Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ARMADA KOŠARKAŠKOG VLADARA VLADIMIRA GAZI REDOM Featured

3492

foto KLS

Ne podudara se slučajno ime stratega valjevskog Metalca Vladimira Đokića sa imenom danas najpoznatije  i najuticajnije ličnosti planete Vladimira Vladimiroviča Putina. Dostojanstveno, donoseći red i spokojstvo, marljivim radom i  stručnošću i samo njemu svojstvenom  harizmom pobednika   Vladimir Đokić  sa ekipom od poverenja pravi čuda u Košarkaškoj ligi Srbije.

Momci sa sveukupnom mesečnom zaradom na nivou dnevne preplaćenih američkih zvezda Partizana i mutanta iz Železnika prve  subote decembra i poslednje u novembru pobediše svoje rivale u Srpskoj Atini i u Gradu sporta Pančevu.

Sinoć protiv Tamiša kao i pre sedam dana  u Novom Sadu, u košarkaškim sredinama dostojnim svakog poštovanja Metalac je pokazao karakter da ne ustukne ni jednog trenutka pred brojnim iskušenjima  i moć pobednika.

Valjevski tim je propustiio dve velike šanse za trijumf u gostima.

OKK Beograd se nedavno u prestonici  izvukao na  volšeban način i dobio je već izgubljenu utakmicu, slično kao i Vršac u Milenijumu koju nedelju pre.

Trebalo je podići moral ekipi jer i Novi Pazar se (ne)olčekivano omrsio i to u sred Valjeva.

Sreća je saveznik svakoga ko u nju veruje,  ali veruje  u sebe i u ono što radi.

Metalac je za sedam dana vezao dve izuzetno značajne pobede.

Tim koji vodi Vladimir Đokić je pokazao da ima srce,  znanje i energiju da prevaziđe svoje slabosti, i da se nosi sa svakim.

Iz  utakmice u utakmicu mladi igrači rastu i sazrevaju, spoznajući da neosporni talenat mogu predanim radom i izgaranjem na terenu pretvoriti kvalitet i vrednost svejstvenu samo pobednicima zahvaljujući sebi ali i svom učitelju.

Metalac je u subotnjem okršaju u sred Strelišta nadigrao Tamiš 92:78, moćan da samo pre dve nedelje ponizi u Pančevu Vojvodinu(98:62).

Scenario toliko puta viđen u proteklih 9.kola nije izostao ni u poslednjem  odmeravanju snaga starih znananca.

Metalac je agresijom, čvrstom odbranom i moćnim napadom od starta pokazao da je došao da igra na pobedu, što je i pre meča obećao trener Đokić.

Vasić trojkom i Stepanović su doneli startnih 5:0. Uzvratio se Tamiš za 6:5, što je bilo jedino vođstvo Pančevaca u prvom poluvremenu.

Tomašević, Vojinović, Radomirović. Anđušić, Pavlović ulaze u seriju za  obećavajučih 30:14  u 8.minutu. Metalac čuva razliku i na prvom malom odmoru je 32:20.

Znajući  za već viđenu slabost  valjevskog tima "žute" minute i "gašenja svetla" čekalo se samo kad će Pančevci "esklodirati".

Ali umesto da ekslodira i zgazi dečji vrtić sa Kolubare Tamiš puče kao zvečka! 

Ovoga puta je izostao   pad u igri Metalca, i  Tamiš uspeva  samo da prepolovi prednost do poluvremena i ponada se padu u igri gostiju.

Metalac pred poslednjih 20 minuta  vodi "samo" sa 6 razlike 52:46.

"Tamiš vodiii! uzviknuo je samo još dva puta oficijelni spiker u "Strelištu", na 62:61 i poslednji  put  u 27. minutu kada je domaćom stigao do 66:65.

Tomašević, Vasić i na kraju Vojinović vraćaju zlatnih +3(71:68) na kraju trećeg perioda, uz napomenu da Đuković zavšrava utakmicu zbog pet penala.

TAMI S M IGOR

foto kls   Usledio je  uragan valjevskog tima za 79:68.

Tamiš je 4,5 minuta bez postignutog koša, što je samo potvrda  motivacije borbenosti i energije u igri Metalca, skočnog i istrajnog da se bori za svaku loptu i svaki posed.

Nemoć Tamiša je očigledna a trener Pančevaca tehničkom i iskuljučujućom ličnom greškom samo "overava" pobedu valjevskog tima, minut kasnije potvrđenu vođstvom od  89:72.

Metalac definitivno postaje preozbiljna ekipa, a da je baš tako Vojinović, Anđušić, Vasiljević, Stepanović, Radomirović, Pavlović...  i odavno prekaljeni ratnici Valjevci Vasić, Đuković i Tomašević imaju priliku da potvrde u preostala tri meča u 2019.godini.

 Prvi je protiv još jednog favorita Dinamika, danas sa molbom da igra svoj meč u Valjevu naredne nedelje, a ne u terminu Metalca u subotu, jer ih u četvrtak čeka meč u ABA-2 ligi.Utakmica je nezvanično szanajemo zakazana za nedelju u 19,30 iako valjevski tim trenira svakog dana tokom nedelje od 18 sati,

Pitaju se valjda nešto i neposredni proizvođači rezultata na čelu sa  Vladimirom Đokićem, koji se aš iz Dinamika posle zavidnih rezultata  vratio u u svoj grad.

Metalac je posle 10. kola na  9.mestu sa 4 pobede, a do kraja  godine pored Dinamika ugostiće Mladost iz Zemuna i gostovaće Slobodi u Užicu.

Ne sme se poleteti posle  dva značajna trijumfa, ostvarena u gostima.

Hladne glave valja jurišati, ali ne i bezglavo. Prioritetni cilj je opstanak a bude li i Superlige neće zasmetati.

Pred sezonu  ni najgorem neprijatelju ne poželeti bez trenera i igrača,  Metalac je u protekla  dva meseca stekao ono što malo ko može u Srbiji da priušti u košarci. Poštovanje  piažnju košarkaške javnosti, respeket prptivnika i koliko li sada veću i jaču ljubav poklonika košarke u svom gradu.

Metalac ima trenera, za zaboravne šampiona Evrope, sa kakve dve imresivne sezone u ABA ligi naravno sa Metalcem. Bez  titule ser, prof, i dr,  Šokić je odvani prepoznat zahvaljući uspesima  znanju i harizmatičnosti. Pobedniku sa Kolubare mogu  pozavideti vodeći tandem u srpskoj košarci Trinki  i Šaki.

Za samo dva meseca posle svih završenih prelaznih rokova Vladimir Đokić je stvorio igru i tim sa orelom neustrašivih fajtera i pobednika. Sličan ne postoji u Srbiji i šire.

Košarka se vraća na velika vrata u Grad Valjevo i Srbiju!

Red je da se košarkaški scenario desi i u fudbalu.

Valja fudbal što pre oteti od štetočine i parazita i vratiti onima koji se osim mešanja mnogo bolje razumeju i shvataju ga na fudbalski način.

Dosta je  igara bez granica tvorca mutanta neznalice sposobne samo da priča prazne priče, obećava a nikada ne ispuni, a svojim  neistinama istrajava  u   vređanju  intelegenciju svakog normalnog čoveka.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas