Menu

zaglavlje

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM  VALJEVKA MAGDALENA  OBUĆINA KRČI PUT KA ZVEZDAMA

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM VALJEVKA MAGDA…

foto oss Kad od malih n...

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

TASOVAC SMENJEN, NOVINARI ŠTRAJKUJU, DRŽAVA ĆUTI ! Featured

 POKISLI TASOVAC

Nova Vlada Aleksandra Vučića biće kombinacija iskustva i veštine, a svežu  krv će doneti  osam novih ministara, a medju njima je novajlia je na mestu  ministra  kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, umesto Ivana Tasovca, pravnik kome je najveći domet bio  da bude član Krunskog saveta. 

Posao veka i uništenje  loklanih medija u Srbiji "uspešno " je okončao Ivan Tasovac.

"Pokrovitelj" sramnih privatazacija medija, i "lagodnog" života novinara i glumaca, prinuđenih na preživljavanje, čovek bez bez lične odgovornosti za totalni fijasko Ministarstva kulture i informisanja u trošenju budžetskog novca za medije, pijanista Ivan Tasovac, tvorac medijskog mraka nikad viđenog u Srbiji.

Sergej Trifunović je najslikovatije opisao  Ivana Tasovca.

"Ne mogu da komentarišem osobe ometene u razvoju. Otac Predrag Tasovac, glumac,  je bio divan i gospodin čovek. Tuga je što Tasovac priča", a mi dodajemo i šta je uradio za vreme svog ministarskog mandata novinarima širom Srbije.

"Plodove rada" Ivana Tasovca pored brojnih širom Srbije danas na ulici "obrali"  su i novinari DLS Sport i dalje bez šansi da ostvare zakonom zagarantovana prava na rad, na prvom mestu naplate zarađeno kod privatnika, zaštićenog poput belog medveda od države i nadležnih institucija sistema previđenog za rešavanje problema.

Sindikat novinara dnevnog lista Sport UPOZORIO je danas  da niko od nadležnih još  ne reaguje i pored brojnih nezakonitosti u ovom dnevnom listu.

Bezrezervna podrška je je stigla i od Socijaldemokratske unijE (SDU) za opravdane i legitimne zahteve novinara Sporta nemoćnih da spreče mobing vlasnika Saše Mirkovića i njegovog menadžmenta.

Sindikat novinara Sporta podseća   na crnu istoriju Mirkovićevog gazdovanja srpskim medijima.

„Za nepunih godinu dana sahranio je dve privatizovane televizije i radio. Tome treba dodati i tabloid Paparaco. Agenciju Tanjug info je gromoglasno najavio, ali se o sudbini više ništa ne zna.Proverene metode Saša Mirković uveliko primenjuje i na Sportu. Zaposlene ne plaća, ali zato maltretira. I nezakonito deli otkaze.

Kod prodaje Sporta Ratko Dmitrović bio je garant da će Mirković da izvršava obaveze. Ako ne oseća moralnu odgovornost što je ljude prepustio nekome ko ne haje za zakone, da li se oseća prevarenim što je Sport iz dnevnog sportskog novinarsta otišao u političko agitovanje?

Uostalom, mi očekujemo, kao dugogodišnje kolege, da se novinari Večernjih novosti oglase, jer tamo je u sportskoj rubrici mnogo onih koji su počeli ili stekli ime u Sportu. Uostalom, u Novostima je i nekadašnji glavni urednik Sporta, zar ne?!

Da li naše kolege čekaju da i njih zadesi slična sudbina pa da onda zajedno stojimo bespomoćno na Trgu Nikole Pašića, jer se niko, ali baš niko od zaštitnika građana, ministra rada do bilo koje inspekcije dosad nije oglasio. Zar je to Srbija koju menjamo i koja sutra stremi Evropskoj uniji?!

I Dmitrovića i Upravni odbor Novosti AD nekoliko puta smo zvanično obaveštavali o kršenju odredaba ugovora. Nismo dobili overeni dokument o kupoprodaji, a ni dokument da je Nadzorni odbor Novosti, a onda i naš, doneo i kakvu odluku da se za siću otuđi državna imovina!

Sport je suprotno odredbama Zakona o javnom informisanju i medijima mesecima izlazio bez impresuma. Niti se znao glavni i odgovorni urednik, niti urednici rubrika. Zaposleni su upozoravali i na to. Ali, niti je reagovao javni tužilac, niti resorni ministar.

Onemogućavanjem zaposlenih da rade i da uzmu lične stvari iz redakcije Mirković je prekšio i radno pravo. Ponovo bez reakcije javnog tužilaštva i odgovornog ministarstva.

Ništa ažurnija nije bila ni inspekcija rada.

Prva prijava podneta je u februaru.

Do danas, inspekcija je samo jednim jedinim dopisom „utvrdila činjenično stanje“.

I to tek kad su svi zaposleni podneli prijavu na osnovu koje bi mogli da regulišu i neisplaćene zarade i doprinose za socijalno osiguranje. Kolega je završio na urgentnom centru jer nema zdravstvenu zaštitu i na drugi način nije mogao da dobije lekarsku pomoć. I dalje je nema!

Ali bar od 08.08.2016. ima rešenje. Posle sedam meseci čekanja moći će preko Biroa za nezaposlene konačno da ostvari zdravstvenu zaštitu.

Sindikat novinara Sporta (član SINOS) pokazivao je uvek dobru volju i da pregovara i da popusti i da sačeka.

Sindikat Sporta više ne želi nikakve razgovore sa izvršnim direktorom Draganom Kovanovićem jer sve što je on do sad govorio, obećavao i ugovarao nije bilo ni blizu da se ispuni.

Zaposleni se redovno okupljaju ispred Doma Sindikata u očekivanju da im se neko od nadležnih obrati ili im bar kaže da je neki postupak protiv osionog Saše Mirkovića u toku!

 SDU: Bezrezervna podrška novinarima Sporta!

Socijaldemokratska unija (SDU) podržava opravdane zahteve radnika dnevnog lista Sport za vraćanje otpuštenih novinara na posao, isplatu zaostalih zarada, povezivanje staža i suzbijanje očiglednog mobinga koji vrše vlasnik Saša Mirković i njegov menadžment, saopštila je danas SDU.

Nezadovoljstvo radnika Sporta, izazvano neisplaćivanjem zarada od aprila ove godine i neuplaćivanjem doprinosa za PIO, kulminiralo je posle pritiska Saše Mirkovića na novinare da pod pretnjom otkaza zaključe aneks ugovora o radu kojim je predviđeno da svaki novinar pored svojih redovnih radnih obaveza napiše još dvadeset vesti dnevno za internet izdanje Sport.

Dvoje novinara koji su se suprodstavili ovom upadljivom mobingu su u petak 29. jula dobili otkaze.

U nesvakidašnjem aktu solidarnosti, celokupni radni kolektiv Sorta je 29. jula uveče stupio u spontani štrajk na vest da su dvoje njihovih kolega dobili otkaze bez ikakvog opravdanog razloga.

Ovim činom radnici Sporta zaslužili su bezrezervnu javnu podršku svojoj borbi da zaštite prava iz radnog odnosa i sačuvaju lično dostojanstvo.

Na žalost, Inspekcija rada do danas nije preduzela nikakve mere da zaštiti nezakonito otpuštene radnike i spreči da se progon proširi na ostale, konstatovano je u saopštenju SDU.

Progon radnika Sporta i nemogućnost Inspekcije rada i drugih nadležnih državnih institucija da ovaj progon zaustave, jasno ukazuju da moramo iz korena preispitati politiku "povlačenja države iz medija" i bezuslovne privatizacije.

Drama zaposlenih u Sportu je samo još jedan u nizu očiglednih dokaza de je privatizacija dodatno unazadila i onako lošu medijski situaciju u Srbiji, i da je neophodno što hitnije napraviti sveobuhvatnu strategiju povratka države u medije, kroz formiranje lokalnih javnih servisa, raskid ugovora o privatizaciji u slučajevima gde su ugovori prekršeni, i na sve druge načine koji mogu doprineti povratku javnog interesa u oblast javnog informisanja, zaključuju u SDU.

U srpskim medijima i stradanju kolega iz Sporta nema se ne piše. Zašto?

Da li zbog toga što su novinari  proterani, ili je možda novinarska  solidarnost zabranjena ili je umrla u Srbiji?!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas