Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: novembar 2020

VLADA SRBIJE POMAŽE KLUBOVE IZ KLS, METALCU 5,5 MILIONA DINARA!

1kkm lopte

Vlada Republike Srbije je donela odluku da srpskim klubovima pruži značajnu finansijsku pomoć. Povod je pandemija koronavirusa.

Svaki klub koji se takmiči u Košarkaškoj ligi Srbije, ukupno ih je 16, dobiće od od države jednokratno po 5,5 miliona dinara, odnosno na račune svih 16 klubova lećiće 88 miliona dinara !

Korona virus je  doneo velike probleme svim segmentima društva, a generalno i sportu.

U prvom talasu pomoći sportu dobiće košarka

Srpski košarkaški klubovi i bez korone suočavaju se  sa  ogromnim  finansijskih problema, a Srbija je  u vrhu liste zemalja iz kojih dolaze tužbe igrača BAT-u za neisplaćene ugovore.

Na žalost u drugim sredinama a i u samom  Beograda, još uvek nema lične odgovornosti za tvorce dugova i uništitelje košarke.

Za malo ugašeni KK Metalac je preživeo,kada je "požar pretio da proguta instituciju sporta. Zajmodavac Vladan Janković je ugasio požar, ali  dug  veći od 100.000 evra i dalje je prisutan. Naravno stvaraoce dugova niko ne upita ni "a vi kako ste"!? 

Pored svih članovi KLS-a, kojima će  pripasti pomoć po  5,5 miliona dinara,  svi klubovi Druge muške lige, grupa Sever i Jug, ukupno 16 klubova,  dobiće  po milion dinara kako bi što lakše prebrodili krizu.

Ukupno za mušku košarku  iz državnih fondova klubovima u tri savezne lige  pripašće 102 miliona dinara. "Mali" apsurd je je pomoć  već najavljena Partizanu i Zvezdi u iznosu od po 1 milion evra, odnosno ukupno 235 miliona dinara.

Nije jasno u kom paketu su preostala 3 srpska ABA-1 ligaša čačanski Borac, Mega i FMP.  

Read more...

NAPREDNJACI SE PRESELILI SA TITOVOG TRGA U HAJDUK VELJKOVU

sns hv

“Gradski odbor Srpske napredne stranke u Valjevu od danas se nalazi u novim prostorijama. Zvaničnom otvaranju uz poštovanje svih epidemioloških mera prisustvovali su Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, Branislav Malović član Izvršnog odbora i koordinator za Kolubarski i Mačvanski okrug i Vladan Sekulić član Glavnog odbora" stoji u saopštenju ove stranke prosleđenog medijima 28.novembra.

SNS HV1

"Nove prostorije Srpske napredne stranke su u potpunosti prilagođene svim planiranim aktivnostima kao i funkcionalnom radu sa članstvom, simpatizerima ali i svim zainteresovanim građanima Valjeva.

SNS HV2

Ono što je planirano za naredni period jeste uspostavljanje što bolje komunikacije na lokalnom nivou sa svim zainteresovanim građanima uz prihvatanje svih dobronamernih sugestija i rešavanja realnih problema. Izuzetna nam je čast što se u novim prostorijama Srpske napredne stranke nalazi i kancelarija Okružnog odbora. Nove prostorije Gradskog odbora nalaze se u Hajduk Veljkovoj ulici br. 7 i svi zainteresovani građani su dobrodošli.”  zaključuje se u saopštenju GrO SNS Valjevo

Naprednjaci  su se preselili sa Gradskog, nekada imena Titov trg baš 28.novembra ove 2020.godine.

Zanimljivo je da se datum podudara sa   28.novembrom,  od pre 53 godine, kada je Grad Valjevo dobio svoj prvi elektronski medij Radio Valjevo.

Radio Valjevo je živelo časno shodno svojoj misiji i odolevalo svim pritiscima politike, posebno izraženim od devedesetih godina prošlog veka.

Iako izloženo negativnim uticajima  iznutra i spolja  od izdajnika,licemera, smradova  i ološa  novinarske profesije, trajalo je do polovine   novembra 2014.

Ubrzo završena pljačkaška i kriminalna privatizacija dovela je do fizičkog uništenja i devastiranja svega što su ljudi posvećeni novinarskoj misiji stvarali u medijskoj kući na Desankinom trgu.

Od prvog gradskog radija je ubrzo ostala samo razvalina, kao nemi svedok istine o teroru i ničim izazavnom ludilu i dalje nesankcionisanih lica iza  mraka kriminala.

I danas traje zloupotreba imena  decenijama časnog  Radio Valjeva, svetionoka istine.

 Ovo što se u etru identifikuje radio Valjevom, mrači medijsko nebo grada Valjeva.

Pokušaji  da se pamfletima ubije istina i proizvode neprijatelji, beskrupulozno blaćenje i satanizovanje  neistomišljinika i novinara što neće da ćute, pred zlom što hara  traju.

Ali kao i svako drugo, proćiće i ovo zlo.

Dobro je tu sa nama i pobediće svako zlo, pa i ovo, u suštini jadno, pohlepno i grešno.

Read more...

BOŽIĆNI POST JE POČEO, ŽIVOT IMA DOVOLJNO RUNDI, ŠANSA JE TU, A I VREME JE...

  • Published in Razno

BOKS RUKAVICA LEB I MAST I PAPRIKA

 foto:Ksenija Ilić Plamen svećica stidljivo upaljenih u ćelijama utamničenog   valjevskog sveta sporta, parče hleba, masti i naravno aleve, rasplamsao je   svetlost i postao na tren  ćas prosvećenja i za neverovati, mogućeg prosvetljenja.

Svi što ne odustaju su  kovači svoje sreće.

Sve više je vajara izniklih iz  blata.

Ideje je ništa,  kao put popločan dobrim namerama do pakla. Samo dela ostaju, za razliku od zla i nedela, oduvek nekom đavoljom silom prisutna u ljudima.

Luzeri kolo vode na sve strane, ubeđeni da su najbolji, a  ne ono što u biti jesu,  krš za otpis. Razbacuju se novcem kao pijani milioneri. Milioneri jesu, ali ni jednu paru od silnih miliona nisu zaradili.

Sve milione politikantskom voljim gorih od sebe su prigrabili i nemilice troše. Nisu svesni  da zemaljskom sudu mogu, ali Božjem nikada izmaći neće.

Deda mrazevi ne postoje ma šta luzeri mislili o sebi i svojim dobročinstvima, što zajednički prave sa svojim dobročiniteljima.

Troše tuđe nemilice, jer obraza nemaju, nesvesni da ih  neznanje, bahatost i licemerje,  neće nikada do uspeha dovesti!

Uvek su na kraju početku svog kraja. Ubeđeni su da je  njih kraj, samo početak novog nikada  ostvarenog. Nesrećnici bi da budu lekari da leče, iako samo   drugima nesreću nanose. Na žalost nisu  svesni da ni  sebi ne mogu pomoći, a da na  lekarskom mantilu  ni konca što drži dugme nisu dostojni.

U okruženju neviđenih luzera  i štetočina, ipak je  krenulo !

Izlaz iz blata gde smo svi postoji!

Počelo je, a gde bi, u sportu naravno.

Odabrani, najhrabrijih, spremni da se u  areni gladijatorski bore i krvare  do poslednje kapi krvi, prosuli su  krv u, i oko ringa. Mnogi misle uzalad, ali silno greše.

Momci u  ringu  iz blata su izvajali titulu. A, i oni pored ringa, gde je uvek bilo  najteže pobediti su bili još uspešniji.

Protivnik u  rukavicama uvek  časni gladijator, ipak je bio lakši od  drugog  imaginarnog, đavolske glave, od  belokušaljaša do  najtežeg i največeg  "nevidljivog" što bi svojom moći da kroji  nikad  skrojeno.

U gradu nekada sporta, i  danas je to, ali samo u glavama nepopravljivih  optimista i romanitčara, sa stavom da se može uspeti,  desilo se nemoguće,  povratak sporta i pobednika.

Rušenje i ruženje vrednosti decenijama odsutnog parametra u valjevskom svetu sporta je prekinuto.

Sirotinja bez novca, ali ne u duši i srcu, naoružana znanjem, posvečenošću, nestvarnom  voljom  i energijomm  da uspe,   hrabro je krenula ka svetlosti svesna da može biti spržena.

Rezultatom su zasenili sve.

Doneli su "ugašenom" bokserskom  klubu šampionsku krunu. U moru dobrih bilo je kao i u svakom poslu pogrešenih odluka. Pljuštali su teški udarci sa svih strana.

Ali vojska pobednika okupljena oko  Spartaka, sa vizijom pobednika u sportu je uspela.

Danas je vođa pobednika ponižen. U politici staroj kurvi je poverovao kurvarima. Od prvog dana  bilo je jasno, kurvari su  ga prodali  bez okolišenja, javno i sramno, zarad  "viših interesa". Sačuvane su  guzice u prestonici, nesvesnih da su samo za kratko kupili vreme.

Novi  meč je već počeo. Luzeri ne odustaju,  iako se zna da štetočine i škart, nikada nisu bili, niti mogu postati pobednici

Bude se "anonimusi" vidljivi još uvek SAMO  na sportskom  polju,  sa vojskom ratnika sličnih sebi.

Hode nebeskim visinima i horizontalnim širinama,  osvajaju ga i ponovo nam daju na uvid da postoji svet  pobednika.

Bez garda  sa pogledom u budućnost, bolju od ove  nemerljivo,  šampioni države u boksu,  podigli su ustanak pobednika i dokazali da ko stoji po strani gubi dragoceno vreme, jer dani teku.

Od čekanja nema koristi.  Okolnosti se same od sebe ne menjaju jer  ništa nam se samo neće dati.

Ući  u direktan okršaj, u klinč što rešava sudbinu je osnov života.

Sevaće  krošei, aparkati, direkti. Nok daun je izvesnost, a podizanje je znak istrajnosti u borbi.

Koliko li rundi će trajati borba, to se ne zna. Ali samo tako, hladne glave,  udarački i nikako drugačije borci, što se ne predaju i za koje nema izgubljenog meča postaće pobednici i počistiće luzere i nagomilani škart.

Boks je pokrenuo lavinu. Pored titule boks je doneo  i hram ovog sporta. Rade strpljivo, mudro, ćute,  svesni da su secekise i paraziti ponovo  vrebaju, i hoće  da im opet uskrate  sve što im pripada

"Golaći" za razliku od nesposobnih milonera i Centara troška mogu sve. Na delu su rukometaši. Otpisani, idu korak po korak napred. Nema sumnje uspeće, jer to osim što žele, mogu i imaju s kim!

A u svojoj "beton" ligi imaju samo i 12 rivala, za razliku od provelegovanih što za 10 utakmica u 2020, potrošiše 30.000 evra, sa efetkom, "novci su opravdani". Rezultat, to je i dalje samo pusta želja, jer sve ČETIRI najbitnije OD UKUPNO 9, deseta bez značaja sledi u decembru su (ne)očekivano izgubljene!

Nema  odustajanja! 

Slušajući  SRCE, a naoružani, poštenjem ličnim  integritetom i  istinom, pobednici su  donosili odluke  na osnovu mora informacija, nepogrešivo.

U talasu inspiracije iznedrili su zajedništvo, posvećenost i energiju za trijumf. Sagoreli su gorivo, uzleteli, leteli i sleteli. Pokazali da mogu i bez goriva da lete. Uložili su trud, stvorili su  sopstvenu reputaciju, podneli žrtve, i danas ih svi respektuju, a luzeri i štetočine ih se plaše.

Slede ih na isti način za sada samo u dva sporta,vaterpolu(VK VALIS) i rukometu(muški klub ORK Metalac).

Vaterpolo je predhodni gradnoačlenik, prepoznao, ali još uvek bitišu DVA KLUBA. To Grad Valjevo ne sme da dozvoli. Pomenuti predhodni I VEĆ ZABORAVLJENI, je u dilu  sa "komisijom" osakatio muški rukomet. Podredio  ga je prioritetnim strelcima, šahistima, i naravno svojim miljenicima iz ŽRK" Srbijanka 014,   i RK Metalac 2015. U društvu privlegovanih su ostali i sada već bivši  koalicioni OK VA 14, i naravno privatni Klub malog fudbala KMF RB.

Fudbalski mutant je iz" druge galaksije" JER ON UZIMA SVE, kao čuma decu!

krava na krovu

Politikantski, tupavo dva ženska kluba, realno skromnog potencijala, preko noći su postala klubovi VRLO VAŽNI,  klubovi milioneri.

Pojašnjenje da je to  privilegija i benefit nežnijem polu ne pije vodu jer pored omiljenog "Ankona samo za 270 evra, tri dana"  postoji i onaj drugi sa tradicijom OK Valjevo.

Na žalost diletanti i kursadžije   haraju. Od rezulatata imaju opravdanje da su za ništa potrošili sve. Članarine opljačkanih roditelja i dece su posebna priča.

Najgori  što se kite tuđim novcem, i lažu sebe i sve oko sebe da rade najbolje, odavno  nokautirani surovom istinom, jedan po jedan  nestaju, milom ili silom, najmanje je važno.  

Problem je samo što štetočine i luzeri, ostavljaju za sobom nedela pustoš i smrad.

Za divno čudo pošteđeni su bilo kakve LIČNE ODGOVORNOSTI!?

Na nesreću mnogo veća pošast pritiska  svet.

Pobediće je ČOVEK.

Oduvaće je kao i vetar u Sunce smog što se nadvio i guši ovaj Grad.

 LJUDSKOST NOSI SVETLOST U SEBI.

Izbora nema!

Život u tek započetom Božičnom postu  za ljude vere, čista srca i besmrtrne duše što svetlost nosi će pobediti.

Nevernici, luzeri, štetočine, paraziti  pokajte se, i budite LJUDI !

Videćete kako je lako biti ČOVEK!

Read more...

DA SE NE ZABORAVI: VALJEVO PETI PUK 27.NOVEMBAR 1941. GODINE

peti puk Nemci vodeustanike na streljanje 1941

fotovikipedia Istina se ne može sakriti. Na  današnji dan 27.novembra 1941. godine, na valjevskom brdu Krusik, nemački okupatori su streljali 263. zarobljena, partizana, rodoljuba, radnika, seljaka,  što ih na prevaru, zarobiše četnici Dragoljuba Mihailovića.

 Ljudi na  prevaru uhvaćeni u  vreme   dva pokreta, partizanski i četnički, što su  formalno saradjivala, sa jednim ciljem, borbe za slobodu.

Predaja zarobljenih partizana Nemcima se desila toko, Uustanka u Srbiji  novembr1 1941. godine, kada je Štab Dragoljuba MIhailovića izručio oko 350 zarobljenih partizana Nemcima.

Fašisti su većinu streljali.

Tokom sukoba između Dražinih četnika i partizana u zapadnoj Srbiji  početkom novembra1941, četnici su zarobili više stotina partizana. Jednu veću grupu od oko 500 zarobljenika, među kojima su bili partizani na prevaru zarobljeni u Gornjem Milanovcu, Kosjeriću, Karanu i Planinici, četnici su odveli na Ravnu Goru. Polovinom novembra 1941. četnici su grupu od 365 zarobljenika odveli u Mionicu, a zatim u Slovac. Preuzele su ih Nedićevi izdajnic i nemački okupatori. Prebačeni su kamionima u Valjevo. Transport zarobljenika do Valjeva je pratio četnici predvođeni  Jovanom Škavovićem-Škavom  prethodno đetovođom  četničkog vojvode Konstantina-Koste Milovanovića - Pećanca, izdajnika, koji je u tom periodu priznavao Mihailovićevu komandu.

Predaji partizana prethodio je sastanak Mihailovića sa Nemcima u selu Divci.

Od  zarobljenih partizana nemački fašisti su i su 263 streljali 27.novembra 1041. godine na Krušiku. Ostali zarobljenici su delom streljani naknadno, delom deportovani u logore, a delom pušteni na slobodu.

Zločin na Krušiku je priznao i sam Mihailović na sudjenju prilikom  suočavanja sa  Škavovićem.

Borce za slobodu. nevine ljude, svoju braću četnici predali su okupatoru  da budu streljani  neljudi bez trunke saosečasjnosti i ljudskosti.

Humke ljudi u Spomen parku na Petom Puku podsećaju na surovu odmazdu.

12peti puk spomen ploca

foto:AlekAleks Strašna istina opominje, da se ovakav zločon  ne sme više nikada ponoviti.

Zlodelo fašista i pomagača u zločinu večno boli.

Boli i novi zločin što danas zatekosmo u spomen parku, oskrnavljeno obeležje večnog plamena žutom bojom na Petom Puku!

1peti puk skrnavljenje

foto:AlekAleks

Mrtvim rodoljubima  ni posle 79  ne daju mira!

Istorija ostaje ne zaboravite  bezočnici mentaliteta stoke.

Slava svim rodoljubima i borcima za slobodu svog naroda!

01peti puk spomen park istok

foto:AlekAleksfoto:AlekAleks

Read more...

OTIŠAO JE BESMRTNI DIJEGO "BOŽJA RUKA"

  • Published in Fudbal

Dijego MaradonaFOTO:MARTIN ZAPALA/EPA  Najbolji svih vremena Diego Armando Maradona umro je u svom domu  poslednje srede ovog novembra od posledica srčanog udara, samo  tri nedelje od proslave 60. rođendana.

Fudbal mi je pružio sve što imam, više nego što sam ikad zamišljao" nije krio besmrtni Argentinac, bez te zavinosti sigurno duže kao igrač negoš to je bio.
"MALI ZELENI"  SVETLOST BOŽJA DIEGO ARMANDO MARADONA

Fudbalski vulkan, božija ruka sa  svetačkiom oreolom oko glave u trenu je postao  besmrtna svetlost. Dijego Armando Maradona  kralj fubala,  ponos sirotinje, smrtni nepRijatelj  napravde, na svoj fudbalski način Če Gevara, Fidel Kastro, Markez, revulicionar , padao je dizao, i odleteo u  trenu ka Suncu i slobodi, iako uvek preslobodan   da ga  život više nije mogao naći.

Ostavio nam je Diego  deo svetlosti  da nas svetionički i bez Maradone greje i osvetljava  i vodi ka slobodi.

Istinski buntovnik protiv tiranije ljudskosti ostavio je zastavu poniženima  i obespravljanima da je ponosno nose u bitkama za slobodu što slede, ali bez njega.

Božja ruka  je matirala, gle čuda baš simbol  svetske tiranije Englesku.

Kralj Napulja, ostao je jedinstven i neponoviljiv,  spreman da jedne na dugi stranu Topčidersko brda smesti loptu i mrežu i aktivira gejzir aplauza.To nikada nije zaboravio, jer samo u Srbiji  dolaze na fudbal  da navijaju za svoje, ali i da vide  najboljeg i  poklone mu se.

"Uvek  CRN ili BEO  nikada siv"

Jedistven  sa darom za fudbal bio je jedinstven , samo za voleti, i a najbolji  od kada se fudbal igra je postao je božanstvo.

Magiju sa terena prenosio u svojim otvorenim i jedinstvenim obraćanjima , polemikama, jednstani grmljavinu sa  terena prenosio je u   debatamaa i govorima bez zadrške.

Pun gas je  bio Maradonino geslo.

Uvek je leteo, jače i žešće od kada je pre tri nedleje uskočio u 7. deceniju,

Pobednik valjdai zato što je rastao u siromaštvu, hvatao se ukoštac sa svakimi na svakommestu

Ostavio nam je magiju  golova, driblinga bez kraja, Božju ruku, trofeje i titule, ali i svoje reči i stavove o i  razmišljanja.

U Vilja Floritu je sa svojim timom pobedio sve, i brojao 136 utakmica bez poraza.

"Kako smo igrali! Čak su me i slikali"

Počeo na   početku drugog poluvremena. Na ivici terena, Montes mi je rekao: ´Idi, Dijego, igraj kako znaš. Probacio sam loptu kroz noge čuvaru, napravio sam lažnjak pre toga. On je pao, a čulo se "Oooole" od ljudi koji su gledali".

O fudbalu bez ustručavanja je u svom stilu rekao:

"Kada vidim loptu, trčim za njom, to me čini najsrećnijim čovekom na svetu"

Majci je verovao sve što mu kaže.

"Moja majka misli da sam najbolji. Naučen sam da uvek verujem u ono što mi majka kaže".

Od Peleaa  bolji jer..

"Ljudi su glasali za mene. Sada oni (FIFA) žele da podelim nagradu sa Peleom. Ne delim nagradu ni sa kim".

Božja  ruka je bila Božja ruka!

"Čekao sam saigrače da dođu i da mi čestitaju, da me zagrle i niko nije dolazio... Rekao sam im ´Dođite da me zagrlite ili sudija neće priznati gol"

"Čak iako je bila ruka, bila je to Božja ruka"

Drugi čuveni gol Englezima nije bio slučajnost

“Šta da kažem o tom golu? Sanjao sam ga u Floritu, kada nisam imao patike da igram"

O sebi kao ocu

"Moja legitimna deca su Dalma i Đanina. Ostalo je sve proizvod mog novca i grešaka".

O Bogu

"Bog je učinio da igram ovako dobro. Zato se uvek prekrstim kada ulazim na teren. Osećao bih kao da sam ga izdao kada to ne bih uradio"

O Mesiju i Ronaldu

"Superiorni su u odnosu na ostale. Mesi nije bolji od Ronalda, i obrnuto. Kristijano je životinja, voleo bih da je Argentinac".

"Kada Mesi da gol, ide da ga proslavi. Kristijano psotigne gol i pozira kao da je u reklami za šampon"

O drogi

"Bio sam, jesam i uvek ću biti zavisnik od droge. Osoba koja uđe u taj svet mora da se bori svakoga dana"

O SP 1978.

"Mislim da sam mogao da igram na Svetskom prvenstvu 1978. Plakao sam mnogo. Nisam zaboravio Menotiju i nikada mu to neću oprostiti, ali nikada ga nisam mrzeo zbog toga".

O novcu

"Novac nije faktor motivacije. Radim ono što mi dođe u momentu".

O sebi

"Ja sam Maradona, dajem golove, pravim greške. Mogu sve da podnesem, imam ramena dovoljno velika da se pobijem sa bilo kim"

O zlatnim godinama u Napulju

"Kada sam bio tamo, sa trofejem Svetskog prvenstva u rukama, osećao sam se kao da dodirujem nebo. Svi snovi su mi se ostvarili"

Filozofija

"Ja sam ili crn ili beo. Nikada u životu neću biti siv"

Za kraj...

"Uradio sam šta sam mogao. Mislim da nije bio loše. Znam da nisam neko ko će promeniti svet. Niko me neće ubediti da su moje greške oko droge ili posla promenila moja osećanja. Isti sam kao i uvek što sam bio. To sam ja. Maradona. El Dijego"

Lionel Mesi o Maradoni:

"Čak i da igram milion godina, nikada neću prići ni blizu Maradoni. Niti to želim. On je najveći koji je ikada postojao"

Izvor: mozzartsport.com

Read more...

ARANĐELOVDANSKA POBEDA, RASTANAK, SUZE ZA NADU U DOBRO ZDRAVLJE I BOLJU BUDUĆNOST...

  • Published in Fudbal

1bfc pMutanat sa Kolubare pobedio Slogu  1:0  na Aranđelovdan, za najavu posle jedne decenije izlaska iz kome. Uspeh u Petrovcu je potvrdi da se konačno  nešto dešava, u klubu  prepuštenom godinama Milanu Milinoviću da  leči komplekse i pravu cirkus.

Topao, ljudski iskren pozdrav  trenera Slaviše Kovačevića sa igračima posle pobede,  suze u očima  najavili su rastanak...

Petrovac na Mlavi, gradsko naselje u Braničevu bilo je poprište  najsladje pobede fudbalskog predstavnika grada Valjeva, već 8,5 godina imena Budućnost - Krušik 2014. ostvarene tek na kraju kalendarske godine, u poslednjem 17. kolu Treće lige Zapad.

Ukupno 8. trijumf  uz pet remija i isto toliko poraza, doneli su  mršavih 29 bodova, nedovoljnih  i dalje čak i za opstanak.

Posle prosutih 18 bodova( Takovo, Smederevo, Sloga(Požega, po dva,  a od Železničara, Šumadije, Mačve, Slobode  po tri boda ) normalno je što  Požežani imaju   prednost od čak 16 bodova. Juče su  na "sedmi kolosek" poslali   lajkovačku "dizelku"  odakle se  nazire      ekspresni povratak u zonu.

U Bogatiću Mačva je pobedila još jednog komšiju Ubljane 2:1, pa će Jedinstvo na minus  2 boda u odnosu na Valjevce  prezimiti do proleća i novog derbija podno Vučjaka i Šepkovca.

Mutant, sa Kolubare, do povratka imena Stare dame, za koju nedelju, ili mesec, najmanje je bitno,  posle šokantnog poraza od užičke Slobode (ne)očekivano je je slavio  1:0. Možda i ukazivanje  Nemanje Vidića, a uskoro i Nemanje Matića, posle Ognjena Koromana, na stanje u srpskom fdubalu i kući fudbala ima već prve i prave efekte.   

Pobedu valjevskoj ekipi je doneo   gromovitim šutem sa bele tačke Marko Janković iz penala, iz blata do kolena u 93. minutu.

Kad sudija, a pravdu je delio Pavle Vasilijević iz Kragujevca, ne  časti domaćina penalom, a padanja je bilo minimum za tri,  i odoli žestokom pritisku  Petrovčana jasno je da su neke čudna, ali nadasve  dobra dešavanja, u valjevskom fudbalu izgleda konačno počela.

Vasiljević je sudio kako kodeks i zahteva 50:50,  u meču žestokog fajta  i polupanih glava posle žestokih sudara na teškom i klizavom terenu. Istrpeo je nadaleko poznatu turturu  i prigovore bez kraja Petrovčana. Maksimalno je štitio  fudbalsku igru, koji su gosti sve vreme pokušavali da forsiraju.

Umesto mreže tresla se stativa, po jednom  sa obe strane. Onu  domaćina bilo je majstorstvo pogoditi  iz neposredne blizine. Remi je lebdeo u vazduhu, ali je sve okrenuo poslednji nalet valjevskog tima.

Kišni čovek  Drakulić je pobegao čuvarima i  centritrao. Oglasio se Vasiljević. Igranje rukom u petercu Sloge je sankcionisano  penalom. Malo ko bi u ovom  rangu takmičenja, gde likovi sumnjivog morala kolo vode, ima ih od vrha do dna, tako nešto uradio. Bila je to krunska odluka u meču  bez miligram pomoći sudijske trojke domaćinu.

Fajterski hrabro iskombinovana  postava sa koromilarem verovatni poslednji put na klupi Slavišom Kovačevićem, lavovski se borila  do pobede. Možda i zbog činjenice da je konačno  Pejović bio na golu, takođe munut u glavu prilikom jedne od nekoliko uspešnih intervencija.

Kad se igra timski, čvrsto  i odlučno, kad te sudija štiti, a sreća te pogleda pobeda je neminovnost.

Uspeh  u Petrovcu na slavu Aranađelovdan ima poseban  i istorijski značaj.

Pre 10 godina i koji mesec pride 16.septrembra Budućnost je izgubila od Sloge u  Valjevu 0:1, a Voisavljević je   odbranio penal Nešiću u 90.minutu. Bila je to  RANA najava ispadanja iz Treće lige, overena 7 meseci kasnije 16.aprila na istom stadiončiću u Petrovcu na Mlavi, kada je Sloga pobedila 2:0!

Uvod u agoniju  Stare dame  završen je gašenjem FK Budućnost i zvanično  14.jula  2014.

Od Aranđelovdana 2020. nešto se izgleda pomerilo, iz negativnog ka pozitivnom smeru, za konačno buđene Stare dame - FK BUDUĆNOST .

Za početak valja  istaći da za ovakvu Treću Srpsku ligu Valjevo ima dovoljno svoje fudbalske  dece. Od "stranaca" poželjni se kao staro vino  dobri Mitar na golu, dok neki novi klinac ne stasa i kad hoće da igra  neuhvatljivi Drakulić. Takođe i struka nije podcenjivanje.

Najvažnije od svega da je stavljena tačka na deceniju brukanja valjevskog  fudbala.

I zato u vremenu što sledi: "U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi"

Uz poruku nemojte nikad zaboraviti odakle ste krenuli niti propustiti priliku da pomognete, na bilo koji način, saćekaćemo da zavesu na jednu katastrofalnu fudbalsku godinu za srpski fudbal, spuste  zonaši sa valjevsko-šabačkih prostora.

Najbolji tim Sloga u Bogosavcima čeka već viđenog jesnejeg prvaka Radnički. Vrelo sport  posle "masakra" u Rubribrezi, je apsolutni favorit. U goste im dolaze Mioničani, Ribnica. Konačno  lider Rađevac i ako oklekne u Prnjavoru,  biće i zvanično jesenji prvak.

Radnički je gazio muški do remija u Vladimarcima i novog protiv Mladosti na Petom Puku,  juče poražene na "Kantridi" od  "osvetljenih" Divaca 1:2.

A danas je ne zaboravimo i  fudbalski  derbi na najvišem niovou: Vojvodina -Crvena zvezda    

Read more...

DECA SA ZVEZDARE I SISTEM ZA LEKCIJA I U KUPU MILIONERKAMA I "DOŽIVOTNOM"

rk bgd finale kupa cs 2020

U finalu Kupa Centralne  Srbije član  Super B lige rukometašice Beograda, prosek je 17 godina,   nadigrale su  u hali sportova 15. septembar u Valjevu ŽRK Metalac i osvojile trofej, iako rezultat  30:28(16:13) to ne govori. RK Beograd se plasirao i 1/4 finale Kupa Srbije, a za pobedu u Valjevu stigao je i slatka nagrada krem bananice.

Izabranice Đurice Nađa po godinama mnogo mlađe od svojih  rivalki, ali igrom očigledno iznad svog uzrasta, ni jednog trenutka nisu dale nikakvu nadu  valjevskoj ekipi da se makar ponada  da može stići do pobedničkog pehara.

zrk rkbgd fk 2020

Prednost od 3 do pet golova, ostvarena  sredinom prvog poluvremena je bila plod brže, organizovanije i taktikčki mudre igre tneijdžerke sa Zvezdare. Odbrana 5-1 sa akcentom na Martu Mosurović, i preuzimanje je bila nasalomiva.

orm bgd 4

brze i Produktivne i uigrane  kombinacije  u napadu, donele su  prostor za realizaciju kroz sredinu preko brzih bekova, a po potrebi preko krila i pivota.

zrk bgdt5

Trio Marija Ilić(na slici ispod), igrač utakmice, postigla je i 7 golova, Iva Đuran 9, i Danijela Petković, ali i najmlađa, golman Tatjana Ćinik(14 godina), kao i nešto starija Marijana Mitrovski  vodili su  Beograd da pehara.

zrk bg ilic

Kod Valjevki Milica Živanović je postigla 7, Marta Mosurović 6, Tamara Mandić i Sabina Karadinović  po 5 golova.

zrk n ok bgd 2

zrk rk bg f kcs

Dok je po osvajanju  Kupa Centralne Srbije ispred hale sportova 15.SEPTEMBAR Đurica Nađ  trener čuda sa Zvezdare-RK Beograd,  što  sa decom od 14 do 20-ak godina,  hara Super B ligom  govorio o osvojenom trofeju u nadmetanju  sa novokomponovanim valjevskim centrom troška-milionerkama,  i večeras bez pobede, trener  Dušan Novokmet u prolazu ničim izazvan  je  dobacio:

"Nemoj ovom  davati  izjavu, on je govno"

Novokmetu su  kad iz gubi   obično krive sudije i delegati. Ovoga puta je   posle (ne)čekivano nove lako izgubljene utakmice, i bolnog poraza  pokazao je svoje  pravo lice.

"Doživitni" zna najbolje kako je prošao u BiH, a sada dodatno "ojačao"  kao čovek partije sa liste, alii dalje bez  odborničkog mandata,    je posle dve  lekcije u Beogradu, opet od Begrađanki, i još jednog   javnog časa rukometa,  iskalio  bes  u jednoj rečenici.  

Dušan Novokmet je već par godina obeležava svoje bitisanje kao trener ŽRK Metalac 2015,a talentovane valjevske  tinejdžerke netragom nestaju iz rukometa.

Zašto, možda zna baš on, sjajni igrač, vanserijski  šuter, ali to je već vreme daleko iza nas.

Svi pokazatelji   potvrđuju " neće ga nikako uspesi", od kako vodi ŽRK Metalac 2015.

Tim za ovu sezonu je baš on birao.

zrk m bg finale kupa cs

Bez   žara  i timske energije porazi su neminovnost. Možda i zbog ćinjenice da   Dunja Despotović u utakmici godine postigne samo 3 gola, a prosek joj je kada igra na svom nivou tri puta veći. Do juče ubijitog strelca  mnogi klubovi su tražili da vide u svojim redovima.

Mira Obrenović  je davala u proseku po 10 golova, ali je više  nema u timu.

Valjevska deca Nevena Starčević,  Anja Vilotijević, Aksentijevićeva, Radojičićeva nisu više u  ŽRK Metalac.

Bane Cvjetić, dušom i srcem čovek rukometa podseća na neprijatni duel  Novokmeta u Lazarevcu na beznačajnim turniru sa legendom YU rukometa, eks kapitenom YU reprezentacije profesorkom  Ljubicom Bukurov, ali i na repertoar prema svakome ko mu nije po volji, kao i na detalj, doživotne zabrana bavljenja rukometom u BiH.

Rat saopštenjima sa RSS je posebna priča ŽRK Metalac 2015. Ma koliko  bili u pravu, neuspeh na terenu pisanjem saopštenja niko nije  pretvorio u pobede

Godina na zalasku je  potvrda da 3,5 miliona dinara u kasi ŽRK Metalac nisu ništa bitno promenila, jer očigledno sistema nema, a objašnjenje Milana Gajića člana UO posle večerašnjeg poraza da igračice "nisu slušale trenera" sve govori.

Dr. Mihail Litva je rekao: Želiš da saznaš svog glavnog neprijatelja? Pogledaj u ogledalo. Izbori se sa njim i ostali će se razbežati. Ako čovek ne može ništa dobro reći o sebi, a želi nešto da kaže, on počinje da govori loše o drugima.

                         ČUDO SA ZVEZDARE  HARA BEOGRADOM I SRBIJOM!

zrk m bg radost

Trener  pobednika  Kupa Centralne Srbije Đurica Nađ je zahvalio domaćinu na gostoprimstvu i  na koreketnoj igri, ali izrazio optimizam da će  tim koji vodi najkasnije za dve godine biti u eliti, a zatim po planu, nastaviti da korača ka tituli šampiona Srbije.

 Naverovatno je da se  sredstvima Grada Beograda   pokrivaju samo troškovi sala za trening, dok sve obaveze   najvećim delom finansiraju  roditelji dveojčica  i  devojaka, članarinom  koju plaćaju svi, osim igračica sa profesionalmim ugovorom u RK Beograd.

Tinejdžerke sa Zvezdare su pokazale Valjevu, bio je i  direktan tv prenos, zašto su čudo   srpskog ženskog rukometa.Predsednik Skupštine i Upravnog odbora Srđan Ilić RK Beograd  jedan od trojice oficira  "troglave aždaje"je za naš portal izjavio da je priča RK Beograd počela okupljanjem ljudi iz kraja,  školicom rukometa, i da je ovo što se danas dešava samo plod spartanskog rada, asketskog odricanja i vere da čovek ako želi može sve da postigne.(foto Ilić, Nadj, Pap)

1rk bgd trio

"Ranije je RK Beograd bio" UNPROFOR" jer svi treneri  bez posla su dolazili kod nas. Pet godina   radimo i ženski rukomet, uz dogovor da mora da se poštuje, lanac komande. Sa decom od 14 godina počeli smo pre 4 da igramo Prvu ligu - Centar, a  Super B ligu igramo već drugu sezonu. Đurica Nađ, Aleksanadar Pap u ženskom i Branko Padežanin u muškom rukometu su glavni, a imaju brojne saradnike, mlade trenere, tako da ih radi ukupno 13. Đurica i ja, snosimo sve troškove  za  ženski klub, pomaže nam Pap,a muški na svojim plećima nosi Padežanin- Naravno tu je i   redovni prohod od  članarina. Deca treniraju u košarkaškoj sali   "Olimpa"na Zvezdari i u "Šumicama".

Beograd ima   42 rukometna kluba, od kojih su 15 ženski, a RK Beograd je najmasovniji i najbolje organizovan klub, vi tvrdite i najbolji.

"Mi smo najbolji. Kod nas se tačno zna šta ko  radi.   Mi živimo za rukomet, a ne kao većina drugih  za pare. "Sekta" je naš cilj , da nas svi "mrze". Prosek ekipe je 17 godina. Imamo   4 juniorske   2 kadetske  i 2 pionirske repezentativke.

Prvaci smo Srbije za  2001, 2002. 2003, gdište  u poslednje 4 godine i jednom smo bili vicešampioni.

RK BGD TATJANA

Ne krijete da su  vam ambicije Liga šampiona.

"Kotizacija od  550.000 dinara za Super B ligu je pokrivamo  nas trojica. Kako, znamo samo mi. Super A liga je u planu za godinu  dana. RK Beograd ima dve seniorske ekipe, mušku(Prva liga) i žensku u Super B ligi, a pored njih još 17 mlađih kategorija, 4 ženski 13  muških. Za a treninge koristimo i školske sale. Naša deca igraju  Ligu Beograda, Ligu RK Beograd, i Dečiju ligu. Sarađujemo sa 11 škola u Beogradu. Imamo 200 dečaka i 80 devojčica. Idemo po školama, animiramo decu, jer na časove fizičke kulture. Prepoznajemo talente i na sve načine pokušavamo da ih "inficiranmo rukometom. Deca se igraju, a mi ih animiramo. Naš cilj je da  od  36 devojčica 2004. i 2005. godišta stvorimo jezgro za evropska takmičenja.

Vi ste primer  u Srbiji kako se danas jedino može i mora raditi u sportu

"Zbog korone stopirane su aktivnosti, ali kada je najteže mi smo najjači. Na raspolaganju smo Valjevu za saradnju  na svim nivioma", poručio je na kraju ove nestvarne priče o rukometu na Zvezdari, čovek autoriteta, energije, znanja, posvečenosti i odgovoronosti, Srđan Ilić predsednik RK Beograd.

ZRKM BG LOPTA

Za sve što rade i sutra bi da nadju sebe u svetu sporta, nije na odmet posle ove priče da zakucaju na vrata i saznaju još bitinih detalja u radu RK Beograd.

pehar 2020rss

Iskustvo i posvečnost društva sa Zvezdare biće im od višestruke koristi!

Srpski sport valja spasavati, dok se još može od nadolezeće horde lupeža i profitera, što bi da haraju.

Dok se se još može!

Sport valja spasavati, dok se još može od nadolezeće horde lupeža i profitera, što bi da haraju.

Dok se se još može!

Read more...

TRI POLJUPCA PRED ĐURĐIC, ALI I ŠAMAR

  • Published in Razno

lopte 3

Valjevska sportska priča uoči Đurđica svela se na tri slova. Očekivano pobede su  zabeležili vaterolisti Valjeva i oba valjevska rukometna kluba, dok je OK VA 014 napravio pomak, i osvojilo set.

VATERPOLISTI VALJEVA BOLJI OD RASINE

Konačno ponovo vaterpolo. U vikendu za nama posle mesec dana i pauze zbog poznatih problema sa korona virusom, Valis će se "odmarati" do 28.novembara i Kup utakmice sa Superligašem Vukovima  sa Novog Beograda, VK Valjevo je je prvi startovao. Pobedili su u   3. kolu Prve "A" lige Srbije Rasinu iz Kruševca  12:9 (3:1, 4:0, 3:4, 2:4).

Do poluvremena su si briljarali, da bi posle  7:1, smanjili gas i bez problema zabeležili drugu pobedu u sezoni. Talaja i Gligorijević su bili trostruki strelci, a u listu strelaca upisali su se i  Petković 2, Marinković, Ristić  ,  Konatar i  Stojančić po 1 gol. Od  devet golovaa po tri za Rasinu su postigla braća Aca i Rade Tomašević. VK Valjevo u 4. kolu igra sa  Beogradom.

PARTIZANOV VRTIĆ  PRETIO  ORK METALAC SLAVIO

ORK Metalac  je pobedio pola prve postave,  odnosno pojačani talentovani sastav juniora crno belih, sa 39:33 (19:17), meču sa puno žara i obrta.

Iskusni Šapčanin, bek Pajić je ojačao odbranu ORK Metalca, sada već  oružja  dostojnijeg borbe za najviši plasman u "beton" Prvoj rukometnoj ligi Centar.

Izabranicima Dragomira Čaćića trebalo je vremena da se zagreju što je Partianova dečurlija iskorostila i povela 14:10 i 16:12. Ipak   ozbiljnost,  požrtvovanje i odgovornost pre svega   u odbrani donose prenost  Metalcu  19:17 na poluvremenu. U u nastavku serijom 10:5, Pantić, Žarković, Grujičić i Radojičić su "izbušili" crno bele u seriji ubitačnih kontaranapada.

Metalac ide plus 7(29:22). Partizan je pokušao očajničkim presingom pred da zbuni gosti, ali bez efekta.

U nedelje u u podne je derbi sa neporaženom  Loznicom. Pojačani sa trojicom igrača iz Zvornika i Bijeljinine, Lozničani su nanizali četiri pobede, za razliku od ORK Metalca koji je već "prosuo" tri boda. Bez obzira je je Sinđelić trenutno lider sa 10 bodova,  već sada je jasno da su glavni kandidati za  Super B ligu  Lozničani i Valjevci.

Protiv  Partizana 2 golove su postigli Pantić 12, Žarković Pejić  6, Radojičić i Grujičić  po 5,   Pajić  2 Milinković i  Kovačević, Nešković  po jedan gol. Kod  crno belih   Nešić je postigao  10, Gudurić 6, a Vujičić,  Milinković, Cmiljanić po  4,  Isaković  3 i Cvijetić  2 gola

ŽRK METALAC 2015 SE IGRAO NA LAGATORU

Rukometašice Metalca 2015 očekivano lakao slavile u Loznici. Čak 41 put se zatresla mreža pretankog sastava ORK Loznica. Konačnih 41:24 (21:11)  je potvrda kvaliteta ranga nazvanog Prva liga, sa tek 3-4 ozbiljnije ekipe, dok su ostali na nivou rekreacije  i zabave. Petom pobedom u nizu, ovoga puta je savladan jop jedan direktan rival za osvajanje prvog mesta, Hazena u gostima,  Radnički je napravio  veliki korak ka plasmanu u viši rang.

Posle 6 kola  u Prvoj ligi "Centar"  Radnički(Bgd) je prvi sa 10 bodova(pet  utakmica), ŽRK Metalac 2015 ima 8 bodova iz 6 utakmica, koliko i Hazena na 3.mestu iz 5 mečevaa. Do kraja jeseni preostala su dva kola, a naredni rival je Kosmaj iz Ralje, pored Hazene, "krstašica" i naravno ŽRK Metalac 2015 iole ozbiljan sastav u ovom, trećem rangu rukometnog takmičenja u Srbiji

Milica Živanović i Tamara Mandić su obeležile meč u Loznici. Valja istaći da su igrale sve devojke,što do sada nije bio slučaj. Lider

Pre utakmice sa  Kosmajem,  u četvrtak će u hali sportova 15.sepetmbar  U 18,30 biti odigrano finale Kupa Centralne Srbije. U goste Valjevkama stiže RK Beograd član Super B lige Srbije.

LOZNICA- ŽRK METALAC 2015 24:41 (11:21)

Hala "Lagator". Sudije:  Zrnić i  Petrović (Beograd). Isključenja: ORK Loznica 6 minuta, Metalac 2015 8 minuta. Sedmerci: Metalac 2015 1 (1).

ORK LOZNICA: Grgić 2, Petrović 1, H. Petrić 3, Kuljanin 6, Vasić 3, Petković 2, E. Petrić 6, Vasiljević 1.

METALAC 2015: Đikić, Mandić 7, Mosurović 5, Karadinović 1, Stefanović 1, Živanović 8, Simić 5, Damnjanović 4, Birčanin 1, Jakovljević 2, Despotović 2, Đurđević 4,Gajić.

NOVA NULA ODBOJKAŠA VA-014, SRBIJANKA I VALjEVO NA STEND BAJU

lopte odbojka

Po ugledu na ostale rivale ove sezone i Klek  je slavio u Valjevu. Odbojkaši VA-014  su na parketu hale sportova 15.septembar  poraženi od OK Klek Srbijašume 1:3 (15:25, 25:21, 20:25, 24:26) u 7. kolu Prve lige Srbije.

"Spasa nam nema, propasti nećemo "

Baš tako treba doživeti sezonu otrežnjenja i prosvećenja. OK VA 014 nema kvalitet  za Prvu ligu, a iskustvo će biti dragoceno, za narednu  u nižem rangu, samo pod jednim uslovom. Da klub pretekne  i ne ugasi si se.

Na početku utakmice minutom ćutanja je odata počast preminulom MIlanu Koraću jednom od rodonalenika valjevske odbojke.

Korona virus je  odložila  utakmice pRVE LIGE OK Srbijanka - Omladinac u  Novim Banovcima i Prve B lige OK Valjevo- v FOK

Read more...

SEDAM KOŠARKAŠA U IZOLACIJI, METALAC LOKAUT DO DALJNEG

KK METALAC 2020 21

KK Metalac je od juče do daljneg prekinuo sve aktivnosti vezane za rad prvog tima.

Posle odložene utakmice se Radničkim, pre nedelju dana, na zahtev  Kragujevčana zbog pozitivnih na korona virus u svom timu Valjevci su po istom principu bili primorani da odkažu  sinoć zakazanu utakmiucu 8.kola KLS sa  Tamišom u Hali sportova 15.septembar.

PPosle najnovijeg  prekjučerašnjeg testiranja pozitivni na PCR tesu su bili: Miroslav Pašajlić, Slobodan Jovanović i junior Ivković.

Sve je počelo glavoboljom Zorana Paunovića, uoči meča Zlatibirom, pre dve nedelje. Ispostavilo se da je Paounović "pozitivan" i završio je na terapiji i u izolaciju, iako više nema ni jedan simptom kovid-19. Ubrzo su mu se iz istog razloga pridružili kapiten Đuković, Radomirovići i Mekić, sada već zdravi, ali još uvek bez zvanične potvrde. Novo testiranje sledi naredne nedelje.

U takvoj situaciji predsednik kluba Jovan Teodosić je naložio lakaut.

Svi igrači su na prinudnom raspustu,u svojim domovima  do daljneg. Zavisno od razvoja situacije povratak košarci,  treninzima i utakmicama je nemoguće predvideti.

Izvesno je da će posle minimum 15 dana bez treninga, biti potrebno najmanje još toliko vremena da se momci koliko toliko vrate u "život", možda po istom scenariju kao i "koronaši" iz FK Crvena Zvezda Kanga i Ivanić.

 Međutim, sva je prlika da se  košarka u Valjevu najverovatnije neće  igrati do poslednjeg vikenda  u 2020. godini.

Zdravlje svih je najvažnije, a posle rešavanja svih novonastalih problema biće dovoljno vremena do kraja lige da ekipa odigra sve zaostale mečeve.

A to su pored trenutno  dva meča sa Radničkim i Tamišom, i 6 previđeni  kalendarom do 26.decembra. Moguće je čak i da  prva naredna utakmica bude odigrana u gostima sa OKK-om u Beogradu 26.decembra.

Bude li baš ovako kako smo nagovestili mečevi sa Vršcem, Napetkom i Slobodom u Valjevu, kao i oni u gostima sa Slogom, Novim Pazarom, Mladošću. ukupno šest utakmica, ako ne sve, ono makar  polovina. Metalac će ako ne bude novih "pozitivnih" igrača moći da igra u pauzi što sledi zbog Novogodišnjih  i Božoćnih praznika, od  26.decembra do 9.januara.

Poslednju reč daće zdravstveni radnici, a zatim i direktor  KLS Leon Deleon.

Još jednom najvažnija od svega je zdravlje !

U ovom trenutku svi igrači Metalca i stručni štab su testirani. Pozitivni na  PCR  test se osećaju  dobro.

Na žalost nisu od juče sumnje u validnost PCR testova, jer pouzdano se zna da "detektuju samo, upalu, ali ne i od čega nastala", te da se ljudi “proglašavaju” za pozitivne na virus korona iako možda boluju od neke druge bolesti. Član  Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 pulmolog dr Branimir Nestorović je izneo svoj stav početkom jula ma TV Prva.

“Ovaj test nije sasvim specifičan za ovaj virus. Znači, vi kad uradite ovaj PCR test i dobijete pozitivan rezultat to ne znači da ste vi bolesni od Kovida-19. To znači da ste vi bolesni od nekog od korona virusa, a ima i izvesne reaktivnosti sa virusom gripa i još nekim virusima. Zato što je taj deo koji je izabran za test, ustvari takav da je malo unakrsno reaktivan. Teško je, virusi su slični, nije ovaj virus toliko različit da biste vi sad napravili test koji je specijalan za njega. I vi možda imate neku drugu infekciju – test će biti pozitivan, objasnio je tada Nestorović

testPCR

foto Pixabay Oprez je majka mudosti, i zato se valja čuvati.

Read more...

KOMPLET UŽIČKA LEPINJA MUTANTU ZA KRAJ KATASTROFALNE ERE MILANA MILINOVIĆA!

  • Published in Fudbal

park pecina bfc mrAgonija fudbala u Valjevu  započeta 13.jula 2012. postavljanjem Milana Milinovića za predsednika FK Budućnost, u svetu fudbala "poznatog" golmana u pokušaju, i mirođije i svakoj fudbalskoj čorbi, skoro 2 decenije, završena je danas.

Definitino trojanac sposoban da 14.jula 2014. sa sličnima sebi ugasi dva kluba FK Budućnost i FK Krušik, i stvori   mutanta sa imenom ugašenih,  harao je 8,5 godina. Formalno će nestati  iz valjevskog sveta fudbala do kraja ove godine.

Tokom svoje štetočinske "ere"  svet fudbala je pretvorio u besmisleni  Centar troška neviđenih razmera. Bolje obavešteni čak tvrde da pored s, .Fudbalska štetočina  nikada veća nezanalice i parazit ovog 14.novembra se  rukovao sa Nemanjom  Vidićem na stadionu u Parku Pećina, istomišljenikom samo po opredeljenju, da su obojica zvezdaši.

Da zamene  odlazećeg  i za spas i  povratak u život valjevskog  fudbala nude se mnogi. Neki su  stigli i do vrha piramide u svojoj nameri da preuzmu klub.

Fudbal je filosofija, sa dušom i ljudskosšću. Na terenu znanje, strukam, sistem i odgovornost jedino donose rezultat. Proteklih 8,5 godina fudbal je urnisan, i devasitran. Nada za povratak iz ponora su  momci koji su ga igrali u Evropi, ali i oni već dokazani u svetu  biznisa.

Ali krenimo redom.

Na kraju kalendarske godine  GFK Sloboda iz Užica je pobedila mutanta u Parku Pećina  1:0 u 16.kolu Srpske lige Zapad.    

Starim fudbalskim jajarama, poslušnicima, štetočinama  i parazitima  odavno je istekao  rok trajanja na ovaj ili onaj način, ali  za fudbal "nema brige". Sitgli su naslednici za "ponos  i diku".

U Parku Pećina od kada postoji  pored sjajnih sudija "duvale" neretko su  ortodoksne   nezanalice i barabe.

Uoči Đurđica ionako prezagađeni  vazduh na svoj nefudbalski način zatrovao  je Smederevac Dejan Dimitrijević, najzaslužmij što je užička Sloboda, inače ekipa dometa zone savladala  valjevskog mutanta.

Imajući u vidu kakve je sve gluposti Dimitrijević pravio  prosto  je za neverovati kako nije prošao kao  zeka u vicu sa medom kada su zajedno kakili. Posle obavljene velike nužde   meda je upitao zekana: "Da li ti ne smeta kad ti se govno zalepi za dlaku kad kakiš", a zatim postupio  u skladu sa odgovorom. Obrisao se sa dugouhim. Na sreću u Parku Pećina nije bilo brisanja,a  nije ni krv pala. Razlog je jedan. Momci su bili hladne glave, a moglo je biti svašta. Obe obe ekipe su daleko od vodeće Sloge  iz Požege. Mutant ne, ali Sloboda, klub  sa rejtingom za poštovanje nisu daleko od   zone ispadanja.

Svojim dvostrukih aršinima, u okršaju bez fudbalskog naboja i žara, vatru je palio "baja" iz Smedereva.

Uskratio je domaćinu pravo da ako već nije znao  iz "mrtvih"  šansi  postigne gol, ono makar sa bele tačke da pokuša  da matira golmana Slobode. Sled događaja bi bio sugurno drugačiji od viđenog. Pet,  šest žutih kartona, su slikovit dokaz   otvorene naklonosti zonaškoj ekipi  iz Užica ali sa Nemanjom Vidićem u pratnji.

Ono malo dobrog u igri domaćina  anulirao je odlični golman Slobode Đoković.

Na drugoj strani privilegovani da brani Milinković  i napadač Gavrović,  bili su u centru pažnje,   na žalost  kao najgori akteri "derbija".

Kad mld čovek obučen u golmansku   opremu stoji kao kip dok lposle šuta "sa Platana" lopta trese iznad prečku iznad glave, ili čeka na gol liniji  Godoa posle centaršuteva, nije nikakvo čudo  što ne  istrčavi da pokupi loptu gurnutu u prazan prostor ka svom petercu. Jasno je o čemu se radi. O ostalim fudbalskim mediokritetima pored već  najprivelegovanijeg Gavrovića,  ne treba trošiti reči niti ih pominjati. Valja se samo upitati  po kom kriterijumu dođoše u  redove mutanta.

Najboljeg na terenu Beluševića,  mladjeg  samo dve godine od trećeg milenijima,  u odsustvu "prehlađenog" trenera Kovačevića, asistent pitanje kakvog je i on zdravstvenog stanja, je  ostavio u svlačionici.

Momku je uskraćeno pravo da postigne  gol u drugom poluvremenu. Razlog je "viši interes". Belušević treba u nedelju da predvodi omladinski tim protiv Sloge iz Požege u "važnom meču FRZS!?

A što neki od ovih što uđoše raelno nemaju mesta u Toliću, Pambukovci ili  Tvrdojevcu, ne bih zonaše da podcenjujem, nema veze.

Zabolelo je i saznanje da  je umesto da bude makar direktor Crvene Zvezde Nemanja Vidić najveći  od svih u evrpskom svetu fudbala unazad koliko li decenija, po ličnom izboru u Slobodi.

Svaka mu čast, voli svoje Užice i Slobodu, tako i treba. Ali doćiće i vreme da se vrati na velika vrati u elitni svet fudbala gde se dokazao kao fudbaler.

U Eri prebijenog telohranitelja Kokeze, zatim lica sa poternice, i najave da će  baš on, posle poraza od Škotske zasesti u fotelju predsednika FSS, a da će Kokeza biti direktor Nacionalnog stadiona kad počne da se gradi, jasno je da je  bolje što Vidić brine u svom Užicu o Slobodi.

Nemanji Vidiću realno pomenuti nisu nikada bili duštvo, a neće ni imati   ništa zajedničko.

Dok čekamo početak gradnje Nacionalnog stadiona, a da  smo ga imali, ne bi se igralo u "rupi" i sugurno bi  Škotska sigurno pala,  stižu brojne potvrde  zašto se fudbal godinama davi u blatu i hrani osokom.

U eletnom takmičenju LL Super ligi nema greške.

Stoga nije čudo da o  4.rangu u Srbiji  piše beli svet.

Klub ratničkog imena imena Spartak,  iz varoši Ljig je nedavno igrao utakmicu u Kolubarsko-Mačvanske zone  ju Vrelu, selu poznatom,  nekad po hipodromu, a danas po Nemanji Matiću.

Pa šta, rećiće svako.

Igralo je samo 10-ak sekundi od trenutka kada je označen početak utakmice. Osmi  igrač Spartaka  je zalegao na travu, i nastavka  nije bilo!

Vrelo Sport je dobilo meč službenim rezultatom 3:0, bez šansi da napuni mrežu  Ljižana do vrha.

Drugi primer, je još crnji.

Najkvalitetnijoj ekipi Slogi iz Bogosavaca oduzeto je 9 bodova. "Grešnici" su kao i drugi okrivljeni Rubribreza popili drakonsku kaznu. Zašto su sankcioniani, odgovor  je jednostavan, nije u pitanju nameštanje i dogovor. Osnov sumnje, onosno politika je problem!

I sa tim minusom Sloga je glavni favorit za osvajanje prvog mesta.

Potvra su 11 pobeda, dva remija, i samo jedan poraz. Sloga ima 26, umesto realnih 35 bodova. Za  7 dana  igra u Bogosavcima igra sa Radničkim iz Valjeva.

Radnički sa Petog Puka(30 bodova) posle dva vezana remija identičnim rezultatom(1:1) u Lešnici i sa Mladošću iz Dračića na Petom Puku je izgubio jesenju titulu.

Lider Kolubarsko- Mačvanske  zone je  Rađevac sa 32 boda, dok je Vrelo posrnulo u Rubribrezii ostalo na 28 bodova.

U  Okružnoj ligi Kolubara Strmovo gazi sve rivale kao plitak potok.

Potvrda su 13 pobeda i   jedan remi.

Uspehe potpisuje Obren Radovanović, čovek izuzetno uspešan u svetu biznisa, sposoban da u svom Strmovu stvori fudbalski raj dostojan Prve lige Srbije!

E baš Obren Radovanović svojim umećem  i posvečenošću zavređuje pažnju, i samo ako bi  želeo  bio bi  rešenje za spas  za posrnulog valjevskog fudbala.

Sa  ekipom po svom izboru Obren bi obradovao Valjevce. Vratio bi  ime FK   Budućnost, i  Stara dama iz Parka Pećina posle 6,5  godina bi  vaskrsnula. Profitirao bi i FK Krušik  ponovo klub fabrike poznat po prepoznatljivoj školi fudbala.

Milan Milinović troši poslednju nedelju u mutantu.

Ponizio je fudbal  kao niko i nikada. Na  žalost svestan je svega što je činio SAM proteklih 6,5 godina, praveći od sebe fudbalskog luzera štetočinu neviđenih razmera.

 Valjevu trebaju uspešni, vredni, posvećeni, i nadasve odgovorni ljudi.

Prvi pik i među jednakima je Obren Radovanović,  rekog vam već zašto!

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas