da li su uključeni, a ako jesu kakva je uloga bokserskih saveza država klubova učesnika lige?

“Nacionalni savezi su dali saglasnost klubovima za učešće u Regionalnoj ligi. Moram istaći korektan odnos sa svim nacionalnim savezima i njihovu podršku danu ovoj novoosnovanoj ligi. O regularnosti takmičenja brinuti će komisije koje su oformljene, a tu smo direktor takmičenja i ja sa mojim Upravnim odborom s kojim se ponosim jer vidim da ljudi daju maksimalne napore da već prvu godinu liga bude prepoznata”, nema dilemu Jure iz Splita, grada sporta, kulture i bogate istorije.

1 boks sastanak ns

Dobrog čovika sa splitske rive čekamo 5.marta sa iskrenom radošću u našem Valjevu, ponosno ističemo, uvek gradu sa dušom srcem i ljudskošću.

1split11Dobro nam došao Jure, sportski prijatelju iz Splita!

JURE VEŽE NAJTEŽE I NAJBOLJE, VATERPOLO I BOKS!

Splićanin Jurica Runtić(1976) mlad i uspešan čovek, bez dileme “ajdukovac” vaterpolista u mladosti, ponosan na ćerke Anamariju i Doru, tekvondoistkinje, za sada je Anamarija “samo” prvakinja Evrope, a Dora treća! Anamarija poznata po tome što je sve svoje uspehe ostvarila sa dijabetesom tip 1.

“Uživam u svojim ćerkama i najponosniji sam otac na svitu” kaže nam Jure.

Trenirao je vaterpolo u VK Jadran Split, prošao sve uzrasne kategorije od pionira do seniora. Želi da vidi ponovo VK Jadran na krovu Evrope i misli da polako dolazi vreme i za novu evropsku krunu .

“Svaku utakmicu sam na bazenu. Idoli su mi bili Mislav Bezmalinović i Anto Vasović”.

Osim sporta Jure voli istoriju i umetnost. Ekonomist je po struci sa svojih 40+1 godina, vlasnik je privatne tvrtke(preduzeća) www.ljetopisi.hr.

Sada nam je jasno da Splićanin Jure uživa u svemu što radi.

Boksu se sa Juricom i sličnima njemu konačno piše opet dobro!

1BOKS METALAC RADNIK PLAKAT

Read more...

DVA MARKA I ĐUKANOVIĆI DEMOLIRALI KLONFERE !

1kkm okkMetalac je večeras pobedio OKK Beograd 84:63 (16:22, 24:14, 22:8, 22:19) i 8. pobedom u sezoni  obezbedio opstanak U KLS, bez obzira što do kraja ima da se igra još 8 utakmica.Junaci pobede dva Marka, Jošilo i Dujković, Brana i Đukan Đukanović

Valjevski tim je dremucako na početku, probudio se do odlaska na odmor, a zatim furioznom igrom(22:8) u trećem kvartalu demolirao rivala.

Marko Jošilo(26 indeksnih poena) se osvetio klonferima za peglanje koski jesenas u Beogradu, sjajnom rolom. Bez svežine posle fajta sa virusom tokom nedeljeAleksndra Vasića su košgeterski donela dva Đukanovića.  

Brana sa 20, i Đukan sa 18 koševa(20 indesknih poena za 20 minuta igre). Ipak Vasić nije imao problem da dobaci do 14 ideksnih poena. Četvrti musketar ove večeri bio je “vremenjak” Marko Dujković. Odigrao je još jedan od boljih mečeva u Valjevu. Pored Jošila (18 poena i 14 skokova ) Dujković je sa (22 indeksna poena takođe ostvario dabl –dabl , 12 skokova i 11 poena, plus 3 rampe!

Metalac je opstao u KLS, jer ima šest pobeda više od Smedereva, a 7 od Konstanina. U narednih mesec ipo dana u Valjevo stižu Sloga, Mladost, Beovuk i Tamiš, i za očekivati je sve četiri pobede, ali i trjunf u Smederevu. Imajući u vidu aktuelni trenutak kluba i dugove što stižu na naplatu, za očekivati je i štednju osim na sendvičima,i na igračima. Neće biti izneđenje ako već u martu ode neko od nosilaca igre. Javna je tajna da Metalac ima grače rado viđene kako u klubovima ABA lige iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i Makedonije, ali dobro poznati tandem je odavno  na radaru svih potencijalnih srpskih Superligaši od Vršca,  Borca i Dinamika do Spartaka i Dunava.

Valjevo, Hala sportova. Gledalaca: 400. Sudije: Nešković (Kraljevo), Stefanović (Kraljevo), Arsenijević (Beograd).

Metalac: Radivojević 2 (4 as.), Jelić, Janković 2, Šarenac 2, Đ. Đukanović 18 (6sk.), B. Đukanović 20 (4 sk.), Vasić 8 (7 as.), Jošilo 18 (14 sk.), Pavlović, Milutinović 1, Dujković 11 (12 sk.), Ostojić 2.

OKK Beograd: Manojlović 7 ( 7 sk., 5 as.), Simeunović 5 (7 sk.), Milovanović 2, Dimitrijević, Nešić 1, Torbica 6, Jovanović 16, Mišković 11, Ćirković, Drekalović 8 (4 sk.), Stanković 7, Nešović.

U 19. kolu Napredak će biti domaćin Metalcu.

Read more...

BSS PODRŽAO REGIONALNU BOKSERSKU LIGU !

  • Published in Razno

1bkbss

Nova uprava Bokserskog  kluba Metalac pobrinula se da posle dve sezone za istoriju mlađeg košarkašog brata KK Metalac u ABA ligi, omogući sportskom Valjevu novo sportske sppektakularne doživljaje. U Regionalnoj ligi Valjevci će moći da prate bokserska nadmetanja  ekipa iz  BiH, Hrvatske, Makedonije i naravno Srbije.

Zahvaljujući "dobrom duhu "kako ga nazva predsednik lige Splićanin Jurica Runtić, Dušanu Panteliću BK Lazarevac i Metalac će biti jedan tim u novoformiranoj Regionalnoj ligi, sa  sedam ekipa iz četiri zemlje, eks YU republike.

Tim povodom gost Metalca je bio  predsednik Bokserskog saveza Srbije Dragan Ignjatović. Povod dolaska je  Regionalna liga, ali pre  svega  organizacija pojedinačnog prvenstva države za elitu i mlade,  u Valjevu, od 16. do 19. marta.

Ignjatović je potvrdio da BSS podržava sve klubove učesnike Regionalne lige, najavio da će mečeve suditi najbolje sudije, i da je regularnost takmičenja zajednički zadatak svih.

1bkm djordje i bss

"Svi žele da pobede, i pri tom malo  znaju i da preteraju. Praštanja neće biti- Bude li  "namernih" grešaka, sankcije su uskraćivanje dalje suđenja.Imamo puno poverenje u ljude koji će voditi ligu, a ja u ime BSS mogu samo da poželim Metalcu i Lazarevcu da pobede sve rivale u Valjevu" poručio je Ignjatović.

Trener ekipe Zarije Andrić je potvrdio da  je momci spremni za 5.mart i prvi nastup u Valjevu protiv Radnika iz Bijeljnine.

-Boksovaćemo u 8 kategorija, bez najlakših u polusrednje. Momci su spremni i idemo na pobedu. Metalac ima nekoliko talentovanih momaka. Uverićemo se koji su njihovi dometi", nema dilemu Andrić..

Ulaznice za prvi meč su 200 dinara, a već su štampani i kompleti za celu sezonu potvdio je pp BK Metalac Đorđe Milanović, uveren da će na premijeri u nedelju uveče 5.marta u 19 sati, sva mesta u hali sportova 15.septembar" biti popunjena..

Boks se budi, valja istrajati, na putu du stare slave. Na premijeru će biti pozvani svi bivši valjevski asovi magičnog četvorougla, i sportski radnici.

1bkmbss2017

U Regionalnoj ligi takmičiće se i Loznica, Vojvodina(Novi Sad- Spartak Ssubotica) , Metalac -Lazarevac, Slavija iz Banja Luke,  Sesvete iz Zagreba, i  makedonski Pink panteri iz Štipa.

1BOKS METALAC RADNIK PLAKAT

 

Read more...

VALJEVCI PREPLIVAŠE DUNAV U NOVOM SADU

  • Published in Razno

1vk valjevo p

VK Valjevo je pobedom  Novom Sadu nad  Dunava sa 8:7 osvojio nova tri boda u trci za plasman u elitu srpskog vaterpola.

Golove za Valjevski tim u Novom sadu popstigli su Rackov 4, Matovic 2, Stanić i O.Radulović po 1.Pred kraj treće četvrtine zbog tri lične geške iz bazena su morali Gligorijević, Marković i O.Radulović

Read more...

KUP FS VALJEVO TREĆELIGAŠU SA KOLUBARE

  • Published in Fudbal

1kup BK-RAD3foto Sreten Pantelić

Umesto da igaju fudbal kao  ”sav normalan svet” na "višoj" instanci je odlučeno je da se finale Kupa FS Valjevo igra u petak po   alaudži, ledonoj kiši i vetru. Na Krušikuje malo je viđeno nečeg što bi trebalo da bude lepota fudbalske igre. Ispunjena je forma  i u finalu trećeligaš BK 2014 je pobedio  zonaša Radnički sa Petog puka 3:1

Na pepelu  ugašenih Budućnosti Krušika, novi BK 2014 će  nastaviti  takmičenje u Kupu fudbalskog saveza Kolubarskog okruga.

Bonus Đorđe Dragojlović Valjevac se vratio iz  Crvene zvezde i zatresao mrežu Radničkog pošto je lopta promenila smer i prevarila Dragićevića. Bio je to jedini detalj vredan pažnje u  prvom poluvremenu obeleženom i povredama Petraševića i Ilića.

Povratnik Strahinja Sofronić je sa dva efektna gola potvrdio zašto se vratio iz Lajkovca, i najavio  golgetersko preleće na stadionu Krušik, gde će se voditi bitke za plasmanu Prvu ligu. Jovanović je glavom na centaršut Stevanovića postigao jedini gol za Radnički.

Gentića, Raševića, Pavlovića, kao i trenutna nespremnost povratnika Kneževića, koji se mesec dana nije "družio" sa loptom.

Škola fudbala BK 2014 poznata po uplati  članarina "solarno" a ne preko žiro fračuna i plaćanju trenera na isti način, ali  Nikolića više 20-30  posto nego Počeku u Metalcu, "funkciniše" besprekorno. Ristić je bonus broj jedan, "zvezdaš" Dragojlović broj dva, a u konkurenciji su i golman sa Ibarske magistrale   Bogosavljević, možda i na  pozajmici Lozničanin Obadović iz Javora, kao i tatin sin Ćirović. Sa sprmenim Kneževićem, oporavljenim i sa očišćenim kartonima Gentićem i naravno Raševićem, a i konačno u kilaži  Stefanom Ilićem, pod uslovom da ukine jutarnje  mega pljeskavice, i pored delovanja "neprijatelja" spolja i iznutra možda se desi čudo neviđeno i Valjevo dobije prvoligaša.

Budućnost KrušikRadnički (V) 3:1 (1:0)

Valjevo, Stadion Krušik. Gledalaca: 100. Sudija: Jovan Raković (Valjevo) 75. Strelci: Dragojlović u 39, Sofronić u 46, i 68, minutu za Budućnost Krušik 2014, a Jovanović u 70. minutu za Radnički (V). Žuti karton: Janković (Budućnost Krušik).

Budućnost Krušik: Vojisavljević 7, Đorđević 7, Radović 7, Janković 7 (Ćirović -), Prijović 7, Stevanović 7, Ristić 7, Soldatović 7, Sofronić 8 (Krstić -), Popović 7, Dragojlović 7 (Ilić ).

Radnički (V): Dragićević 6,5, Jevtić 6, Đukić 6, U. Tomić 6,5, Ilić – (Vuković 6), Đurić 6,5, Mijailović 6 (Jovanović 6,5), Prokić 6, S. Tomić 6,5, Stevanović 6,5, Petrašević – (Ćebić 6).

Igrač utakmice: Strahinja Sofronić (Budućnost Krušik 2014)

Read more...

PROMOVISANA EKS YU BOKSERSKA LIGA SA VALJEVSKIM METALCEM!

  • Published in Mediji

1REGIONALNA LIGA BOKS2017

  Eks Jugoslavija živi, zahvaljujći sportu. Pored  Regionalne  lige eks jugoslovenskih republika u košarci, vaterpolu i rukometu osnovana je i bokserska liga na istom nivou. U   novosadskom SPENS-u zvanično je promivisana Regionalna bokserska lige eks Jugoslavije.

Učesnici su : Metalac –Lazarevac, Vojvodina (Novi Sad) –Spartak(Subotica), i Loznica iz Srbije, zatim  Slavija (Banja Luka) i Radnik (Bijeljina) iz Bosne i Hercegovine, Pink Panter(Štip) iz Makedonije, i najorganizovaniji i najbolji klub iz Hrvatske, Sesvete.

Iskusni sportski radnik Jurica Runtić iz Hrvatske je izabran za predsednika Regionalne lige sa 7 klubova koja startuje 4. i 5.marta.

Runtić je svestan značaja posla i težine zadatka za sve učesnike, vezan pre svega za  uspešnu organizaciju  boks mečeve i moguće  potencijalne probleme.

„Neće nam biti lako, ali sam uveren u uspeh posle svega što sam imao prilike da čujem i vidim  od ljudi,  poput mene, spremnih da se uključe u pionirski posao osnivanja posle  košarkaške, vaterpolo, rukometne sada i Regionalne lige u boksu“ kaže Runtić.

Prvi predsednik je na promociji Regionalne lige istakao  da će ovo takmičenje biti  i najveća šansa za talente uvek prisutne u nekadašanjim republikama SFRJ.

„Talenata je uvek bilo i biće. Siguran sam da će Regionalna liga podstaći afirmaciju mladih boksera iz klubova učesnika. Bez ulaganja nema uspeha i rezulata. Iza svakog uspeha stoji mukotrpan rad. Eto nam svima prilike da vratimo stari sjaj boksu kroz  ekipno takmičenje “

Bezbednost svih aktera na mečevima biće ključni zadatak organizatora - učesnika Regionalne lige nije propustio da istakne u Novom Sadu Runtić

„Bokserska publika je najdisplinovanija, ali moramo biti na oprezu jer ima pojedinaca sa „posebnim manirima“. Bezbednost je prioritet“

Na kraju Runtić je istakao značaj srpskih klubova u učešću u Regionalnoj ligi i  uputio i poruku bokserskom Valjevu.

„Srbija ima najviše predstavnika u Regionalnoj ligi, skoro polovinu, znači najveći je nosilac brojnih obaveza. Čuo sam od sportskih kolega u Hrvatskoj da su Zadar, Cibona, Cedevita i svi klubovi iz eks Jugoslavije srdačno i toplo dočekani u Valjevu, i ispraćani aplauzima bez obzira na ishod košarakaških mečeva tokom dve sezone igranja Metalca u ABA ligi. Čestitam Valjevcima što su prepoznali značaj Regionalne bokserske lige, ali Lazarcu koji je prepoznao snagu Valjeva. Boks ima tradiciju u Valjevu dugu 90 godina, Metalac je iznedrio brojne šampione i sa nekim novim ljudima traži ponovo svoje mesto pod Suncem. Siguran sam da će uspeti da vrati staru slavu boksu iz 60-ih, 80-ih i 90-ih godina prošlog veka. Hvala Valjevu što podržava boks“ , zaključio je prvi predsednik Regionalne lige Jurica Runtić

Predlog Dušana Pantelića osnivača i predsednika BK Lazarevac učesnici lige su prihvatili pa će BK Lazarevac i i valjevski Metalac imati zajedničku ekipu.

Valjevci će na svoje veliku radost imati čast i zadovoljstvo da pozdrave aktere prvog meča Metalac –Radnik (Bjeljina) 5.marta u Hali sprtova „15.septembar“.

Pripreme su za premijeru  u Regionalnoj ligi uveliko teku. U sali za trening vežba se pakleno, stižu i novi majstori ringa da se uključe u tim ambiciozan da pobeđuje.

Posle skoro dve decenije iz“ privremene penzije“ na "radnom  mestu" će ponovo biti se stari ring, deo magije što nosi boks . Valja ga najpre dobro pregledati i utvrditi u kakvom je stanju, ojačati stubove, bude li potrebe zameniti dotrajale delove, konopce, filc i, podlogu na kojoj će plesati momci željni slave i šampionskih trofeja.

Posle prinudnog „odmora“ bez žurbe valja raditi   danonoćno i  ponovo oživeti boks.

Podsećanja radi valja reći da je  prvi bokserski meč u Valjevu je održan 1927. godine u leto (Ilindan, 2. avgust), ili u jesen (Mioljdan, 12. oktobra) a u ring su ušli  Valjevac  Čedomir Čeda Ivanovića i rumunski profesionalac Jan.Meč je u šest rundi je održan je u hotelu Sekulić, i dalje na istom mestu, ali pod drugim imenom, u Knez Miloševoj kod Sata. Pobedio je Rumun.
Usledili su mečevi u u hotelu Grand,a organizator je bio Svetozar Sveta Mitrović – Bata, pred Drugi svetski rat i osnivač prve škole boksa. a sa momcima su radili Bata Mitrović - Bata i Čeda Ivanović.

BK Metalac od početka šesdestih prošlog veka ispisao  istoriju boksa YU boksa: Vicešampion Jugoslavije, vratio se u YU elitu sredinom osamdestih sa rekordom nad rekordima na jednom meču u hali sportova "15,septembar". Preko 4.000 poklonika boks pratilo meč sa Ivangradom, a u finala Kupa koju godinu kasnije u Parku Pećina na otvorenom je bilo duplo više gledalaca!.

Boks je  bio sport dstojan svakog poštovanja   do pred kraj devedestih 20.veka

1bkm95

Posle toga povremeno smo u Valjevu viđali  revijalne nastupe i po neki meč profesionalaca.

Neki novi “klinici” su zagrizli da ga boksu vrate i srce i dušu,  jednostavno život.

Veruju u sebe, i ne plaše se izazova. Žele i rade da Metalac ponovo bude klub dostojan renomea Regionalne lige.

Da bi uspeli za početak ih ne treba samo osporavati i mora se biti  strpljiv.

Dovoljna je lepa reč savet, po neka donacija, Otvorena podrška je najvažnija.

Već 5.marta je   premijera i nastup Metalca u Regionalnoj ligi.

Protivnik će biti Radnik iz Bijeljine. Uslediće serija mečeva do 28.maja a nastavak lige sledi u septembru i trajaće do decembra 2017.

1BOKS METALAC RADNIK PLAKAT

Šta reći na kraju osim Srećno junaci u ringu i pored ringa!

A, vi sportska elito, majstori ringa svih generacija  i najbolji navijači, ljubitelji boksa na svoja “radna mesta” 5. marta, i ne štedite dlanove i grla. 

1boks anto

1danic

1tomasevic

                                                                                              Napred Metalac !

1boks pecina

                           Jugoslavija  zahvaljujući ljudima sa integritetom iz sveta sporta, sada  i boksa ponovo živi !

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas