Logo
Print this page

KRENULO JE, SRPKINJE SE IGRALE SA KINESKINJAMA Featured

srb kinaKrenulo je konačno 7.dana kako smo i priželjkivali.  Odbojkašice i košarkašice Srbija  su u oba sporta nadvisile Kineksinje, i velkim pobedama zakoračile  ka četvrtfinalu Olimpijskom turnira.

Odbojkašice Srbije kao i protiv Italije odligrale meč na najvišem nivou pa nije izostao ubedljiv trijumf nad selekcijom Kine 3:0 (25:19, 25:19, 25:22).

Tijana Bošković se domogla  23 poena, Brankica Mihajlović dobacila "samo" do kote  19.

Posle maksimalne pobede nad Italijom i Portorikom, uz poraz od SAD sa 3:1, Srbija čeka duel sa  Holanđankama. Večeras igraju od 20 sati  SAD - Italija, a dva sata kasnije Holandija- Portoriko. Drugo mesto, čini se, realnost je srpskog tima.

Istoriju piše i aktuelni prvak Evrope u košarci !

Srbija je prvi put od kako je ponovo samostalna država  pobedila i Kinu, i to sa  80:72 (24:14, 16:20, 26:9, 14:29).

Tri  poraza nisu "ubili", devojke  Marine Maljković, naprotiv  meč odluke sa Kinom, odigrale su maestralno u trećoj četvrtini su sa 26:9 rešile pitanje pobednika, pa sada obe selekcije imaju po jednu pobedu. U trećem kvartalu bilo je i +27, a posle toga  je bilo mnogo lakše. U meču sa  Senegalom  ta dva dana. cilj  je isti kao i danas, pobeda za četvrtfinale

Mlađa od sestara Dabović, Ana je ubacila Kineskinjama  23 koša, pet manje Sonja Petrović, a  dvocifrene su bile Danijel Pejdž,12,  i Jelena Milovanović 10 poena. Kod Kine Sun  Mengran je bila naefikasnija sa 16 koševa. Naredni meč je za dva dana sa Senegalom

Srbija je i dalje 5, konačno sa pobedom. Večeras igraju: Kanada -SAD u 20,30 i  Španija -Senegal u 22,45.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.