Logo
Print this page

CSKA I TEO U BERLIN NA FAJNAL FOR, A DR.PR. AUT ! Featured

milos teo

Broj 18 nije doneo sreću šampionu ABA lige i Srbije.  Crvena zvezda Beograd –Telekom je 18.aprila pred 18.000 svojih fanatičino odanih navijača izgorela u grotlu Arene posle istorijskog uspeha plasmana u Top 8 Evrolige. Krasnoermajeci su pokazali kvalitet dostojan kandidata za trofej Evrolige i pobedili 78:71(18:21, 18:14,23:12, 19:24) za sveukupnih 3:0 u seriji. Kapitena Srbije , Valjevca, Mišu Teodosića stoka pogodila flašom u glavu na kraju meča !?

I pored brojnih grešaka u igri(22) odlučio je kvalitet moskovskog tima najizraženiji u trećem kvartalu(23:12) kada je praktično pala odluka o pobedniku. Posle 65:55 za CSKA i Simonović i Dangubić su trojkama, 220 sekundi pre kraja nadu u preokret i 66:67. Kurbanov i De Kolo, Teodosiću je poništen ćist koš, sprečavaju senzaciju i  CSKA  putuje u Berlin.

Visok nivo sportske nekulture i nepoštovanja pokazali su oni koji se kunu da vole crveno bele više od sebe. Meta im je bio zvezdaš kavih je dans malo, kapiten reprezentacije Srbije MIša Toeodosić.

Zasuli su ga salvana zvižduka pred početak utakmice i svaku grešku su “nagrađivali” aplauzima, da bi ga na kraju utakmice jedan od huligana pogodio flašom u glavu. Naravno, nije uhapšen ni procesuiran.

Teo je “kulturnjake” častio sa 12 koševa( dve trojke iz 4 pokušaja, jednom dvojkom i bez greške 4 pogođena slobodna bacanja), 7 asistencija, uz isto toliko grešaka, da previše ne naljute.

Do kote 12 stigao je i Nikita Kurbanov, plus 9 skokova, a Nando de Kolo je brojao do 20, uz tri asistancije, i čak 9 primljenih faulova, za svekupnih 19 indeksnih poena.Higins je u pobedi CSKA obeležio sa 17 indeksnih poena( 8 koševa, 9 skokova,i 6 primljenih faulova). I pored 22 greške košarakaša CSKA crveno beli nisu mogli da izbegnu poraz.

Kvinsi Miler je predvodio crveno bele sa 15 koševa, 5 skokova, i 6 primljenih faulova, za sveukupnih 16 indeksnih poena. Jedan manje ostvario je Cirbes( 7 koševa, 4 skoka, 3 primljena faula). Isti broj indeksnih poena ostvario je i Vladinir Štimac(12 koševai 8 primljenih faulova).Dangubić je ostvario 12 indensih poena(11 koševa, 4 skoka, 3 aistancije, 5 primljenih faulova). Jović je bio u znaku broja šest( 6 koševa, 6 skokova, za 6 indeksnih poena).Kinsi je dodao 9, a Simonović 7 koševa, premalo za četvrti meč sa moćnim moskovskim timom.

CSKA u polufinalu fajnal fora u Berlinu čeka pobednika  dvoboja Lokomotiva Kuban - Barselona.

Crvena zvezda Beograd Telekom je plasmanom u četvrtfinale Evrolige postigla istorijski uspeh.

Na kraju meča pošto su izvređali jednog od brojnih  fotoreportera  na parketu Vladimir Štimac i Stefan Jović su izneli  Kvinsi MIlera. Amerikanac se povredio, navodno, dok je pevao i skakao sa navijačima.

 Crvenu zvezdu Beograd-Telekom čeka  "zasluženi" odmor od 10 dana (!?) pa će tek 28. aprila početi finalna serija ABA lige protiv Mege. Srpski superligaši će čekati na start šampionata do 7.maja, a možda i neće.

 

Latest from Nenad B. Djurić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.