Logo
Print this page

JEDRILIČAR BOBAN ANDRIĆ DONEO NOVO SREBRO AK VALJEVO Featured

1bobi

Zaključak doajena Srpskog vazduhoplovstva Mike Isakovića da su Valjevci izuzetno talentovani za letenje izrečen na Drugom modelarskom skupu na aerodromu Divci,  na najbolji način je potvrdio Slobodan-Boban- Andrić, član AK Valjevo. Posle  decenije prinudnog "odmora" i prizemljenja vinuo se ponovo u plave visine,  napravio nekoliko letova i na prvom zvaničnom nastupu je osvojio odličje.

Na takmičenju u jedriličarstvu u kategoriji "pilota jedrilice bez licence u disciplini precizno sletanje" Bobi  osvojio srebrnu medalju  u konkurenciji 15 pilota jedrilice iz Srbije, Bugarske, Makedonije i Slovenije.

"Nisam očigledno "zarđao". Čak sam i sebe iznenadio osećajem da mogu posle tolike pauze  sa toliko samopuzdanja i sigurnosti da letim  i osećam se kao ptica u vazduhu. Predivan je osećaj sesti ponovo u jedrilicu i uživati u čarima jedrenja", kaže Bobi Andrić, trenutno i na funkciji potpredsednika AK Valjevo.

Na takmičenju u  Trsteniku proteklog vikenda pored Andrića nastupio je još jedan Valjevac Rade Manojlović. Iako na aerodromu Divci nema ni jedne jedrilice i "momci" nisu bili u prilici da vežbaju, odvažno su otišli  na takmičenje. Iskoristili su prvi trenažni dan da malo provežbaju, a zatim je usledio i (ne)očekivan uspeh.

"Drugo srebro za  Aeroklub Valjevo  oktobru posle  dve srebrme medalje u aeroreliju Milivoja Petrovića pilota - instruktora i njegovog učenika Aleksandra Radojičića, veliki je podsticaj" kaže.predsendica AK Valjevo pilot Olivera Knežević.

1milvoje petrovic

Nastavljamo da radimo još više. Želimo da   obnovimo i jedriličarstvo u klubu. Biće to nova potvrda talenta i zaključka da u Valjevci "rođeni" letači. Ponosno ćemo predstavljati svoj Grad Valjevo, kao što su to činile generacije Valjevaca pre nas", ne zaboravlja slavnu prošlost  članova Aero kluba Valjevo Olja Knežević.  
1olja knez

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.