Logo
Print this page

ZA KRAJ NOVEMBRA VALJEVSKI RUKOMET IN A ODBOJKA AUT Featured

ORK M PADINJAK

FOTO fb ork metalac

Prvi dan poslednjeg mesecau valjevskom svetu  rukometa obeležen  je pobedama, dok kraj novembra i nije bio uspešan za valjevske odbojkaške klubove.

Odbojkaši  prvligašae i eks superligaša VA 014 pretrpeli su novi, na žalost ubedljivi poraz. Borac iz Starčeva je potrvdio pred svojim navijačima visoke ambicije i opravdao lidersku poziciju. Laganih 3:0 su pokazali  već sada ko je već sada novi član elitne divizije.

Odbojkašice Srbijanke 014 dočekale su lidera Srem i izgubile dobijen meč 2:3

Imale su Valjevke pobedu u džepu, ali kada vodiš 24:18 i izgubiš set jasno je da "jedna lasta" Ana Mitrović(36 poena) "ne čini proleće".

U svetu riekometa ŽRK Metalac 2015 je stigao do najubedljvije pobede u sezoni. U Kostolcu je ponižen Rudar 41:24.

Zahvaljujućiboljoj gol razlici Valjevke iako poražene od  beogradskog Radničkog, obe ekipe imaju po 16 bodova,  prezimiti na prvom mestu u "beton" Prvoj ligi grupa Centar.

Možda i žalba na očigledno režiran ishod meča sa "krstašicama" nešto promeni. U ovavkom stanju srpskog rukometa i sporta uopšte to će se vrlo teško desiti.

Sada je već jasno  Radnički  i Crvena zvezda ostaju jedini konkrenti za prvo mesto valjevskoj ekipi.

Radnički je pobedio u Valjevu a dočekuju kao i Crvena zvezda na proleće ŽRK Metalac u Beogradu.

Značajnu pobedu su zabeleležili u istom rangu Trećoj ligi  rukometaši Metalca.

Pobedili su u gostima PKB iz Padinske Skele 31:25(14:11).  Izabranici  Dragomira Ćaćiča ni jednog trenutka nisu dozvolili rivalu da pomisli, a kamo li da ostvari cilj i pobedi.

Sa 50 posto 4 pobede i iz 8 mečeva,  i zaostalom utakmicom  11.decembra sa liderom beogradskim Rekreativom u Valjevu ORK Metalac je ostvario jesenji plan, možda i prebačen za nova 4 boda jer u nedelju 8.decembra u halu sportova 15.septembar stiže obrenovački Radnički.

Eventualni trijumf  gurneće ga u društvo "desetke" sa Ubom i  Novim Beogradom. Trenutno dva vodeća tima su Rekreativo i Sinđelić sa 14 bodova, dok treće i ćetvrto mesto dele Metaloplastika 2 i obrenovački Radnički sa bodom manje.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.