Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: novembar 2021

ZA USPEH, ZDRAVLJE I SREĆU METALCU "LESKOVAČKA MUĆKALICA"

kkm zdravlje 4 1

Bez razloga obespravljeni, konačno oslobođeni straha, kvartet najmlađih  od 6 raspoloženih momaka za fajt do koske,  doneli su najtežu i najslađu pobedu u sezoni Metalcu u 11. kolu KLS. Savladano je  Zdravlje 76:73 zahvaljujući kvartetu  Pavić, Stefanović, Aranitović, Bajić, sposobnom da “upali mašinu”kada se činilo da je "crko" akumuplator.

Pred  gostovanje u  Valjevu Zdravlje  je kao i Metalac bilo na  5 pobeda i isto toliko poraza. Posle novog "kiksa" u gostima u Novom Pazaru značaj utakmice je  bio nemerljiv za valjevski tim.

Gubitak  bodova u Valjevu  gurnuo bi Metalac već sad u  vrtlog surove borbe za opstanak do posledjeg kola.

I bez Žižića, prinuđenog da bodri  drugove sa mesto ispred prvog reda tribina, Pavke, Riki, Dača, Baja i najstariji Mile,   samleli su pa “poklopali “  nadasve poznati južnjački ljuti specijalitet  “leskovačku mućkalicu” zalivenu Igorovim “starim vinom” i po kojim kapi krvi Feđe i Andrije.

Deca iz “hrama” Riki, Pavke i konačno  Dača i Baja u mladalačkom zanosu,  uz podršku publike pokrenuli su  “mašinu" i podigli "kompresiju" do radne temparature.

Miris poraza u vazduhu na 40:50 početkom trečeg kvartala je nestao posle serije Metalca za vođstvo 60.57. U ludoj završnici bez belgijskog scenarija “gašenja svetla” izmišljenog baš u hali sportova 15 septembar pre skoro pola veka, “otpisani” su dobili šokirane Leskovčane, sa sve svojim čokoladnim i žućkastim pokrštenim u Srbe, Amerima.

Najdramatičniji su bili, kako to biva u košarci, poslednji trenuci meča.

Bez namere da bilo ko ličnom statistikom utiče na rezultat  i da bude u centru pažnje, što  je nekada baš u okršaju ove dve ekipe bio nečiji prioritet, došao je uspeh.

Momci ne govore, ali jasno je ko dan,  pobeda je mali poklon za docu- fizija Božidara Glišića-Glišu. Momčina  koja poštuje sebe, časno  i dostojanstveno,  nije dozvolio da  mu se iko, pa makar to bio i trener,  meša u posao. Gospodski je  pružio ruku igračima pozdravio se sa svima,  napustio klub, iako mu je  srce u  Metalcu više od mnogih.

Pobedu protiv Zdravlja ispratio je ozareni eks kapiten Igor Đuković, u društvu ćerkice Ene, na poluvremenu spremne već da  zameni tatu, i dalje preko potrebnog ekipi, u svakom pogledu, kao i još uvek samo u najavi dola, pojačanjea na spoljnoj poziciji.

Nekima  trijumf valjevskog tima teško da je  prijao.

Narod koji ga neće, mogao ga je  videte  u nedelju uveče, pred večerašni sneg, u svom  hramu košarke, u hali sportova 15.septembar. Bio je tamo gde nikada nije bio, na tribinama. 

Gorgona meduza, nikoga ne okameni, jer niko i ne pogleda gde se ne gleda.

Gorak ukus prisustva gargamela, lažnog šerifa, ubice ljudskosti,  zla i interesdžije što se ne rađa,  štetočine, i batinaša  zdravog razuma, kakav nikada nije hodao  meridijanima valjevskog sveta sporta, nestao je  u trenu.

Prisusutvo onoga što ga narod neće, momci oslobođeni straha, plimom nadolazeće mladosti i samopouzdanja,   neutralisaše energijom fanatičnog davanja i vere u pobedu, kada se činilo da spasa nema, za kraj  košarkaške priče ovog novembra što broji poslednje sate.

Kuriozitet meča za doživeti je rekordnih 6 tehničkih grešaka Leskovčanima, ali i 11 nerealizovanih od ukupno 26 slobodnih bacanja domaćina. Tu su i 2 trojke na poluvremenu Metalca(12:2), na kraju pojačane za novih 5 za sveukupnih (24:7). Borbenost je donela prevagu u skoku(44:37) takođe  ključnom faktoru u pobedi, izvojevanoj još jednom valja istaći samo sa  6 gladijatora!

Ne samo potsećanja radi,  treba reći da je  velika zagrebačka Lokomotiva imala  Nikolu - Svetog –Plećaša.

Imalo je Valjevo i Metalac Luku, Zoću, Branka, Kela, Kosku, Mečku, Marjana, Počeka, Đuricu… a sada neke nove klince, Nikolu Pavića,  Nikolu Stefanovića,  Marka Bajića, Danila Aranitovića…

Gle slučajnosti dva puta ime Nikola. Nisu momci "čistokrvni"  Valjevci. Došli su iz Osečine, Kraljeva, Draginja, Bara. vojim zalaganjem i umećem skreću  pažnju, Za početak sasvim dovoljno za potstrek, rad, a sutra će biti kako bude, zavisi najviše od njih.

U KLS  tandem vodećih Slogu i kragujevački Radnički(7 pobeda), za malo proletos preseljenih u rang niže, od Metalca deli jedan trijumf.

Čak  15 ekipa, Slodes  je već ispao, razmišlja o golom preživljavanju, jer pretposlednji 15-i Dunav ima 4 pobede, kao Kolubara i Tamiš.  

Svima će biti kao i lane lakše, makar finansijski, jer ove nedelje stiže 5,5 milona   državne pomoći. Da ne bude zabune reč je o dinarima.

Najslađi osećaj premnogo važnog trijumfa izvojevanog na fanatizmu  momaka što okretoše tok utakmice, potvrdio je  nepisano pravilo.

Samo zajednički, složno, hrabro, odlučno, lišeni lažnog sistema vrednosti, svi momci iz tešnjarskog hrama i drugi što nose dres Metalca, ali i ljudi danas u Metalcu što vole košarku I klub, mogu  pobedjivati sve nedaće, što niču kao pečurke posle kiše.

A više očiju   lakše prepoznaje  najotrovniju na planeti. Raste samo kod nas, i zove se zelena pupavka. Ali i one manje otrovne, ali takođe smrtonosne što vrebaju na sve strane, prete.  

Međusobno poštovanje i zajedničko delovanje i prepoznavanje dobra i rušenje uvek prisutnog zla, je recept da se sačuvaju  svi što daju sebe, i  što vrede, ali i oni do kojih nam je stalo.

U košarci se desilo se baš ONO dobro, ljudsko, ne tako davno, u trenutku kada su Metalac sati delili od nestajanja.

I zato spasiocima dobra  vrata se otvaraju,  kao Alibabi Sezam.

Sa njima  Sunce  jače i toplije sija, a valja  ostaviti za sobom trag, onaj ljudski, gospodski,   potreban u beskraju što traje, i ne može se ničim meriti.

A čovek kad hoće dobro sebi i drugima, može sve.

Život je lep samo za hrabrim iskrenim ljudima, sa verom, dušom i srcem, da delima zauvek ostanu mladi, vredni i uspešni, pod svetlošću našeg Sunca, medju zvezdama najsjajnijeg. Danas je novi dan, instikit  kaže doneće nešto novo i lepo.

Read more...

JUBILEJ RK MLADOST I NEUSPELI POKUŠAJ SKRIVANJA I BRISANJA ISTORIJE

  • Published in Razno

Svečanom akademijom obeležen je  45 godina od osnivanja Rvačkog kluba Mladost iz Valjeva.

Rvanje u Valjevu datira  od   1975. godine. Entuzijasti  okupljeni oko Slobodana Čitakovića su počeli a treninzima u  u Osnovnoj školi „Milovan Glišić“. Rvački savez je organizovao i međunarodni turnir u Hali Sportova 15. Septembar. Zbog komplikovane pravne procedure,  zvanično  RK „Mladost“  je osnovan 26. decembra 1976. godine. Prvi predsednik je bio Miladin Radošević, trener Čitaković, a  "devojka za sve" svestužući sekretar  Vojislav Petrašević – čika Voja.

Nepomenut na svečanoj akademiji  Rade Marković je decenijama je bio alfa i omega valjevskog rvanja!

Marković  je decenijama nosio klub, radeći kao trener.Tvorac je brojnih  afirmisanih rvača, a kruna je  Vladimir Radosavljević.  Iz Mladosti je prešao u   Partizana, i postao  ekipni prvak Evrope (2009.). Posle  toga  kao  reprezentativac  Crne Gore,  osvojio je  tri mediteranske bronze u olimpijskim disciplinama, grčko – rimskom i slobodnom stilu (2009., 2011.), kao i svetsko srebro u neolimpijskoj disciplini rvanje na pesku (2010.).

Miloš Govedarica,  je kao član Mladosti bio 9. na   Olimpijskim Igrama  u Barseloni 1992. godine, a godinu dana ranije  6.na  Prvenstvu sveta u Bugarskoj. Govedarica je jedini sportista koji je kao član nekog valjevskog kluba nastupio na Olimpijskim Igrama

Radosavljević i Govedarica nisu usamljeni.

Marko Jovanović je osvojio   dve mediteranske bronze (2012., 2014.) i jedno srebro (2012.), dok je u rvanju na pesku bio je vicešampion sveta 2012. godine. Jovanović je četiri puta zaredom seniorski prvak države u slobodnom stilu.

Generacija Lekića, Marića, Lazarevića I Djermanovića je  2018. osvojila  2 zlata I jednu bronzu na junorskom prvenstvu države. Nakon toga Lekić je u grčko rimskom stilu osvajio  zlato na Prvenstvu Srbije za uzrast mladjih seniora dok u rvanju slobodnim stilom osvaja seniorsko prvenstvo države. 2021. godine.

Ilija  Lazarević  I Bojan  Marić Bojan 2021. godine na prvenstvu države za mladje seniore su osvajači zlata i srebra  Lazarević je   na širem spisku reprezentacije Srbije. Predstavljao je Srbiju na najvećem domaćem medjunarodnom turniru Ljubomir Ivanović Gedža.

Od ekipnih rezultata, posebno mesto u istoriji kluba zauzima generacija koja je nastupala u periodu od 1986. godine, pa do devedesetih godina. Generacija predvođena Markovićem, Jukićem, braćom  Ružičić-Maniksima, Petronijevićem, Pločićem, Gavrilovićem, Arsenijevićem, Kovačevićem, Spasojevićem, Radićem i drugima, bila je u više navrata  na pragu Prve savezne lige,ali pomanjkanje  novca je bio kljulni razlog    odustajanja   od elite.

Dugo je trajao opravak kluba  posle raspada Jugosavije. Tek 2014.uspeva i da se plasira u najviši rang, Prvu ligu Srbije. Generacija predvođena Jovanovićem, Arsenijevićem, Pantelićem, Petronijevićem, Mitrovićem, Rajevcem…

Optaje u eliti  dve sezone učešća. Pored ekipnih uspeha ove generacije u grčko – rimskom stilu, istovremeno je započeo razvoj ekipnih takmičenja u slobodnom stilu, gde su valjevski rvači u Prvoj ligi Srbije dva puta bili treći, a najveći uspeh ostvaren je 2015. godine, kada su Valjevci bili vicešampioni Srbije u neolimpijskoj discilini, rvanju  slobodnom stilu

Da je stvarni i najviši cilj RK Mladost  stvaranje dobrih, časnih, vrednih i uspešnih   ljudi potvrda su akcije rvača izvan strunjače.

U teškim trenucima po zemlju i grad uvek bili gde je najteže. Maja  2014. godine  branili su od poplava  Krupanj,  Sremskoj Mitrovicu i Šabac.

Nakon poplave u Valjevu dok je pošast I zlo valjevskog fudbala Milan Milinović imao važnija posla. Umesto da su fdubaleri branili a kasnije  čistili   stadion u Parku Pećina od posldica  vodene stihije, tih majskih dana 2014. rvači su  sanirali sve što se moglo dovesti ured  posle poplave u i oko devastiranog stadiona.

Rvači su uvek donirali svoj krv kada je trebalo ljudima pomoći,a u saradnji sa  Valjevskom Bibliotekom  prikupljali su  knjige za socijalno ugroženu decu. U danima besmislenog zaključavnja starijih sugrađana, I pandemije   korona virusa, od marta do juna 2020. pomagali su "zaj+ključanima".

Čelična  volja i upornost su bili uvek oružje rvača, prinuđenih da se  snalaze kako znaju i umeju, da bi pronašli  krov nad glavom.

Od  sale DTV Partizan preko sala u danas u Visokoj poslovnoj j školi, zgrade Milana Kitanovića, O.Š. “Nada Purić”, O.Š. “Andra Savčić” ,  Omni centra, Medicinske škole i Mesne zajednice „Nada Purić“ stigli su sale u  O.Š. “Milovan Glišić”, Sanjaju da jednog dana imaju svoj Dom rvanja.

Odricanje i pokušaj brisanja iz istorije  značajnih od sebe u valjevskom rvanju je lako  ispravljiva greška  akutelnog rukovodstva, očigledno umišljenog  da od njih sve počinje.

“Petobanka”kuca na vrata,  i zato valja manje grešiti, i namerne greške izbegavati, a MALO i medije poštovati.

Nezamenljivih i većnih nema ni u jednoj sferi života, ma šta ko mislio.

Borba se nastavlja i valja na Akedemiji dato obečanje   ostvariiti, i još intenzivnije raditi na okupljanju mladih u Rvačkom klubu “Mladost”.

 

Read more...

“SINE, JEBEŠ LI ŠTA”

  • Published in Srbija

GASA BGD

foto Gavrilo AndrićU danu na jedan sat  bezuslovno eksproprisanih  delića mostova, auto-puteva, magistrala, trgova, bulevara i ulica,  videli smo Srbiju, sa i bez  sa obraza.

Srbija je u danu jenočasovne blokade i protesta  kao reakcije na  donošenja u Narodnoj Skupštini   izmena Zakona o referendumu i građanskim inicijativama, kao i Zakona o eksproprijaciji, pokazala dva lica.

Videli smo Srbiju u sred protesta privedenih građana u Parku Pećina, pa reakcijom advokata ekspresno na slobodi aktera u Valjevu.

Videli smo Srbiju sa huliganima što motkama i ćekićima nasrću na svoj narod u  Šapcu. Narod nije ostao dužan. Sa repetom  po pi.ici  je dobio suludi vozač bagera, što bi da gazi ljude.

Zabolelo je više od ćutanja i bežanja šabačkih policijaca sa mosta na Savi, kad su huligani nagrnuli na narod,  divljačko hvatanje mladića  za gušu u sred Beograda, dok je mirno stajao ispred kordona naoružanih policajaca.

Uhvatio ga je iz čista mira  “čuvar” Srbije” sa platom od 150 milki narodnih para. Zaboravio je samo na 7.jul 1941. Ako svoju istoriju ne poznaješ, loše ti se piše, ma koliko mislio da si nedodirljivi džandar!

Taman što su strasti smirile, do novog protesta za 7 dana,  stigla je vest : Otišao je Mrka mrka mm

foto TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ Milutin Mrkonjić Mrka (80) je bio  čovek koji je voleo ljude I život. Bazbrazno se mešao u svoj posao građevinca, u  koji je bio itetako upućen. što je danas presedan.

Čovek iz struke počasni predsednik SPS, ako se ne varam za malo počasni građanin Valjeva Milutin Mrkonjić, bio je sklon obećanjima. ali i njihovom ispunjenju.

Videsmo Mrkino čudesno delo 99-e prošlog veka u Valjevu.

U Krušikovoj Radničkoj koloniji preko noći, u sred  zime, nikao je kvartić zgrada posle bombardovanja.

Mrka je bio čovek pobednik, ali je ove večeri  izgubio svoju poslednju bitku.

A sećanja radi, valja reći: Posle NATO bombardovanja SR Jugoslavije Mrka rukovodio je Direkcijom za obnovu zemlje, I posebno je voleo Valjevo.

Sa stavom o svemu, u politici je bio fajter, a “boksovao” je u super teškoj kategoroji, bio je  poslednji Mihikanac  sa mudima do kolena.

Za razliku od većine sadašnjih kupaca buvljak diploma, Mrka je bio obrazovani dasa  sa manirima stečenim na beograskom  vrelom asfaltu. Gazio, je beogradske fićfiriće, I dođoše iz provincije kako je hteo, stavljaujći ih bez pardona, na mesto koje im pripada.

Mentalitet fajtera I pobednika stekao je u sportu.

Momak  iz „kruga dvojke“, hvatio je na galamu, i na  znanje. Boemčina bez presedana, u mladosti, košarkaš Radničkog i bokser,  uvek samo jedno, bio je fajter do koske.

 Sa svima na ti, lafčina i kafanski dasa sa Crvenog krsta, znao je da kaže da su mu nekretnine ostale u “Zori”, “Oraču”, „Sokolcu“… gde nego u  kafani.

Skoro pola veka je  radio na realizaciji najznačajnih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture u mnogim zemljama sveta, Jugoslaviji i Srbiji: pruge Beograd-Bar, putnih koridora 10 i 11, mostova „Beška“ i „Žeželj“  Prvi je direktor „Saobraćajnog instituta CIP“.

Bio je član Centralnog komiteta SKJ. Počasni je predsednik SPS-a, bio je jedan od osnivača te stranke, potpredsednik i član Predsedništva.

Od 2000. godine bio je poslanik, u  Veću republika u Saveznoj skupštini SRJ, u državnoj zajednici SCG, od 2006. godine  je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i potpredsednik Skupštine.

Od 2008 do 2012. godine bio je ministar za infrastrukturu u Vladi Republike Srbije, a od jula 2012. do avgusta 2013. ministar saobraćaja

Iako je prošao sve strukture u državnoj hijerarhiji, nikad nije bio funkcioner - foteljaš, uvek samo inženjer - građevinac, operativac.

Znao je da kaže „Sine, da neme tenderisanja, što ga donese vaša demokratija, ja bih davno sve autoputeve u Srbiji izgradio“.

Još nešto, dasa u lakosta majici, je  na svoj način znao da “nokautira” mlade sagovornike iz struke. Kad bi došli na posao prvog dana, za već  zbunjene i uplašene, imao je šok pitanje: "Sine jebeš li šta!” a zatim bi se popio viskić za sfećan početak, da se momče ohrabri i da mu se ulije  poverenje.

U politici Mrka je bio mangup kakav se retko rađa. Nije  se nikada odrekao  Slobodana Miloševića, kod koga je ulazao u kabinet kad je za to osećao potrebu, bez najave u kucanja.

Ministar u vreme vladavine Demokratske stranke,  prijatelj sa Borisom Tadićem ostao je zauvek.

Nikakav problem nije imao ni sa  radikalima Nikolićem i Vučićem, dok su bili u opoziciji.

Mrka nije bio čovek, poltron, snishodoljivac, ljiga.

Bio je dragulj danas preko potreban a nema ga više.

Tukao je u glavu političke neistomišljenike,  a posebno je  bio nemolosrdan prema svojim socijalistima, a Dačić mu je bio omiljena "žrtva". Trebalo je to videti i doživeti.

Drug do koske, vredan, čovek  komunističkih ideala, socijalne pravde slobode i  jednakosti,  cenio je samo političke protivnike koji ga gledaju u oči, fer plej je cenio iznad svega. Za današnje smutljivce i zgubidane u politici je znao da kaže “kako rade tako će i proći”

Bio je komunista starog kova. Voleo je, uvek bi rekao  Rusiju, svoj Beograd i Srbiju.

Milutin Mrkonjić-Mrka  je otišao.

Galamdžija,  gospodin i džentlmen, pre svega stručan i odgovoran čovek, kakvi su danas su potrebni u  politici i u   životu naroda nikada više poniženog  i ugroženog je završio svoju časnu misiju.

Otišao je  gospodin, drug Mrka. Slava mu.  

Read more...

ZA PROFI SPORT OD DRŽAVE 10 MILIONA EURA, A ZA DECU - ŠKOLARCE PONOVO ŠIPAK!

  • Published in Srbija

RATKOVICI PLIVACI

Naredne nedelje država će sportskim klubovima u Srbiji na ime pomoći uplatiti  10 miliona evra.

Omladinski i školski sport i dalje na margini i bez pomoćo države.

“Drugu  godina  država će  pomoći  sportskim  klubovima u Prvoj i Drugojn ligi Srbije. Ukupno 304 kluba iz  četiri kolektivna sporta, odbojka, rukomet, vaterpolo i košarka i  11 pojedinačnih sportova, od atletike, kajaka, veslanja, džudoa, stonog tenisa dobiće na ime državne pomoći novacu  vrednosti od 10 miliona evra, najavio  je nedavno ministar omaladine i sporta Vanja Udovičić.

U danu kada je predsednik države najavio od 1.januara za svaku rođenu bebu umesto dosadašnjih 100.000 dinara, tri puta veći iznos, ministar finansija Siniša Mali je potvrdio da "desetka" stiže  u profi  sport.

 Naime, sledeće sedmice na račune 309 sportskih klubova Prve i Druge lige biće uplaćeno 1,2 milijarde dinara, odnosno oko 10 miliona evra.

Mali je u Skupštini Srbije potvrdio  da će na sutrašnjoj sednici Vlade biti usvojena posebna uredba za finansijsku podršku sportskim organizacijama.

„Reč je o karateu, atletici, tekvondu, boksu, veslanju, rvanju, kajaku, plivanju, stonom tenisu, tenisu, džudou, streljaštvu, košarci, odbojci, vaterpolou, rukometu. Svi klubovi iz prve i iz druge lige, ženski i muški, dobiće novčanu pomoć od Vlade Srbije”, potvrdio je   Mali.

Ministar finansija je rekao da će biti uplaćen još 20 miliona dinara za paraolimpijski sport.

„Ogromna podrška našem sportu, našim sportistima iako vlada i dalje velika kriza  izazvana kovidom-19. Mi od ulaganja u sport ne odustajemo, i to ne samo u sportsku infrastukturu”, rekao je Mali I podsetio.

“U budžetu za 2022. godinu, koji je juče usvojen u parlamentu, opredeljena sredstva i za završetak multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku, za početak izgradnje strelišta na Carevoj ćupriji i razne druge projekte”.

Mali nije zaboravio da istakne da se nastavlja i izgradnja fudbalskih stadiona po celoj Srbiji.

„Važno nam je da pokažemo podršku i sportskim klubovima kako bismo obezbedili dovoljno novca i za opremu i za sportska takmičenja. Da nam se mladi bave sportom i da Srbija ostvaruje još bolje rezultate u svim sportovima"

Sredstva  će biti raspoređena klubovima zavisno od ranga takmičenja. Nije nakakva tajna da će ponovo dobiti najprivilegovaniji Zvezda i Partizan.

Iako je bilo signala, apela i vapaja da se pomogne omladinski i školski sport, država još uvek nije reagovala. Nikada nije kasno za prave stvari, a deca su valjda  još uvek najvažnija.

Read more...

ZA PROFI SPORT OD DRŽAVE 10 MILIONA EURA,A ŠKOLSKOM SPORTU PONOVO ŠIPAK!

  • Published in Srbija

Naredne nedelje država će sportskim klubovima u Srbiji na ime pomoći uplatiti  10 miliona evra.

“Drugu  godina  država će  pomoći  sportskim  klubovima u Prvoj i Drugojn ligi Srbije. Ukupno 304 kluba iz  četiri kolektivna sporta, odbojka, rukomet, vaterpolo i košarka i  11 pojedinačnih sportova, od atletike, kajaka, veslanja, džudoa, stonog tenisa dobiće na ime državne pomoći novacu  vrednosti od 10 miliona evra, poručio je nedavno ninsitar pnaldime I čsorta Vanja Udpvičić.

U danu kada je predsednik države najavio od 1.januara za svaku rođenu bebu umesto dosadašnjih 100.000 tri puta veći iznos i ministar finansija Siniša Mali je najavio "desetku ua sport.

 Naime, sledeće sedmice na račune 309 sportskih klubova Prve i Druge lige biće uplaćeno 1,2 milijarde dinara, odnosno oko 10 miliona evra.

Mali je u Skupštini Srbije potvrdio  da će na sutrašnjoj sednici Vlade biti usvojena posebna uredba za finansijsku podršku sportskim organizacijama.

„Reč je o karateu, atletici, tekvondu, boksu, veslanju, rvanju, kajaku, plivanju, stonom tenisu, tenisu, džudou, streljaštvu, košarci, odbojci, vaterpolou, rukometu. Svi klubovi iz prve i iz druge lige, ženski i muški, dobiće novčanu pomoć od Vlade Srbije”, potvrdio je   Mali.

Ministar finansija je rekao da će biti uplaćen još 20 miliona dinara za paraolimpijski sport.

„Ogromna podrška našem sportu, našim sportistima iako vlada i dalje velika kriza  izazvana kovidom-19. Mi od ulaganja u sport ne odustajemo, i to ne samo u sportsku infrastukturu”, rekao je Mali I podsetio.

“U budžetu za 2022. godinu, koji je juče usvojen u parlamentu, opredeljena sredstva i za završetak multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku, za početak izgradnje strelišta na Carevoj ćupriji i razne druge projekte”.

Mali nije zaboravio da istakne da se nastavlja i izgradnja fudbalskih stadiona po celoj Srbiji.

„Važno nam je da pokažemo podršku i sportskim klubovima kako bismo obezbedili dovoljno novca i za opremu i za sportska takmičenja. Da nam se mladi bave sportom i da Srbija ostvaruje još bolje rezultate u svim sportovima"

Sredstva  će biti raspoređena klubovima zavisno od ranga takmičenja. Nije nakakva tajna da će ponovo dobiti najprivilegovaniji Zvezda i Partizan.

Iako je bilo signala, apela i vapaja školski sport, država još uvek nije reagovala. Nikada nije kasno za prave stvari, a deca su valjda  još uvek najvažnija.

Read more...

ZA JOŠ VEĆI NAPREDAK MIONICE BOBANU JANKOVIĆU 3.UZASTOPNI MANDAT PREDSEDNIKA OPŠTINE

  • Published in Srbija

monca boban j

Za predsednika opštine Mionica po treći put zaredom  izabran je Boban Janković.

Janković je bio  nosilac liste "Za decu Mionice - Aleksandar Vučić" i nakon uvođenja višestranačja I na funkciju  predsednika   jedini je do sada uzbran tri puta  uzastopno.

 “Prvi put od uvođenja višestranačja jedna lista tri puta zaredom pobeđuje na izborima. Naša lista "Za decu Mionice - Aleksandar Vučić" dobila je 72 odsto glasova na izborima 17. oktobra. To je oko sedam odsto više nego na prethodnim lokalnim izborima. Taj rezultat nas obavezuje da nastavimo da gradimo Mionicu. Da imamo još veću odgovornost prema građanima” podsetio je   u svom ekspozeu Janković.

 Novi staru predesdnik opštoine  je  istakao da izbornu pobedu i svoj treći mandat vidi kao rezultat predanog i marljivog rada u proteklih sedam godina.

 “ Urađeno je mnogo što rezultati  neosporno potvrđuju. Uložili smo ogroman napor kako bi život u Mionici bio bolji, kako bi Mionica postala mesto za primer, mesto u kom se ljudi zapošljavaju, gde se grade škole, mostovi, asfaltiraju putevi, ulaže u kulturu i obrazovanje. Od 2014. godine investirano je preko 1,1 milijardi dinara. Mi smo odlučni u svojoj nameri da još više unapredimo kvalitet života svih naših građana. Mionica je mesto sa perspektivom, i taj potencijal ćemo zasigurno iskoristiti” rekao je Janković I istako da je   2021. godina istorijska za Mionicu i po visini investicija u infrastrkturu i bolji život Mioničana.

 “Iz državnog budžeta, kroz razne projekte, u opštinu je ove godine stiglo više od 1,8 milijardi dinara. Ulaže se u elektro snabdevanje, rešava se problem kanalizacije u 22 naselja u Mionici i Banji Vrujci, a brojni projekti su još pred nama. Naš plan je da svaka kuća u opštini ima stabilno vodosnabdevanje. Počeli smo sa velikim ulaganjima u vodovodnu mrežu, i u narednom periodu to je jedan od prioriteta. Smanjenje nezaposlenosti je bilo jedno od gorućih pitanja. Otvorena je jedna fabrika koja je zaposlila 300 radnika a nakon proširenja zaposliće se još 300 radnika. Gradi se industrijska zona i već imamo nekoliko potencijalnih investitora. Za Mionicu je došlo bolje vreme, vreme sigurnog i stabilnog života svih njenih građana”, argumenti  su Jankovića  za bolju budućnost Mionice.

Mionica nastavlja da se razvija,  bez dileme je novi stari predsednik opštine.

monca boban 2 21 11

 “Cilj opštine je da se ubrza ekonomski razvoj, da se eliminiše nezaposlenost, podgine životni standard, da se razvijaju poljoprivreda i turizam, da se unapredi stanje u oblasti obrazovanja i vaspitanja, socijalne zaštite, kulture, sporta i omladine, kao i da se javne i komunalne usluge u nadležnosti opštine unaprede i modernizuju kako bi Mionica postala privlačna destinacija za ulaganje, posete, život i rad. Pred nama je prioritet kreiranja Mionice kao atraktivne investicione destinacije. U narednom period usresredićemo se na podršku razvoju poljoprivrede i turizma”  rekao je Janković.

 U  naredne četiti godine prioritet će biti i unapređenje urbanog ambijenta i putne infrastrukture, modernizacija vodovodne mreže, održivo upravljanje čvrstim otpadom i unapređenje upravljanja otpadnim vodama.

 “Nastavljamo sa razvojem inovativnih kulturnih sadržaja, unapređenjem uslova vaspitanja i obrazovanja, unapređenjem socijalne politike i i socijalne zaštite, kao i razvojem sporta i rekreacije. Naš zadatak je progres Mionice, naša dužnost je da taj zadatak i ispunimo!” zaključio je Janković.

  Uzboru predsednika opštine prethodila je konstitutivna sednica na kojoj je izabrano rukovodstvo Skupštine opštine, a izabrani su i članovi Opštinskog veća.

boban monca 3 11 21

U Skupštini opštine Mionica od  39 odbornika u naredne četiri godine 31 je iz redova SNS-a (sve fotografije(www.mionica.rs)

Read more...

PONOS VALJEVA - VALIS BLISTAO NA KVARNERU!

VALIS Z SVI

U svojoj internacioalnoj takmičarskoj premijeri,  vaterpolisti Valisa, blistali na Kvarnerskoj rivijeri. Valisovci su u prvom krugu A-1 Regionalne lige u Rijeci,  na plivalištu "Kantrida"  četiri puta  trjumfovali Tim  iz Valjeva je  lako i ubedljivo pobedio rivale iz Hrvatske, zagrebački Medvešćak i korčulanski KPK, zatim  crnogorski Kataro iz Kotora, i srpskog predstavnika niški NAIS.

Jedini poraz Valis je pretrpeo od domaćina Primorja. U izjedačenom okršaju Riječani u su dobili poslednji kvartal 3:1 i osvojili bodove za prvo mesto posle prvog kruga šampionata Reginalne A.1 lige.

Primorje sa  pet pobeda je lider i ima  15 bodova, Valis deli drugo mesto sa Vojvodinom. Obe ekipe imaju po 12 bodova, ali Novosađani meč manje pošto je Pošk odustao od takmičenja.

Sada je već jasno da će šampion Regionalne A-1 lige biti Valis, Primorje ili Vovodina.

Potvrda za realni optimizam su igre Valisa u Rijeci.

Nastupom u Hrvatskoj  Valis je potvrdio, da je I pored tromesečnog politikantskog  izgnanstva sa svog  plivališta u SRC Petnica, može da dobaci daleko.

U  takvoj nevolji prinuđen da svakodnevno putuje u Lajkovac Valis izrasta u respeketabilan srpski vaterpolo klub.

Turnir u Rijeci je bio prilika za dokazivanje pre svega mladih valjevskih vaterpolista. Kovačević, Gavrilović, Arsenović, Vujić… sa iskusnim internacionalcima pre svih Lobovom, Porobićem, Trajkovićem, Vitorovićem, čine okosnicu tima, na korak do plasmana u Gornji dom  Super lige Srbije.

Valisu predstoje  okršaji sa razajeronom goropadi Partizanom na Banjici, i ako ne bude nekih novih "rupa na saksiji"  na svom plivačištu sa šampionom Partizanom. Kup utakmica sa Novim Beogradom se igra u prestonici, takođe do kraja ove kalendarske godine.

Ako se zna kolike Grad Valjevo izdvaja za VK Valis, sredstva su nedostojna i “minimalca” u odnosu na  sve  gradove u Srbiji, rezultati Valisa su u sferi fascinacije!

Rezultati Valisa na turniru A-1 Regionalne lige u Rijeci.

Valis – Kataro 13:10(3:3, 4:2,2:4,4:1)

Ba­zen: Kan­tri­da, Su­di­je: Fra­nu­lo­vić, Ba­la­že­vić, Is­klju­če­nja: Va­lis 13, KPK 9

VA­LIS: Vi­to­ro­vić, Po­po­vić 1, Ži­vo­ji­no­vić 1, Ga­vri­lo­vić 2, Ar­se­no­vić, Vu­jić, Jego­rov, Po­ro­bić 4, Lo­bov 1, Ko­va­če­vić, Traj­ko­vić 3, Mi­lić, Ne­šić, Sto­ja­no­vić, Tre­ner: Sa­ko­vić

Kataro: Bjelica, Vičević, Vujošević, D. Marković 1, Mršić 2, Milić 3, Jašović, V, Vujović, Milaš 2, Rajt 1, I.Marjković, Gopčević1, Marinković.

Va­lis – KPK 12:8 (3:1, 2:2, 3:2, 4:3)

Ba­zen: Kan­tri­da, Su­di­je: Fra­nu­lo­vić, Ba­la­že­vić, Is­klju­če­nja: Va­lis 13, KPK 9

VA­LIS: Vi­to­ro­vić, Po­po­vić , Ži­vo­ji­no­vić 2, Ga­vri­lo­vić, Ar­se­no­vić, Vu­jić, Jego­rov 1, Po­ro­bić 4, Lo­bov 4, Ko­va­če­vić 1, Traj­ko­vić13, Mi­lić, Ne­šić, Sto­ja­no­vić, Tre­ner: Sa­ko­vić

KPK: Sko­kan­dić, Ra­da­no­vić, Du­ho­vić 1, Ban 2, Sar­de­lić, Ča­le, An­to­ni­je­vić 1, Kne­že­vić, Te­de­ski 3, Cak­taš, V.Fa­bris  1, F.Fa­bris, Ba­ka­rić, Ra­do­va­no­vić, Tre­ner: Mu­stur


Primorje – Valis 10:8 (2:1, 2:3, 3:3, 3:1)

Bazen: Kantrida, Sudije: Matijašević, Vehovec, Isključenja: Primorje 10, Valis 9

PRIMORJE: Čubranić, Vuković, Babić, Tomić, Brubnjak 4, Blažić 2, Čubranić 1, Babić, Sotošek, Burburan 1, Kripa, Jurišić 2, Duvnjak-Starčević, Jurić, Trener: Hinić

VALIS: Vitorović, Popović 1, Živojinović 1, Gavrilović, Arsenović, Vujić, Cgorov 1, Porobić 3, Lobov, Kovačević 1, Trajković, Milić, Nešić, Stojanović, Trener: Saković

Valis – Nais 11:8 (1:3, 5:1, 3:2, 2:2)

Bazen: Kantrida, Sudije: Gavrilović i Beltrame, Isključenja: Valis 10, Nais 14

VALIS: Vitorović, Popović 1, Živojinović 1, Milovanović, Gavrilović, Vujić, Jegorov, Porobić 1, Lobov 1, Kovačević 2, Trajković 3, Milić, Nešić, Stojanović 2, Trener: Saković

NAIS: Lazić, Statomov 2, Pošmuga, Vulović, Đorđević, Vujović 1, Barbarez, Kovačević, Kujović 1, Šilj 1, Pogi 2, Barbeljuk 1, Tomić, Milojković, Trener: Živić

Valis – Medvešćak 19:9(5:2,3:1,7:4,  4:2)

 Ba­zen: Kan­tri­da, Su­di­je: Anđelić i Bura, Is­klju­če­nja: Va­lis 14, Medveščak8

VA­LIS: Vi­to­ro­vić, Po­po­vić 1, Ži­vo­ji­no­vić , Ga­vri­lo­vić , Ar­se­no­vić, Vu­jić, Jego­rov 4, Po­ro­bić 3, Lo­bov 1, Ko­va­če­vić 5, Traj­ko­vić 3, Mi­lić 1, Ne­šić, Sto­ja­no­vić1, Tre­ner: Sa­ko­vić.

Medveščak: Jukić, Levanić1, Car, Škaro1.Gavranić 1, Popović 1,Marković 1, Šimunović 2 Miljak 1, Šarić 1, Tokić, Porop.

Read more...

VALIS POBEĐUJE U RIJECI, SRAMNO DA ZA NOVINARE NEMA MESTA!

 VALIS RIJEKA 1

Sramno i krajnje besmisleno i protivrečno dosadašnoj  politici i praksi  VK Valis je otputovao u Rijeku na prvi krug takmičenja u Regionalnoj A-1 ligi bez ijednog novinara!?

Već dogovoreni angažman da prestavnici „sedme sile“ budu sastavni deo riječke ekpedicije, dan pre polaska je otkazan!?

Obrazloženje da je „broj putnika ograničen na 25“, je bilo dovoljno da novinari ispadnu  iz kombinacije kao „13 prase“

Gde je danas novinarstvo u Srbiji dobro je poznato. Prenosioci i puki prepisivači saopštenja, pokretni stalci, držači  mikrofona, i poslušni klimoglavci, propagandisti, nestručna lica bez ikakve validne kvalifikacije sebe nazivaju časnim imenom  novinara.

Na nesreću  nisu jedini, jer sa druge strane imaju mnogo gore od sebe. Bahate, neodgovorne, najčešće polupismene i nepismene sagovornike, poslušnike više vlasti, spremne da do besvesti hvale besmisao bez granica, ali i da  zato budu bogato nagrađeni.

Rijeka je „žuti“ karton za prijatelja na prvom mestu, pa saradnika poštovanog dr Nebojšu Stojakovića, sposobnog, pametnog,  odgovornog, stručnog, poštenog,  i čoveka posvećenog onome što radi.

„Žutać“ da se Rijeka nikada više ne ponovi!

Poštovaoci promoteri i najveći borci za prava u blato bačenog i uniženog sporta moraju imati tretman kakav im i dolikuje. Ako ga nemaju od vlasti, ovakva kakva je i ne treba im, ono makar od onih za čije se interese i prava zalažu i bore.

Pravilo službe kaže, ako nema novinara da izvešatavaju, događaj kao da nije ni bio!

Posle sramote i cirkuziranja da mediji na nacionalnom frekfencijom ne omoguće  narodu da vidi utakmicu stoleća iz Lisabona, za novac  što mu se otima svakoga meseca, desila se „Rijeka“ naravno u mnogo manjem obimu,  bez sličnih posledica, ali i  obavezom da se više nikada ne ponovi!

Danas, a  to danas traje  malo više  od 30 godina, vlast je blagonaklona, vidi i poštuje  samo one koji  joj idu „niz dlaku“.

Za časnog,  odgovornog   profesionalca  novinara je osnovni zadatak da prepozna problem i ukaže kako ga prevazići.

U svetu  sporta borba da Valjevo dobije Halu sportova, zatvoren bazen, odnosno da deca dobiju konačno uslove za bavljenje sportom traje decenijama, a to novinar prepoznaje i što je najvažnije incira i nudi rešenje.

Politkanstvo svedeni na puka  obećanja i mazane očiju dominira.

Baš zbog najrpizemnije politkanštine neodogovorne gradske vlasti vaterolisti  i plivači su, biće uskoro tri meseca gosti Lajkovca, umesto da rade  i igraju u SRC Petnica.

A tek kako neodgovorna vlast raspoređeuje novac poreskih oveznika u sportu, je čist kriminal!

Politakanstvo je bozočno uništava  sport u Valjevu,  danas spao na dva slova.

VK Valis i KK Metalac.

Od Valisa je pukla ničim izazvana riječka šamarčina!

Iako šamar peče, a obraz bridi, nema odustajanja.

Poštujući vašu potrebu da budete dostojno informisani, poštovane dame i gospodo, svi vi koji  pratite portal Moj svet sporta,  i dalje ćete iti privilegovani, da vidite  sve ono što na drugom mestu ne postoji,  a zove se  PRAVOVREMENA ISTINA!

valis zemun 21 13 9

VK Valis je od srede u Rijeci na turniru Regionalne A-1 vaterpolo lige.

U prvom kolu  sinoć na plivalištu  “Kantrida”  Valis je bio bolji od Vaterpolo akademiju Cattaro. Valjevski tim je pobedio da 13:10 (3:3, 4:2, 2:4, 4:1).  

Trebalo je vremena da se izabranici trenera Sakovića adapitraju na protivnika i na  “Kantridu. Drugi i četvrti period bili su ključni za ishod meča u kome su nosioci glavnih rola bili  Stefan Porobić i Sergej Lobov, po četiri puta strelci.

Ovog prepodneva, u drugom kolu turnira  Valis je apsolutni favorit, ali samo na papiru. Niški Nais  je savladan dva puta u poslednjih mesec dana. Ali nikada nije bilo lako stići do unapred planiranih bodova, tim pre jer su Nišlije sinoć ispustile pobedu, odgravši samo 14:14 sa zagrebačkim Medvešćakom.

Hrvatski derbi  Primorja EB i Korčulanskog plivačkog kluba nije bio previše uzbudljiv. Riječani su  u prvoj četvrtini napravili razliku, a do kraja sa pola gasa su stigli do lagane pobede 13:7 (5:2, 3:1, 3:1, 2:3). Tin Brubnjak trustruki strelac za Primorje biće večeras najveća opasnost za Valis.

Valis i Nais u 2.kolu igraju danas srpski derbi u  13,40.

Očigledno derbi riječkog turnira izmedju domaćina Primorja I Valisa je na programu večeras u 20,40.  

Primorje u matine  terminu od 11.50  igra sa Medveščakom dok će  već u 10 sati u bazen   Cattaro – KPK

U trećem kolu večeras će igrati i KPK – Medvešćak od 17 sati, Nais I Cataro od 18,50.

Rezulati 1. kola:

Valis – Kataro 13:10 (3:3, 4:2, 2:4, 4:1)

Bazen Kantrida. Sudije: Balažević i Matijašević. Isključenja: Valis 12, Kataro 13.

VALIS: Vitorović, Popović, Živojinović 2, Gavrilović, Arsenović, Vujić, Jegorov 1, Porobić 4, Lobov 4, Kovačević 1, Trajković 1, Milić, Nešić, Stojanović. Trener: Saković.

KATARO: Bjelica, Vičević, Vujošević, Marković 1, Mršić 2, Milić 3, Jašović, Vujović, Milaš 2, Rajhel 1, Marković, Gopčević, Marinković, Nikaljević. Trener: Bjelobrković.

Nais – Medveščak  14:14 (4:2, 4:4, 3:4, 3:4)

Bazen Kantrida. Sudije: Anđelić i Bertram. Isključenja: Nais 17, Medveščak 14.

NAIS: Lazić, Stamatov, Pošmuga 1, Vulović 4, Đorđević 2, Vujović, Barbarez 2, Kovačević 2, Kujović 1, Šilj 1, Pogi 1, Berbeljuk, Tomić, Lazić. Trener: Živić.

MEDVEŠČAK: Ratej, Šašić 1, Car 2, Škaro, Gavranić, Popović, Marković 4, Šimunović, Miljak 6, LJepava 1, Šarić, Šimić, Tokić. Trener: Poropat.

U NOVOM SADU BEZ POŠK-a

Turnir u Novom Sadu  A1 Regionalne  vaterpolo lige posle oustajanja  splitskog  OVK Pošk pa umesto šest ima pet ekipa.

U prvom kolu  zrenjaninski  Proleter je pobedio  Zadar  1952  sa  12:6 (2:0, 3:1, 4:2, 3:3).  Višem od svih strelaca se  istaknuo golman  Proletera Milan Šantalab. Čask sa  14 odbrana!

Vojvodina  bez po muke pobedila  Triglav sa 21:9 (8:1, 3:3, 4:3, 6:2),a  Dragoljub Rogač  je k šest puta matirao slovenačkog golmana dok je Aleksandar Radanović postigao pet golova.

U drugom kolu danas se sastaju:   u 10 sati Zadar 1952 – Triglav  I u 11.50 Proleter – Zemun. U trećem kolu u 18,50 Zemun igra sa Zadrom, a u 20.40 Vojvodina sa Proleteom

 Rezultati1.kola,  grupe Novi Sad

Proleter – Zadar 1952 12:6 (2:0, 3:1, 4:2, 3:3)

Bazen Slana bara. Sudije: Abramović i Mijanović. Isključenja: Proleter 11, Zadar 1952 4.

PROLETER:Šantalab, Čabrilo, Parivodić 1, LJubenović 2, Rončević, Mitrović 2, Ćatović 2, Petrović, Bosić 2, Matković 2, Lalić, Sretković, Marić. Trener: Brdarić.

ZADAR 1952: Lazić, Martinović 2, Eškinja 1, Bašić 2, Čačić, Jovančević 1, Lokin, Donđivić, Bezer, Cicero, Raci, Popović, Martinović, Donđivić. Trener: Jovančević

Vojvodina – Triglav 21:9 (8:1, 3:3, 4:3, 6:2)

Bazen Slana bara. Sudije: Matijević i Čipčić. Isključenja: Vojvodina, Triglav.

VOJVODINA: Gavrilović, Marić, Bogdanović 3, Bursać 2, Tintor 1, Brešćanski, Končar, Radovanlija 2, Rogač 6, Radanović 5, Nikolov 1, Hrgović 1, Sredojević, Mitrović. Trener:Bain.

TRIGLAV: Beton, Popovič 1, Kadivec 3, Rahne 1, Lah 2, Gostič , Pušavec, Gostič, Vončina, Justin 2, Paunović, Bečić, Kos, Štirn, Trener: Štromajer.

Read more...

FUDBALSKA MINI MAKSI LIGA PO TREĆI PUT U MIONICI

  • Published in Srbija

MONCA MINI MAXI 21 11

U organizaciji Sportskog centra Mionica , po treći put je organizovana  fudbalska “Mini maksi liga "Mionica 2021/2022".

Mali fudbaleri od uzrasta od 7 do 11 godina,  do kraja marta naredne godine će nadmetati u fudbalskom umeču.

Učestvovaće  više od 50 ekipa iz 11 sredina od Valjeva, Lazarevca, Lajkovca, Uba, Osečine do Mionice. Zanimljivo je to da će prvi put nastupaju i dve ekipe  devojčica, članica Ženskog fudbalskog kluba "Jedinstvo" Ub.

 “Mionica nastavlja dobro sportsku tradiciju. Mini maksi liga je veoma važan sportski događaj, a Mionica je domaćin i ove godine. Značajna sportska dešavanja koja se organizuju u novoj sportskoj hali pokazuju opravdanost ulaganja u njenu rekonstrukciju. Nakon 25 godina, uspeli smo da izgradimo jednu modernu halu. Za obnovu hale izdvojeno je 114 miliona dinara. Pored toga, izgradili smo teretanu na otvorenom, rekonstuisali fudbalski i košarkaški teren”, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica na otvaranju manifestacije, i svim učesnicima poželeo mnogo sreće u takmičenju(foto www.mionica.rs)

Read more...

INTELIGENTNU I SRBIJU BEZ LIMITA MITROOGOLL ODVEO NA SP U KATAR

  • Published in Fudbal

 

srbija port mitrooogollTaj fudbalski „ludak“ i neumoljivi strelac  Aleksandar Mitrović je golom u 90.minutu iz Lisabona odveo Srbiju na Svetsko prvenstvo u Katar.

Mitrogool je 44, golom za Srbiju potvrdio po ko zna koji put harizmu golgetera svih vremena od kada se fudbal igra. Odveo je  Srbiju na Mundijal, posle ne tako davnog malera   sa Škotima, i nerealizovnog penala za plasman na Evropsko prvenstvo.

Dragan Stojković Piksi za mnoge  nerealno samouveren, nije imao dilemu, bio je siguran da idemo u Katar.

Ulio je veru momcima, nikada ovako  motivisanim i hrabrim. Duboko uverenje da se može pobediti na La Lužu možda danas i najbolja selekcija u Evropi, se osećalo na terenu.

Utakmica je bila veliko finale, pobeda Srbije za put u Katar kako je najavio sada je već jasno još veći trener nego što je bio fudbaler Dragan Stojković- Piksi, kome je naš Valjevac Milan Tadić bio kapiten u mladoj reprezentaciji Jugoslavije.

Mentalna snaga, taktička zrelost, ponašanje, discplina, požrtvovanost, i odlučnost da se pobeđuje su doneli uspeh Piksijevoj moćnoj armadi.

PIKSI 14 111 LISABON 1

Samoproglašeni "krivac“ je uplatio "milionče" FSS.

Sigurni smo  da će ga se momci odreći za lečenje bolesne dece.

"Krivac" neće odgovarati, kako reče, jer će baš on biti na meti, ako se ne pobedi u Portugalu.

Šta tek reći za don terzinja,  najvećeg mrzitelja Piksijevog lika i dela. Sad mu se još jasnije vidi skorašnji konačni nestanak iz srpskog fudbala.

Momci na terenu su potvrdili da vole Srbiju, srpski narod i da ne razmišljaju o famoznom  miliončetu, već samo o novim pobedama i radosti fudbalskoj, što doneše  u ovoj ludoj lisabonskoj  noći.

srbija pred portugal u lisabonu

Gudelj je  častio Portugalce, i već u 95. sekundi  domaćin je poveo  golom Sančeza. Gol ide i na dušu italijanskom sudiji Orsatu spremnom da  zažmuri i previdi očigledan nepropisan start Silve nad Gudeljom. Piksi je požuteo zbog protesta!

Srbija je nenamerno  na otvaranju utakmice „vratila dug“ Ronaldu  za nepriznati čist  pogodak  u Beogradu,

Konačno osobođeni anateme da nekom nešto duguju Srbi su zaigrali na najvišem nivou, protiv  favorita na papiru, spremnog da kalkuliše i igra da ne izgubi. Remi je Portugalu bio dovoljan za prvo mesto u grupi.

Prednost  od jednog gola je bili  samo varka za nabeđenne da su bolja ekipa.

Srbija je  preuzela  igru i usmerila tok   utakmice u pobedničkom smeru.

Napadi i kontrola  igre donose  šut  Vlahovića u 7.minutu ali daleko od gola . Već u  28.minutu Vlahović   pogađa   stativu i najavljuje taj toliko potreban golooo!

Pet minuta kasnije Rui Patrisio je matiran a Srbi su zagrmeli na tribinama. Šutirao je Tadić sa ivice šesnaesterca. Rikošet vara  Rui Patrisija. Lopta mu beži iz ruku i prelazi gol liniju za muk Portgalaca i grmljavinu Srba  na tribinama od Čikaga do Valjeva!

Tadić je  zapretio u  40. minutu, posle pasa  Kostića, ali je usledio blok Kansela. U  3. minuta nadoknade  Rajković  greši , isušta  loptu. Žota šutira ali je  blok srpske   odbrane ponovo neprobojan. Posle kornera Danilo šutira preko gola, a minut kasnije Vlahović trese mrežu Portugalaca. Gola nema. Bio je ofsajd.

Mitrović, iako sa malo manje opasnom povredom od Nastasićeve, na terapajima je u Italiji,  počinje drugo poluvreme umesto  Gudelja.

Srbija posle kratkotrajnog predaha i bonace ponovo kraće u ofanzivu.

U 77. minutu igre, Vlahović šutira iz srca šesnaestrca ali odbitak pogađa Mitrovića u ofsajdu. Sledi Kostićev centaršut a Mitrovića glavom, šalje loptu pored stative. Portugalci odugovlače, traži šansu u kontri, a Srbija ne odustaje. Jović  menja Kostića, a u  90.miutu Radonjić donosi korner. Povratni pas Tadić pretvara u zčatni centaršut. Lopta u visokom letu preleće sve. Na  drugoj stativi je Aleksandaaar Mitroviiiić!

Milimetarski  izbegnuto pecanje u u ofsajdu, pa  trzaj i udarac glavom za let lepote  tik pored stative i beg iz ruku golmana Portugala u mrežu.

Goool  Mitrovića, i to 44. u plavom dresu. za  SVETSKO PRVENSTVU U KATARU! mitar gool bre

foto AigrEPA-EFE/ANTONIO COTRIM  A ni  ostali momci iz škole Partizana nisu zaostajali za Mitrom u ludoj lasabonskoj noći.

A to su večeras, SAMO Vlahović, Živković, Milenković, Pavlović i Lukić. Nastasić je izostao zbog ozlede. Malo li je 7 veličanstvenih!

Tv prenos je iz Lisabona je  izostao tamo gde je morao da ga bude. Narodu je USKRAĆENO PRAVO da vidi ono što POSEBNO VOLI!?

Na žalost ni prvi ni poslednji put. A harač, tv pretplatu ma gde bilo, električno brojilo se otima.

Nije lako danas  biti čak ni stoka!

Sledi fudbalski cunami u Srbiji, klinci će ponovo poludeti za fudbalom, a talenti če isplivati.

srbija pobeda

foto FSS Svima nam je zajedničko samo jedno!

Radost iz Lisabona će nam pomoći da lakše pobedimo okupaciju  što traje, zlo i pošast što bi da nas proguta da netragom nestanemo!
Srbijaa!

srbija plavi

Plava četa i Piksi sleću u Beogarad u ponedeljak u 20,30.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas