Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"ZAŠTITNIK" AUT ZA USPEŠAN LOV VUKOVA U "ŠUMICAMA" Featured

 

1M OKK 2Metalac je večeras stigao do treće pobede, tek u 12.kolu KLS. U Beogradu je savladan Beovuk sa 81:75.

Katastrofalno otvaranje duela "fendjerdžija" slutilo je da sledi i  10-i poraz Metalca, tim pre što je nekadašnji igrač Metalca Stefan Živanović  odigrao za vukove utakmicu u svom stilu, odlično, sa Ćabarkapom nedovoljan da za pobedu svog tima.

Na sreću posle 8:15 i samo JEDNOG skoka, 2,5 minuta pre isteka prve četvrtine počelo je "buđenje" valjevskog tima. Do poluvremena igra  Metalca se zasnivala na  "nevidljivom" za odbranu Beograđana, oporavljenom kapitenu Metalca( index u prvom poluvremenu 19, uz još do kraja meča). To što su rekovalescenta Vasića( slomio mali prst na desnoj ruci pre 10 dana na utakmici sa OKK Beogradom) znajuci ko je najveća opasnost svih 40 minuta jurila po tri vuka, nije bio razlog da dobije najbolji igrač Metalca sekund odmora.

Metalac je   konačno sa pogođenom postavom sredinom poluvremena uhvatio pravi ritam u beogradskim "Šumicama".

Goste je pored isključenog "zaštitnika građanina" posle druge tehničke greške zbog prigovaranja sudijama, svojim ulaskom u igru  pokrenuo Igor Đuković.

I pored stomačnog virusa bio je kadar da pomrsi račune nekada klupskim drugarima. Pohvatao  je lopte, vratio u ritam meča Nerandžića, i već  dobro   "isceđenim" Vasićem poveo Metalac ka pobedi. Koševima i asistencijama Đuković je  značajno doprineo  trećoj pobedi svog tima  81:75, i pored petog faula u poslednjem minutu meča.

Posle vođstva Beovuka predvođenog Čabarkapom i Stefanom Živanovićem, nekada  ljubimcem valjevske publike 31:21 i suficita od 10 skokova(18:1) Metalac je zaigrao pre svega čvršće u  odbrani i usledilo je očekivano "topljene razlike". Na poluvremenu gosti iz Valjeva  već  vode 42:40.

Usledio je nastavak dobre igre valjevskog tima, privilegovanog  od sredine druge četvrtine za mir sa klupe, jer je najglasniji "savetnik" završio u holu Šumica zbog permanentnog prigovoranja  sudijama.

A nije nikakva tajna da je baš on "ljubimac" posebno beogradskog Mioničanina Glišića, mada ga je Sedlar "častio" drugom tehničkom.

Bez  te vrste "presinga" Metalac je stigao i na +12( 74:62) u 35.minutu.

Vukovi se ne predaju i posle  71:78, na 34 sekunde pre isteka 40.minuta koševima Ćabarkape stižu na 75:79.

Potpis na novu treću pobedu u sezoni 81:75  stavio je i večeras neopravdano zapostavljeni Jovan Stamenić. Metalac je pobedio iako je bio u deficitu čak 15 skokova(24:39).Pozicija  iako najavljen izostao je Kaplanović jer su papiri kasnili iz Bukurešta.

Prvi deo sezone je okončan samo sa tri pobede. Opstanak je daleko, ali sa Kaplanovićem i oporavljenim(povredio skočni zglob)  Nikolom Stefanovićem nije daleko. Možda bude i Super lige  jer konkurenti,a  to su Vojvodina, Vršac, Dunav, Spartak i Sloboda imaju dve odnosno samo pobedu više od Metalca. Sledi mečevi  sa Dunavom iz Novih Banovaca, i Tamišom u Valjevu. Gunav ima dove pobede više, a Tamiš čak četiri. Dužnik iz Pančeva, je pobedio u "Strelištu" a sudije su na startu sezone  žestoko oštetile Metalac. Zanimljivo, na tom meču je igrao i Kaplanović, a biće ga valjda već od subote ponovo u dresu Metalca.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas