Logo
Print this page

TEREN NA UBU NOSI IME MURINJA, MATIĆ KUM Featured

murinji i matic 0Žoze Murinjo je  počastvovan  i od danas  fudbalski teren i zvanično u Ubu nosi ime "Posebnog" kako zovu Murinja. Kum je bio Nemanja  Matić momak iz Vrela kod Uba,  zahvalan i na ovaj način Portugalcu za ključnu ulogu u internacionalnoj fudbalskoj karijerije što traje. Murinjo je bio trener Matiću u Čelsiju i Mančester junajtedu, i za ovog velikog igrača je znao da kaže da ima kvalitet, karakter i želju.

Zahvaljujući Matiću sve manje varoš a sve više gradić Ub je danas u centru fudbalske javnosti u Srbije i  Evrope.

ub mur 0

Foto: Milovan Milovanović i Dragan Belajac

Matićevu ideju prepoznali su čelnici Uba i kada je Nemanja preneo molbu Murinju usledio je očekivan odgovor.  Portugalac je prihvatio da teren ponese njegovo ime. Novi teren sa veštačkom podlogom  se nalazi na bivšem igralištu kod Školarca" naspram ulice koja nosi ime ''Nemanje Matića'' i parka ''Raće Petrovića'', a udaljen je par stotina metara od stadiona ''Dragan Džajić.''

ub murinjo

Foto: Milovan Milovanović i Dragan Belajac

Fudbalski teren je poneo ime Portugalca a što je tako zaslužan je na prvom mestu  kum Matića, ali i odnos Murinja i poštovanje Srbije.

Žoze Murinjo je povodom ukazanog poštovanja poručio

" Zdravo, ja sam Žoze. Ovo je poseban grad, vi ste posebni ljudi!

Ub je grad posebnih ljudi, koji zaslužuju poseban fudbalski teren. Mnogo sam srećan i ponosan što je ovaj teren  spreman za sve na Ubu da uživaju u njemu" , poručio je Murinjo u video poruci preko Telegrafa.

Teren je prekriven je najkavalitetnijom veštačkom, travom, ima i reflektore i video bim-semafor. Tribina ima  kapacitet 500 sedećih mesta . U toku je je izgradnja Muzeja fudbala pored samog terena.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.