Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: januar 2018

KO I KOME DAJE ZA PRAVO DA TROŠI 80 MILIONA NARODNIH PARA VALJEVKI I VALJEVACA?!

Sedemočlana komisija je posle višednevnog odlaganja podelila espeovski 80 miliona dinara Valjevki i Valjevaca.

Perjanice su na papairu  Udruženja građana u biti klubovi pod komandom već deceniju ipu košarakaškog milionera,advokaat  Duška Đukanovića, sve je svaja u KK Metalac,  i od početka novog milenijiuma pristunohg u FK Budućnost, a od 2012. do dans predsednika FK Buudćsnost (ugašenog jula 2104.) a sada FK BK 2014, u ostavci, mada nigd ezvanuičnog papira nema da je konačno postao istinsijka prošlost valjevskog fudbala.

 

Read more...

KLEK ZBRISAN, A SAD PARTIZAN U SUBOTU U 17,00 ZA ISTORIJU!

ok va klek

Posle Smederevaca na meniju lidera Prve lige Srbije večeras je bio i Klek. OK VA 014 - Klek 3:0(25:22, 25:15, 25:16) u najodobojkaškom selu na planeti. Sa Partizanom u subotu u 19,00 u valjevskoj "Arenici" kraj Ljubostinje meč za tutulu i Superligu! 

Valjevski tim je od starta krenuo silovito, ali su rasterećeni Klečani su pretili u prvom setu, najneizvesnijem u  okršaju, koji je potrajao kao i solidan "kaubojac" nešto više  od 80-ak minuta.

Smireni i organizovani prijem, servis, blok i naravno ubitačni smečevi razbili su iluziju momaka iz Kleka da mogu stići do  čuda.

Momci iz OK VA 014 odigrali su meč na razini lidera potvrdivši da forma ide željenim tokom,  i da u paklu valjevske "Arenice" kraj Ljubostinje prvog vikenda (subota 17 sati) sledi okršaj za pamćenje sa Partizanom.

Crno beli su poput lidera u punom zamahu u januaru 2018.

Posle Starčevčana sa  nulom su  pobedili Smederevce. Ali igralo  se na razliku u prvom setu (27:25), a u trećem je takođe bilo povuci potegni(25:23). Igra i rezultat crno belih  pokazuju da ima dovoljno razloga za optimizam u taboru OK VA 014 pred milenijumski okršaj za valjevsku mušku odbojku.

Verujemo u kvalitet, snagu i energiju Ražnatovića i drugova, i već sada pozivamo sve najskrenije ljubitelje sporta, Valjevke i Valjevce, da doću u "Arenicu" da zajedno budemo svedoci istorije. Poput odbojkaša i odbojkašice iz Valjeva su obebeležile uspesima kraj januara.

Ženska ekipa Valjeva je posle  velikog preokreta savladala goste iz Smedereva 3:2, anulirala minus iz Gornjeg Milanovca pre sedam dana i sa 17 bodova je u sredini tabele Prve lige. Užičko Jedinstvo i Roda zaostaju tri  boda, a već su u nižem rangu kraljevački Gimnazijalac(4) i Futog samo sa jednim osvojenim bodom.

Posle "pada Uba u Novim Banovcima, Omladinac je "očistio" i lidera FOK u Novom Sadu 3:1, dok  je Vranje   iznenadilo Beograd (3.2). Ub je novom pobedom nad Užičkim Jedinstvom(3:0) ponovo u krugu "trojke". Vodeći FOK ima 32,Beograd 31, a Ub 30 bodova. OK Srbijanka 014 gazi i u 2018.godini. Lider Prve B lige je na startu drugog dela prvenstva pobedio Javora u Ivanici 3:0, a "trojkom" je čašćen i Kralj u sred Beograda, pa se slobodno može reću da su Valjevke već zakoračile u Prvu ligu, jer imaju tri boda više od Ljižanki, a 4 od rivalki iz Inđije. 

.

Read more...

ZLATO GALE RATKOVIĆ ZA NAJAVU SEZONE NOVIH USPEHA BK BOBA

  • Published in Razno

gala r ciklo kros 2108

Na prvenstvu Srbije u ciklo krosu na Srebrnom jezeru na teškoj i zahtevnoj stazi po  hladnom vremenu Valjevka Gala Ratković članica NK Boba je osvojila zlato u konkurenciji sa dve godine starijim takmičarkama. Gala je postala šampion države u najtežoj biciklističkoj disciplini,a trku je  završila sa ubedljivom prednošću u odnosu na drugoplasiranu takmičarku iz BK Šid.

gala ratkovic cikl0 kros 2018

Gali Ratković je debitovala u konkurenciji  mlađih kadetkinja, pošto je do sada nastupala kao  poletarka.
BK Boba je nastupio sa osam poletaraca i jednom mlađom kadetkinjom, a rezultati su izostali jer su za rivale i rivalke, imali dve godine i više  starije takmičare u "svojim" kategorijama !?

Na Srebrnom jezeru su   proglašeni najbolji u  generalnom plasmana za KUP Srbije u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji za 2017 godinu.

Članovi  BK Boba  poletarci Dušan Pavićević Nestor Rakić i  Miloradom Ratković  ekipno prvi, pošto su im pojedinačno pripala prva tri mesta. Poletarka BK BOBA  Nika Ratković je prva, Tara Čulić treća, i sa Zojom Ratković su ekipno šampionke. Gala Ratković je bila druga u pojedinačnom generalnom plasmanu Kupa Srbije za 2017 godinu.

Uspehe potpisuje i alfa i omega kluba Zoran Vukosavljević, ali i roditelji malih šampioni finansijeri i serviseri  "ljutih  mašina" koje voze budući asovi biciklističkog sporta Srbije iz Valjeva.    ratkovici kup srbije

Read more...

VK VALJEVO POTOPIŠE I KOTORANI

  • Published in Razno

 vk va 5 10 17

U nastavku Regionalne A-2 lige, vaterpolisti Katara su pobedili VK Valjevo sa 12:11 (3:3, 5:4, 2:4, 2:0) i sveli bodovnu razliku četvrtoplasiranog samo na jedan bod.

  Kotorani su se revanšili gostima iz Srbije za poraz na premijri u SRC Petnica (12:14), a do uspeha su stigli zahvaljujuči efikasnijoj igri u poslednjoj četvrtini, i dva postugnuta, a bez primljenog gola.

I pored većeg broja osvojenih lopti, valjevski tim je zatajio u realizaciji. Bez gola iz kontranapada, osvojene lopte u plivanju na počecima četvrtine VK Valjevo nije spasao poraza, iako je imao sveukupno veći učinak od kolege iz Kotora. Oba tima su iskoristila su po jedan peterac. VK Valjevo je i dalje na 4.poziciji sa 12 bodova, dok su Kotorani peti sa bodom manje.

 Strelci za VK VALJEVO Valjevo: Radulović, Bosić, Filipović i Mirković po 2, Gligorijević, Stanić i Rackov po 1gol. Branio je Spasojević, a u sastavu su bili: golman Brakočević, Arsenović, Lukić, Đorđević, Dan, Matović...

Golove za Kotorane su postigli prvi strelac lige Milaš 4, Vušković 3, Dončić i Perković po 2, Vujović 1 gol.

Narednog vikenda u SRC Patnica stiže Zadar do sada bez osvojenog boda.

Read more...

TRIJUMFALNI POVRATAK ANE SUBOTIĆ ZA 7. POBEDU NA SVETOSAVSKOJ TRCI

ANA SUBOTIC I DECA

Novo 19.izdanje Svetosavskte trke donelo nesvakidašnje toplo vreme( +15C ) na Suncu i sedmu pobedu Valjevke Ane Subotić, u dresu Javora iz Ivanjice, i Miloša Krstića iz Leposavića u seniorskoj konkurenciji.

Nastupilo je skromnih oko 200 takmičara. Valjevska deca i školarci su zaslužila “malo” novina, ali dok traje ovako kako nije zamislio ni su najgorem snu osnivač i tvorac jedinstvene sportske manisfetscaije Aca Milovanović, bolje neće biti.

Ana Subotić jer svakako bila nasrećnija, jer se u svom gradu u društvu svojih Valjevki i Valjevaca vratila kraljici sportova, lagano istrčala 3.000 metara i dokazala sebi i svima koji joj veruju da je na pravom putu da potvrdi već koliko puta dokazane vrednosti, i zašto da ne, nastupi u maratonu na narednim Olimpijskim igrama.sve tr 19 ana ana subotic

Iza Ane na cilj su stigle Tijana Dinić (Jedinstvo, Surčin) i Nataše Živanović (Junior, Krupanj)

  Tri Miloša su izborila pobedničko postolje u seniorskoj konkurenciji!svetosavska trka 19 krstic

svet trk a19 3

Miloš Krstić je posle peha i pada prošle godine ovoga puta lagano trjumfovao ispred imenjaka Pendića (Čelendž, Kragujevac) i Segedija (Inđija) u trci na 5.000 metara.

  Najbrže juniorke su Sanja Đoković iz Čačka, i Šapčanke Nikolina Melentić i Teodora Sekulić

svet trka 19 juniorke

Ilija Milenković iz Kruševca, Mihailo Grković i Teodor Antić (14) iz Šapca su na 3.000 metara podelili odličja i nagrade u juniorskoj konkurenciji. sve trka 19 4 juniori

Jedan momak u policijskoj i desetak vojnika istrčalo je krug: delom Karađorđeve, Pantićeve i ulice Vuka Karadžića, a do medalja si stigli Mirko Stanković, Ivan Aleksić i Vlajko Popović.

I "mali" valjevski atletičari su bili na visini zadatka.1SVETOSAVSKA 2018 -19 valjevci

Tamara Panić i Emilija Obradović su pobedile, Sofija Jezdić je bila druga, kao i Matija Ristić, dok je Marija Vojinović stigla do bronze.

  Svetosavsku trku osnovao je 1993. valjevski biznismen, pokojni Aca Milovanović, da bi posle kratkotrajnog prekida posle par  godina postala gradska manifestacija. Dok se valjevski sportski milioneri baškare  trošeći  ogroman narodni novac, grad za Svetosavsku trku izdvaja tričavih 300.000 dinara!

Uz bolju organizaciju, inovacije, sponzore, ali pre svega  eleminacijom štetočina, nesposobnih i nekorisnih, i dolaskom atletičara iz Evrope i sveta u Valjevo, Svetosavska trka lako može biti sportski i turusitički brend grada. 

Na žalost vlast, nikako da prepozna šta joj je činiti.

Pored Memorijane trke posvećene Aci Milovanoviću, najmlađi su istrčali i trku u čast Nenada - Neše Kuzmanovića, u mladosti atletičara, a do iznenandne smrti jednog pd funkcionera trke.

U organizaciju Svetosavske trke uključena je i Valjevska eparhija SPC, pokrovitelj je Grad Valjevo, a tehnički organizatori su bili GSS i AK Metalac,a dok je kao i uvek gradska organizacija Crvenog krsta organizovala okrepljenje svih učesnika i brojnih posmatrača, po običaju najbrojnih.

Read more...

NOVA ŠAMARČINA, I TAMIŠ PONIZIO NADOBUDNE !

saša vasic m tamiš

FOTO NINKO ANDRIĆ

Usijane i umišljenje glave da su zvezde, a  što nisu i nikada neće biti, prosipaju krvavo stečen kapital u jesen 2017. u KLS. Metalac je nastavio da prosipa bodove u Valjevu. Sinoć je izgubio od Tamiša 83:95 (11:30, 21:26, 26:23, 25:16), uz napomenu da su Pančevci bili i na plus 25!

Uzrok ovog i predhodnog poraza u Valjevu lako je prepoznati, ali nije ljudski prećutati.

Košarka se nikada nije zasnivala na igri pojedinaca, ma ko oni bili.

Sebičnost bez kraja, lažnih bogova, jurcanje za statistikom bez adekvatne reakcije sa klupe, neodgovornost bez granica  traju.

Metalac je kao i protiv Zlatibora izgubio, a kako ovoga puta video je i delić košarkaške Srbije jer kablovski operater Arena nije previše zastupljen.

Tamiš je pobedio jer trojica igrača nisu skapavala na terenu 40 minuta.

Tamiš je pobedio jer su Knežević, Ilkić i Smiljanić imali loše čuvare.

Tamiš je pobedio jer je igrao košarku brzu i modernu košarku, gde se znalo šta je čiji zadatak!

Imati imena na broju, a nemati zamene za najboljeg i one što bi to da budu, ali nešto im ne ide od ruke, je prvi i osnovni, a lako rešiv problem.

Da sa izraubovanima i nabeđenim igračima neće biti dobro, valjda je sad jasno i lovcu na još 10 miliona i  u 2018. valjevskih poreskih obveznika.

Komisija za raspodelu sredstava će u ponedeljak tačno u podne u Gradskoj kući će sesti i ponovo pokušati da “slomi” kolač. Posao ni malo lak, jer broj krokodila se povećao a bara je ostala ista.

Videćemo čija će biti poslednja.

Jasno je samo da se valjevskoj košarci, fudbalu i boksu vodećim sportovim, svidelo se te nekom ili ne neće biti dobro, dok sve dok postojeći sistem nevrednosti bude u opticaju. Ženski sport je posebna priča.

Hoće se biti zaokreta pitanje je za Bobu Gvozdenovića ali i Dragana Jeremića.

Bez ustupaka lažnim vrednostima i veličinama, mora se omogućiti stručan i kvalitetan deci, deci najmlađim sportistima Valjeva.

Ako čekamo Valjevsku Arenu dve decenije, sačekaćemo i našu valjevsku decu da nas raduju za 4-5 godina!

Sve ostalo je kriminal, zlo i pošast !

A Metalacu i u ovakvoj kakva je KLS će pobeđivati ponovo,  samo da se usijane glave i “statističari” ohlade, a odgovornost pojedinica podigne na potrebnu razinu!

Nova lica i pomoć “rudarima” što kopaju 40 minuta, naravno ne svi sa istim učinkom, je prva stvar.

A može i ovako i ubuduće, ali samo ne narodnim parama.

Valja  na berzu ići pa kupiti  “brend”  i vozi Miško do mile volje !

Read more...

REPRESIJOM ISKORENITI HULIGANIZAM U SPORTU

  • Published in Srbija

 foto 1tanjugFOTO TANJUG

Učesnici konferencije  nazvane ““Protiv svega što narušava integritet i misiju sporta - FAIR PLAY, FAIR LIFE” su ocenili da su prevencija i oštrije kazne prema prestupnicima najbolji put do rešenje problema sa huliganima na sportskim borlištima.

Novinska agencija Tanjug, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, organizovala je u Beogradu panel diskusiju sa najvišim predstavnicima Vlade Republike Srbije, i predstavnicima najkompetentnijih domaćih i inostranih sportskihinstitucija.

Vanja Udovičić, Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije; Biljana Popović Ivković, Državni sektretar Ministarstva unutrašnjh poslova; Radomir Ilić, Državni sekretar Ministarstva pravde; Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije; Milorad Mažić, Fudbalski sudija; Massimiliano Michenzi, Komesar za integritet, UEFA; Milan Janković...  bili su učesnici.

"Vlada Republike Srbije formirala je Savet koji se bavi negativinim pojavama u sportu - upravo u cilju prevencije negativnih pojava. Zadatak Saveta je i da se bavi detaljnom analizom postojećeg stanja, prevencijom i edukacijom, kao i oblicima represije negativinih pojava", rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković ocenio je danas da se problem sa huliganima u srpskom sportu može reši uvođenje žestokih kazni za prestupnike, po principu koji je svojevremeno uvela bivša britanska premijerka Margaret Tačer. Upozorio je, međutim, da je nephodno i veoma važno napraviti razliku između navijača i "navijača". "Svi smo mi navijači, ali nismo huligani. Ja sam odrastao u Beogradu, znam da mangup i baraba nisu isto. Mangupi čine dobre stvari, a sa huliganima ne sme da bude priče. To su bitange i huligani. Da bi se sve sprečilo osnovni uslov je da ti ljudi imaju strah od policije. Imam dovoljno godina da znam da su problemi sa policijom počeli s pojavom višestranačja, tada su ušle nevladine organizacije, reda nema i da ne pričamo priče.Vrlo mali broj ljudi je sankcionisan i jedino rešenjeje uvođenjemodela MargaretTačer", smatra Maljković i ističe da "Ljudi moraju da imaju strah od policije ako naprave prestup.  

U Srbiji se godišnje održi oko 40.000 sportskih događaja, a Ministarstvo unutrašnjih poslova je pružio svoj maksimum u očuvanju javnog reda i mira i bezbednosti građana, izjavila je državni sekretar Biljana Ivković Popović i dodala da država ima nultu toleranciju prema nasilju na sportskim tribinama.

Predstavnik Evropske fudbalske unije (UEFA) Masimilijano Michenci, zadužen kao specijalni delegat za suzbijanje kriminala u fudbalu, istakao je da je bitno da državni organi i Fudbalski savez Srbije zajedno rade na suzbijanju huliganizma na stadionima.

„Zadovoljstvo mi je što sam u Beogradu i smatram da je jako važno što pričamo o bitnoj temi, koja je kompleksna. Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa klubovima i resornim organizacijama, mora da bude na visokom nivou, da zajedno rade. Na osnovu našeg iskustva u nekim državama to je dalo jako dobre rezultate“, rekao je Michenci.

Read more...

ODBOJKA ZA TREN SKRAJNULA KRIMINAL BEZ PRESEDANA U VALJEVSKOM SPORTU!

ok va o1 smdrvoLjuta bitka pojedinaca za desetine miliona narodnih para, odvija se i ovog januara pod plaštom društvene brige za sport... Pod promocijom brenda  i čega li još odvija se više od deceniju ipo klasična otiimačina narodnih para za privatnu zabavu, a  neki političari je okarakterisaše  javno kao kriminal bez presedana.

Svi ga vide,  a policija, tužilaštvo i sud i dalje ne reaguju.

Biće da im smetaju i da ih ometaju u vršenju službene dužnosti smog, čađ, i šta li još.

Ova "anomalija" upotrebiću najbenigniji izraz, traje 20-ak godina, i podržava je „odgovorno“ svaka vlast, žmureći pred zlom i pošasti bez kraja.

Hoće li pasti ili proći i 2018. predlozi nekakve komisije, odnosno volja pojedinaca, a zna se dobro ko su,  pokazaće prvo zasedanje odbornika u februaru, spremnih da istraju u borbi, videćemo   za što i zbog čega.

Početak 2018. na sportskom polju je u znaku odbojke i novog uspeha odbojakaša VA014 lidera Prve lige Srbije

Odbojkaši   VA 014 dobili su derbi sa Smederevom 3:1(25:19,25:12,23:25,25:19) na startu drugog dela šampionata prvoligaša

Još ubedljiviji je bio Partizan na gostovanju protiv Starčevačana (3:0) i u meču sezone u Valjevu baš u direktnom nadmetanju sa crno belima pašće odluka ko će igrati u eliti naredne jeseni.

Valjevski tim je odigrao na visokom nivou prva dva seta protiv Smedrevaca, a kod vođstva 22:18 u trećem je „stao“.

Gosti su par "žutih minuta" domaćina iskoristili i znalački kaznili osvajanjem seta.  U 4. su pokušali totalno da se vrate u meč i preokrenu ga potpuno u svoju korist. Domaćin se trgao, podigao nivo igre i serijom dobrih prijema i blokova, sa posledicom ubitačnih kontri, ponovo viđenom pobedničkom hemijom u najborbenijem periodu igre je  stigao do trijumfa. Po završetku meča gosti su neopravdano bili ljuti na sudije. Strasti su se ubrzo stišale, zapisnik je potpisan, i sve se završilo u sportskom tonu.

Pošto plasman određuje na prvom mestu broj pobeda, pa međusobni skor, pa tek set količnik, jasno da je šta je zadatak za Ražnatovića i drugove. Pobedom protiv Partizana prvog vikenda u februaru rešiće sve dileme oko prvog mesta. Imaće dve pobede više, što bi trebalo da bude nedostižna prednost.

U ovom trenutku najvažnije je da su svi momci zdravi, dobro treniraju. Što je najvažnije dovoljno je vremena da se do meča sa crno belima, i gostovanju u Kleku, forma podigne na najviši nivo, kako bi se ostvarila pobeda i samim osigurao uspeha za istoriju valjevske muške odbojke. Ražnatović(20 poena), Vešović(16), Bulatović i Knežević po 12, i Adamović 11poena nosili su tim do prve pobede u 2018. godini.

Bitka za nove bodove doneće i rasplet u februaru.

Dakle mesec mačaka je konačno šansa da i „mačori“ u valjevskom svetu sporta pokažu kandže i zube.

Vreme je da se konačno cirkus bez presedana postane privatno vlasništvo, a prave vrednosti isplivaju na površnu, da Akademija svih sportova dobije ono što joj pripada, a ne da narodne pare krčme KK "otac i moj sin", FK "prošlost" ,  i sitniji  "milioneri" što   postadaše preko noći.

Read more...

RADI SKI STAZA "CRNI VRH" NA DIVČIBARAMA

CRNI VRH SKI STAZA

Stotinak skijaša obeležilo je start sezone na ski staza "Crni vrh"na Divčibarama na drugi Jovanjdan.

Staza je odličnom stanju, a jedan od razloga je i veštačko osnežavanje, uvedeno prošle godine. Pored Valjevki Valjevaca na otvaranje su stigli Beograđani, Novosađani, Pančevci, Šapčani...

Staza na Divčibarama je posebno privlačna za blizine i dolaska samo na jedan dan. Staza mami i skijaše i bordere, i sve koji tek počinju da ulaze u tajne  veštine skijanja. Tokom sezone u planu su vikend žurke, avantura park i zip line, smešteni u neposrednoj blizini staze. 

Neće izostati škola skijanja, a već se može iznajmiti  oprema i uživati u kafeu na otvorenom. Parking je besplatan. Zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije su pored staze spremne da intervenišu po potrebi. 

Staza je u funkciji svakog dana od 9 do 16 časova. 

 Cena jednodnevne karte je od 800 do 1.300 dinara, a "karta 4 sata" je od 600 do 900 dinara. Za ski pas 6 dana cena valja izdvojiti od 4.200 do 6.800 dinara, dok desetodnevno uživavnje u skijanju košta od 6.000 do 9.800 dinara. Najmlađi do 5 godina imaju besplatno skijanje. 

Ski staza „Crni vrh“ je duga 850 m, visinska razlika je 180 metara i raspolaže dvosednom žičarom kapaciteta 1200 skijaša na sat.

"Rezervisana" je po međunarodnoj kategorizaciji za veštije  skijaše, a nosi oznaku crvena.

 

Read more...

PLIVAČI VALISA ZAPAŽENI NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE

  • Published in Razno

pk valis 0

U prvom  kolu prvenstva Centralne Srbije u Paraćinu, učestvovalo je  11 plivača "Valisa".
Najuspešnija takmičarka kluba je bila Maša Cvetković sa najboljim rezultatom u disciplini 50 m slobodno i osvojenim prvim mestom, u disciplini 200 m slobodno je osvojila srebrnu medalju, dok je u disciplini 200 m delfin osvojila srebro.

pk valis 1

Posle prvog kola Maša Cvetković je najbolja takmičarka plivačkog saveza Centralne Srbije u pionirskoj kategoriji (kriterijum je zbir tri discipline).vk valis masa

Juniorska štafeta u sastavu: Milica Ristić, Anđelija Damnjanović, Jana Mitrović i Tijana Todorčević je u disciplini 4x50m mešovito postala prvak Centralne Srbije sa najboljim rezultatgom   u svim štafetnim kategorijama. Posle prvog kola, juniorke plivačkog kluba "Valis" su na drugom mestu u ekipnom plasmanu.
 Anđelija Damnjanović je u disciplini 100m prsno osvojila srebrnu medalju sa vremenom 1:22,04, dok je u disciplini 100m mešovito stigla do trećeg mesta. Milica Ristić je u disciplini 200m leđno trku završila na drugom mestu.Tijana Todorčević je u disciplini 200m slobodno u cilj ušla treća kao i Simon Stefanović na  50m leđno. Jana Tomašević, Anja Radojević, Ognjen Dašković, i Danica Đurić su u svojim disciplinama ostvarili dobre rezultata i pomerili svoje lične rekordepk valis 2

"Rezultatima na prvom takmičenju u sezoni smo zadovoljni, vidi se napredak plivača u svim kategorijama, a dokaz tome su i uspesi koje su ostvarili u prvom kolu. Nedostatke koje smo uočili ćemo ispravljati i pokušati da još podignemo formu za međunarodni nastup u Sarajevu, i drugo kolo prvenstva Centralne Srbije" kaže sportski direktor kluba Vladimir Bošković.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas