Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: jul 2021

TRENER NONKOVIĆ I VETERANI CREPULJA, BOLOVIĆ I ČAVIĆ U VK VALJEVO

nonkovic steva i vuk1

Posle sjajne saradanje sa VK Valis krunisane plasmanom   u elitu srpskog vaterpola  Stevan Nonković (42) ne menja destinaciju, ostaje u Valjevu ali sada kao tremer prvoligaša koji nosi ime grada VK Valjevo, je član Prve "A" lige Srbije,   ovog leta je pored Nonkovića angažovao i tri preiskusna igrača Damira Crepulju(37),Aleksandra Čavića(31) i Marka Bolovića(30) i Čavića.

Stevan  Nonković je pored Valisa   vodio ženski VK Vračar, radio je kao  pomoćni trener ženske reprezentacije Srbije. U Skoplju je vodio Rabotnički, a bio je selektor reprezentacije Makedonije i bio šef stručnog štaba  Kinaliade iz Istanbula.

Sa  Valisom je  2020. izborio plasman u   Prvu "A" ligu Srbije, da bim ove godine stigao do istorijskog uspeha  i plasmana u Super ligu Srbije, posle čega je prekinuta  saradnja.

Pored Nonkovića  VK  Valjevo  je za narednu  proligašku sezonu angažovao i iskusne, može se reći veterane  Damira Crepulju(37)  Aleksandra Čavića(31) i Marka  Bolovića(30).

Levoruki bambarder Crepulja je bio  reprezentativac Srbije i Crne Gore,a  trenutno je  reprezentativac  Gruzije. Sa   kotorskim Primorcen   2009. je osvojio  Kup šampiona

Spoljni napadač Marko Bolović(30) se  afirmisao u Šapcu,  Vojvodini i kragujevačkom  Radničkom, dok je takođe ubojiti strelac Aleksandar Čavić karijeru  gradio u Bečeju, Proleteru, Naisu...

U narednoj sezoni VK Valjevo će pored  Čavića, Bolovića i Crepulje predvoditi  braća  Gligorijević, Ilija Ristić. Od „stranaca“ igraće još i  Stefan Ristić, Konatar, Stojanović i Talaja. Prvom tim su priključeni i juniori Avramović i Jovanović. Ambicije su vrh tabele, odnosno prvo mesto  u Prvoj A ligi koja startuje 25.sepetmbra.

U gradu  bez zatvorenog bazena ali sa dva vaterpola kluba, što je vrhunac besmisla valjevskog vaterpola i sporta uopšte, sa fubalskim mutantom u 4.ligi kadrim da za 9 godina spiska, koliko stotina miliiona utvrdiće jednog dana nadležni,  sve je moguće osim sistema vrednosti koji danas vređa zdrav razum.

Deca VK Valjevo rođena 2006. godine i mlađi predvođeni Jovom Serafimovićem izborili su  plasman na polufinalni turnir  prvenstva Srbije posle osvojenog drugog mesta na regionalnom takmičenju u SRC Petnica. U  konkurenciji  Naisa  Šapca i Valisa bili su drugi. U „ Slanoj bari i u  pulufinalnoj grupi sa Vojvodinom, drugim timom Partizana i Tašom nisu osvojili ni jedan bod. Ubedljivo su poraženi od Partizana(16;5) i Vojvodine(12:4). U okršaju sa Tašom su izgubili samo sa golom razlike 12;13. U finale su se plasirali Partizan(4), Vojvodina(2) i Taš bez ijednog boda.

Read more...

PREKID SAOBRAĆAJA DO PODNE NA BEGOVIM VODAMA

 

 krusik jun 2020

HK Krušik obaveštava građanstvo da će ovog prepodneva od 8,30 do podne na opitnom poligonu "Begove vode" u Zlatariću vršiti poligonsko ispitavanje.

U  tom periodu iz bezbednosnih razloga biće zatvoren  za saobračaj  lokalni put u Zlatariću.

Read more...

BASKETAŠIMA BRONZA U TOKIJU, A MOGLO JE ZLATO!

  • Published in Svet

tokijo 21 5 basketasi

Stigla je i bronza basketaša  u Tokiju. Moglo je biti i najsjajnije odličje u  igri 3 na 3. Trenutak slabosti   Buluta, Majstorovića, Vasića i Ratkova iskoristi su   Rusi. “Odleteli” su  u finale,  po srebro, jer Letonci se nisu dali iznedaditi. Šokantni   poraz  brzo je zaboravljen. Stigla je uteha,  srpski tim je srušio Belgijance za bronzu rezulatom 21;10, a u šutu za jedan svih 13 pokušaja završili su u košu rivala. Bravo momci!

Pored srebra strelca Damira Mikeca, bronze Tijane  Bogdanović, zlata  carice Milice stiglo je drugo  bronzano odličje, pa Srbija na listi osvajača medalja deli 9.mesto sa Velikom Britanijom.

Milica Mandić sa dva zlata je apsolutna je rekorderka Srbije  na Olimpijskim igrama seli se u legend. Finalna borba je posdlednja  u karijeri heroine srpskog sporta.

Dok  traje radost, ushićenje i neizmerni osečaj ponosa  posle  prvog zlata  na Oliimpijskim igrama u Tokiju  Milice Mandić, carice  Srbije  i crno belog sveta sporta,  novu radost  I odouševljenje nam je priredio  najbolji   na svetu Novak  Đoković.

Gazi redom.  Nole je u singu je posle Nemca  Štrufa , danas  kući poslao  Španca Davidoviča Fokina 6:3 I 6:1za 77 minuta. Na redu je Japanac Nišikori. Iako se igra po nesnosnoj vrućini  Nole  radi dupli  posao.

tokijo nole i nina

Sa   Ninom Stojanović se plasirao u četvrtfinale Olimpijskih igara, u miks dublu. Nole I Nina su savladali brazilski par  Luisa Stefani i Marselo Melo rezultatom 6:3, 6:4 .

Đoković će u četvrtak  igrati  četvrti meč dana na centralnom terenu oko 10 sati protiv Nišikorija, U  miks dublu sa Ninom  Nole će takođe za polufinale igrati protiv nemačkog dubla,  Laura Zigmund/Kravic oko 12.30

Peti  dan na OI u Tokiju je  otvorio plivač Andrej Barna, ostao  je bez finala na 100m slbodono. Eliminsan je i džudista Nemanja Majdov.

Srpski veslači,  dvojac  bez  kormilara Martin Mačković i Miloš Vasić je junački izborio finale. Gledaćemo ih u četvrtak.

Read more...

FK BK 2014 KONAČNO BEZ ŠTETOČINE, A IMA PREDSEDNIKA I POTPREDSEDNIKA ?!

  • Published in Fudbal

bfc1 21 nc br i rp Za neverovati, posle 9 godina i 15 dana milenijumska fudbalska štetočina Milan Milinović umesto da odgovara za sva zlodela učinjenja  valjevskom fudbalu netragom je nestao. Uoči Ognjene Marije nije ga  bilo na “prevremenim” izborima u sali stadiona na Krušiku. Zvanično predsednik OU Bora Radojičićje  prepustio mladoj gardi Rodoljubu Paunoviću i Nikoli Čočoviću da na zgarištu FK BK 2014 prave novu fudbalsku kuću.

Viđen je na “Lovcima” sa ljudima što časno podneše ostavke posle debakla, Milinović se nije pojavio na vanrednom skupštinskom zasedanju.

Predsednik UO kluba Borisav Bora Radojičić, diplomirani ekonomista, rođen 1959. godine u Valjevu, vlasnik i menadžer preduzeća ''Metalprom'' u Valjevu,  nekada politički aktivan, društveno angažovan u oblasti socijalne i  ekonomske politike,  progovorio je dobrim namerama UO, ali i katastrofalnom epilogu sezone, i ispadanju   iz svih rangova  u kojima se  sve što nosi ime FK Budućnost Krušik 2014  takmičio.

Gospodski je priznao ličnu odgovornost za  sramotno ispadanje u zonu,  posle 3. mesta jesenas u Trećoj ligi Zapad. Naravno podneo je ostavku, iako je ličnim primerom u više navrata pokazao kako treba da se ponaša svako ko radi u klubu. Pokazao je da  kada to bude hteo ima svoje  mesto uvek  u svetu sportam pa i u  fudbalu, makar bio ovakav kakav je, utamničen i nikakav.

bfc sk bora

Bahata,  osiona i sebična  fudbalska neznalica,  neodgovorno i  kukavički se poneo, da li  i poslednji put u valjevskom svetu fudbala. Milan Milinović  posle oproštajnog ručka sa ostalim članovima sada već bivšeg UO  na “Lovcima”ali nije smeo da  pogleda u oči "svom narodu", okupljenom u sali na stadionu Krušik,  i da im kaže "Narooodee moj...".

Ko zna da je bio možda bi nekoga “srčka” strefila,  a neko bi  ostao okamenjen novim  bisernim nastupom prodavca magle, demagoga i virovačkog Minhauzena,  Gorgone meduze valjevskog fudbala.

“Sportska”  limunada sa kuglom vanile,  ponuđena je skupštinskom sazivu u vidu prava da glasa. Moglo se glasati , ali samo po raspuštanju postojećeg skupštinskog saziva, ču se glas da ih 47 pristunih  i 12 odsutnih, aiko je 14.jula 2014, Skupština brojala duplo manje članova.

bfc sk 2

Većina, zamislite u prilici da se nešto pita progutala je na eks "sportsku", svesna da bi u svim drugim normalnim oklonostima bila  izbrisana, da nikada više ne kroči, ne na stadion Krušik, i u Parku Pećina , već na bilo koje mesto  gde se igra fudbal.

Umesto ostavke svih članova  Skupština gubitnika, i izbora potpuno novog skupštinskog saziva, hiponostasni su "odgovorno" kao  da gledaju dnevnik sa nacionalnom frekfencijom, poput stoke u toru, aklamativno sa  “mu”, možda i ošamućeni vrelinom julskog dana, ili ograničeni ličnom neupavošću,  neznanjem ili ličnom neodogvornošću, uradili što se od njih i tražilo.

Svi prisutne članove prebrajao  je  nezamenljjivi sekretar Andra,  i o svemu obavestio   Đuru penzionera,  zaduženom za finansije da na  olovku da budu pod konac. Prisutni dadoše glas  predsedniku, iako nigde u Statutu ne postoji funkcija PREDSEDNIK!

Od jula 2018, do  ispadanja  u 4.ligu ostalo je još samo iz gaća da se ispadne, potrošeno je 58 miliona, od kojih je grad izdvojio  45 miliona. Cifra u svakom pogledu pod znakom pitanja, počev od one o dugovanju od 35 miliona dinar, iako je dug u julu 2102. bio duplo manji!

Igrači suza tri protekle godine  “pojeli” 20 miliona, treneri čak 9 miliona!?

Na  prevoz, kotizacije, sudije, delegate, sportsku oprema, zakup sala, terena( oba  terena  u Parku Pećina  I na Krušiku koriste se besplatno prim. aut.) i medicinski materijal spiskano je 17,,5 miliona, kao da se na utakmice išlo u Istanbul, Berlin, Beč... a ne u u Gružu,  Tutin. Bogatić Mačvaski, Lajkovac i na Ub. Za mejlove,  fotokpiranje, toalet  papir, knjigovodstvene,  poštanske usluge, na takse otišlo je 400.000 dinara. Ovoga puta je izostao samo trošak za šećer i limun. Sve to je  potvrdio  zna se ko majstor olovke, a može i hemijske olovke,  diplomirani penzioner viđen  na Skupštini, doduše  lako uočljiv, jer bi  malo više razgaćen. Kultura se iz kuće nosi, a on sde i dalje širi u stanu FK Budućnost!

Na računu i dalje mutanta  danas  je 700.000 dinara, taman za putovanja do zonskih destinacija  ni jedna na dužoj relaciji  od  50km.

Od dugova aktuelan je za đubre, porez, struju, dug za vodu je nestao. Suma sumarum  u pitanju je  4.700.000 dinara minusa. Popeglaće ih sponzori a i i zakupci tri objekta Stare dame iz Parka Pećina.  

Treneri Srđan Jovanović i  Vlada Tadić, pored Milana Milinovića najodgovorniji za ovogodišnji debakl  i dalje su klubu.

Ako mogu njih dvojica, zašto se ne bi koliko sutra pojavio kao “spasilac” u liku  štetočine bez granica i Milan Milinović, da ponovo "spasava" što se spasiti ne može.

Časnima, jedan od retkih je odgovorni Bora Radojičić zdravlje sreća,  kao i deci Rodoljubu Paunoviću i Nikoli Čočoviću, što  to uskočiše u voz bez voznog reda. Najave i obećanja svakako zaslužuju pažnju, ali i put u pakao poploćan je dobrim namerama.

O sudbini dva ugašena kluba,  Budućnosti i Krušiku, sponzorima u najavi, školi fudbala i ostalim planovima biće reči, ali  kad dođe vreme.

Nešto se ipak desilo, nema više štetočine, ali je "vojska" luzera i neznalice najveća pretnja Paunoviću i Čočoviću.  

Svi drugi danas viđeni “sportski radnici” i dalje na liniji štetočine samo da znaju: Videsmo leđa  tvorcu  Centra troška bez granica, pamet u glavu, leđa ispred zida. Budete  li i dalje na liniji neznanja i haosa, ne piše vam se dobro!

Činite dobra dela i nadajte se dobru.

bfc sk svi

Ognjena Marija stiže i ne prašta!

Karma je čudo!

Read more...

CARICA MILICA MANDIĆ DONELA ZLATO SRBIJI I CRNO BELOM SVETU

  • Published in Svet

TOKIJO MILICA 1Zlatooo

Milica Mandić u tekvondou kategorija do 67kg je  osvojila  prvu zlatnu medalju za Srbiju i svoj Partizan na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U finalu Milica- carica srpskog sporta je  pobedila Južnokorejku Da-bin Li sa 10:7.

tokijio milica mandic zlato

Zlatna u Londonu ponovo je najbolja na Olimpijskim igrama.

Finale je bilo neizvenio i uzbudljivo. Napala je Korejka, a Milica je uzvratila  udarcem  nogom u glavu. Do kraja prve runde  Mandićeva osvoja nova dva poena, pošto se odbranila i odgovorila kontrom, udarcem u oklop za 5:0. Korejka stiže do pvog boda posle  Milicinog pada, a malo kasnije  Li nogom pogađa oklop nove zlatne olimijke. Južnokorejka ubrzo zavšava na tatamiju posle neuspešnog napada, a Mandićeva pogađa za  6:3. U poslednja dva minuta finala Milica mudro vodi borbu, ali se Korejka vraća u iugru udarcem šakom u oklop za 6:6. Milica odogovara udarecm rukom i zatim iz kontre pogadja za 9:6. U završnici novim bodom  potvrđuje svoje drugo plimpijsko zlato z konačnih 10:7!

Li ima 24 godine, svetska je šampionka iz Mančestera 2019, a Milicu je pobedila  u Rimu 2018. sa 16:14.

Altea Loran, poražena od  Mandićeve u  polufinalu, osvojila je jednu od bronzanih medalja trijumfom nad Aminatom Traore iz Obale Slonovače sa 17:8. Drugu bronzu uzela je Britanka Bjanka Volden, trijumfom nad Aleksandrom Kovaljčuk 7:3.

Milica Mandić  ima dva zlata iz Londona 2012, i danas iz Tokija.

Carica Milica je najavila kraj karijere posle Tokija, zato i s razlog lavina emocija i suze olimpijske šampionke na pobedničkom postolju.

Tijana Bogdanović je prvog dana osvojila bronzu, a strelac Damir Mikec srebro.

Raduj se Srbijo, a  crno beli svet ima svoj ponos!

milica crno bela

Read more...

MILICA SE BORI ZA PRVO ZLATO SRBIJE U 14,30!

  • Published in Svet

tokijo milica mandic finale

Arhivska fotografija Foto: EPA/Lindsey Parnaby Niska medalja je Srbije na OI u Tokiju je sv veća, i trenutno su u sefu dva strebta i bronza. Srpska šampionka u  tekvondou Milica Mandić u finalu će se boriti se za prvo zlato u 14,30 u zemlji izlazećeg Sunca.

Milica se pridružila Damiru MIkecu(srebro-vazdušni pištolj 10m)  i  drugarici iz istog sporta Tijani Bogdanović( bronza u kategoriji do 49kg)  

Mandićeva će u finalu u 14,30 imati borbu sa   Da bin Li iz Južne Koreje, bolja u polufinalu od Britanke Bjanke Vokden 25:24

Za zlato će se boriti  dve svetske prvakinje. Li je u Mančesteru postala prvak planete, na turniru pošto je Milica  eliminisana u polufinalu. Pre dve godine   Mandićeva je osvojila zlato  na Svetskom prvenstvu.

Do finala u Tokiju Milica je osmini finala pobedila  Kenijku Fejt Ogalo sa 13:0, da bi u četvrtfinalu sa 11:5 i počistila neugodnu  Poljakinju Aleksandru Kovalčuk. U polufinalu bilo je najteže. Milica je ipak slavila 7:5 protiv Altee Loran, aktuelne juniorske šampionke sveta.

Za dlaku je  je izmakla bronza stpskom miksu strelaca, Arunovićevoj i Mikecu u disciplina vazdušni pištolj 10m. Uktajniski  miks je bio bolji 16:12 i osvojili su bronzano odličje.

Ali Milica Mandić je potvrdila da je ovo dan Srbije  na Olimpijskim igrama.  Basketaši su stigli do  skora  7 od 7!

Za zagrevanje pred sutrašnje polufinale i daće Bog finale,  savladali su Rusiju sa  21:10 u okviru poslednjeg meča grupne faze takmičenja na Olimpijskim igrama. Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 završila je grupnu fazu takmičenja sa svih sedam pobeda, a za plasman u finale će Srbija igrati u sredu od 10.30 a rival če biti  Rusija ili  Holandija.

Vaterpolisti su nakon malera i  poraza  od Španaca sa golom razlike “podavili”su Kazahstance 19:5, ali več misle na “kengure” i sutrašnji meč. Odbojkašice su “zgizile” Dominikanu a danas i  damaćina  Japan.

Nole gazi ka zlatu. 

Nemca Štruf je  juče bio usputna stanica ka tom cilju. Sutra ga čeka mladi Alehandro Davidovič Fokina.

“Samo mi je sad Fokina u glavi, prioritet je naredni meč, ne mogu da gledam daleko i šta rade Medvedev, Cicipas ili Zverev, moji najveći rivali ovde” bez dilee je Đoković  

Novak igra  i u dublu. Najbolji na svetu će nastupiti i u miks sa  Ninom Stojanović. Njih dvoje tek treba da saznaju imena svojih protivnika nakon žreba.

Miomir Kecmanović je poražen u drugog kolu od Francuza Iga Umbera 1:2, koga čeka Grk Cicipas.

KINEZI ISPRED SVIH

Kina je  do sada osvojili 18 medalja – šest zlatnih, pet srebrnih i sedam brozanih. Sledi SAD sa ukupno 14 medalja – sedam zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane. Treći je domaćin Japan sa 13 medalja – osam zlatnih, dve srebrne i tri bronzane, a prati ih Rusija sa 12.

Srbija je osvojila tri  medalje – Damir Mikec je osvojio srebro u disciplini vazdušni pištolj, dok je Tijana Bogdanović osvojila bronzu u tekvondou. 

Read more...

MILICA SE BORI ZA PRVO ZLATO SRBIJE U 14,30!

  • Published in Svet

Arhivska fotografija Foto: EPA/Lindsey Parnaby Niska medalja je Srbije na OI u Tokiju je trenutno na koti tri. Srpska šampionka u  tekvondou Milica Mandić u finalu će se boriti se za prvo zlato u 14,30 u zemlji izlazećeg Sunca.

Milica se pridružila Damiru MIkecu(srebro-vazdušni pištolj 10m)  i  drugarici iz istog sporta Tijani Bogdanović( bronza u kategoriji do 49kg)  

Mandićeva će u finalu u 14,30 imati borbu sa   Da bin Li iz Južne Koreje, bolja u polufinalu od Britanke Bjanke Vokden 25:24

Za zlato će se boriti  dve svetske prvakinje. Li je u Mančesteru postala prvak planete, na turniru pošto je Milica  eliminisana u polufinalu. Pre dve godine   Mandićeva je osvojila zlato  na Svetskom prvenstvu.

Do finala u Tokiju Milica je osmini finala pobedila  Kenijku Fejt Ogalo sa 13:0, da bi u četvrtfinalu sa 11:5 i počistila neugodnu  Poljakinju Aleksandru Kovalčuk. U polufinalu bilo je najteže. Milica je ipak slavila 7:5 protiv Altee Loran, aktuelne juniorske šampionke sveta.

Za dlaku je  je izmakla bronza stpskom miksu strelaca, Arunovićevoj i Mikecu u disciplina vazdušni pištolj 10m. Uktajniski  miks je bio bolji 16:12 i osvojili su bronzano odličje.

Ali Milica Mandić je potvrdila da je ovo dan Srbije  na Olimpijskim igrama.  Basketaši su stigli do  skora  7 od 7!

Za zagrevanje pred sutrašnje polufinale i daće Bog finale,  savladali su Rusiju sa  21:10 u okviru poslednjeg meča grupne faze takmičenja na Olimpijskim igrama. Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 završila je grupnu fazu takmičenja sa svih sedam pobeda, a za plasman u finale će Srbija igrati u sredu od 10.30 a rival če biti  Rusija ili  Holandija.

Vaterpolisti su nakon malera i  poraza  od Španaca sa golom razlike “podavili”su Kazahstance 19:5, ali več misle na “kengure” i sutrašnji meč. Odbojkašice su “zgizile” Dominikanu a danas i  damaćina  Japan.

Nole gazi ka zlatu. 

Nemca Štruf je  juče bio usputna stanica ka tom cilju. Sutra ga čeka mladi Alehandro Davidovič Fokina.

“Samo mi je sad Fokina u glavi, prioritet je naredni meč, ne mogu da gledam daleko i šta rade Medvedev, Cicipas ili Zverev, moji najveći rivali ovde” bez dilee je Đoković  

Novak igra  i u dublu. Najbolji na svetu će nastupiti i u miks sa  Ninom Stojanović. Njih dvoje tek treba da saznaju imena svojih protivnika nakon žreba.

Miomir Kecmanović je poražen u drugog kolu od Francuza Iga Umbera 1:2, koga čeka Grk Cicipas.

KINEZI ISPRED SVIH

Kina je  do sada osvojili 18 medalja – šest zlatnih, pet srebrnih i sedam brozanih. Sledi SAD sa ukupno 14 medalja – sedam zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane. Treći je domaćin Japan sa 13 medalja – osam zlatnih, dve srebrne i tri bronzane, a prati ih Rusija sa 12.

Srbija je osvojila tri  medalje – Damir Mikec je osvojio srebro u disciplini vazdušni pištolj, dok je Tijana Bogdanović osvojila bronzu u tekvondou. 

Read more...

SSP VALJEVO: I PRAVOBRANILAC TRAŽI PRAVDU ZA INDUSTRIJSKU ZONU!

 ssp va 1

Javni pravobranilac Darko Kostić   pokrenuo je porces  protiv Grada Valjeva i Republike Srbije zbog utvrđivanja ništavnosti ugovora o otudjenju zemljišta u industrijskoj zoni. Da je podneta tužba potvrdio je Gradski odbor Stranke Slobode i pravde Valjevo.

"Zajedničko pravobranilaštvo grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina podnelo je tužbu Višem sudu u Valjevu protiv Republike Srbije i grada Valjeva. Razlog  tužbe  je  utvrđenja ništavosti Ugovora o otuđenju zemljišta- nepokretnosti u javnoj svojini bez naknade u Privrednoj zoni  kat. parc. br. 14155 KO Valjevo, ukupne površine 11.8 ha, upisane u list nepokretnosti br. 17208 KO Valjevo, overen od strane javnog beležnika, pod br. OPU 330 – 2021 od 19. 05. 2021. godine, koji je u ime Grada Valjeva potpisao gradonačelnik Lazar Gojković" stoji u saopštenju SSP Gr O Valjevo.

O podnetoj tužbi javnost je obaveštva  Gradski odbor Stranka slobode i pravde (SSP). Po saznanjima iz “svojih izvora  SSP tvrdi da je tužba podneta 22. jula 2021.godine".

"SSP oaveštava javnost da je zemljište u javnoj svojini u Privrednoj zoni Valjeva,  grad Valjevo bez naknade otuđio u korist Republike Srbije, a ona će to zemljište pokloniti firmi “Bizerba production & tech center d.o.o. Beograd – Stari grad”. Firma je osnovana 05. 02. 2021. godine sa sedištem u jednom prestoničkom stanu.

Radi se o imovini grada u vrednosti od oko 1.500.000 evra, kojom će vlast, bar su tako najavili, o našem trošku ”častiti” još jednog stranog investitora, čije ćemo ime verovatno saznati putem TikTok aplikacije, koju je nedavno instalirao njihov vođa!

Dakle, ceo slučaj je konačno došao do suda… Podsećamo da se, shodno odredbama Zakona o obligacionim odnosima, ugovor smatra ništavim ukoliko je protivan prinudnim propisima, javnom poretku ili dobrim običajima kao i da je, shodno odredbama Zakona o javnom pravobranilaštvu, pravobranilaštvo organ koji obavlja poslove pravne zaštite imovinskih prava i interesa Republike Srbije, autonomne pokrajine odnosno lokalne samouprave.

Zaključak je vrlo jasan nemaju dilemu u SSP.

"Gradonačelnik je, u konkretnom slučaju, postupao protivno interesima Grada Valjeva, potpisujući ugovor kojim je otuđena imovina istog u vrednosti od 1.500.000 evra. Kako drugačije objasniti pravnu situaciju u kojoj je gradski javni pravobranilac, kao organ koji je dužan da štiti imovinska prava i interese grada, podneo tužbu radi utvrđenja ništavosti navedenog ugovora koji je potpisao upravo gradonačelnik?"

GrO Stranke slobode i pravde Valjevo  podseća Valjevke i Valkjevce da je tema pokrenuta na javnim istupima pred valjevskim novinarima, gde je   jasno ukazano  na sve nazakonitosti u postupanju gradskih vlasti.

"Sada smo dobili sudski epilog. Istovremeno, ovo je i poruka gradskim vlastima da neće uspeti da nas zaustave na putu do Istine jer nam je cilj da razotkrijemo pravo lice zla koje nam je uništilo grad i nećemo stati dok ga ne privedemo Pravdi!

Sa druge strane, krajnje je vreme da se svi zapitamo zašto dopuštamo da nam sudbinu određuju potpuno nestručni i nesposobni ljudi, dovedeni sa margine društva, obični beskičmenjaci koji se vide isključivo svojim ličnim interesima i besumučno troše i otimaju imovinu svih nas?

Gradonačelnik Valjeva, o čijim menadžerskim sposobnostima najbolje govori njegova oskudna radna biografija pomoćnog košarkaškog trenera objavljena na zvaničnom sajtu Grada Valjeva, očigledno nije svestan da je prošlo vreme u kome se krio iza maske ”dobrog dečka iz komšiluka” i nemuštih poštapalica tipa ”nisam znao ili nisam obavešten”.

Sam je birao da uđe svet zlih i pokvarenih ljudi podobnih vladajućoj interesnoj grupaciji. Sam je pristao da bude puki izvršilac njihove volje. Ipak, nešto je zaboravio gradonačlenik Valjeva – da svako odgovora i za činjenja i nečinjenja protivna zakonu svojim imenom i prezimenom, što čeka i njegove patrone koji su ga uveravali u suprotno!" kategorični su  u Gradskom odboru Stranke slobode i pravde Valjevo.

Read more...

TIĆI BRONZA POSLE SREBRA MIKECA PRVOG DANA U TOKIJU

  • Published in Svet

tokijo tijana boginja foto tanjugfoto Tanjug/AP Posle srebta Damira Mikeca osvojenog  u gađanju vazdušnim pištoljem srpska tekvondoistkinja Tijana Bogdanovićkategorija do 49kg) je razbila  Japanku Miju Jamadu 20:6 u borbi za bronzu. Tića je  donela Srbiji prvog dana  drugu medalju na  Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tijana je  tehničku   i taktičku dominaciju krunisala sjajnim trjumfom za bronzu protiv Japanke hrabre ali ne i dovoljno mudre da savlada Spkinju.

Tijana je krenula oprezno sa Japankom i posle prve razmene  udaraca Jamada je povela 2:0. Sevnule se  munje  u glavu i telo i za tren, preokret i 5:2  za srpsku lepoticu  u plavom oklopu.

Prenervozna Japanka je u finišu meča udarila Tijanu ispod pojasa i zaradila je kaznu,  pa je pred poslednja dva minuta borbe Tića imala vođstvo  od  8:5. Usledila je treća runda i dominacija srpske lavice  u Tokiju. Sa  nekoliko kvalitetnih udaraca Tijana raznela Japanku, a 12:1 doneli za ubedljiv trijumf 18:6 i novo odličje za našu zemlju.

Pre borbe ja Japankom Bogdanovićeva je u repesažu pobedila Kineskinju Vu 12:9. Srebrna iz Rija na startu je izgubila od Špankinje Iglesijas, ali je  finalistkinja i osvajačica srebra povukla Srpkinju u repesaž i medalju za Tijanu Bogdanović.

Kineskinju Vu je imala početnih 5:0, da bi Tijana uzvratila serijom 10:0 u drugoj rundi. U podlednja dva minuta borbe je sačuvala prednost  i pobedila 12:9.

Milica Mandić je sa tribina bila glavna podrška  Tići pored trenera Dragana Jovića kraj tatamija, za radost do neba  i drugu medalju  Srbiji na OI u Tokiju.   

Read more...

SREBRO DAMIRA MIKECA PRVA MEDALJA SRBIJE NA OI U TOKIJU

  • Published in Svet

tokijo srebro mikec

Strelac Damir Mikec je  ovog  jutra po srednjoevropskom  vremenu  obradovao sportsku Srbiju. Osvojio je  prvu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Vrsni i strelac je u disciplini vazdušni pištolj 10 m. osvojio  srebrnu medalju.

TOKIJO mikec beta

foto BETA U retko uzbudljivom finalu, MIkec je blistao. Stiglo je  srebro sa 237,9 krugova. Iranac  Džavad Faragi osvojio zlato sa 244,8 krugova, a treće Kinez Vei Pang sa 217,6 krugova.  Mikec je u kvalifikacijama bio osmi sa 578 pogođenih krugova, i samo zahvaljujući više pogođenih desetki je od rivala sa istim rezulatom je izborio finale.

TOKIJO mikec 1 medalja

Damir je uvek iako na ivici ispadanja,  preciznim  hicima koji su odlučivali, najpre  opstanak na vatrenoh liniji, a zatim u i nastavku  borbe gađao najbolje i  srebro je stiglo.

Sreća prati hrabre.

Konačno pored svih medalja Damir Mikec je vlasnik i olimpijskog srebra, iza Iranca i Kineza!

Mikec je osvojio srebro a drugi srpski sportisti su takođe bili uspešni, ali očekivano, ne svi.

Srpska teniserka Nina Stojanović je  na startu olimpijskog turnira savladala  Japanku Nao Hibino 6:3, 6:3. Bio je  to treći meč sa Japankom.  Stojanovićeva se  revanširala rivalki  za nedavni poraz na Rolan Garosu. Sledi meč sa   pobednicom duela  između Grkinje Marije Sakari i Estonke Anet Kontavej.

Teniser Miomir Kecmanović je takođe izborio plasman  u drugo kolo pobedom nad  Poljakom Kamilom Majhšakom 6:4, 6:2.  Francuz Pjer-Igo Amber, je naredni rival . Pobedio je  Španca Pabla Anduhara 7:6 (7:3), 6:1.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković  je krenuo na  zlatnoj medalji  u Tokiju, pošto je danas na startu olimpijskog turnira savladao Uga Delijena iz Bolivije 6:2, 6:2. Igralo se  po vrelom danu, alije  svetski  broj 1 je samo za  61 minut pregatio rivala. Sledi  e Nemac Jan Lenard Štruf bolji od  Brazilca Tijaga Monteira 6:3, 6:4.

Poraz Tijane Bogdanović, šansa  za bronzu postoji

Srpska reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović, olimpijska vicešampionka iz Rija u kategoriji do 49 kilograma, poražena je u prvom kolu turnira u Tokiju od Adrijane Iglesijas Serezo iz Španije 12:4. Bogdanovićeva definitivno neće uspeti da odbrani srebro, ali "tinja" nada da može do bronze kroz repesaž, ukoliko Iglesijas Serezo dođe do finala.

Arsović i Vukašinović bez finala

Srpske reprezentativke u streljaštvu Andrea Arsović i Sanja Vukašinović nisu uspele da se plasiraju u finale Olimpijskih igara u disciplini vazdušna puška. Arsovićeva je završila kao 29. sa 623.3 poena, dok je Vukšinovićeva zauzela 44. mesto sa 617.8 poena.

Veslači Vasić i Mačković u polufinalu

Srpski veslači Miloš Vasić i Martin Mačković plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u disciplini dvojac bez kormilara.

Vasić i Mačković zauzeli su treće mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom 6:43, 18, iza dvojca Rumunije (6.33,86) i Holandije (6.36,42).

Miloš Vasić je nakon pozitivnog testa na koronu po dolasku u Japan, kao i ceo veslački tim, proveo dve nedelje u karantinu.

Basketaši   Srbije dve pobede na startu

Reprezentacija Srbije u basketu 3X3 uspešno je startovala na olimpijskom turniru, pošto je u prva dva kola grupne faze savladala Kinu 22:13 i Holandiju (16:15). U nedelju su na programu dueli protiv Poljske (5.00) i Belgije (8.25). Nastupiće i stonoteniseri Peto Žolt (u 8 osam sati) i Dimitrije Levajac (13.15), zatim plivači Anja Crevar (13 sati) i Čaba Silađi (13.15). Od i tekvondoistkinja Tijane Bogdanović, srebrene iz Rija, izlazi u 4 ujutru na tatami se  očekuje medalja. Srećno devojke i momci, Srbija VAS VOLI!

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas