Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: april 2019

ŽELJA LAJKOVAČKI NA TRI SETA OD DUPLE KRUNE!

1z sp 1

Da su odbojkaške vanzemaljke, nikada viđene na prostorima Kolubare i valjevskog kraja pokazale su odbojkašice Železničara posle večerašnjih herojskih 3:1, za 2:2 u Lajkovcu pred više od 1.000 gledalaca, i milionskom tv auditorijum u  finalnoj seriji plej ofa Super lige Srbije.

Majstorica za titulu sa Jedinstvom Želja je zakazo  već u četvrtak 2.maja u Staroj Pazovi.

Želja je na samo tri seta od duple krune!

Lajkovčanke su zbrisale Zvezdu u finalu Kupa bez izgubljenog seta, a večeras su puna dva sata i 13 minuta vodile iscrpljujuči bitku  sa sjajnim rivalkama iz Stare Pazove. Pobedile su sa 3:1(25:23, 28;26, 17:23, 25:22), i uspele da u finalnoj seriji od 0:2  stignu do 2:2.

Kao  i u prvom meču u Staroj Pazovi i večeras su Lajkovčanke, i ostale Valjevke, Lazarevčanke, Vranjanke, Beograđanke    povele 2:0 u setovima, uz napomenu da su oba seta  dobijena u igri nerava i posle nevidjenih obrta,  za nagoveštaj da će neizvesnost potrajati do poslednjeg poena večernje odbojkaške drame.

Vratilo se Jedinstvo u trećem setu(25:17), imalo u 4. vođstvo, i kao u svakom predhodnom obećavajuću prednost. Ali od sredine seta na tatafleksu se pita samo jedan tim, Železničar.

Prednost Pazovčanki se topi kao led na Suncu, i  Želja, ma kakav Želja, lajkovački simplon ekspres leti ka velikoj pobedi.

U trenu su nestale greške na prijemu, dizanju, čitanju napada rivala,  organizaciji igre. Proradio je ubitačni i neodbranjivi  servis, blok, devojke su letele na terenu i sve su stizale. Na isteku 113-og minuta osvojen je konačno taj 25-i poen u 4.setu, ukupno 92. u meču za eksploziju radosti ograničenog trajanja.

Valja sada u Staroj Pazovi već u četvrtak za manje od 48 sata osvojiti tri najvažnija seta u istoriji  lajkovačke ženske odbojke i odbojke valjevskog kraja.

Tri seta za titulu i ispisivanje najsjajnije stranice  u istorije odbojke i sporta uopšte na ovim prostorima.

Pokazale su Maja  Savić, Jelena Stanimirović  Aleksandra Gajić... da mogu da nadvise  Jovanu Mirosavljević, Dejanu Lekić i ostale sjajne rivalke iz Jedinstva. 

Pokazale su odlučnost i posvecenost, i ponove li u četvrtak večerašnju igru,   šampionsko slavlje i pobednički pehar neće im izmači.

1z j 1

1 z j 1 pehar

1LAJK RADOSTA podrška sa tribina biće kao i večeras, moćan, i itekako bitan faktor na putu  do najveće pobede ponosa Lajkovca.

 

Read more...

BOKS VALJEVSKI I LAJKOVAČKA ODBOJKA ZA SPAS OTETOG I ŠTETOČINSKI ODERANOG SPORTA

1ZELJA U L ZC F

Da nema boksa i BK Metalac i odbojke u Lajkovcu, odnosno OK Železničar sport na prostorima Valjeva i pet opština Kolubarskog okruga bio bi sveden na izložbu pasa 1.maja, sada samo na pomoćnom terenu stadiona u Parku Pećina. Kupa, i titulu prvaka Srbije, a 4.maja u 20 sati na Studentu Valjevo će videti svoj Metalac na predposlednjem koraku do titule,i to protiv Vojvodine.

Želja večeras bije 4.bitku u Lajkovcu za ove godine duplu krunu, posle drugog uzastopno osvojenog .

Nakon brejka u Staroj Pazovi i pobede od 3:1 odbojkašica Železničara u trećoj utakmici finalne serije Super lige Srbije, večeras u 18 sati igraju 4. meč u lajkovačkoj sportskoj lepotici, još uvek samo u snovima Valjevki i Valjevaca da je tako nešto bude izgrađeno u njihovom  Gradu. Još uvek prepoznaju vrednosti i tekovine sporta, znači ima nade i za Valjevo.

Odbojkašice Železničara žele,  i danas mogu da ostvare drugu pobedu,  i tako dođu do izjednačenja u finalnoj seriji plej ofa nacionalnog šampionata.

Večeras će Lajkovac biti centar sveta, jer ovakav spektakularni uspeh budu li šampionke,  niko još nije postigao u valjevskom kraju.

Odbojkašice su  ponos Lajkovca, a zašto potvrda stiže i večeras. Imaće podršku svih Lajkovčana, ma u kom stranačkom dresu bili.

Umesto da bude nosilac života i napretka u sportu u Valjevu nesposobna  i šetetočinska vlast čini  sve da sport marginalizuju i unište, deleći narodni novac, parazitima i još gorim štetočinama od sebe.

Na sreću Valjevki i Valjevca , a na njihovu žalost,  u pitanju je nemoguća misija!

BK Metalac sa sramnih 1.900.000 dinara je sve bliži tituli. Više su dobili  za  šah,Bokula za VŠK, Loca i proizvođač toalet papira...

U subotu 4. maja Metalac stiže na korak da bude šampion države u boksu!

Sa Vojvodinom iz Novog Sada momci će boksovati na Studentu u subotu 20 sati, i naravno pobediti, vrlo je važno ubedljvo, po mogućstvu sa "nulom". Jer to je u maniru šampiona!

Valjevo nikada nije bilo prvak države ni i jednom ekipnom sportu, a 11. ili 12. maja konačno posle meča u Nišu sa NAISSUS-om postaje GRAD ŠAMPIONA!

bkm  maj 19

Valjevski paraziti, milioneri  u svetu sporta godinama troše nikad zarađeno, pravdajući milione "rezultatima" što vređaju ljudsku inteligenciju.

FK BK 2104  ove godine sa 16 miliona narodnih dinara gledaćemo 1.maja u Parku Pećina protiv Tutina. Davljenik u Trećoj ligi traži spas, a Tutin bodove za plasman u viši rang, Prvu ligu.

U najvažnijoj "sporednoj stvaru na svetu" fudbalu  posle  poniženja poslednjeg u aprilu  u Mihajlovcu, pre toga u Provu, i ko zna već kom selu ove naše prelepe Srbije, sutra sledi nova golgota u Parku Pećina.

Svedoci smo kako je  Šabac  prepoznao i podržao uspeh. U znak poštovanja Ključ Grada predat je FK Mačva, najuspešnijem i najvećem promoteru sporta u Gradu na Savi.

Oni malo "siromašniji" od valjevskog  FK "propast" sa 9 miliona uzetih Valjevkama i Valjevcima, Vaterpolo klub Valjevo Gorenje tone sve dublje.

U donjem domu Super vaterpolo lige Srbije pobedio ih čak i Beograd, do juče ekipa bez ijednog osvojenog boda!

KK METALAC  rukama osionog  i bahatog, jedinog plaćenog predsednika u istoriji valjevskog sporta KK Metalac, je i dalje ni na nebu ni na zemlji.

Primer predsednika što je kad se vraćao pre 20-ak godina i preuzimao klub, i odmah presavio tabak tužio SVOJ zbog dugovanja, pa  ekspresno naplatio potraživanja, kreću danas svi redom što su zaslugom baš tog istog predsednika ostali bez plata, jer nenamensko trošenja novca u KK Metalac je imalo za posledicu "skidanje sa sise"  grada Valjeva. Kad sa 15 miliona  i koliko još od sponzora, ali sa prispelim obavezama poverenika,  spadne na nulu, mada se šuška da će Grad ipak dati 6 miiona, jasno je da nema kraju ludilu bez granica.

Neko je poput Mihaila Počeka  došao da radi u Gradskoj upravi. Čovek ce  imati priliku  da spasava valjevski sport. Čovek je iz sveta sporta, bio je vrhunski igrač u SFRJ, a ne puki lovac na "statistiku" u ostacima Juge.Možda može da pomogne tamo gde valja pomagati i vraćati sportu đavolima datu  dušu.

Ipak nameće se ključno pitanje, ima li leka i rešenja  za nekoga ko krimimalnim i štetočinskim postupcima i delima krši Zakon, i pri tom vređa ljudsku inteligenciju, a to radi bahato i nadobudno na očigled celog Grada Valjeva.

Da se iz mrka može izaći  potvrđuju  Bokserski  klub Metalac i odbojkaški Železničar iz Lajkovca. Valja ih slediti!

 

 

Read more...

VALJEVKAMA KIŠNIM PRINCEZAMA DVA ZLATA I SREBRO NA KUPU U SOMBORU

  • Published in Razno

som svi 19Posle jučerašnjeg letnjeg dana učesnike drumske trke za Kup Srbije u Somboru je dočekala kiša i klizava staza. Male Valjevke loše vreme nije sprečilo da ponovo potvrde talenat i osvojile tri odličja.

Sportsko Udruženje "Vila Gala" je  ponovo bilo zapaženo, ovoga puta sa zlatom i srebrom.

somb nika 1

Poletarka Nika Ratković(U-13), je lagano stigla do trijumfa u svojoj klasi, kroz cilj je prošla u grupi sa najbržim devojčicima U -15, i dečacima U-13, iako je vozila sa slabijim prenosom na biciklu, adekvatnim klasi U-13.

Takođe Valjevka Tara Čulić(U-11) od ove sezone "Beogradjanka" je stigla na cilj prva, ispred ljute rivalke Zoje Ratković(Vila Gala).

som tara zoja

som tara

Mlađi kadet Viktor Manić iz Bobe je bio četvrti.

Kadetkinja "Vila Gale" Gala Ratkovići(U-15) je i pored stomačnih tegoba vozila, i završila je trku u drugoj grupi, kao i 4. član porodice, mlađi kadet Ratković Milorad(U.13) na kraju u društvu Filipa Milinkovića(Boba) u drugoj grupi vozača.

Mlađi poletarci su na Kupu Srbije u Somboru vozili dva kruga(5.5 km) a stariji tri kruga.

som nika i nikola

Sledeća je trka je mtb Kup Srbije 5.maja na Fruškoj Gori u šumovitom odmaralištu Andrevlje.

Read more...

HRISTOS VASKRSE RADOSTI MOJA, SREĆAN USKRS

  • Published in Svet

 

Vaskrsenje-gospoda-Isusa-Hrista-VaskrsFoto:crkveni kalendar.com

ČESTITAMO USKRS SVIMA KOJI DANAS SLAVE NAJRADOSNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK.

Isus Hristos pobedio najjače Satanino oružje – smrt.

NEK JE SREĆNO VASKRESENJE HRISTA

 NA ZDRAVLJE VASKRS,  HRISTOS VASKRSE

SREĆAN  PRAZNIK

Read more...

LAJKOVČANKE SE VRATILE U ŽIVOT, TITULA PONOVO U IGRI!

 

y

Posle dva poraza u Staroj Pazovi(2:3) i u Lajkovcu (1:3) u trećoj utakmici finala Super lige Srbije Železničar je konačno probio led. Posle 118 minuta pobeđeno je konačno Jedinstvo, i to  u gostima 3:1(25:21,25:23,18:25,25:17), i Želja se vratio i nastavlja  trku za šampionsku krunu.

SP L MAJA

Posle drugog uzastopno osvojenog nacionalnog Kupa, eliminacije Crvene Zvezde u polufinalu u seriji od 3:0, prvom pobedom, u trećem, meču finala plej ofa Lajkovčanke su se u Staroj Pazovi vratile u život.

SP L 4

1SP L LAZAREVIC

Večeras je do izražaja  došlo iskustvo ali  i individualna rešenja Lajkovčanki, sjajnih u odbrani i na bloku, ali pre svega  uspešnim u "lovu" na napadače Jedinstva.

Furioznim napadima po bokovima Lajkovčanke su potvrdile karakter šampiona, i nastavljaju bitku za titulu.

SP L 2

U trećem setu Jedinstvo je "progledalo"ali su Lajkovčanke "ugasile" svetlo u 4.setu. Posle 12:5 za Želju bilo je jasno da se finalna serija u ponedeljak vraća u Lajkovac.

SP L 3 17

SP L1

Četvrti meč je u Lajkovcu u utorak 30.aprila u 18 sati, kada će Želja nema sumnje posle večerašnjeg trijumfa pokušati da izjednači na 2:2 i dođe do pete utakmice u Staroj Pazovi 2.maja.

Nema sumnje  Lajkovac će kao nikada do sada biti uz svoje odbojkašice.

1SP L ZIKA

Read more...

ZA KOGA DO 2021. U SRBIJI GRADI I REKONSTRUIŠE 9 FUDBALSKIH STADIONA?

  • Published in Fudbal

 

1park pecina stadion

Nekada specijalista za izborne prognoze i rezultate u Srbiji sada direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je za Večernje Novosti da će do 2021. godine, u Srbiji biti izgradjeno šest novih fudbalskih stadiona a tri će biti rekonstruisana, za ukupno 164 miliona evra.

Blagojević tvrdi da će pošto stari budu srušeni, nove stadione dobiti Subotica, Loznica, Zaječar, Kraljevo, Leskovac i Vranje, a postojeće u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu čeka rekonstrukcija.

Naravno, Valjeva, nekada 7 milja fudbalski ispred Loznice, Zaječara, Kraljeva, Leskovca i Vranja nema ni i naznakama. Da li je to posledica burazersko - kumovske politike poslednjih 6-7godina, ili namera aktuelne  vlasti, da još više unazadi u svakom pogledu fudbalski devastiran i uništen klub, nekada "Staru damu" iz Parka Pećina, sada sa takođe uređenim FK Krušik, pretvoren u mutanta FK BK 2014, vama ostavljamo da zaključite.

1STADION KRUSIK

„Šest novih stadiona će imati po 8.000 mesta a tri stadiona planirana za rekonstrukciju do 20.000 mesta“, tvrdi Blagojević,a kaže da je procena da će cena izgradnje šest novih stadiona biti oko 1.500 evra po jednom mestu.

„U većini evropskih zemalja uobičajena cena pri izgradnji stadiona iznosi oko 3.000 evra po jednom mestu dok neki od najmodernijih stadiona u svetu koštaju i do 10.000 evra po mestu“, kaže Blagojević, ističe da su u planu i rekonstrukcija stadiona Crvene zvezde i Partizana ali da oni nisu u nadležnosti Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Pored već najavljene izgradnje novog Nacionalnog stadiona u Surčinu, koji će imati 65.000 mesta, država Srbija će se  ozbiljno  posvetiti modernijem izgledu devet pomenutih i dodatnoj rekonstrukciji objekata na kojima igraju Partizan i Crvena zvezda.

Pošto je Srbija sa Bugarskom, Grčkom i Rumunijom već odlučila da podnese kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. i Svetskog prvenstva 2030. godine, novoizgrađeni ili rekonstruisani stadioni bi, sa pratećom saobraćajnom i hotelskom infrastrukturom, bili glavna preporuka za izlaz na najveću fudbalsku scenu.

 

Računica je jasna, 164 miliona evra će biti vrednost ove infrastrukturne investicije.

Postavlja se samo jedno pitanje kome treba stadion od 8.000 ili 20.000 mesta u Srbiji, kad se prosek gledalaca meri na par 100-tina,  a tek ponekad, kad dodju Partizan i Zvezda sa po kojom hiljadom prisutnih. Poslednji derbi u Beogradu jedva da je pratilo nešto više od 10-ak hiljada gledalaca.

Read more...

SAMO LJUDI POBEĐUJU ZLO, ČAK I U DVOSMISLENOJ PORUCI SA MARAKANE

  • Published in Fudbal

pfc cerga foto MNN pressfoto MN Press

"U svakom kukolju žita ima, dobar kapiten najgoreg tima. Saša Ilić, živeli!", pisalo je na transparentu istaknutom sinoć na  160-om srpskom fudbalskom derbiju na Severu stadiona "Rajko Mitić" završenog  pobedom Zvezde 2:1.

Poruka "severa" nedvosmileno je dvosmislena.

U pozitivnim kontekstu je gest poštovanja kapitena Partizana Saše Ilića.

Malo bolji uvid i trezveno razmišljanje kazuje da reč o klasičnoj provokaciji i nastavku unižavanja Partizan, i nepoštovanje i vređanje fudbalske legende kakvu niko nema u Beogradu.

U vreme permanentnog unišitavanja svake vrednosti u društvu izloženom temeljnom razaranju čitavog sistema vrednosti fudbalski derbi je pretvoren u prah i pepeo. Koliko je zanimljiv potvrda je juče sablasno prazan stadion u odnosu na vremena kada je fudbal bio živ.

 

Lazni šampion dve godine predvođen "licem sa poternice" šamara redom sve, pobeđuje još većom pljačkom i sklanjanjem svih, jer "vođa" kaže, tako mora biti.

Medijska bruka i besmisleni hvalospevi "vođinom" timu, i vređanja Partizana opljačkanog i devastiranog su uslov da bi se dobilo čak i priznanje otetog Udruženja sportskih novinara Srbije, zamislite za pisanje u podbanjičkom blitenu u uspehu vođine ljubavi u LŠ.

Biće još gore je danas se fudbalski život zasniva na nikada većem stepenu mržnje. U opticaju, su kriminal najvećih razmera, huliganština, droga.... Mržnja razara fudbal, jer glavnu reč na tribinama imaju "navijači"

I zato transparent napisan iz poštovanja prema Saši Iliću biće da ipak nije dobronameran.

Biće da se njime nedvosmeleno vredja i unižava devastirani Partizan, i aludira da je Sale pijanac.

Čovek, fudbalska legenda kakve nema niti će biti u Beogradu, je svetlo u tunelu makar i onih nekoliko minuta koliko provede na terenu jer za to vreme Sale pokaže koliko je Partizan unazađen dolaskom oca Vučelića i sina mu, i naravno Vazure i "šerpice" iz Šapca.

Saša Ilić ne sme da bude učesnik rijalitija u FK Partizan, iako rade na tome da ga ekspresno potroše kao i one silne milone što spiskaše do sada, u vremenu "sveopšteg  dogovora" .

A u vremenu sveopšte mržnje i unižavanja svega i svakoga što se identifikuje sa FK, KK, VK...Partizan transparent na Severu "Marakane" želimo ipak da tumačimo na ljudski način.

Neka bude najava pozitivnog, i povratak vremena kada je fudbal bio živ.

Tada su braća, kumovi... sedeli zajedno na stadionu i svako u dresu ili sa obeležjem kluba koji voli. Navijali su peckali se,slavili pobednika i zezali poraženog, a kada se meč završi opet zajedno išli da slave lep dan druženjem radosti i tuge, jer u sporti se pobeđuju ali i gubi.

i zato opet kažem gest na "Rajku" neka bude povratak vremenu poštovanja vrednosti u ljudskosti.

Partizanovci su 2010. pružili podršku tada od raka bolesnom igraču Crvene zvezde Milanu Vilotiću, uz poruku: "Vilota, izdrži".  Vilota je pobedio rak i danas igra fudbal.

Znači rak se može pobediti!

Read more...

LOZNICA I DALJE SAMO PRETI NAJBOLJEM U BSL VALJEVSKOM METALCU

  • Published in Boks

1bkr bgd l 1Boks, sport oduvek elitni u Valjevu, u rangu  uvek najpopularnijih fudbala i košarke nastavlja da polako ali sigurno  preuzima primat pomenutima, zahvaljujući BK Metalac, najboljoj ekipi u Bokserskoj ligi Srbije.

Sinoć "oslabljeni" kragujevački Radnički, to je konstatacija medija u Loznici, na osnovu dojava "insajdera", jer lozničkih novinara nije bilo u dvorani Park, je pretrpeo ubedljiv poraz od Metalca(4:12). Zanimljivo je, istim rezultatom Loznica je večeras savladala beogradski Radnički na Crvenom Krstu uz napomenu da je na osnovu viđenog po kriterijumu suđenja u Loznici rezultat trebalo da bude 8:8!

Pored Miloša Jankovića(do 60kg) viđenog u parteru posle šikane Marka Cvetanovića, "krstašima" je pobedu doneo (ne)očekivano srednjaš(do 75kg) Nikola Jovanović drzak da baci na glavu kamikazu Lozničana dr Stevana Krnića.

Zašto je dobijeni meč izgubio  poluteškaš Stefan Šarančić, odlukom sudija 2:1,iako je prebio u trećoj rundi Poletana, posle jalove inicijative boksera Loznice u prve dve runde, pitanje za sudije spremne  da progutaju neviđenje uvrede, zna se koga i zašto iz lozničkog tabora.

Čak ni Velibor Pucar (do69kg) nije izgubio, iako je  sudijskom odlukom Novak Radulović proglašen za pobednika.

Sa Gurdijeljcem, Jankovićem Šaćirijem, Radulovićem. Krnićem Poletanom, Prokićem i Vladanom Babićem Loznica kao i Metalac ulazi u poslednja dva kola, potpuno izjednačena u svim parametrima relevantnim za osvajanje prvog mesta i titule šampiona Bokserske lige Srbije.

Za nedelju dana broj osvojenih bodova  posle okršaja Loznica - NAISSUS(Niš) i Metalac - Vojvodina, dve provoplasirane ekipe, nema sumnje,  biće identičan. Lozničani će u svom maniru na Lagatoru pucati na 16:0, kao i Metalac u subotu 4.maja protiv Vojvodine.

Zanimljivo je sva tri meča u 8.kolu su završena identičnim pobedama gostiju 16:4, i da se kablovska tv Arena opredelila da svom gledalištu u vreme fudbalskog derbija Zvezda - Partizan, pokaže meč iz Novog Sada, bez ikakvog značaja, umesto okršaj sa Crvenog Krsta. ili sinoć pravi derbi iz Kragujevca.

U svakom slučaju hvala im na promociji boksa!

Lale su večeras uvenule, i dolaze 4.maja u Valjevo da pozdrave, da li šampione, znaćemo nedelju dana kasnije  posle mečeva u Kragujevcu: Radnički-  Loznica i u Nišu NAISSUS - Metalac.

Po svemu viđenom od 32 poena u igri u naredna dva meča bokserima Metalca će biti dovoljno 28  da bi konačno postali šampioni, ako nisu nekada SFRJ i SR Jugoslavije, ono makar  danas Srbije, makar boksovali kao i do sada uvek pre Lozničana, dan, dva, tri!

Da li u BSS znaju da zbog regularnosti   dva ključna meča poslednjeg kola moraju da počnu u isto vreme?

Imaju  dovoljno vremena da  razmisle i da donesu pravu odluku.

Nije na odmet podsetiti. Lozničani su kao i Valjevce debelo zadužili Kragujevčane u Lagaturu, pa ih očekuje nezaboravno veče u Šumadiji 11, ili 12.maja

"Oslabljeni" Radnički će boksovati za čast i slavu, a moćna Loznica za titulu.

Sudije će biti u prilici da se dokažu, i da potvrde sposobnost da mogu da dele pravdu u Bokserskoj ligi Srbije.

Načinili su u proteklih 8.kola ne mali broj grešaka, a svojim odlukama su najviše pomogali  Loznici, a odmagali svima   osim Vojvodini.

Može li suđenje pobediti boks i plemenitost i čar sporta vitezova u ringu?

Naravni da ne može i stoga narod Srbije naklonjen boksu veruju u pobedu sporta što voli i ne sumnja da će šampionski pehar završiti i rukama najbolje ekipe.

A ko je najbolji, još jednom ističem  potvrda će stići i zvanično 11. ili 12. maja 2019. godine.

Read more...

METALAC SILAN U KRAGUJEVCU, TITULA SVE BLIŽA!

  • Published in Boks

1bkm kg 12 4Veliki derbi sa Radničkim u Kragujevcu u okviru 8.kola Bokserske lige Srbije večeras je završen  očekivanom, zasluženom i velikom pobedom Metalca 12:4!

Valjevci su nadomak osvajanjanja tutule, prve krune u istoriji ekipnog sporta u Valjevu u seniorskoj konkurenciji.

Metalac je u Kragujevac došao sa namerom da savlada renomiranog rivala, maksimalnim rezultatom, ali je povreda bubne opne omela Leku Markovića da donose još ubedljiviji trijumf, dok je odluka da umesto Gearda Ajetovića nastupi Polić stigao pred meč iz Nemačke, bila apsolutni promašaj!

I pored evidentnog poznavanja plemenite veštine Polić nije fizički bio spreman da pobedi Tadiju Nikolovskog, odličnog borca, i beskopromisnog fajtera Radničkog.

Malo nervoze na startu meča uneo je Dušan Jovanović previše nežan sa imenjakom Jovanovićem. Zbog pimplanja i izbegavanja borbe bantamašima je posle upozorenja supervozira da ako nastave da ne  boksuju pretila obostrana javna opomena, a zatim i diskvalifikacija. Upozoren od trenera reprezentivac Metalca je krenuo malo žustrije i  Valjevci probili led prvom pobedom.1bkm janjic kg

"Despoti" Gavrilović i Grmuša su bili ubedljivi i već posle tri borbe Metalac je poveo 6:0.

Nemanja Gavrilović osvajač Beogradskog pobednika je primorao trenera Radničkog da u drugoj rundi preda meč i tako spase Viktora Ristića težih iskušenja.

1bkm gavril djole

Damjan Grmuša je tokom sve tri runde dominirao u okršaju sa čvrstim Nenadom Jovanovićem. Pokazao je još jednom vrline šampiona o kome će se tek pričati i pisati.

1bkm grmi i trener

Sjajnim kretnjama  i munjevitim serijama preciznih udaraca, Grnuša grmljavinom svojih pesnica podigao je andrenalin posebno velterašu Nikoli Živanoviću, pa je popularni Džoni već u prvoj rundi razbio Marka Terzića.bkm dzoni ziv kg

Prvi pik Radničkog Dejan Dašić je potvrdio  zašto je nabolji borac domaćina. Aleksa Marković primoran da skida kilažu uspevao je parira  na distanci, i dugim rukama sprečava atake Dašića, sve dok jedna serija udaraca Kragujevčanina nije izazvala povredu bubne opne boksera Metalca, pa je usledio prekid i prva pobeda za Radnički.

1BKMKG LEKA I DASIC

Milosav Savić u poluteškoj je  vodio pravi rat sa poslednjim Jovanovićem u redovima Radničkog, Slobodanom. Odluka sudija 2:1 je potvrdila da je Jovanović, čvrst borac, ali ipak bez kvaliteta da pobedi razarača Metalca.

1bkm savic kg1

Da ne bude 14:2 za Metalac potrudio se Tadija Nikolovski, bolji u okršaju sa solidnim, ali ponovo valja istaći fizčki nedovoljno spremnim Nikolom Polićem.1BKM KG POLIC

Ostaje žal što nije nastupio Geard Ajetović, u dresu Metalca kad god je bio u ringu pobednik ma ko bio rival.

Poslednja borba večeri izmedju Aleksandra Manića i Milutina Stanković je bila takođe zanimljiva. Borac Radničkog je pokazao hrabrost da napadne, što nije bilo dovoljno da se iznenadi uvek za eskivažu veštiji i za udarac brži superteškaš Metalca.

1BKM KG MICA SKao i u Valjevu Radnički je na svom ringu u dvorani Park pred nešto više od 400 gledalaca pokazao da ima tim pored Metalca najbolji u ligi. Koliko je ova konstatcija na mestu pokazaće Kragujevčani u poslednjem kolu protiv Loznice, sutra uveće na Crvenom krstu u Beogradu u duelu sa Radničkim.

Prisutvo brojnih asova ringa iz Šumadije, Todorovića, Puzovića, Jelića.. izuzetno gostoprimstvo Kragujevčana, i priznanje Valjevcima da su bez premca u Bokserskoj ligi Srbije, je nova potvrda da je Đorđe Milanović sa malobrojnim, ali pravim saradnicima i rastućim pulom sponzora, jer svi prepoznaju i vole najbolje i prave šampione, pokazao kako se mudro, glavom,  posvećenošću i radom može stići daleko.

1bkm djole i ajet i savic

Još sve nije gotovo!

Predstoji najverovatnije 4.maja meč sa Vojvodinom u Valjevu, i nedelju dana kasnije sa NAISSOM u Nišu.

Nove dve ubedljive pobede sa minimalnim brojem izgubljenih poena, 4 je previše, garant su da titula u maju konačno stiže i u Valjevo!

Na sreću Metalac odlučuje o šampionskoj kruni.

Ima najbolji tim, najviše reprezentativaca, poštovanje i respekt svih časnih poslenika u svetu boksa.

 RADNIČKI (KRAGUJEVAC)-METALAC  4:12

Bantam(56kg): Aleksandar Jovanović-Dušan  Janjić  0:2,

Laka(60kg): Viktor Ristić - Nemanja Gavrilović 0:2

Poluvelter(64kg) : Nenad Jovanović-Jovanović- Damjan Grmuša   0:2

Velter(69kg): Marko Terzić - Nikola Živanović 0:2 

Srednja(75kg) Dejan Dašić -Aleksa Marković 2:0

Poluteška(81 kg)  Slobodan Jovanović -  Milosav Savić 0:2

Teška(91kg): Tadija Nikolovski - Nikola Polić  2:0

Superteška(+91kg):Aleksandar Manić -Milutin Stanković 0:2

Read more...

ŠAMPIONSKA GROZNICA TRESE VALJEVO I LAJKOVAC!

  • Published in Razno

bk m marija p1Posle tačno 160 dana večeras će u ring  ponovo lider od početka  Bokserske lige Srbije valjevski Metalac i Radnički. Meč je u Kragujevcu u 19 sati, u dvorani Park. Metalac ide sa top timom na pobedu maksimalnim rezultatom bez obzira na kvalitet rivala.

U Lajkovcu odbojkašice Železničara danas u 17,30 uz direktan tv prenos igraju drugi meč finala za titulu šampiona Srbije !

U Valjevu 16.decembra 2018. u ring protiv Kragujevčana zbog povreda nisu mogli "despoti" Gavrilović i Grmuša, i silom prilika ekipa je istumbana u lakšim kategorijama. Gosti su  dobili meč u lakoj (do 60kg) kategoriji bez borbe, a zabeležili  su u ringu  jednu pobedu. Dejan Dašić je u velteru(do 69kg)  pobedio Nikolu Živanovića na poene.

Umesto 12:4 na kraju je bilo samo 10:6 za Metalac jer je pred kraj prve runde Saši Milovcu u sudaru sa Slobodanom Jovanovićem, slomljena nosna kost. Izostala je diskvalifikacija ili u najgorem slučaju  bodovanje meča do  prekida. Sudije su slabijeg borca proglasile za pobednika, a žalba Metalca kao i sve druge posle dugo nije razmatrana, da bi nedavno konačno odbijena .

Ključni od tri poslednja koraka ka tituli (posle Radničkog u Valjevo dolazi Vojvodina, najverovatnije na Drugi Uskrs, i sledi gostovanje u Nišu) za  Metalac  je večeras u Šumadiji.

Realno, Janjić, Gavrilović, Grmuša i Savić, su apsolutni favoriti u mečevima sa kragujevačkom četvorokom: Aleksandar, Kristijan, Nenad  i Slobodan Jovanović.1janj gavril grm

1savic 1

Za očekivati je da kao i u Valjevu teškaš Geard Ajetović, tu je i alternativa Polić,  i superteškaš Milutin Stanković imaju protivnike samo na papiru.

1GEARD A RADN BGD

1MICA 3

Ostaje da srednjaš(75kg) Aleksa Marković potvrdi da nije slučajno na spisku reprezentativaca, i da  kao u Valjevu pobedi  Sebastijana Andjelkovića

1leka

1nz s

Realno jedini kome se smeše bodovi kod Kragujevčana je velteraš(69kg) Dejan Dašić, najverovatnije ponovo u ringu sa Nikolom Živanovićem.

1nikola z nis stosic

Iz svega rečenog dileme nema, Metalac odlučuje o šampionskoj kruni.

Boksere Metalca nije omela krađa bez presedana u Lagatoru  kada je umesto 8:8. na kraju bilo 12:4 za Loznicu, poslednjeg ekipnog prvaka države.

Metalac i pored silnih pehova sa povredama, ima najbolji tim, najviše reprezentativaca, Nemanja Gavrilović je pre tri dana osvojo Beogradskog pobednika, i pre svega najviše je pokazao od svih.

Đorđe Milanović sa malom i neprimetnom ali zajednički posvećenom  ekipom valjevskih sportskih radnika, nije slučajno dobio zasluženo poštovanje i respekt svih časnih poslenika u srpskom svetu boksa i šire.

Boks je takav, prljavštine i mulja uvek i na sve strane. Ali svi prljavi pokušaji pojedinaca da Valjevce zaustave na putu do trona do sada su se razbili kao morski talasi o hridi.

Tako će i proći i najnoviji.

Loznica dan posle Metalca boksuje u Beogradu sa Radničkim, i bez tv prenosa, iako je prvobitno bio najavljen za četvrtak sa Crvenog Krsta.

Da li se možda nešto želi sakriti?

Gledoaci tv Arena sport pratiće meč ekipa sa začelja  Bokserske lige Srbije: Vojvodina - Naissus, okršaj  bez ikakvog značaja, sa najnekvalitetnijim sadržajem, zakazan u isto vreme kada i onaj na Crvenom Krstu.

Da li su možda Metalac i Loznica trebali da boksuju u isto vreme, zbog regularnosti samo? 

Loznica je zimus pobedila "krstaše" 14:2 na Lagatoru, u četvrtak bi da pobedi na Crvenom krstu sa "nulom". Možda baš tako i bude. Ali i pored  previše uočljivog favorizovanja komšija u Metalcu se ne obaziru na pokušaje da se ponovi priča od pre 20 i više godina, i otme već osvojena titula u Valjevu, kada je trener Loznice udario sudiju Vlašića, a meč bio nastavljen, iako je Metalac morao da dobije službenim rezultatom 20:0 i osvoji titulu.

Uveliko se forsira priča o majstorici, a zna se od koga i zašto. 

 Bokserska groznica trese Valjevo kao nekada, šesdesetih, osamdesetih i devedesetih godiina prošlog veka.

1grm total

Neizvesnost pobedničkog pohoda  potrajaće  još 10-ak dana, dok Valjevo konačno ne dobije šampiona države u ekipnom sportu, i Metalac postane prvak Bokserske lige Srbije!

Ali sačekajmo najpre ishod velikog derbija u Kragujevcu: Radnički - Metalac!

ODBOJKAŠICE ŽELJE  DANAS  ZA IZJEDNAČENJE U TRCI ZA ŠAMPIONSKI TRON !

U Lajkovcu odbojkašice Železničara danas u 17,30 uz direktan tv prenos(RTS) igraju drugi meč finala za titulu šampiona Srbije. Jedinstvo iz Stare Pazove vodi 1:0 u finalnoj seriji, ali  Maja Savić i drugarice znaju da više nema prava na grešku i učiniće sve da da poravnaju rezultat, posle nesretno izgubljenog meča u taj breku u gostima 14:16

Lajkovac je uz svoje odbojkašice, a Valjevo se danas seli u Kragujevac, po pobedu i radost, decenijama politikatski uskraćene, ali konačno ponovo na dohvat ruke!

Napred  Želja i Metalac do pobede i titule šampiona Srbije!

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas