Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: avgust 2018

REMI "SVETACA" I PORAZ DEBITANTA VŠK-2005 NA STARTU ŠAMPIONATA U VALJEVU

  • Published in Razno
sah
Na startu ekipnog šampinata države u šahu u valjevskom hotelu Grand VŠK Sveti Nikolaj Srpski  je igrao nerešeno sa Novosadskoim šah klubom 3:3, a debitant takođe valjevski klub  VŠK 2005 je izgubio 2,5:3.5 od Spartaka iz Subotice. Itaka iz Beograda je deklasirala ŠK Krajišnik 6:0.
Na šampionatu učestvuje 12 ekipa a iz elite ispadaju 3 najslabije plasirana tima. Turnir se igra da 10.septembra
Ambicje oba valjevska kluba su različite. Nekada šampion države želi samo da izbori opstanak, a VŠK 2005 bi da se sa Itakom, Slovenom... bori za titulu.
VŠK Sveti Nikolaj Srpski predvodi vm Jurij Kuzubov iz Ukrajine, beokompromisan igrač, i fajter kod koga nema dogovorenih remija. Na drugoj tabli je vm Milanović, a zatim slede im Benković, im G. Arsović,i Valjevci im Božić i mk Popović.
VŠK 2005 je počeo kao valjevska priča, da bi prošle godine sa pojačanjima sa strane usledio vrtoglavi uspon i plasman u Prvu ligu.
Na šampionatu u Valjevu za VŠK 2005 igraju velemajstori Pavlović, Grk Mastrovasilis, Savić, Marković i Dražić, i  intermajstori Maksimović i Valjevac Dragan Ilić, a kapiten je valjevski fm Loca Živković.
Derbi valjevskih klubova je u 5. kolu, 4. septembra od 15.30 sati. Turnir sa 11 kola po jednostrukom Bergerovom sistemu (svako sa svakim) traje do 10. septembra.
Svi učesnici osim ŠK Krajišnik iz vojvođanskog mesta Krajina, imaju strance u svojim timovima.
Rezultati 1.kola:
 
No. Team Team Res. : Res.
1   ITAKA - Beograd   KRAJINA - Krajišnik 6 : 0
2   NOVOSADSKI ŠK - Novi Sad   VSK SVETI NIKOLAJ SRPSKI - Valjevo 3 : 3
3   JUGOVIĆ - Kać   JELICA PEP - Goračići :
4   SVETOZAR GLIGORIĆ - Pancevo   SLOGA TURIST - Kraljevo :
5   SLOVEN - Ruma   METALAC - Gornji Milanovac :
6   VŠK 2005 - Valjevo   SPARTAK - Subotica :
2.kolo subota 1.avgust  2018 u  16.00 časova
No. Team Team Res. : Res.
1   KRAJINA - Krajisnik   SPARTAK - Subotica   :  
2   METALAC - Gornji Milanovac   VSK 2005 - Valjevo   :  
3   SLOGA TURIST - Kraljevo   SLOVEN - Ruma   :  
4   JELICA PEP - Goracici   SVETOZAR GLIGORIC - Pancevo   :  
5   VSK SVETI NIKOLAJ SRPSKI - Valjevo   JUGOVIC - Kac   :  
6   ITAKA - Beograd   NOVOSADSKI SK - Novi Sad
 

 

Read more...

NASTASIĆU SAMO UTAKMICA NEIGRANJA U BUNDES LIGI

  • Published in Fudbal

MN-2

Posle "otkaza" u UEFA takmičenjima novi šamar VAR tehnologiji usledio je  u Bundesligi.

Srpskom internacionalcu, Valjevcu  Matiji Nastasiću  drugopstepeni  disiciplinski organ Bundes lige je prvobitna kaznu od dve utakmice preinačio u jednu! Odluka je doneta posle  odbrane Šalkeovog advokatskog tima i dokaza da nije bilo namere da se prilikom starta povredi napadač Volsburga na premijeri u novoj sezoni  u Volsburgu.

Epilog očekivan, a po sistemiu "vuk sit ovce na broju" je potvrdio koliko su zaštićene  fudbalske neznalice sa pištaljkom u ruci u Bundesligi.

Valjevac je na  otvaranju sezone u Volsburgu u  61. minuta  posle starta na loptu najpre opomenut javno  iopmenom. a zatim je sudija Patrick Ittrich pozvan od VAR kolega. Uz pomoć  "televizora"  stvarnost je pretvorena u virtuelnu nestvarnost,  i  žuti karton Nastasiću preinačen  je  u crveni.

Na (ne)sreću argementi Šalkea izneti u žalbi su bili  dovoljni samo da se prvobitna odluka o kazni prepolovi.

"Bolje išta nego ništa. Ja igram fudbal, i nikada nisam startovao na protvnika, u ovom slučaju na (Wout Weghorsta, )  u nameri da ga povredim. Izbacio sam loptu van terena, a posle toga smo se sudarili. Nehotice i bez intenziteta sam ga zakačio po nozi. Bili smo u naletu, i ja sam se sagnuo da da bih izbegao povredu.  Na kraju utakmice Wegohorst mi je rekao da ni jednog trenutka nije tražio od sudije da me isključi" , rekao je za naš partal Nastasić i osvrnuo se na žreb za Ligu šampiona, i naravno aktuelni trenutak svog Partizana.

"Grupa D Lokomotiva Moskva, Porto, i  Galatasaraj  je po meri Šalkea. Mislim da možemo u nokaut fazu Lige šampiona. Ćestitam Zvezdi na istorijskom uspehu. Čekali su su ga  27 godina. Velika je radost  za navijače crveno belih što u Srbiju stižu PSŽ, Liverpul i već u septembru Napoli. Dosta  novca za Zvezdu, a neka bude i radosti u još novca od osvojeniih bodova. Moj Partizan je igrao sa Realom, Portom  i Olimpikom iz Marseja ligu Ligi šampiona, i ni jedan meč nije izgubio u Beogradu. Ako to postigne i Zvezda, protiv rivala u svojoj hrupi, zaslužuje respekt, za crveno bele. Današnji Partiizan videli smo gde je sinoć u Istanbulu. Želim im da se što pre vrate i budu najbolji u Srbiji i da igraju ponovo u Evropi, Biće teško, ali ko veruje u sebe, uspeće", poručio je za kraj današnje priče Matija Nastasić, u svakom pogledu ponos svog grada Valjeva,  ljubimac "rudara"  iz Gelzenkirhena,  za tri nedelje viđen u Ligi šampiona, a u dresu Šalkea ponovo već u trećem kolu 15.septembra protiv  Bousije u Menhengladbahu.

Read more...

ŠALKEOVA EKSPRES ŽALBA NA 2 MEČA KAZNE NASTASIĆU !

  • Published in Fudbal

mncPosle reprezentacije Srbije uskraćene za primenu  VAR tehnologije na SP u Rusiji na utakmici sa Švajcarskom, i nedosuđenog penala na Mitroviću, Valjevac Matija Nastasić je nova  srpska  “žrtva” sudijskog neznanja i VAR-a.

Nastasić je ovog leta po izuzetno povoljnim uslovima produžio saradnju do 2022. godine sa Šalkeom,  a nedavno se zahvalio Krstajiću na pozivu za predstojeće utakmice, posle sramne odluke selektora da ga ne uvrsti u reprezetaciju za SP, iako je bio potpuno zdrav.

Valjevac je na  otvaranju sezone u Bundes ligi, u Volsburgu igrao 60 minuta na  reprezentativnom nivou.

Zahvajujući VAR tehnologije posle očiglednog starta na   loptu u 61.minutu  srpskom asu je žuti preinačen u direktan crveni karton- .

Odluka je doneta  pošto je sudija pozvan na "televizoru" vidi ono čega u stvarnosti nije bilo.

Naknadnim  pregledom snimka očajni sudija je žuti karton Nastasiću pretvorio u crveni.

Svima na stadionu Volsburga osim sudijama u VAR-u je bilo jasno da je Valjevac  prvi došao do lopte, izbacio je van terena.  Na  ispruženo  stopalo je natrčao  protivnički  igrač, za tren sporiji u startu na lotu. Nastasić se posle sudara čak sagnuo da bi izbegao sudar telom sa protivinikom.

Pomoćni sudija je signalizirao i  glavnog upozorio da je  u pitanju neoprezna igra, i da zbog toga Nastasića kazni javnom opomenom. Tako je bilo, dok se nisu oglasile VAR sudije. Posle par minuta  famozni VAR i očigledna greška sudija, su presudili.

Nastasić je zbog isključenja kažnjen sa dve utakmice neigranja, a Šalke je u roku od 24 sata od završetka meča uložio žalbu na kaznu Srbinu, džentlmenu kakvih danas malo ui fudbalu.

Predstavnik  kluba iz Gelzenkirhena će u petak sa advokatom pokušati da u dokaznom postupku makar prepolovi kaznu, jer su sudije u Bundes ligi zaštićeni  kao "beli medvedi"-

Isključenje Nastasića nije bila jedina greška, očajnog sudije na meču Volsburg -Šalke2:1.

Dva crvena kartona  domaćim igraćima VAR tehnolgijom sudija je     preinačio u žute.

Zbog starta za zatvor i udarca u glavu kod penala za Šalke igrač Volsburga je kažnjen samo javnom opomenom!?

Read more...

GORAN VESIĆ NA TAPETU ZBOG MALVERZACIJA U ZVEZDI

  • Published in Razno

GV KURIS RS

FOTO kurir.rs

Zvuči nestvarano ali pojedini beogradski mediji danas tvrde da je Specijalni antikorupcijski tim MUP pronašao manjak u FKCrvena zvezda.

Zbog sumnje da su malverzacijama oštetili FK Crvena zvezda za više desetina milioina evra otvorena je istraga protiv  gradskog menadžera grada Beograda, danas "vanstranačke" ličnosti,  Gorana Vesića/49) i nekadašnjeg fudbalera i predsednika FK Crvena zvezda Vladana Lukića(48).

Iako i vrapci znaju ko je sve osim Lukića i Vesića, nesporno sporan u Zvezdi, čudna je podudarnost ulaska policije na stadion u Ljutice Bogdana 1-A sa večerašnjom utakmicom veka u Salcburgu.

Marverzacije zbog kojih se sumnjiče Vesić i Lukić su "teške"  nekoliko desetina miliona evra, a glavni cilj je razotkrivanje zloupotreba u radu bivšeg predsednika Vladana Lukića i njegovog savetnika Gorana Vesića.

  U Crvenu zvezdu inspektori su ušli rano jutros, u vreme dok je kompletna uprava u Salcburgu.

"Radi se na  prikupljanju podataka. Određena informacija već postoji, manjak novca je utvrđen i sada se vodi istraga" potvdili su  u MUP-u Srbije.

Meta istrage su Lukić i posebno Vesić zbog sumnji da je učestvovao u raznim zloupotrebama od ranije pod istragom policije, zbog čega je bio i prisluškivan.

GV I VLfoto blic

 Sumnja se da je Vesić, nekada istaknuti funkcioner DS,( učestvovao u nameštanju fudbalskih utakmica, kao i u nezakonitostima u prodaji igrača. gv informer foto informer

"Specijalni antikorupcijski tim proverava  sumnje o učešću  Vesića u izdavanju lažnih menica bankama,  sumnjivih marketinških ugovora sa Agrobankom, čiji su funkcioneri u pritvoru " saznaju beogradski mediji.

 Istražuje se i  poslovanje privatne agencije Vesićeve supruge, koju je, kako se pretpostavlja, Crvena zvezda mesečno plaćala nekoliko hiljada evra.

Vesić je odavno trn u oku javnosti u Srbiji, ali do danas  je ostao "nedodirljiv".

FSS je 23.juna 2015. "maga za manipulacije" Gorana Vesića optužio da  je počinio zločin pred 100.000 ljudi.

Zahtevi FSS da  nadležni organa utvrde  odgovornost Goran Vesića za zloupotrebu funkcije koju obavlja, i  upoznavanje  UEFA sa diskriminatorskim i fašisoidnim metodama visokog gradskog funkcionera u dužem vremenskom roku, još od „Slučaja Đenova“, su ostalibez efekta. Problem sa Vesićem se pojavio kada je kao gradski menadžerna dočeku mladih fudbelare posle osvojene titule na SP na N.Zlenadu u Skupštini grada zabranio čelnicima Saveza Savu Miloševiću i Mitru Mrekli da se pojave na dočeku.

Vesić je ostao upamćen i po "radovima" u KK Crvena zvezda, u vreme kad je klub srozan na najniže grane, zbog ogromnom finasijskog minusa, za koji niko još nije odgovarao.

Goran Vesić je rođeni Kruševljanimn. Završio je prava u Beogradu, od februara do septembra 1997. ulazi u polituku kao član Izvršnog odbora Skupštine grada Beograda.

Zanimljivo  je da je akcija MUP-a usledila posle  jučerašnjeg istupanja zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikole Jovanovića i tvrdnje da  je Vesić, stvarni gradonačelnik Beograda, koji je svojim   nepostupanjem po zakonu oštetio Beograd za 70 miliona evra.

Krstić je prozvao Vesića pozorio da je  “Beograđanima je dosta izgovora i obećanja, i da očekuju neki boljitak i konkretne rezultate za već četiri i po godine vlasti SNS-a u prestonici”  Jovanović je pozvao sadašnjeg stvarnog gradonačelnika Gorana Vesića da prestane da traži izgovore u radu bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa, koji je 2012. godine ocenjivao kao „efikasan, pravičan, uspešan i u interesu naroda.

"Vesić bi prvo trebalo da objasni kako je moguće da za protekle četiri i po godine Beogradu nije ostavio nijednu kapitalnu investiciju, već samo razlupanu Slaviju, otet Savski amfiteatar i građevinsku mafiju koja hara gradom. Vesić bi potom trebalo da objasni i kako je pre njega Beograd imao pravu železničku i autobusku stanicu, a sada ih nema”, kazao je  Jovanović.

Crvene zvezda večeras u 21 sat igra utakmicu za plasman u LŠ sa Red Bulom u Slacburgu. Svaki remi osim 0:0 (produćetak i penali) i pobeda donosi crveno belima Ligu šampiona. Favorii u večerašnjem meču je domaćin. Crveno beli su već osigurali plasman u Ligu Evrope, koji im donosi zaradu od 6 miliona evra, dok bi Liga šampiona donela tri puta više novca. Zagrebački Dinamo je sinoć prokockao 1:1  žrtva Partizana prošle jeseni u LE  Jang Bojs će posle 2:1 u Maksimiru prvi put biti u žrebu za LŠ.

Read more...

"OSLOBODIOCI" BRANE ZELENI RAJ SVOJE DEČICE

1k2 gradjani

Istočni deo kvarta "Oslobodoici Valjeva"  je već nekoliko dana na nogama, jer neko bi da uskrati deci K-2- ovaca da se igraju na zelenoj površini između zgrada.

Prikupljaju se potpisi, a u peticiji se  zahteva da se odmah i bez oklevanja napravi dečje igralište. Peticija sa više od hiljadu potpisa biće prosleđene u nadležnu službu gradske Uprave, danas ili sutra,  a delegacija  "oslobodilaca" iz K-2 zahtevaće da ih primi lično gradonačelnik.

Peticijom građani traže da da se na polovini postojeće javne površine u kvartu Oslobodioci Valjeva izgradi  dečije igralište, a u delu postojećeg parkića obnove sve vrteške, ljuljaške, klackalice... mobilijar već zubom vremena načet, i opasan po decu.

Tokom proteklih dana ukupno 12 puta  komunalni policajci su izašli na teren, po prijavi njima poznatog lica, alergičnog na dečiju graju, i zvuk lopte.

Ko maže klupe starim motornim uljem,  otvora ulaze u atomska skloništa, neka su od pitanja na koje odgovor traže K-2 ovci.

Prisustvo dece na poljančetu i njhova galama tvrde sakupljačji potpisa irirtira jednog visoko pozizioniranog  čoveka, navodno u  SNS-u, čak kako deca kažu sa kamerom u ruci, spremnog da ih snima, što je najstrože zabranjeno.

Problem je sa loptadžijama i dečjom vriskom postoji već četiri godine.

Učestali dolasci po prijavi komunalne policija, pa čak i interventnih ekipa policije, jer se noću pije kafa na otvorenom, naterao je mirne i čestite  građane da reaguju, i krenu u  borbu za svoja prava.

„Dobijamo podršku sa svih strana, što nas ohrabruje kaže Dragan Ilić pod čijim budnim nadzorom se građani identuifikuju i potpisuju peticiju,

U  Komunalnoj policji  u više navrata na terenu nije podneta prijava protiv lica što  prosipa staro motorno ulje.

Novinari su na licu mesta utvrdili  da je učinjeno krivično delo,  a zagađivača kad bude uhvaćen čeka "izlet" u prdekanu, do godinu dana.

Građani  takođe znaju ko je na  livadi izmedju zgrada bez dozvole sadio drveće.

1k2 igraliste

Građanima istočnog dela  Kolubare 2  stiglo je obećanje  odbornika iz vladajuće stranke iz kraja  da će Skupština pokrenuti  inicijativu da se deci napravi malo igralište.

Dok se čeka utvrđivanje identieta "ratnika apokalipse" privodi se kraju prikupljanje potpisa.

Za očekivati je da veću u sredu ili četvrtak potpisi stignu u gradsku upravu u paketu sa zahtevom da delegaciju  K-2 "oslobodilaca" primi  gradonačenik Valjeva.

Ne bude li ekspresne reakcije gradske vlasti, radikilazovaćemo našu borbu, kažu građani.

Uslediće blokade duple trake kod Krušika i zaobilaznice kod železničke stanice, nemaju dilemu građani kvarta "Oslobodici Vajeva, sigurni da će grad odmah  reagovati, i rešiti problem na zadovoljstvo pre svega dece, "budućih vlasnika" mini igrališta ju svom kvartu.

Read more...

FUDBAL JE MAGIJA, ZGUBIDANE RUŠE "OSLOBODIOCI VALJEVA"

  • Published in Fudbal

1BFC KADETI 26 8 18Ovoletošnja fudbalska premijera kod Krsta, donela je novu epizodu zgubidanskog rijalitija. Deca Valjeva su sutradan Parku Pećina pokazala da je fudbal neuništiv. Zbog najvažnije sporedne stvari na svetu,  zgubidana već čiste, i to u kvartu "Oslobodioci Valjeva".

Na ušću Gradca u Kolubaru 25. avgusta stigla je  ko zna koja po redu potvrda da fudbal, makar i pod šakom vođe, nikada neće biti  rijaliti farma, parovi... i kako li  se već zove besmisao što vređa ljudsku inteligenciju.

Nekako u isto vreme u najmnoguljdnjem kvartu "Oslobodioci Valjeva" narod diže svoj glas.

Traži bezuslovno, da se na livadi između zgrada dozvoli deci loptanje. Peticija je krenula i neće ih zaustaviti niko, kažu iz kvarta, podsećam ponovo, imena "Oslobodioci Valjeva", a  konspirativnog nadimka K-2.

Fudbal je konačno pronašao rupicu i stigao do mazga ljudi okupiranih pukim preživljavanjem, a noću  rijalitijima, starletama, kurvama, najprizemnijim tv sadržajem od kada televizija postoji. Tv pretplata više ne pomaže, i večitih nema na nacinalnom RTS.

Potpisi da se na problem ukaže i bezusulovno reši, su početak i put za legalne borbe, protiv diktature, neznanaja i nekompetetnosti umišljenih pojedinaca da nešto znaju, a u biti zatucanih nesretnika umišljenih da su baš oni vlast. 

Sramno subotnje popodne novog-starog trenera,  respekt golmanu Mitru Pejoviću, i još po nekom momku što igra fudbal, pokazalo je da po drugi put u Valjevu pejović(namerno malo slovo) još dok traje avgust mora da napusti grad Valjevo.

Izborom tal -igrača za gornji i donji Pičkovac, izvršio je novu neoružanu pljačku novca Valjevki i Valjevaca.

Naravno blagosolov da p dođe,   dao je , a ko drugi, do  štetočina,  nestručni, nekvalifikovani zgubidan. Za razliku od gorih od sebe  podguznih muva, do bola osoin i nadmen, na kratko u nedelju pre podne je bio na stadionu u Parku Pećina. Naravno nije gledao decu što neko bez, a neko sa diplomom,  okupi za budućnost valjevskog fudbala. Ostavio je izbornog agitatora i kontrolora da prati razvoj situacije, i naravno naplati uslugu, za stručan rad.

A onaj sa malim p, prodavac magle umesto na stadionu sedeo i je obližnjem restoranu. Nožem i viljuškom seckao je na sitne komadiće već iskaspaljenu i ispečenu žrtvu što mu je doneše na tanjiru.

Za to vreme loptački  hepening na stadionu Park Pećina potvrdio je da  fudbalska magija i dalje živi u Valjevu.

Pokazali su praunicu, unuci, sinovi, nekad majstora fudbalske igre da magija traje.

Videsmo četu malih ali odbranih fudbalskih gladijatora, iako su  neki tek pristigli. Bez priprema su pokazalu  spremnost da pored talenta i umeća poseduju spartanski karakter da se žrtvuju, kako bi sutra u životu i u fudbalu bili neko i nešto.

Zanimljvo je je momci igrali su i u dresovima sa grbom Stare dame iz parka Pećina. Klub je ugašen 12.jula 2014. godine, voljom tadašnjeg prvog čoveka grada Stanka Terzića. Nekvalfikovani i nepismeni  produžiše život fudbalskoj neznalici parazitu i štetočinu. Momcima   u protokolu upisanim kao ekipa FK Krušik Budućnost 2014 nije  smetalo  ime kluba, ni ko je podpredsenik.

Ispošovalali su dogovor i pokazali da  ni jedan zgubdan ne može fudbal u Valjevu da ugasi.

Stariji omladinici su počistili Karađorđa iz Topole 3:0, i sa dve pobede na startu,  u Požarevcu je bilo 2:1protiv Mladog radnika 2:1, evo ih kolo  vode u ligi klubova RZS. 

1bfc juniori 260818

U rangu kadeta mladi Valjevci(slika na vrhu teksta) su podelili plen sa komšijama iz Uba, što je iznenađenje, jer su bolja ekipa, što pokazuje i startni trijumf protiv Mladog radnika od 3:0.

Zgubidanu " iza leđa" malo sposobniji i dalekovidi su uspeli da nagovore     besmrtnu  legendu  Žiku Jankovića da  preuzme omladince.

Deca treniraju gde stignu, a pobeđuju redom. Preskočene pripreme doćiće na naplatu vrlo brzo.

Mlađu sada kadetsku vodi Peđa Starčević.

Sa trenerima deca prolaze scilu i haridbu. Od kolača što klub uzima od grada, deci idu  mrvice, jer valja od tih para finasirati zgubidanov rijaliti.

Da nije sve u novcu potvrda je buntovnički kvart "Oslobodioci Valjeva".

Konsipirativni K-2 je zapalio iskru, vatra je planula i širi se. K-2 je na fudbalskom terenu startovao remijem, a u nedelju je pobedio u gostima, i osvetio starijeg za poraz od Ubljana dan ranije.k2 pobeda 26 08 18

Reč je mladim ljudima. Vole fudbal, rade, greše( Sava Tešić je najstručnija persona), ali imaju jasnu startegiju, plan i cilj.

Valja ih podučiti pravilu da klub počiva na tri stuba: upravi, struci i igračima. Bistri su i organizovani. Prvi korak su napravili. Valja koračati dalje, probuditi i podići svest  uniženih. Brđanci vape za terenom, a imaju i lokaciju.

Štetočine  i paraziti su se nakotili, valja ih čisititi redom. da Valjevo u fudbalu ima što i Šabac.

Valjevci treba da gledaju svoju  "Staru damu" u drugom veku njenog neugasivog života u Parku Pećina, i  kao Šapčani, da uživaju u igrama njihove  Mačve. Valjevo je grad sa fudbalskom tradicijom, ljudi sa integritetom stručni i odgovorni, ne ovi što  sad misle da su bogom dati, zgubidani i neznalice

Valja se boriti i izboriti i da fudbal preuzmu ljudi od znanja, vredni uspešni i odgovorni, pa će i Valjevo imati brlo brzo svoj  šabački "Provincijski Urugvaj"

Read more...

KRUŠIKOVCI PONOVO NAJBOLJI

10 RADNICKE SPORTSKE IGRE OIS-1U Valjevu na Radničkim sportskim igrama Samostalnog sindikata namenske industrije Sebije u konkurenciji pet  fabrika  Odbrambene industrije Srbije sveukupni pobednik  je ekipa HK Keušik-

Učestvovalo je 200 takmičara a nadmetali su se u sedam takmičarskih disciplina: mali fudbal, odbojka, basket , stoni tenis, streljaštvo, pikado i navlačenje konopca.

Domaćin igara je bio Samostalni sinditak HK” Krušik” Valjevo, a prema očekivanju bio je dobar domaćin i organizator.

Igre je svečano otvorio predsednik Samostalnog sindikata HK”Krušik” Branko Petrović, a zatim je nastupilo  KUD ”Krušik” svojim spletom igara.

Nakon tri takmičarska dana “Samostalci” Krušika su svojoj prošlogodišnjoj kolekciji pehara, pridodali još 13 novih. Kao i prošle tako i ove godine postali su apsolutni pobednici igara i poneli su i prelazni pehar.

Sledeći domaćin Radničkih sportskih igara Samostalnog sindikata je  namenska industrija “Prva Petoletka iz Trstenika.

Read more...

MITAR ZA LJUDSKU RADOST I NADU VALJEVCIMA, A GRAD I GROM OPOMENA ZGUBIDANU

  • Published in Fudbal

1mitar i djurdjija

Penali u trenu, jedan za drugim, označili su pobedu ubskog Jedinstva, i bili su uvertira za oluju,  munje, gromove, letnji pljusak i grad, na fudbalskom otvaranje sezone kod Krsta. Nebeska poruka je stigla, kao i Mitar Pejović(na slici sa suprugom i sinom) golman genijalac - specijalac -pobednik.  

Na kraju dok se čekalo da prođe nebesko upozorenje,   stisnuo sam ruku ratniku što jedini dobi apluz malobrojnih Valjevaca.

Mitra  Pejovića sudbina je dovela u Valjevo. Zašto je čovek pobednik, zato jer što može mnogo da uradi na golu, pa čak posle gluposti saigrača  da odbrani prvi od dva penala, danas protiv  Jedinstvo, i to  u jednom minutu.

Mitar  nIje sprečio poraz FK BK 2014 na startu nove sezone u Valjevu, ali je na prečac osvojio  Valjevce. Zavoleće ga isto kao  što zamrzoše zgubidana i parazita što im fudbal godinama unižava i vređa im  ljudsku intelgenciju.

Dobiše klinci iz Jedinstva aplauz posle jednog gola i tri osvojena boda.

Mene je nebo častilo. Stisnuo sam ruku Mitru što nema na terenu s kim da odpeva imenjakovu: Ne može nam niko ništa !

Mitar Pejović(36) je odmah na debiju u Valjevu pokazao da je  golman  respekt u svakom pogledu. Nije momak ima suprugu Đurđiju i naslednika.

Svojim odbranama nas je pozvao da dođemo ponovo na stadion, za razliku od drugih. O njima ne bih ovoga puta, jer previše toga je rečeno, a i postajem već i dosdadan.

A ko još normalan od njih, odnosno Milana Milinovića, može bilo šta po fudbal  ozbiljno da  očekuje.

Danas dobiše i   nebesku poruku, posebno Milinović, i valja mu  se presabrati, ma koliko ga vlast gotivila i "terala" da mlati po fudbalu. Milan Milinović zaboravlja da je samo najobićniji smrtnik, odavno pročitan i jasan kao ova noć što traje.

Zgubidanima, štetočinama, i parazitima se bliži kraj.

Noć fudbalska, traje, ali svanuće uskoro, i dočekaćemo dan da se radujemo i uživamo u uspesima sa  pobednicima. Već danas u 11 i 13 sati u parku Pećina naša deca VALJEVSKA , bez znanja, zgubidana će igrati fudbal. A onaj još bolji i veči je u 19,30 u Šapcu.

Ali to je već spektakl !

Read more...

"FUDBAL JE VAŽNIJI OD ŽIVOTA I SMRTI..."

  • Published in Fudbal

 

1PARK PECINA STADION 28 18

udno je to, ljudi kažu da ne liče na majmune. Dobro onda, kako objašnjavate fudbal" zapitao se Mitch Hedberg.

Čuveni Rud Gulit je  odavno shvatio i rekao veliku istinu: "Politika i fudbal se ne mogu mešati".

Da ipak mogu fudbal politika dokaz je Šabac, grad fudbala u kome sutra "Provincijski Urugvaj" pod reflektorima čeka sam derbi sa Partizanom.

Politika je postavljajujući štetoćinu neznalicu i fudbalskog parazita Valjevu podarila ugašen FK Budućnost  sa tradicijom od skoro jednog veka,  i  danas derbi sa Jedinstvom uz Uba!

U zemlji čuda, i gradu u centru galaksije, fudbal iako nikada više ugnjetavan  i  tlačen kao u poslednjoj deceniji  od kvazi političara tzv sporsko fudbalskih radnika svih formata,   i dalje živi.

Golgota valjevskog fudbala nikada veća i teža međutim traje.

Tlačitelj, jaše sada prerušen u podpredsednika i  šta li već, u biti štetočina, i loš čovek,  iako ja pokušavam sebe da ubedim da još uvek nije u stadijumu besprizornog.

Prodavac magle je ovog leta doveo novu  fudbalsku "gromadu", a on "pojačanja" da čupaju travu na pruzi BB, ili rade u kamenolomu pored stadiona u parku Pećina.

Danas je  štetočina na ko zna kojoj  proveri, a "gromada" na prvoj posle višegodišnje pauze u Valjevu, odakle je svjeveremeno pobegao glavom bez obzira. Kako su  letos skockali tim  pobeda Jedinstva je na vidiku. Za puniju tribinu pobrinuće se Ubljani.

Ub nikada nije imao voz, ali sada ima političara Darka Glišića. Kao što se da videti vihoran je kao kineski voz. Vozi kao niko u Srbiji. Uz put kritikuje ovčare, smenjuje ih, pa se posipa pepelom, da nas sve zajedno nstave da vode u budućnost iz snova.

A snovi su kao i uvek snovi malo drugačiji od jave.

Današnji okršaj na Krušiku  u 16,30 valjevskog u ubskog trećeligaša će doneti novu epizodu sna i jave.

Međutim stvari izmiču kontroli nedodirljivom valjevskom fudbalskom lažnom caru Šćerpanu malom. Pored novog nokauta što mu spremaju Ubljani na Krušiku, rekacije su krenule i iz  iznutra.

Novi predsednik i saradnici ga preveslaše. Kormilo i vođenja omladinske i kadetske ekipe prepustiše Valjevcima od struke, znanja i odgovornosti.

Ej bre Valjevcima!

Stari vuk Žile Janković, najbolji pored Đure, Raje, Džonsa, Tekira, Gnjece, Vlade iz Divaca... što je fudbal valjevski video, šiban  munjama i gromovima   svih politika je na poziv Bore, Ace, i bliskom mu po fudbalu Raše je prihvatio izazov.

Uzeo omladince i za razliku od onog iznad što tera decu da treniraju pored pruge. Žile je  pobedio u Požarevcu prošle nedelje 2:1.

Mlađi Peđa Starčević sa kadetima prži u istoj ligi Regiona Zapadne Srbije . Tri komada su deca zabila Požarevljnima.

Koliko će Ubljanima sutra zabiti, pitanje je broja.

A "gromada"  bi kadeta Peđi  da uzme da igra za prvi tim, da  lavića u arenu rastrgnu fudbalski, šta su. samo bog zna, jedino je je izvesno fudubalski  tanji,a  fizički jači.

Privatna škola sa vidljivim rezulatima   Peđe Simića i Milana Jovića mnogima je trn u oku, juče i danas slavi.

U parku Pećina juče i danas škola fudbala, ili FK Senjak  organizuje uz podršku vlasti, da čovek ne poveruje,  turnir za decu rođenu od 2007, do 2010 godine. Stigli su klinici iz brojnih klubova i škola fudbala u Srbiji. Tu si i "večiti", Mačva, Užičani o,Lozničano,Obrenovčani, Rumljani...ukupno 46 ekipa!

Ori se posle kao nikad posle poplave 14.maja 2014.

Fudbalski hram je u parku Pećina, okružen kamenolomom, opet odgovorno kažem, neko bi trebao da tuca kamen,  juče  danas i sutra živi fudbalski.

Nek se igra i uživa, i danas i sutra od 11 i 13 sati kada će naša deca valjevska imati kadetsko-omladinski okršaj sa Ubljanima i Karađorđem iz Topole.

Valjevo je grad i centar galaksije, a  Ub centar sveta.

Valjda zato pola Jedinstva -omladinici su Valjevci, i  igraju Omladinsku ligu Srbije.

Oteše deci na premijeri u OLS na Brodarcu(1:3), pa stiže prvi bod protiv Čuke na Ubu (1:1), a sutra će u Niš na noge Radničkom. Tmušić junior i ostali mlađi Valjevci sa trenerskom licencom Vlade iz Divaca,  Ubljani nemaju svog čoveka, što me u poplavi dip-ing-dr- akademika baš čudi, idu u Niš da pobede. 

Kreće i zona,  sa klubovima uz Kolubaru, Drinu i Savu. OFK Divci će u goste Radničkom Stobeksu, Radnički na Petom puku sa Milošem Raševićem  čeka Rađevca, Zadrugar Mačvu iz Bogatića. Sutra je tamnavski derbi: Vrelo - Brezovica, a neugasiva OFK Osečina dočekuje  favorita broj Želju iz Lajkovca. 

Biće sutra fudbala  i u   valjevskoj i rekreiro -Okružnoj ligi. Na Senjaku sutra igraju Tešnjar - ZSK. Najgledniji K-2 ide u Tulare, Iskra čeka Radnika, Mladost(Dračić) ide u Sovljak, a  Brđanac danas čeka Banjane.

"Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uveravam vas da je i važniji od toga", kazao je svojevremeno čuveni Vilijam Bil Šenkli (William (Bill) Shankly, da li je bio u pravu ostavljam vama da procenite.

A nama vama je da odlučite, danas na Krušik, Peti puk... ili sutra u Park Pećina da vidite moć mladosti  u 11 ili u 13 sati, a možda i u Šabac jer to za  Valjevo pod ovom vlašću nemoguća misija. A da se fudbalski može pobediti i vlast dokaz je i rezultat današnjeg derbija Omladinske lige Srbije: Crvena Zvezda Partizan 1:2.

U Šapcu je uveliko traje fudbalska groznica. Redovi za ulaznice se1sabac macva of c red za k

 

Za razliku od valjevskog umišljenog i nadobudnog lica, u biti parazita i štetočine, Šapčani sa ljudima od struke iznanja, i odgovornosti i uspeha, prave čuda jer u u njih u veruju!

Read more...

POČINJE "SEZONA" NOĆNOG KUPANJA U SRC PETNICA

1SRC PETNICA 2

Olimpijski bazen u SRC Petnica od  večeras će biti na raspolaganju svima što im  na srcu leži noćno kupanje. Po ceni od 200 dinara UFK Valis organizuje noćni hepening za sve ljubitelje kupanja od 21 sat do ponoći.

Do večeras nije bilo ove vrste zabave zbog kišnog leta.

"Temparatura vazduha se ustalila na više od 30 stepeni,  i sa  vodom u bazenu  četiri stepena nižom isunjan su dva kključna uslova, za početak "sezone"  noćnog kupanja", kaže za naš portal Aleksandar Mijailović, direktor UFK Valis, ali bez precizne informacije do kada će potrajati.

1src petnica noc

Avgust spasava sezonu i narednih osam dana bude li ovako toplo pored već viđenih  45.000 kupača očekuje se dolazak još 10-ak hiljada.

Kišni jul je uticao da ovo ne bude uspešna sezona, po broju posetilaca. Prošle godije sezona noćnog kupanja počela je polovinom jula.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas