Logo
Print this page

RADNICI GORENJA: "NE BUDE LI POVEĆANA PLATA PROIZVODNJA STAJE U PETAK" Featured

1gorenje obustava 12 7 17

"Ukoliko poslovodstvo Gorenja u Valjevu ne ispuni zahteve proizvodnih radnika do petka u podne, a to su povećanje zarada za 5.000 dinara i poboljšani  uslovi rada,  proizvodnja staje u obe fabrike slovenačkog proizvođača rashladnih uređaja 14.jula  u 12 sati" , poručili su večeras posle  višečasovnih pregovora sa direktorima  Gorenja u Valjevu proizvodni radnici iz druge smene ove fabrike.

Dogorelo nam je do  nokata, kažu radnici, već 5 godina zakucani na istim zaradama.

Treća smena večeras normalno radi u obe fabrike Gorenja u Valjevu.

U 19 sati više od 500 zaposlenih u proizvodnji iz  obe fabrike  rashladnih aparata Gorenje Valjevo, su  obustavili  rad.

1gorenje stzrajk 2

Radnici traže povećanje plata od 5.000 dinara i poboljšanje  uslove rada.

Zaposleni iz oba  proizvodna pogona, njih 10-ak je ostalo, su napustili svoja radna mesta iz izašli iz proizvodnih hala. Sa poslovodstvom Gorenja u Valjevu (novi generalni i tehnički direktor) pregovarali su u  ime radnika, poslovođe pogona, i  grupa radnika.

Zaposlenima je  oko 19,30 ponuđeno da napuste krug fabrike i odu svojim kućama, ali predlog nije prihvaćen.

Ponudu poslovodstva fabrike da im se za jul isplati nagrada od 3.000 dinara, i to samo onima koji nisu bili na bolovanju, je kasno večeras odbijena.

1gorenje strajk 3

Oko 22 sata novi generalani direktor je obavestio radnike da će odgovor na svoje zahteve dobiti u petak u podne. Radnici su izvratili da neće odustati od  svojihm zahteva, ki da u petak u podne ne budu li zahtevi ispunjeni proizvodnja ponovo staje!

Radnici iz druge  proizvodne smena napustili su krug fabrike u 23 sata.

Kako ističu na opasku menadžmenta fabrike da oni nisu Švajcarska banka, usledila je negacija radnika da nisu robovi, i da im zarade nisu povećavane 5 godina ni za jedan jedini dinar.

Prosečna plata  u uslovima za rad po tropskoj vrućini bez klimatiacije u halama, i sa šest dana rada u trećoj smeni je do  33.000 dinara, tvrde zaposleni.

   Gorenje posluje u Valjevu od 1. decembra 2006. godine i do sada je  u fabrici proizvedeno više od 5 miliona frižidera olasiranih  na tržište Srbije, Evrope i sveta. Danas ova fabrika zapošljava preko 1.500 radnika.


Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.