Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: oktobar 2020

NEŠTO JE TRULO U ŽRK METALAC 2015!

hazena slikafoto fb žrk metalac 2015vPosle poraza od "vrtića" Radničkog i rukometašice Hazene su savladale ORK Metalac 2015. U 4. kolu Prve lige "Centar" U SC Rajovica Hazena je slavila ubedljivo 32:27 (21:15).

Po ličnom priznanju aktera ovoga puta "problem" nisu bile sudije, suđenje je bilo korektno, već protivnik.

Bolji efikasniji, organizovaniji, u svim segmentima igre iznad ŽRK Metalac 2015, sastav Hazena je već na početku drugog poluvremena  stigao do nedostižne prednosti 22:15(33min)  i tada je već bilo jasno ko će pobediti.

Utešitelji tvrde, ništa nije izgubljeno!?

Naravno da nije!

Novac se redovno sliva u kasu kluba. Najlakše je deklarisati se i pričati o radu sa mladima, a da li je to moguće u 3,5 termina u hali sportova 15.septembar, valja se zapitati. A i ono najvažnije:

RUKOMET JE KOLEKTIVNA IGRA!

Stvarnost je surovo realna!

Na terenu  sa koliko li devojaka i žena pristiglih da se se napravi rezultat, rezulatata nema. Odgovornost je u svakom poslu pored, rada i posvećenosti i naravno sportske sreće faktor x svakog uspeha.

Upiranje prstom u druge kao krivce za poraze, i čestitke pobednicima, donose samo podsmeh normalnog rukometnog sveta.

U ORK Metalac 2015 ima očigledno  trulog voća, izgleda i kukolja.

Valja odstraniti ono što ne valja,  i sačuvati sve što je zdravo. Na sreću zdravo dominira!

SU ŽRK HAZENA - ŽRK METALAC 2015  32:27 (21:15).

SC Rakovica. Sudije Mikić i Lalović(Beograd). Isključenja: Hazena 8 minuta, Metalac 2015 6 minuta Sedmerci: Hazena 5(4), Metalac 2015 8 (7).
HAZENA: Grujić 5, Stanišković 4, J.Jovanović 11, I.Jovanović 2, Perović 8, Simonović 2.
ŽRK METALAC 2015: Đikić-Stanojević, Mandić 2, Mosurović 13, Mijailović 1, Karadinović 2, Živanović 2, Simić 5, Despotović 1, Gajić.

 

Read more...

MARKO BELUŠEVIĆ JUNAK U PARKU PEĆINA ZA RADOST BOLESNIM DRUGOVIMA

  • Published in Fudbal

               1marko belusevic het trik susica

Najtalentovanije valjevsko dete u svetu fudbala u 21. veku posle na žalost nedokazanom na velikoj sceni Miloša Raševića, i afirmisanih Lazića, Nikolića, Srećkovića... Marko Belušević(crveni dres sa brojem 10)  je het trikom maestralno obeležio lučindansko popodne na stadionu u Parku Pećina u pobedi FK BK 2014 od 4:1 nad Sušicom!

FK BK 2014 je u kombinovanom sastavu bez pola tima je morala na teren jer gosti nisu želeli da se meč odloži.

Ispade po Valjevce bolje nego što bi i sami želeli.

Desetka Marko Belušević je odigrao utakmicu života. Konačno tamo gde je najopasniji pred golom rutinerski je tri puta zatresao mrežu Sušice, a tek mu je 18-a.

Na dodavanje Drakulića doneo je vođstvo domaćinu u 26. minutu, da bi posle izjednačenja gosti ili bolji, ali je u finušu usledio šuo tajm Beluševića!

Na centaršut Cigulajkića u padu šutira i postiže drugi u 85, a na ubacivanje Josipovića  još efektniji treći gol. Na centaršut Stanića Josipović stavlja tačku na pobedu i konačnih 4:1 u trećem minutu nadoknade

Valjevski tinejdžer iako bonus igrač, proteklih par sezona igaro je na svim pozicijama, osim što nije stao na gol, a i tu bio bio sigurno bolji od onog što izgleda mora da brani, jer Valjevska Loznica je baš blizu  štetočininih Virovaca.

Belušević je danas  lucidnim het trikom potvrdio raskošni talenat, doneo pobede kombinovanom sastavu FK  K 2014 i  za trenutak rastereo sumorne oblake i kišu, da bi ga Sunce pozdravilo na kraju po svemu neverovatne utakmice

Jutrošnja uvertira je bila mučna. Ukupno 20 igrača i članova stručnog štaba testirano je brzim totalno nesigurnim, ali zato jeftinom  testovima,  u Kovid ambulanti u Novom Naselju. Na osnovu uzorka jedne kapi utvrđeno je da su svi testirani iz FK NK 2014 negativni na Kovid-19.

Na teren međutim nisu istrčali: Gentić(u izolaciji je jer je pozitivan), kao i negativni Janković, Ristić, Janković, Gavrović i Kosić!?

Prinudni tim skrpljen sa namerom da se časno bori pa šta bude, prijatno je  iznenedio, a zahvaljujući junaku Marku Beluševiću  ostvario veliku pobedu, izmedju ostalog i zbog okolnosti pod kojima je  utakmica odigrana.

Da  li su baš svi akteri današnje utakmice zdravi pokazaće naredni dani.

Povišena temparatura, kašalj, glavobolja, malakslost, gubitak čula ukusa i mirisa, nisu saveznici zdravlja i zdravog ćoveka.

Ali kad imaš Marka Beluševića, izgleda ne može VAM ama baš niko ništa !

Read more...

ŠAMPIONAT SRBIJE U BOKSU: KRISTIJAN ZA ZLATO SA GAVRILOVIĆEM

  • Published in Boks

kristijan jovanovic

Večeras se u Smederevu završava pojedinačni šampionat Srbije u boksu finalnim mečevima zazakaznim za 19 sati.

Posle pobede u polufinalu  jednoglasnom odlukom sudija 5:0 u meču sa Jevtićem iz Beočina, član valjevskog Metalca Kristijan Jovanović večeras u finalu boksuje sa aktuelnim šampionom države i momkom koji je takođe branio boje valjevskog kluba Nemanjom Gavrilovićem.

"Spreman sam, Gavrilović je izvrstan borac, brani titulu, a ja napadam. Očekujem zlatnu medalju za Metalac i radost ljuitelja boksa u Valjevu" poručuje Kristijan pred večerašnje finale.

Srednjaš Dejan Dašić takođe član Metalca je izgubio u četvrfinalu  u ravnopravnoj borbi od Valtera Đokića,  momka koji živi u Holandiji a boksuje za Novi Sad.

Proteklih sezona u dresu Metalca Milosav Savić je u finalu u poluteškoj kategorIji, pošto je Veljko Ražnjatović predao meč u polufinalu, zbog povrede. Takođe eks član Metalca Saša Milovac u poluteškoj boksuje sa Slobodanom Jovanovićem, koga je poslednji put pobedio u dresu Sombora, na meču u Valjevu prekidom. 

Na pojedinačnom šampionatu Srbije nastupili je samo 50 boksera u 8 kategorija i 13 dama.

Read more...

BRZI TEST POTVRDIO SVI NEGATIVNI, U 13,30 FUDBAL U PARKU PEĆINA

  • Published in Fudbal

park pecina stadion

Posle jutrošnjeg tesitranja, BRZIM i najnepouzdanijim testovima,  u Kovid ambulanti u Novom Naselju i rezulata da svi svi testirani negativni danas u 13.30 će biti odigrana utakmica Treće lige Zapad FK BK 2014 - Sušica(Kragujevac)

I pored očiglednih simpotoma da nisu zdravi: povišene temaparature, glavobolje, malaksalosti... a u karantinu najodgovornijeg  kapitena FK BK 2014 Ivana Gentića. čim je osetio simptome neobične prehade u sredu, podvrgao se  testiranju, i sada je zvanično  zbog pozitivnog rezulata na koronu u izolaciji, 20 fudbalera i članova stručnog je TEK JUTROS testirano.

SVI SI NEGATIVNI potvrdio je jutros test  izvršen  Kovid ambulantu u Novom Naselju. Na  osnovu kapi krvi urađeni su krajnje nepouzdani  brzi testovi, najmanje osetljivi, ali  i najjeftiniji.

To što neki od testiranih pored već pomenuh simptoma i  dalje nemaju osećaj čula mirisa ide u prilog sumnji da je "fudbal" i nečiji interes iznad zdravlja momaka koji  danas u 13,30 moraju istrčati na teren stadiona u Parku Pećina

Potsećamo pomoćni trener FK K 2014  Saša Ristić je imao simptome pre  Gentić i vratiio se još u utorak kući u Kragujevac, treniralo se u ponedeljak.

Osnovno pitanje zašto su i "prepametni i prebodobni" odlučili da tesiranje brzim  i jeftinim, najnepouzadinijim testovima,  bude danas na dan utakmice a ne kako  struka kaže, čim su se pojavili simptomi kod igrača i trenera FK BK 2014. Još dve selekcije omladinci i kadeti dele svlačionicena stadionu Krušik gde se trenira  tokom nedlje.

FK BK 2014 danas 13.30  igra  prvensteni meč Treće lige Zapad sa Sušicom u Parku Pećina.

Read more...

PRED SVETOG LUKU ODLAZAK MITROPLITA AMFILOHIJA, PORAZ NOLA I POČETAK KRAJA LOŠEG ŠTO TRAJE

  • Published in Srbija

amfilohije mitropolit upokojenjePretposlednji dan oktobra obeležen je upokojenjem  misinoara, teologa, čoveka prosvetitelja naroda, duhovnika pravoslavne crkve mitroplita Amfilohija Radovića.

Visokopreosvećeni arhiepiskop Cetnjski Mitropolit Crnogorsko-Primorski Egzarh svetoga trona Pećkoga G.Amfilohije, duhovni učenik velikog bogoslova i duhovnika pravoslavne crkve Prepodobnog oca Justina Popovića i svetogorskog starca Pajsija spremno i istrajno se borio za veru i srpski narod do kraja svog ovozemljskog života.

Takvoj gromadi,  oličenju vere, ljudskosti i ljubavi vlast okleva da ukaže poštovanje i proglasi  Dan  žalosti.

I Novaka Đokovića očigledno je potresla vest o smrti mitropolita G. Amfilohija.

Posle overenog prvog mesta na planeti do kraja 2020,  večeras je  izgubio od Italijana Lorenca Sonega 0:2(2:6,1:6)u četvrtfinalu ATP turnira u Beču iz serije 500. Vremena za pripermu  i osvajanje završnog trnira u Londonu je dovoljno.

Zvezadanih 5:1 na "Rajku" protiv Libereca ostalo je po malo u senci koreografije na Severu.

1rupa siz

Da li sa likom i uzdignutim rukama najvećeg od svih delija?

S druge strane brda "posečeni"su  danas posle sramne prodaje Umara Sadika, bacili još 10 miliona eura. Mančester Siti je "sićom" 6,5 miliona častio  prodavce crno belog dijamanta, pa je preko glave zaduženi Partizan, umesto 30 miliona prodajom Sadika i Stevanovića jedva dobacio do 4 puta manje. Šta reći osim da je u najavi nešto što ni jedan islreni partizanovac ne želi. Nestanak!

Košarkaško veče  donelo je mrak mutantu iz Železnika.

Iako Ameri pristižu kao sa trake, Ročesti, Džoni O'Brajant i Teri nisu sprečli poraz već 20 i kusur godina državnog projekta u Podmoskovlju. Tri asa Himkkija  Šved Mekalum i Miki donela prvu pobedu Rusima u Evroligi, i brigu "alhemičaru" Obradoviću, ueđenom da će vreme učiniti svoje i da će trenutno samo 13.  mesto uskoro biti ružna prošlost.

Anđušić je "sahranio" svoje u  sredu uveče u sred Beograda, danas prinuđene da umesto Vlade Šćepanovića traže rešenje pre u  Slovencu Saši Filipovskom. Suza namenjena upravi je osvanula ispred KK Partizan. 

Ma ko bio naslednik Japanca, ako se ne posluša glas čaršije, koja bi  Jovanovića ili Džikića, najebo je!

Partizan je u košarci kao i u fudbalu  razbucan i sezona iako još i danas oktobar traje, je već potrošena.

Košarake je u Valjevu sport broj 1 u 21. veku. Normalno kad su ostali sportovi postali zabava zgubidana i neznalica.

Metalac u subotu u 19.30 dočekuje Zlatiborce posle 4 stratne pobede poražene u Čajetini  od "najgoreg" tima u ligi OKK Beograd.  Zlatibor je  večeras favorit, a ostaće  bez skalpa samo pod jednim uslovom.

Napadači Metalca moraju konačno, posle tri poraza,  shvatiti, protivnik se pobeđuje isključivo dobrom odbranom!

Agoniji FK BK 2014, politkanstki nemetnutih milinera voljom štetočine i parazita Milana Milinovića traje. Fudbal je srozan je na najniži nivo od kada je počeo da se igra u Valjevu.

Posle remija u Zvečanu sa Trepčom(1:1) i zajedničkog odlaska i dolaska sa utakmice nastali su zdravstveni problemi.

Gotovo pola tima je prehlađeno sa simptomima povišene temaparature, glavobolje, malaksalosti... neki su izgubili i čulo ukusa i mirisa

Najodgovorniji kapiten tima Ivan Gentić je medju prvima osetio simptome neobične prehade u sredu, i odmah se  testirao.

Pozitivan rezulat na testu odveo ga  je u dvonedeljnu izolaciju. Kako saznajmo Gentić se oseća večeras dobro.

Pomoćni trener  Saša Ristić je imao simptome pre  Gentić i vratiio se još u utorak kući u Kragujevac.

U takvoj ituaciji "pametni" su se dosetili i u subotu ujutru kompletan igrački pogon FK BK 2014 će se podvrgnuti  testiranju U Kovid ambulantu u Novom Naselju. Na  osnovu kapi krvi biće im uradjeni brzi testovi , najmanje osetljivi, ali  i najjeftiniji.

Pored Gentića i Ristića povišena temparatura,  glavobolja, mučnina, malaksalost... su se manifestvovali kod još nekoliko igrača prve postave FK K 2014.

Da li je u pitanju obična prehlada ili nešto drugo biće poznato samo 20-ak minuta posle  subotnjeg testiranja.

FK BK 2014 ukoliko igrači budu zdravi u subotu u 13.30  treba da odigra prvensteni meč Treće lige Zapad sa Sušicom u Parku Pećina.

Zdravlje i poštovanje  čoveka su bili  iznad svega uvek  najvažniji.

Fudbalska štetočina i fudbalski parazit  ima konačno priliku  da pokaže imalo ljudskosti, doslednosti i humanosti.

Definitivno nestajanja najvećeg luzera iz valjevskog sveta fudbala biće najveći   poklon i podrška momcima FK BK 2014 osuđenim da godinama unazad bude žrtve nesreće,  zla i pošasti što nam razara fudbalski sport.

Potez ljudskosti  olakšaće  povratak u normalan život momcima pred mogućom izolacojom. U skoroj budućnosti sa novim licima u svetu fudbala fudbal je moguće unaprediti i  vratiti gde mu je mesto.

Subota je dan slave  Svetog Luka, sveca što leći sve bolesti.

sveti luka

Za zdravlje i sreću ljudskog roda

Amin!

Read more...

BOKSERI METALCA DAŠIĆ I JOVANOVIĆ SE BORE ZA MEDALJE NA ŠAMPIONATU DRŽAVE, PRŠTE SUSPENZIJE

  • Published in Boks

m s dasic ristanovicSmederevo je poslednje nedelje u oktobru domaćin pojedinačnog prvenstvo Srbije u boksu za seniorke i seniore. Bokseri Metalca Dejan Dašić i Kristijan Jovanović na korak do medalje.

Neočekivano mali broj boksera, 60 seniora i  i 13 senirki nastupa u Smederevu. Na  prvenstvu učestvuju bokseri iz  kluova : KS 037, Banat Zrenjanina, Bečeja, Čukaričkog, Dandija , smeedrevskog  Despota, Fontane Beograd, Garda, Grejtesta Lazarevac, Loznice, Mart mata, Minersa, Mix iz Prijepolja, valjevskog Metalca, niškog Naissusa, Nina box team, Novi Sad, Omladinac, Petrovgrad, Radnički Beograd, Braća Ribać, Radničkog i Kragujevac, Rokice iz Loznica, Roosters, Šajkaša, Slobode Čačak, Sombora, Spartaka, Srbije iz Surdulice, Trstenika, Ugostitelja Beograd, Viteza,novosadske  Vojvodina i Zemuna.

Danas za Metalac nastupa srednjaš Dejan Dašić. Posle jučerašnje pobede danas u četvrfinalu  boksuje sa Valterom Đokićem iz Novog Sada.

BK MSOM M DASIC

 Lakaš Kristajan Jovanović  sutra boksuje u polufinalu sa Jevtićem iz Beočina.

Šampionat predstavlja  izborno  takmičenje za širi sastav reprezentacije Srbije.  Mečeve u Smederevu prate pored  predsednika BSS Nenada Borovčanina, sportskog direktora Tomislav Antelj i selektor Milana Piperskog  i brojne legende predvođene  Tadijom Kačarom. Puzovićem,. Vujkovićem....

Finale pojedinačnog prvenstva  Srbije  je u  subotu.

Disciplinska komisija BSS je na sednici  27.10.2020, a na osnovu datih izjava i uzimanja u obzir materijalnih dokaza povodom napuštanja finala  u Smederevu,  za sezonu 2019 – 2020. i na osnovu Zakona o sportu kao i Disciplinskog pravilnika BSS, donela jednoglasnu odluku (rešenje):

Članovi BK Loznica: Aleksandar Risimić, Milan Marković i Rade Jovanović se suspendiju iz Bokserskog saveza Srbije na  dve godine.

Na osnovu prijave Marijana Cvetkovića, direktora Bokserske lige Srbije, a povodom bodovanja na finalnom meču Super lige Srbije Radnički(Beograd) -Loznica  u borbi: Gligorić. i Aličić, i odluke  2:1 za Gligorića, a nakon revizije pomenutog meča na sastanku održanom 24. oktobra, gde su domaće sudije glasale 3:16 u korist Semiza Aličića, kao i međunarodne sudije 0:3 u korist takmičara Loznice, Disciplinska komisija BSS je donela je odluku da se sudije Aleksandar Vučićević i Miloš Danilović suspenduju na period od dve godine, od dana donošenja odluke. Protiv ovih rešenje moguća je žalba Stalnom Arbitražnom sudu Olimpijskog komiteta Srbije, saopštio je BSS.

Read more...

ŽRK METALAC 2015 PONOVO U FINALU KUPA CENTRALNE SRBIJE

žrk m ork kup 2020  foto žrk metalacU polufinalu Regiona Centralne Srbije trećeligaš ŽRK Metalac 2015 je pobedio ekipu iz Druge srpske rukometne divizije, ORK Beograd trenutno u donjem domu ovog ranga takmičenja sa 30:21(14:9).

Večerašnji meč je pokazao  da je forma milionerki  u uzlaznoj putanji bez obzira na mali broj treninga u hali sportova 15.septembar.

Valjevski tim je nadigrao nemotivisane Beograđanke. Sa malo grešaka u odbrani, ali poslovično pouzdanom MIliciom Đikić na golu, odličnom realizacijom ŽRK Metalac 2015 je od starta pokazao da ćželi u finale. Kvartet Mandić, Mosurović, Živanovićem Karadinović je nemilice punio  mrežu Beograđanki kadrih samo da jednom zaprete i smanje na 7:9. Valjevke pojačavaju  ritam i posle 19:11 u 36. minutu već je bilo jasno ko ide u finale. Najveće vođstvo domaćin je ostvario u 55. minutu 28:17. Bila je to prilika da "barut" omirišu i mladje snage Milovanovićeva i Spasojevićeva, dvostruki strelac.

Metalac 2015 je u sezoni 2018/19  osvojio i Kup Regiona Centralne Srbije, ali dalje nije mogao jer sa Superligašem  iz Zaječara nije bilo šansi  za novi uspeh.

žrk metalac na ck

foto ŽRK Metalac 2015 U finalu Kupa Centralne Srbije ŽRK METALAC 2015 ponovo igra u Valjevu  sa trenutno drugolasiranom ekipom u Super B ligi sastavom Beograda 18.novembra.

Do tada će valjevski tim imati priliku da posle poraza u Beogradu od Radničkog   u ligi sa devet timova iz Beograda, Šapca, Loznice, Obrenovca  i Ralje, Barič je odustao, pobedama  potvrdi  da konačno može iz "beton lige"u viši rang, ali i donekle opravda za 2020, godinu dodeljena im značajna sredstva iz budžeta za sport, nesrazmerno veća u odnosu na takođe nosioca rukometnog sporta ORK Metalac.   

ŽRK METALAC 2015 - ORK BEOGRAD 30:21(14:9)

Haal sportova 15 SEPTEMBAR. Sudije: Ivan i Bojan Kolavčić ( Beograd).Delegat: Boris Ivanović. Isključenja:   ŽRK   Metalac 2015 5mon. ORK Beograd 4min. Sedmerci: Metalac 2015 3 (1), ORK Beograd 3 (2).

ŽRK METALAC 2015: Đikić-Stanojević Milica, Mandić 11, Mosurović 4, Karadinović 4, Živanović 5, Simić 2, Despotović 2, Spasojević 2.

ORK BEOGRAD:Krća, Pušonja 5. Stevanić 1, Radulović 7, Lukić 4, Dikić 1, Klenkovski 3.

Igrač utakmice: Tamara Mandić(ŽRK Metalac 2015)

Read more...

DVE BRONZE RVAČIMA VALJEVSKE MLADOSTI

  • Published in Razno

rk mladost vuk 3 p na mlaviFOTO RK MLADOST Rvački klub Mladost iz Valjeva proteklog vikenda nastupao na dva Prvenstva Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom i to u uzraznim kategorijama U-23 (mlađi seniori) I U-13 (stariji pioniri) i osvojio dve bronzane medalje.

U  Petrovcu na Mlavi,  na prvenstvu Srbije za mlađe seniore  Vuk Lekić je nastavio sa uspesima, ovoga puta bio je treći.Do bronzanog odličja stigao posle  efektne pobede nad Savićem iz šabačkog „Viteza“ u četvrtfinalu. U  polufinalu je izgubio od  Branka Kovačevića rvača beogradskog „Radničkog“, novog  šampiona države. U borbi za bronzu u prvoj rundi savladao Kostića iz somborskog Radničkog.

David Petrović je ostao bez plasmana, porazom od Gajića iz šabačkog „Viteza“. Petrović je  nastupio u starijoj uzrasnoj kategoriji i od njega se uz dalji rad očekuju veći dometi,

Dan kasnije u nedelju u Kanjiži, na prvenstvo Srbije za starije pionire  Uroš Kojić i Ognjen Pešić su osvojili bronzu sa skorom 3 pobede i jedan poraz.  

rk mladost kanjiza

FOTO RK MLADOSTKojića  je bio favorit, ali je  u poslednjim sekundama polufinalnog meča poklekao. Nastupali su i Ognjen Stanojević i Veljko Mitrović.  Rukovodstvo „Mladosti“ je zadovoljno ostvarenim rezultatima na dosadašnjim turnirima sa obzirom na pauze u treniranju zbog situacije sa pandemijom. Rvači Mladosti nastavljaju dalji rad na pripremama za turnire u slobodnom stilu nakon čega nastupa pauza u takmičenjima.

Read more...

3.TITULA TARI ČULIĆ, PRVA "GALA" TIMU, "SPUTNJIKOVCI" ODLIČNI

  • Published in Razno

nika pirot tara1

Poslednju trku MTB Kupa Srbije u Pirotu u teškim uslovima, po kiši i blatnjavoj stazi obeležili su biciklistkinje i biciklisti iz Valjeva.  

Biciklistkinja Tara Čulić, 11, decembra će napuniti 11 godina, posle osvojenih titula ove 2020. godine u ciklo krosu i šampionatu države u brdskoj vožnji,  nisku uspeha u konkurenciji poletarki zaokružila  je i titulom u u MTB Kupu.

U poslednju trku održana je u Pirotu, ušla je sa istim brojem bodova kao i NIka Ratković iz "Gala" tima. Odlična vožnja i faktor sreće neizostavni  pratilac svakog uspeha doneli su Tari  novu zlatnu medalju,  i na osnovu ranijih rezultata i  sveukupnu pobedu  u MTB Kupu Srbije za 2020.godinu.Tara Čulić je u 2020. ostvarila još tri vicešampionske titule, i  pobedu na Velikoj nagradi Čačka, tako da je u 2020. godini  najuspešnija poletarka(do 13 godina)  Srbije i bez premca u svom gradu.

tara c 1

Za utehu maleroznoj u Pirotu,  samo vicešampionki Niki Ratković, imala je gumiti defekt, i bila druga, Gala tim: Nika i Zoja Ratković je ekipni šampion države u MTB Kupu.

 b a r 19 svi vg

Zvezda Gala tima  Gala je  u Pirotu bile 4., kao i najmlađa Zoja, a Milorad Ratković je odustao  zbog kvara na menjaču.

Kako piše  eks šampion Jugoslavije u biciklizmu, danas policijski inspektor,  vođa. alfa i omega BK Sputnjik( sa dotacijama  od milion dinara od grada Valjeva prim.aut.) Zoran Jelić Sputnjikovci su u Pirotu, pored uspeha svoje članice Tare Čulić( bez dozvole  porodice da je pominje u izveštajima  prim.aut)  i u konkurenciji mlađih pletarki bili najuspešniji,

Natalija i Anastasija Tošić su bile prva  i druga, a najmlađa Natalija Kulinčević peta,  za  sveukupni trijumf u ekipnoj konkurenciji  na MTB  Kupu Srbije.

sputnjik male

 Šampioni su i mlađi kadeti Sputnjika,  u Pirotu ekipni pobednici.  Bogdan Angelovski je bio treći, i postao je vicešampion MTB Kupa.

bogdan mtb sputnjik pirot

Nenad Nikolić(7), Milan Lazarević(9), a Stefan Davidov(11)  su trasrirali ekipini trjiumf Sputnjiku.

Ovogodišnji MTB maraton šampion Srbije Borisav Đurić(desno na slici) osvajanjem bronzane medalje je u generalnom poretku MTB Kupa osvojio srebro.

SPUTNJIK MARATOM SID BORISAV 1

Peta i šesta u Pirotu mlađe kadetkinje Nikolija Kulinčević i Hristina Đurić su donele ekipno  drugo mesto Sputnjiku.

BK Sputnjik najmasovniji u Srbiji  u 2020. na trkama u  Kupu Srbije je osvojio  8 odličja: 4 zlata, tri srebra i jednu bronzu, Kvanitetet i žestok radu su iznedrili  kvalitet i  30 medalja na državnim prvenstvima u pojedinačnoj i ekipnoj konkrenciji, kako kaže Jelić "čak 16 titula prvaka"

Godine dokazivanja tek predstoje za sve koji odole naporima i izazovima biciklistčkog sporta.

U 2021. sa dotacijama grada poput  BK Spitnjik, pre svih Tara Čulić i perjanice  "Gala" tima, Nika i Zoja mogu do već viđenih uspeha GALE RATKOVIĆ, proteklih godina. Do sada  je izostala materijalna podrška grada, pomenutim biciklistkinjama, osim jedne preskromne stipendije pre nekoliko godina Miloradu Ratkoviću.

Dakle, Grad Valjevo je na potezu !

Read more...

KRSNU SLAVU SVETU PETKU SVEČANO OBELEŽIO GO SNS VALJEVO

sns sveta petka slava 2020
foto sns Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo, poštujući sve epidemiološke mere koje se odnose na sprečavanje širenja Korona virusa, sečenjem slavskog kolača, obeležio je svoju slavu, Sveta Petka.

sns slava pop

foto sns Slavi je prisustvovao i Lazar Gojković, gradonačelnik Valjeva.

sns slava gajicfoto sns Predstavnici Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo su čestitali slavu svim svojim članovima, simpatizerima kao i sugrađanima koji slave.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas